Nieuws archief

Opening vaarseizoen, zondag 8 april om 16.00 uur

Het bestuur nodigt alle leden van harte uit tot het bijwonen van de opening van het vaarseizoen 2018.
Met het hijsen van de clubvlag en het zingen van ons clublied trappen wij het 101e vaarseizoen van de HJC af.
Als gebruikelijk biedt het bestuur de aanwezigen na afloop van de “ceremonie” een drankje aan. Leuk als u er ook bij bent.

Namens het bestuur,
Wilko Emmens

 

Communicatie

Nu de communicatie in hoofdzaak met de maandelijkse nieuwsbrief gebeurt is het belangrijk om de evenementen en andere wetenswaardigheden op de club te blijven delen. Dat gaat niet vanzelf en daarom doen wij een beroep op zo'n vier tot vijf personen. Zijn er mensen die handig zijn met tekst om toch tot verhalen te komen? Help een (communicatie)team om dat delen met elkaar mogelijk te maken.
Twee mensen meldden zich spontaan aan maar uitbreiding met nog twee mensen is wel nodig. Vele handen maken licht maar ook leuk werk. Wie belangstelling of vragen heeft, meldt zich aan bij de voorzitter en/of Janneke Hin.

 

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

De HJC stelt voor een aantal vrijwilligers een VOG verplicht. De penningmeester heeft voor hen codes aangevraagd bij Justitie, zodat zij daarmee de noodzakelijke Verklaring Omtrent Gedrag kunnen aanvragen. Op die manier zijn er voor betrokkenen geen kosten mee gemoeid. 
Diegenenen die dit aangaat ontvangen daarover per mail bericht.

 

Voorstellen nieuwe havenmeester

Beste HJCers,
Het doet mij plezier te kunnen vertellen dat wij vandaag de heer en mevrouw Dijk als havenmeesters-echtpaar aan hebben kunnen stellen. Zij hebben eerder een soortgelijke functie bekleed en ook andere relevante werkervaring opgedaan. Tijdens de selectieprocedure vielen zij onder andere op door hun enthousiasme.
Officieel starten zij per 1 april maar vanaf a.s. zaterdag 24 maart zullen zij al regelmatig aanwezig zijn voor wat werkzaamheden in de woning maar ook om kennis op te doen van het te water laten van de schepen. De komende weken zullen zij gebruiken om in te werken en alle ins en outs van de HJC te leren kennen. In de bijlage stellen zij zich zelf even voor maar in ieder geval is er bij de officiële opening van het seizoen op 8 april ook alle gelegenheid nader met hen kennis te maken.
Het bestuur wenst hen veel plezier en succes bij de HJC.
Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens

 

Notulen ALV

Vrijdagavond 23 maart hebben we een Algemene Leden Vergadering gehouden. We hebben de financiën van de vereniging  besproken, de familie Pals in het zonnetje gezet, afscheid genomen van onze havencommissaris Peter Vernout  en zijn opvolger benoemd Wilco Dijk. Uiteraard zijn nog veel meer verenigingszaken aan de orde geweest.  Jammer dat de vergadering door nauwelijks 15% van onze leden is bijgewoond. Dat percentage hoort natuurlijk beduidend hoger te zijn! We doen het voor U! Toon betrokkenheid. Maar 8 personen hebben zich afgemeld.  
Lees in elk geval de verslaglegging van deze bijeenkomst, te vinden onder Mijn HJC, dan bent U op de hoogte van wat daar be- en afgesproken is.
Uw secretaris, Ben Dekkers

 

Zeilcursus volwassenen in de polyvalk: nog 1 plek

Ook komend seizoen start er weer een zeilcursus voor volwassenen in onze polyvalken. Een hele leuke manier om kennis te maken met zeilen in een open kielboot. Per lesboot geeft 1 instructeur (een HJC lid) les aan 2 cursisten. Je kan meedoen als 'absolute beginner' of als je al wel wat ervaring hebt. We hebben een enthousiast team van instructeurs die elk jaar met veel plezier de cursus geven. Gezelligheid én veiligheid staan voorop, maar ook de leergierigen komen aan bod: we volgen het opleidingsprogramma van de CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Dat is het landelijke uniforme vaaropleidingen programma.
De cursus bestaat uit 8 wekelijkse lessen van 2,5 uur. Zeilcursus volwassenen in de polyvalk: Nog slechts 1 plek
Lesdata: 11 mei, 18 mei, 25 mei, 1 juni, 8 juni, 15 juni, 22 juni en 29 juni; alle data ‘s ochtends les BEHALVE op 25 mei en 8 juni, dan ‘s middags les.
De kosten zijn € 81 voor HJC leden, niet leden betalen € 303 voor de cursus.
Als je mee wilt doen: geef je snel op d.m.v. het aanmeldformulier op de HJC site. Wie het eerst komt, het eerst maalt!

Tot kijk in de haven. 
Karin Obbink, 
coördinator volwassenenzeilen

 

Lezing over de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden, 18 maart 15.00 uur, 3e zondag van de maand borrel

Aan de ingang van het Noordzeekanaal bij IJmuiden wordt een nieuwe grote zeesluis gebouwd, die geeft toegang tot de Amsterdamse havenregio. De nieuwe zeesluis is 500 mtr. lang, 70 mtr. breed en 18 mtr. diep. Het wordt de grootste zeesluis van de wereld. In januari 2016 is gestart met de bouw en eind 2019 is de zeesluis beschikbaar voor de scheepvaart. Vanaf dan is de Amsterdamse haven elk uur van de dag bereikbaar. Jan Rienstra van Rijkswaterstaat is nauw betrokken bij dit project, op 18 maart komt hij vertellen over deze gigantische zeesluis. Aanvang 15.00 uur.

 

Uitnodiging ALV 23 maart aanvang 20.00 uur

Het bestuur van de HJC nodigt U allen uit tot het bijwonen va de Algemene Ledenvergadering op 23 maart 2018. In deze vergadering speelt de financiële situatie van onze vereniging een belangrijke rol. Zodra de financiële stukken beschikbaar zijn, zullen deze gepubliceerd worden op onze site onder Mijn HJC (onder code). Ook wordt in de vergadering teruggeblikt op wat zich in en rondom de haven heeft afgespeeld in het afgelopen jaar. De jaarverslagen van de diverse geledingen binnen de HJC treft u ook aan onder Mijn HJC. Het bestuur stelt uw aanwezigheid op 23 maart zeer op prijs.
Namens het bestuur,
Ben Dekkers
secretaris

Het concept financieel jaarverslag 2017 is vanaf heden te vinden onder info/HJC ( onder code ).
Financiele voorstellen bestuur komende ALV

Geachte leden,
Hierbij de voorstellen van het bestuur voor de komende ALV. Deze voorstellen worden ook nog besproken in de komende bestuursvergadering van 21 maart. Het leek het bestuur echter wel gepast om dit vast aan u voor te leggen voor de a.s. ALV van 23 maart. U kunt de voorstellen (begroting 2018, korting BTW en Tarievenlijst 2018) vinden op Mijn HJC.
Met vriendelijke groet,
Peter Unkel
Penningmeester Haarlemsche Jachtclub

 

Havenmeester

De vacature voor havenmeester bij de HJC heeft veel belangstellenden getrokken en een paar bestuursleden hebben samen met een paar andere betrokkenen een flink aantal gesprekken gevoerd met de op het eerste oog meest geschikte kandidaten.
Uit de wandelgangen bemerken wij een grote nieuwsgierigheid naar de voortgang en om die te kunnen bevredigen kan ik vertellen dat wij in de afrondende fase zijn met een in onze ogen zeer geschikt echtpaar. Alles is er op gericht per 1 april, het is echt waar, het nieuwe havenmeesters echtpaar voor te kunnen stellen. Wordt vervolgd.

Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens


 

Boten te water

In verband met de koude winter alsmede de wintervakantie van Wilco en anderen hebben wij nu de datums vast kunnen stellen voor het verplaatsen van schepen in het water, tent leeg, loods leeg en schepen te water.

Er zijn diverse leden die ons al benaderd hebben om te mogen blijven liggen op de wal, daar zij niet klaar zijn. Wij hebben gemeld dat er kosten aan verbonden zijn indien deze verplaatst moeten worden alsmede voor mogelijke extra stallingskosten.
Ook zijn er enkele leden die gevraagd hebben aan anderen wanneer zij het water in kunnen. Jammer dat zij dit niet aan ons gevraagd hebben dan hadden wij antwoord kunnen geven.

Hieronder de datums:
  • Tent leeg uiterlijk 26 maart i.v.m. verplicht afbreken van de tent voor 1 april 2018.
  • Loods leeg uiterlijk 3 april.
  • Schepen in het water van hun winterplaats naar hun eigen ligplaats uiterlijk 25 maart.
  • Eerste schepen te water vanaf 26 maart voor de schepen die nog met de Pasen willen varen. Andere schepen later conform lijst in de hal van clubhuis.
De lijst met de volgorde van te water gaan hangt vanaf a.s. woensdag in de hal van het clubhuis. Deze is gelijk aan de lijst van uit het water maar dan in omgekeerde volgorde.

Met vriendelijke groet,
Nico Hin, Wilco Dijk en Peter Vernout, havencommissaris

 

Gerard Kosters overleden

Afgelopen 10 maart is HJC lid Gerard Kosters overleden. Gerard werd lid van de haven in 1985 toen zoons Eelco en Timo als bemanning meezeilden in de toenmalige HJC clubcadetten. Gegrepen door het enthousiasme van zijn kinderen, werd hij al snel actief in het comité Pinksteren. Tijdens het WK cadet in Andijk was hij verantwoordelijk voor de PR. Tussen 1992 en 1997 vervulde hij de functie van wedstrijdcommissaris in het bestuur van de HJC. Gerard was een bijzonder enthousiaste en betrokken persoon die graag zijn steentje aan de haven bijdroeg, met name aan het jeugdzeilen. Samen met zijn vrouw Mieke bracht hij in oktober vorig jaar nog een bezoek aan de HJC tijdens het jubileum. Gerard was toen al geruime tijd ziek. Gerard is 72 jaar geworden. Wij wensen Mieke en kinderen veel sterkte met dit verlies.
Namens bestuur en leden HJC,
Nico Hin.

De dankdienst zal plaatsvinden op vrijdag 16 maart om 11.30 uur in de Doopsgezinde kerk, Frankestraat 24, Haarlem.
Na de dienst kunt u de familie ontmoeten en staat er een kop koffie voor u klaar verzorgd door 'Jansje', een project waar Gerard zich tot het laatst met hart en ziel voor heeft ingezet.
Daarna begraven we Gerard op de Algemene Begraafplaats Bloemendaal, Bergweg 64, Bloemendaal. 

Vis eten 10 maart 18.00 uur

Op deze dag gaan we kabeljauw eten in ons clubhuis, de vis wordt gebakken door onze kampioen vis bakken Dick de Haan, wie kent hem niet. De kabeljauw zwom de nacht nog in de zee, dus verser kan niet. De vis wordt geserveerd met verse salade met tomaat en eieren, ik noem het sla uit oma's tijd en uiteraard met heerlijke patat en huisgemaakte ravigotte saus. Als dessert een Dame Blanche en koffie toe. En dit alles voor de prijs van slechts € 12,50 p.p. Wees er snel bij, dit is zo populair, verleden jaar was het binnen 2 uur uitverkocht, 60 mensen is het maximum. Opgeven kan via deze link.


 

Rondje Mooie Nel 11 februari 14.00 uur

Op 11 februari 2018 wordt er weer gewandeld en hardgelopen rond de Mooie Nel. De wandelaars vertrekken om 14:00 uur en de hardlopers om 14:30 uur, de afstand is 9 km. De start en finish zijn bij de voordeur van het clubhuis. Onderweg is er een pauze ingelast bij HZV, waar we warme chocomelk kunnen drinken. Wie bij de hardlopers als eerste aankomt, wint een wisselbeker. Om de calorieën weer aan te vullen is er voor iedereen om 18:00 uur een boerenkoolmaaltijd (ook voor niet wandelaars). Meedoen met de wandeltocht en hardloopwedstrijd is gratis, voor de boerenkoolmaaltijd betaal je €5,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar €3,00). Opgeven kan bij Marja van Meerwijk 023-5373667.

 

Enige hinder zondag 18 februari 2e Mooie Nel cross Schoteroog

Zondag 18 februari zal er op het ‘Schoteroog” (t.h.v. Mooie Nelpad 5) een hardloopevenement gehouden worden van 10:00 - 14:00uur. Het gaat hier om de 2e Mooie Nel cross. Uiteraard zal het parkeerterrein en de weg gewoon open blijven voor openbaar gebruik. Het gaat hier om de heuvel en het fietspad ervoor waar de wedstrijd op zal plaatsvinden. Mogelijk kunt u hier enige hinder van ondervinden. Het spreekt voor zich dat de hinder zoveel mogelijk beperkt wordt. Tijdens het evenement zullen de voetpaden en ruiterpaden op het evenementen terrein niet toegankelijk zijn voor derden. Hopende op uw begrip.
Indien er nog vragen zijn kunt u zich wenden bij de organisatie via cross@loopgroep03.nl
Op de dag zelf is de organisatie telefonisch te bereiken op 06-50925015.

Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter Haarlemsche Jachtclub

Lezing Mini Transat 18 februari 15.00 uur- 3e zondag v.d. maand borrel 16.00 uur

Mini Transat, de grootste zeilwedstrijd voor kleine zeilboten. De start is in La Rochelle (Frankrijk) en de finish in Martinique. Sander van Doorn is de enige Nederlander die vorig jaar meegedaan heeft met deze race en hij wil graag zijn verhaal vertellen voorafgaande aan de 3de zondag v/d maand borrel. 18 februari, 15.00 uur.

Van de havencommissaris

Het is bijna de laatste werkdag van Erik Keulen, de havenmeester, 31 januari 2018 is zijn laatste werkdag bij de HJC. De zoektocht naar een nieuwe havenmeester willen wij zorgvuldig en niet overhaast doen en er is dus geen onmiddellijke vervanging. Omdat het bestuur het niet wenselijk acht dat de haven onbeheerd is, hebben wij gezocht naar een tijdelijke oplossing en die gevonden in de heer John Meijer. Hij zal anti-kraak in de woning van de HJC gaan vertoeven en daarbij zo veel mogelijk alles in de gaten houden. Daarnaast zal hij zorg dragen voor het openen en sluiten van terrein, clubhuis en loods en de telefoon aannemen indien nodig. Het bestuur is tevreden met deze oplossing en wenst John veel plezier gedurende zijn aanwezigheid op de HJC. Nadrukkelijk vragen wij uw aandacht voor het feit dat hij in verband met medische beperkingen niet mag werken. Hij doet wat hij kan als vrijwilliger. Houdt u hier a.u.b. rekening mee. Erik heeft hem ingewerkt en samen zijn zij nu bezig om het opgestelde lijstje van uitvoerende zaken door te nemen. Heeft u vragen of gaat er iets niet goed neemt u dan contact met mij op s.v.p.
Wij zijn druk bezig met sollicitanten voor een nieuwe havenmeester, voorkeur een havenmeesters echtpaar, en zodra deze met het succes de selectieprocedure heeft doorlopen zullen wij u hierover informeren. Verdere info volgt in de eerst volgende Schuimspatten en A.L.V, in maart.
Het bestuur stelt het zeer op prijs dat Wilco Dijk zich kandidaat heeft gesteld voor de functie van havencommissaris. Vooruit lopend op de goedkeuring van de Algemene Ledenvergadering loopt Wilco inmiddels als “schaduw havencommissaris” mee.
Peter Vernout, havencommissaris

 

21 januari, 3e zondag van de maand borrel + lezing "Marsdiep nu eens vanuit de bodem bekeken"

Drinkwaterbedrijf PWN is er samen met LMR. Drilling in geslaagd om over een lengte van 4.600 meter en op een diepte van 85 meter een nieuwe waterleiding aan te leggen van Den Helder naar Texel. Dit gebeurde door horizontaal gestuurde boring. Nog nooit eerder op de wereld is een leiding over zo'n lengte d.m.v van deze boortechniek aangelegd, dus een wereldprimeur.

Als projectmanager van dit project wil Ton Bennen uitleg geven over de aanleiding, voorbereidingen en uitvoering van dit project.. Hij presenteert zijn verhaal met behulp van een powerpoint en film op 21 januari, aanvang 15.00 uur.

 

Wild eten 20 januari 17.00 uur

Topkok Ton Beeren komt ons weer verblijden met zijn overheerlijke hazenpeper. En dit alles voor de prijs van € 10,00 p.p.
Wild menu:hazenpeper, aardappelpuree, rode kool, cranberrysaus.
Wees er snel bij want vol is vol, aanvang 17:00 uur borrelen en om 18:00 uur aan tafel. Opgeven kan via deze link, of bij Marja van Meerwijk 023-5373667.

 

Blauwe golf

Wil je meer weten over belangenbehartiging voor de toervaart onder het motto “varen doe je samen” dan zijn daar twee filmpjes over. Een filmpje over de Blauwe golf in het algemeen en een filmpje over de blauwe golf door Haarlem met uitleg door Auke Bender.

 


Clubhuis en loods gesloten tijdens kerstdagen

Het bestuur deelt u mede dat het clubhuis en de loods zijn gesloten van 24 t/m 26 december. Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen ! P.V. 

Kerststukjes maken 16 december 14.00 uur

Kerstsfeer in huis halen met zelfgemaakte stukjes, die gecreëerd kunnen worden in het clubhuis onder het genot van een glaasje glühwein.
Wij nodigen iedereen van harte uit om ook eens gezellig te komen. Er is altijd meer dan genoeg groen en oase, er zijn kaarsen en er is decoratiemateriaal.Maar eigen materiaal (schalen/bakjes) meenemen mag natuurlijk ook. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd voor de aanschaf van materialen e.d.

 

Nieuwjaarsreceptie HJC 1 januari 2018 16.00-18.00 uur

Volgens traditie start de HJC het 101e verenigingsjaar met de altijd erg gezellige nieuwjaarsreceptie in ons clubhuis aan de Mooie Nel. Het bestuur nodigt alle leden en donateurs van harte uit om het glas te heffen op een mooi en voortvarend 2018.

Namens het bestuur,
Wilko Emmens, voorzitter

 

Bestellen via OnzeClubWinkel levert de club geld op


Steeds meer leden bestellen via webshops zoals Coolblue, Hema, Wehkamp, Booking.com of Bol.com. Ook wordt er online geboekt bij reisorganisaties, verzekeringen afgesloten of inktpatronen bestelt. Doe dat voortaan via OnzeClubWinkel en het levert de club geld op.
Lees hier verder.


 

Nieuwjaarsreceptie, Kerststukjes, Sinterklaas en andere foto's

Er zijn weer veel foto's geplaatst in het fotoalbum o.a. van Nieuwjaarsreceptie, Kerststukjes, Sinterklaas en de mosselavond. Deze zijn te vinden met de bekende toegangscode op Info / Mijn HJC.


 

De kerstboom staat weer

Zoals ieder jaar hebben Marja van Meerwijk en Goke van Beijeren de kerstboom weer opgetuigd. Hij ziet er weer prachtig uit!


 

Lezing: Twee seizoenen Cariben 17 december 14.00 uur

Let op: gewijzigde aanvangstijd 14.00 uur.

In juni 2015 vertrokken Leo & Maaike Roelofs voor een rondje Atlantic. Twee jaar later zijn ze terug gekomen en vinden het leuk om over hun reis te vertellen.

Deze ging langs de Spaanse ria’s, Portugal, Madeira en de Canarische eilanden. Met daarna de oversteek over de Atlantische oceaan via de Kaapverdische eilanden. Zij vertellen uitgebreid over hun ervaringen op de Caribische eilanden en hoe het met hun boot is gegaan.

Dit gaan ze doen op 17 december om 14.00 uur voorafgaande aan de 3de zondag v/d maand borrel.


17 december 3e zondag van de maand borrel

Op 17 december is het weer tijd voor de 3e zondag van de maand borrel, 16.00 uur-18.00 uur.
Komt allen gezellig langs. Voorafgaand is de lezing van Leo en Maaike over hun reis naar de Cariben die om 14.00 uur begint.

Notulen ALV november

De notulen van de algemene ledenvergadering van 24 november 2017 zijn in te zien op Mijn HJC. De behandeling en de vaststelling daarvan zal plaatsvinden op de volgende algemene ledenvergadering op 23 maart 2018.
Ben Dekkers
ssecretaris 

Clubhuis gesloten

Wegens het in de was zetten van de vloer is het clubhuis zaterdag 2 december gesloten.


 

Schuimspatten nr.4-2017


De laatste Schuimspatten van het jubileumjaar vindt u in uw mailbox of als PDF in te zien op de website onder het kopje Mijn HJC.
In deze editie informatie over de communicatie binnen de vereniging en het vrijwilligersbeleid, dit in navolging op wat er is besproken tijdens de ALV. Verder wordt de procedure voor het draaien van een bardienst nog eens duidelijk uitgelegd en natuurlijk zijn er weer aankondigingen voor leuke evenementen en lezingen tijdens het winterseizoen.


 

Algemene Ledenvergadering

Het bestuur van de Haarlemsche Jachtclub nodigt u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 24 november in ons clubhuis om 20.00 uur. Het bestuur hoopt op een grote opkomst, natuurlijk voor de vlaggendragers die wij zoals gewoonlijk in het zonnetje zetten maar vanzelfsprekend ook voor de andere onderwerpen zoals de begroting en tarieven voor volgend jaar, het meerjarenplan van het watersportverbond en last but not least het voorstel om Auke Bender tot erelid te benoemen. De volledige agenda wordt begin november toegestuurd en bijbehorende stukken zullen dan ook op het besloten deel van de site te vinden zijn. De ALV is HET moment om mee te praten over de toekomst van onze club.

 

 


Begroting 2018 voor de ALV van 24 november

Van de Penningmeester,

Op Mijn HJC de voorgestelde begroting 2018.
De bedragen kunnen substantieel afwijken van de begroting 2017. Dit heeft als reden dat we de BTW op ingekochte producten niet meer kunnen terugvorderen bij de belastingdienst. Hier wordt hier op de ALV een toelichting op gegeven.
Tevens zullen we de noodzaak van het handhaven van de hoogte van de liggelden toelichten.

Met vriendelijk e groet,
Peter Unkel
Penningmeester


 

3e Zondag van de maandborrel


Aansluitend aan de lezing van zondag 19 november is het weer tijd voor de inmiddels traditionele, gezellige 3e zondag van de maand borrel.

Sinterklaasfeest zondag 26 november 14.00 uur

Van onze correspondent in Spanje hebben we vernomen dat Sinterklaas zich al aan het warm lopen is voor een bezoek aan Nederland, en de zwarte Pieten zijn druk bezig om alle cadeaus weer in te pakken, de stoomboot heeft een onderhoudsbeurt gehad en staat klaar om af te varen.
Nu maar hopen dat Sinterklaas ook de haven van HJC weet te vinden.
De aankomst van de boot verwachten we zo rond 14.30 uur. Vanaf 14:00 uur kunnen de kinderen in het clubhuis tekeningen maken en liedjes zingen in afwachting van de goede Sint.
De Sint wil graag weten welke kinderen er komen, dus ouders als u het onderstaande e-mail adres wil noteren en daar de gegevens van het kind naar toe wil sturen, dan zorgen Sinterklaas en zijn pieten dat ze een onvergetelijke middag hebben.
Opgeven bij: emmavanderknaap@gmail.com


 

De Poelsnipbeker

Sinds 1957 wordt ieder jaar de Poelsnipbeker uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de HJC najaarsvergadering, aan de zeiler die de meeste officiële starts maakt in het seizoen dat loopt van 1 november tot 1 november. Officiële wedstrijden hebben in principe altijd een notice of race en zijn in ieder geval georganiseerd door een wedstrijdcomité en er moet een protestcomité zijn. Speciaal is dat de starts op de Mooie Nel dubbel tellen.

Wil jij ook in aanmerking komen voor het winnen van de Poelsnip beker? Dat kan, stuur een lijstje op met de starts die je dit jaar hebt gemaakt, geef daarbij aan wanneer en bij welk evenement. Stuur dit naar: wedstrijd@haarlemschejachtclub.nl. En wie weet neem jij de beker mee naar huis na de komende jaarvergadering.

Bert van Veldhuijsen.


Lezing "veilig gebruik van gas aan boord" zondag 19 november 15.00 uur

Elk jaar gebeuren er weer gasontploffingen aan boord van pleziervaartuigen, persoonlijke ongelukken en materiële schade zijn vaak het onnodige gevolg. Helaas wordt door veel schippers het gevaar van een ondeugdelijke gasinstallatie onderschat, achterstallig onderhoud en slijtage aan de installatie zijn het gevolg.

Leo Middelkoop van GasVeilig.nl geeft 19 november een lezing over het veilig gebruik van gas aan boord van pleziervaartuigen, aanvang 15:00 uur. Tevens bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken, om de gasinstallatie te laten keuren.


Renée in Zuid-Korea

Van 14 t/m 18 november doet Renée met haar team mee aan de Busan Cup Women's International Match race. Deze wedstrijden worden gehouden in Busan, Zuid-Korea.

De uitslagen staan hier. De Facebook pagina hier. De Busan website hier.


 

Viswedstrijd 11 november 13.00 uur

De traditionele viswedstrijd van HJC is dit jaar op 11 november, de start is om 13:00 uur en het eindsignaal klinkt om 16:00 uur.

Wie o wie vangt de grootste en of meeste vis; snoek, karper, voorn en baars, het zwemt allemaal in de haven.

Deze uitdaging is voor jong en oud, voor koffie en warme chocolademelk wordt gezorgd.

Meedoen is gratis en na het vissen heeft onze befaamde kok Nico Hin weer een verassingsmaaltijd klaar.

Ook niet vissers zijn welkom om te komen eten. Om de kosten van het eten een beetje te drukken wordt er een kleine bijdrage gevraagd.


Havenmeester weer aan het werk.

Woensdag 8 november is de havenmeester beter gemeld en is hij weer volledig aan het werk.
Peter Vernout, havencommissaris

Procedure bardienst

Uit gesprekken met leden merken wij dat de afspraken voor het vervullen van een bardienst niet bij iedereen duidelijk zijn. Daarom hierbij alles nog eens op een rijtje.

Het lidmaatschap van een vereniging brengt met zich mee dat leden zich ook inzetten voor de vereniging. Bij de HJC is de “bardienst” daarvan een belangrijk voorbeeld, deze wordt als enige activiteit daadwerkelijk voor u ingepland. Hoe dat in zijn werk gaat leggen wij hieronder uit.

Van leden die een boot op de haven stallen in het water, loods, of op het haventerrein verwachten wij dat zij minimaal één maal per jaar één bardienst vervullen. Dit wil niet zeggen dat leden zonder boot niet op de barlijst gezet kunnen worden. De leeftijd waar tussen men bardienst draait loopt van 18 tot 70 Jaar.

Er zijn veel leden die zich o.a. bij evenementen voor de vereniging inzetten, wij horen vaak dat men dit ziet als vervanging van de te vervullen bardienst. Dat is niet zo. Als al de leden die regelmatig iets doen voor de club geen bardienst zouden hoeven draaien is de barbezetting n.l. niet meer rond te krijgen. Ook horen wij vaak dat er afspraken gemaakt zouden zijn dat men geen bardienst zouden hoeven draaien. Deze afspraken blijken moeilijk te achterhalen.

Het is natuurlijk mogelijk dat door bijvoorbeeld lichamelijke ongemakken men niet in staat is zijn dienst te vervullen. Als u dat tijdig meldt dan houden wij daar rekening mee en maken hier een aantekening van in het administratiesysteem (e-captain) zodat u niet meer op de barlijst wordt gezet.

Hoe gaan wij te werk; zodra iemand op de barlijst wordt gezet krijgt hij of zij een mail met de vermelding van datum en tijd waarop men wordt verwacht voor de bardienst. Wij verwachten dan een bevestiging te ontvangen, of bericht als men echt verhinderd is zodat vervanging kan worden gepland. In de week voor de bardienst krijgt men nog een herinnerings-mail.

Het valt ons op dat er nauwelijks leden zijn die zich zelf op de barlijst zetten. We stellen u daarvoor in de gelegenheid, dat scheelt een hoop geregel en u bent ingepland op een tijdstip dat u zelf het beste past. Geef de datum dat u wil draaien tijdig door aan: bardienst@haarlemschejachtclub.nl

De meest actuele barlijst staat hier. In de Schuimspatten, die één maal in de drie maanden uit komt, is de barlijst ook terug te vinden.

Op de dag van de bardienst

De bardienst begint om 12.00 ( in de wintermaanden om 15.00 uur ) of tenzij anders vermeld of afgesproken is. Om 17.45 uur geef je “de bel” voor de laatste ronde!!!!

(De bardienst wordt daarna door NIEMAND overgenomen!!!)

Daarna begin je al met de laatst gespoelde glazen af te drogen en terug te zetten en de tap schoon te maken met een sopje!!!! Als laatste haal je een vochtig doekje over de bar.

De havenmeester of als wij aanwezig zijn, sluiten af.

Tip

1. Maak van uw bardienst een feestje, meldt vrienden en bekenden dat je bardienst hebt en nodig ze uit.

2. Het is belangrijk dat het e-mail adres en telefoonnummer in onze administratie klopt, dit is eventueel zelf aan te passen op de leden-loginpagina op de site.

3. Bij onduidelijkheden achter de bar is er altijd wel iemand die u even verder op weg helpt.

Met vriendelijke groet,

Arie en Mirjam van de Koppel

bardienst@haarlemschejachtclub.nl, Tel 06-12386973


Mosselen eten zaterdag 4 november 18.00 uur

Vroeger zeiden de mensen de R is in de maand we kunnen weer mosselen eten, dat is niet helemaal waar; mosselen worden tegenwoordig gekweekt en daardoor kun je ze het hele jaar eten. Mosselen eten is heerlijk en gezond, mosselen bevatten veel eiwitten en weinig vet bovendien zijn mosselen rijk aan mineralen. Het vet van de mosselen behoort tot de categorie onverzadigde vetzuren en leidt niet tot verhoging van het cholesterolgehalte en met een heerlijk wit wijntje erbij zijn ze nog lekkerder. Door scherp inkopen van Henk van Beijeren kunnen we de prijs laag houden: € 10,00.

Opgeven kan hier.

Geef je snel op er kunnen maar 50 mensen mee eten en vol is vol.


Havenmeester beperkt inzetbaar

Beste allemaal,

Na het veel goede nieuws de afgelopen periode moet ik jullie op de hoogte stellen van een flinke tegenvaller. Afgelopen woensdag 18 oktober heeft de havenmeester bij het schoonmaken van de motormaaier zijn hand behoorlijk verwond. Hij is in het ziekenhuis behandeld, maar mag zijn hand voorlopig niet belasten. Het bestuur betreurt het voorval zeer en wenst Erik een snel en goed herstel toe.

Nu komt iets dergelijks natuurlijk nooit gelegen en zeker in deze periode van het begin van de winterstalling niet. De havencommissaris probeert zo snel als mogelijk voor vervanging zorg te dragen, maar dat is niet een twee drie gebeurd. Het is daarom niet te voorkomen dat het schema voor uit het water halen van de schepen moet worden aangepast. Diegenen waarvoor dat van toepassing is zullen telefonisch op de hoogte worden gebracht.

Wij doen onze uiterste best om het ongemak voor iedereen zo veel mogelijk te beperken maar vertrouwen op uw begrip.

Mochten er vragen zijn neem dan svp contact op met de havencommissaris, Peter Vernout.

 

Schoonmaak ploeg

Ons clubhuis is het visitekaartje van de club en dagelijks wordt dit door de havenmeester schoon gehouden. Toch kan enige extra aandacht geen kwaad en in het verleden hebben wij goede ervaring opgedaan met een schoonmaakploeg die periodiek de puntjes op schoonmaak I zet. Dat willen wij ook nu weer organiseren. Goke van Beijeren heeft op zich genomen om een en ander te coördineren en zoekt een paar vrijwilligers die deze schoonmaakploeg willen bemensen. Vele handen maken licht werk en gezellig is het natuurlijk ook. Aanmelden kan bij Goke van Beijeren.

Wilko Emmens

Voorzitter

 

 

 


Foto's Jubileumweekend staan op de site. Kijken maar!

De foto's van het HJC Jubileumweekend staan op de site. Klik op de button 'info' en daarna op 'mijn hjc'. De code die je moet invullen is die van het hek van de HJC. Klik op de link 'foto's algemeen' om naar de foto's van het jubileum te gaan. Er staan wel meer dan tien mappen met foto's voor je klaar. Zo kan iedereen er zijn favorieten uithalen. Je scrolt heel makkelijk door de albums heen. We wensen je veel plezier bij het kijken!

 

 


Het Jubileum was super. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen!

Het Jubileumweekend zit erop. We hebben 2 dagen kunnen genieten van elkaar, leuke activiteiten, een drukbezochte receptie, een heerlijk diner en een spetterend feest. Ondanks het ruwe weer op zaterdag, werd het toch een supergezellige dag. Zondag konden we gelukkig weer naar buiten. Zo'n weekend is alleen maar mogelijk als je het samen doet. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen aan het programma, aan de faciliteiten zoals aankleding en versiering, licht en geluid, barbezetting en keukenhulp en dank aan iedereen die deel heeft genomen aan de activiteiten. Foto's zullen zo snel mogelijk op de site worden gezet. We zullen een berichtje uitsturen als het zover is.

Een leuk verslag staat vandaag op de site van het Watersportverbond. Klik hier.

Nogmaals onze dank, het was top!

De Jubileumcommissie


14 en 15 oktober sluitingswedstrijden HJC

Uiteraard ook in ons jubileumjaar de bekende HJC sluitingswedstrijden! Alles HJC’ers doe mee en traditiegetrouw zijn deelnemers van de andere verenigingen rond de Mooie Nel ook van harte welkom!

Voor wie?
Kajuitboot kleiner en groter dan 8 meter, Open Klasse (waaronder onze 2 Polyvalken), Laser (Masters), Splash/Flash en natuurlijk de Optimist A/B en C.

Wedstrijdleiding:

Bert met zijn team zorgt voor de solide wedstrijdleiding en perfecte banen.

Programma:

Klik hier voor alle informatie zoals aanvangstijden, inschrijven (ter plekke) en huur van een cluboptimist of clublaser.

Oproep:

Om het evenement mogelijk te maken ben ik opzoek naar vrijwilligers voor de rescue en de informatie/inschrijfbalie. Meld je aan bij mij dan kunnen we er met elkaar weer een mooi evenement van maken! Dank alvast voor je hulp!

Adse Jelles

( adse.jelles@gmail.com)


Sluiting seizoen 15 oktober

Direct na de prijsuitreiking van de sluitingswedstrijden, rond 16.00 uur, wordt het seizoen afgesloten door onze voorzitter door het laten zakken van de clubwimpel. Alle leden worden daarvoor en voor de gezellige sluitingsborrel uitgenodigd. 


Lezing Henny Zomerdijk en Tjerk Koops, aansluitend 3e zondag van de maand borrel

Op 22 oktober om 15.00 uur starten we weer met de 3e zondag van de maand borrel. (Eigenlijk deze keer 4de zondag) De borrel is een maand vervroegd; normaal starten we in november, maar omdat Henny Zomerdijk en Tjerk Koops een reis om de wereld gaan maken, ze vertrekken in november, willen ze hun verhaal vertellen over de voorbereiding en tevens afscheid nemen van de clubleden.

Vanaf Las Palmas steken ze op 19 november over naar St. Lucia, een reis van 2700 mijl, en op 6 januari 2018 gaan ze met 40 boten de wereld rond.

Eenieder die van avontuur houdt en misschien ook nog eens zo’n reis wil maken, is het een aanrader om hun verhaal aan te horen en vragen te stellen.

Na afloop nemen we, onder het genot van een borrel, afscheid van Henny en Tjerk.


Mooie outdoor spellen vullen inventaris HJC aan

Voor het Jubileumprogramma op 7 en 8 oktober kregen we van www.ubergames.nl diverse prachtige outdoor spellen, zoals een mega schaakset, laddergolf, limbo en een multisportset. Deze spellen blijven ook na het Jubileum in bezit van de HJC. Leuk ter aanvulling van evenementen zoals het Pinksterevenement, de Jeugdzeilclinic of tijdens dagen dat er niet gezeild kan worden wegens teveel of te weinig wind. Het schaakspel zou eigenlijk een mooi vast plekje moeten krijgen op de haven! We zijn erg blij met de nieuwe aanwinst en we gaan er nog héél lang plezier aan beleven!

Overweldigend aantal inschrijvingen Jubileumdiner

We hebben enorm veel aanmeldingen voor het Jubileumdiner binnen gekregen. Daar zijn we enorm blij mee! We hebben er wel een uitdaging bij, want er moet flink gepuzzeld worden. We hebben nu het online inschrijfformulier van de website gehaald. Als je je nog niet hebt opgegeven voor het diner, maar je wilt wel erg graag komen: geef je naam op bij Marja van Meerwijk (023-5373667). We laten je dan snel weten wat de mogelijkheden zijn. We zorgen sowieso voor een passende oplossing. 

Opgeven voor het ontbijt op zondagmorgen kan nog wel hier


Al ingeschreven voor het jubileumdiner?

Heeft u al ingeschreven voor het jubileumdiner op zaterdag 7 oktober? U kunt zich HIER aanmelden. Wees er snel bij, want de inschrijvingen gaan hard. U kunt nog inschrijven t/m vrijdag 29 september. Als u wilt weten wat het festivalprogramma overdag inhoudt, klik dan HIER. We komen de komende dagen elke dag met een programmaonderdeel uit. Tot ziens op 7 en 8 oktober!

 

 


Inschrijving Seizoensafsluiting jeugd geopend

Dit seizoen telde dertien lessen maar ook die zijn alweer bijna voorbij. We hebben alle weersomstandigheden voorbij zien komen. Geen wind, weinig wind, optimaal en stevige wind wat voor de aspiranten, gevorderden en wedstrijdgroep natuurlijk geweldig was. Ook de beginners hebben goede resultaten laten zien, wat betekent dat de kinderen van alle groepen beginners, aspiranten, gevorderden, wedstrijdgroep splash, zeilcampus (kielboot) weer CWO examen gaan doen. De kinderen leren tijdens de lessen zeilen volgens een lesschema dat gemaakt is, en waar de kinderen op een bepaald moment alle punten van beheersen, deze discipline’s worden opgeteld een CWO diploma. Deze kinderen krijgen tijdens de laatste lessen een uitnodiging om mee te doen aan het examen op zaterdag 23 september. Er kan gekozen worden uit drie tijden 12.00-14.00-16.00 uur.

De seizoensafsluiting bestaat niet alleen uit examens, zondagmiddag vanaf 14 uur zijn alle kinderen welkom om de puzzeltocht te varen op de Mooie Nel, deze duurt van 14.00-16.00 uur, alleen voor de kinderen die examen CWO 3 doen is dit verplicht. daarna sluiten we het seizoen af met de barbecue.

Inschrijving gesloten.

Als er nog vragen zijn, neem dan alsjeblieft contact op met Monique Pals;  Administratie.jeugd@haarlemschejachtclub.nl


Mijn HJC en foto's

Omdat de pagina's 'Ledenlogin' en 'Ledenpagina' teveel op elkaar leken heeft de Ledenpagina een nieuwe naam gekregen nl 'Mijn HJC'. Deze pagina is te vinden in het menu onder 'Info'. De pagina opent u met de bekende code die ook voor het toegangshek wordt gebruikt. Op deze pagina zijn nog steeds o.a. de bekende zaken te vinden zoals Notulen, Financiele verslagen, oudere Schuimspatten en veel contactpersonen. Maar ook een kolom met waar er allemaal foto's zijn geplaatst. De bekende foto's worden op veler verzoek weer geplaatst in een klassiek fotoalbum. LR


Loods en tent leeg

Vanaf 27 september 2017 gaat de werkploeg de loods alsmede de tent leegmaken. Deze worden ingericht voor het 100 jarig feest van de HJC. De boten worden op het achterterrein neergezet en zullen tot na het feest hier moeten blijven staan om meer ruimte vrij te houden voor het grote feest.

Ook de lange steiger voor het clubhuis moet vanaf 2 oktober vrij blijven voor gasten van onze collega verenigingen.

Met vriendelijke groeten,

Peter Vernout

havencommissaris

 

 


Woensdagwerkploeg gaat weer beginnen

De winter werkploeg gaat weer beginnen. Vanaf 20 september iedere woensdag vanaf 10.00 uur wordt er gewerkt o.l.v. de technische commissie om onze haven nog mooier en gebruiksvriendelijker te maken. Tussen de middag wordt er gezellig een kop soep gegeten en na afloop staat er iets sterkers te wachten. Het is bijzonder gezellig en iedereen (m/v) is van harte welkom. In ons fotoalbum komt u diverse impressies van de werkdagen zien.

 

 


Spaarne Zeilcup evenement 17 september

De Haarlemsche Jachtclub nodigt de “Haarlemse” zeilverenigingen: HJC, HZV, JVW en Het Spaarne uit voor deelname aan de 4e editie van het Spaarne Zeil Cup evenement. Het evenement zal plaatsvinden op zondag 17 september 2017 op de Mooie Nel.

Lees verder

Terugtocht 2017

De terugtocht van de IJsselmeervloot zal dit jaar worden gehouden van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Vrijdag 29 september rond de klok van 11 uur, na de koffie vertrekken de motorboten richting Purmerend.

De zeilboten vertrekken in de loop van de dag (brugopeningen op vrijdag om 14.15 uur en 19.45 uur en zaterdag om 9.30 uur) en overnachten in Schellingwoude of Durgerdam. Voor zover bekend zijn er geen stremmingen wat betreft bruggen. 

Aangekomen in Purmerend kunnen de dames lekker winkelen, want we liggen in de gemeentehaven midden in het centrum. Ik stel voor om in de avond gezamenlijk te gaan eten, waar we gaan eten wordt in Purmerend bekend gemaakt.

Lees verder

Winterstalling

Vorig jaar hebben wij al gemeld dat iedereen die een plek heeft op de wal of in de haven deze wederom, indien er genoeg bokken zijn en opslagruimte is, zonder afmelding gereserveerd is. Indien u géén winterstalling op de kant of in het water wilt komende winter, wilt u dan voor eind augustus via de e-mail  havenmeester@haarlemschejachtclub.nl melden dat u geen gebruik maakt van uw oude plek van vorig jaar.

Voor de leden die wel een plek willen hebben voor komende winter graag even per e-mail opgeven, dan kunnen wij zien of er een bok én een plek is.

Schepen uit het water na indeling i.v.m. maat van de bokken, na het 100 jarig jubileumfeest, zoveel mogelijk in overleg met onze havenmeester en hijsploeg.

Mogelijk moet de tent afgebroken worden na het 100 jarig feest, dus er zal minder overdekte ruimte zijn omdat alleen de loods nog beschikbaar is. Voor de overdekte plaatsen geldt niet dat er weer automatisch plek beschikbaar is.

Met vriendelijke groet, Peter Vernout, havencommissaris


Havenmeester

Havenmeester zijn is een drukke baan. Zes dagen per week staat onze havenmeester voor u klaar buiten al zijn andere werkzaamheden. Daarom wil ik uw aandacht vragen voor twee zaken: zijn rusttijden en de beste manier om contact met hem te hebben.
Rusttijden:

· Op dinsdag is onze havenmeester vrij (ons lid Johan Keesmaat neemt op deze dag de lopende zaken waar)

· Iedere dag is er lunch van 12.00 tot 13.00 uur en diner van 18.00 tot 19.00 uur.
Op deze vrije dag en tijdens de maaltijden gelieve de havenmeester niet te storen. Contact met havenmeester
Telefoneren kost veel tijd en haalt hem steeds van zijn werkzaamheden af. Het beste kunt u op de volgende manieren met hem in contact komen.

· De havenmeester is voor bijv. het afmelden bij afwezigheid, afspraken over boot uit het water enz., primair te bereiken via WhatsApp, SMS of e-mail. Hij kan uw vragen of opmerkingen dan behandelen op een moment dat het hem uitkomt.

· Telefoneer alleen voor zaken die absoluut niet schriftelijk kunnen. Als er toch getelefoneerd moet worden, dan graag overdag op doordeweekse dagen. Ook de havenmeester gunnen we een rustige avond/weekend.

· Op de haven is hij tijdens zijn werkuren overdag altijd aan te spreken. Zijn werktijden hangen in de hal van het clubhuis op het mededelingenbord van het bestuur.

Voor de duidelijkheid:
- De havenmeester is 24/7 via zijn mobiele nummer (06-33716379) bereikbaar voor (medische) noodgevallen.
E-mail: havenmeester@haarlemschejachtclub.nl
Laten we er met zijn allen op letten dat wij de havenmeester zijn rust momenten gunnen en via de correcte methode contact met hem opnemen.


Bescherming persoonsgegevens

Op de site staan soms documenten waarin telefoonnummers en/of mailadressen van leden staan vermeld. Een voorbeeld daarvan is de barlijst, doel van de vermelding daar is dat leden die verhinderd zijn om hun bardienst te doen op de voorgestelde datum en tijdstip zelf het initiatief nemen om met een ander op de lijst van bardienst te ruilen. Deze zelfwerkzaamheid scheelt veel tijd.

Volgens de wetgeving mogen bij namen echter geen telefoonnummers en andere persoonlijke data vermeld worden als die openbaar zichtbaar zijn. Dat geldt in ieder geval voor publicaties op het niet besloten deel van de site en in de Schuimspatten tenzij daarvoor (persoonlijk) toestemming is verleend. Natuurlijk wil en moet de HJC zich aan de wet houden. Recent is ook bezwaar geuit bij de vermelding van deze persoonlijke gegevens.

Het bestuur heeft daarom besloten om bij aanvraag van het lidmaatschap hier toestemming voor te vragen en middels de nieuwsbrief aan bestaande leden te vragen of zij bezwaar hebben tegen vermelding.
Vanzelfsprekend maken wij van uw toestemming zo min mogelijk gebruik. Het bestuur verzoekt u daarom bij de secretaris kenbaar te maken wanneer u bezwaar heeft tegen vermelding ( secretaris@haarlemschejachtclub.nl).

Mocht het zo zijn dat een relatief groot aantal leden bezwaar heeft tegen vermelding, dan zijn wij genoodzaakt informatie die hieraan onderhevig is op een besloten deel van de site te plaatsen.
De ervaring leert echter dat toegang daartoe door middel van een wachtwoord belemmerend werkt. 


Pampus Regatta 9-10 september IJmeer

Pampus Regatta 9-10 september IJmeer

Roei- en Zeilvereniging Naarden, Zeilvereniging Het Y en WSV Flevomare nodigen u van harte uit voor de Pampus Regatta op 9 en 10 september 2017. De tweedaagse Pampus Regatta wordt voor de vierde keer georganiseerd op het IJmeer en Markermeer. Op zaterdag worden er drie up- en downwind banen gevaren. Op zondag is er één lange afstandsbaan van circa 25 nm.

Deelname kost € 40 euro per boot voor twee dagen inclusief gratis ligplaats in Durgerdam van vrijdag tot en met maandag. Hier zal zaterdagavond ook het walprogramma zijn met barbecue (€18 pp) en live muziek.

Naast meerdere eenheidsklassen (waaronder FF65, J80 en Marieholm) zijn er ook starts in de ORC-klasse, SW-klasse en Dutch Quarter Ton klasse. Naast prijzen per klasse kunnen verenigingen ook meedingen naar de Verenigingsprijs door met drie boten deel te nemen. Een soort Eredivisie zeilen in je eigen boot.

Geschiedenis

De Pampus Regatta is een samenvoeging van de Hooikist Race (sinds 1983) van R&ZV Naarden en de Trintelrace (1957) van Zeilvereniging Het Y en later samen met WSV Flevomare. Een nieuwe regatta met een oude historie. Al sinds de eerste editie in 2014 doen er jaarlijks meer dan 80 boten mee aan de Pampus Regatta.

Na 28 augustus wordt het inschrijfgeld met vijf euro verhoogd, de inschrijving sluit op 5 september. Kijk voor de Notice of Race, het inschrijfformulier en meer informatie op www.pampusregatta.nl

We zien u graag aan de start op 9 en 10 september.


Actuele situatie wieroverlast Markermeer

Ter info:

I.v.m. de terugtocht is hier de meest actuele situatie van wieroverlast in het Markermeer.

Van de Block van Kuffeler naar Hoorn gaat redelijk goed. Van Lelystad naar puntje Bukdijk (Gouwzee) gaat redelijk goed, Gouwzee in de geul gaat goed. Van het Paard naar Amsterdam halverwege de geul bij P1 (Amsterdam – Lelystad) in varen en dan de geul volgen naar het buiten IJ gaat goed. Hoorn - Enkhuizen gaat redelijk goed. Enkhuizen - Edam, de lijn Enkhuizen - het Paard royaal aan stuurboord houden, als de gele Sportboei H dwars aan sb is kan redelijk goed naar Edam gevaren worden. Bijgaand een kaartje met de huidige situatie. Een algemene regel is dat het wier niet voorkomt als het water dieper is dan 2,8 m. Mocht de situatie zich wijzigen dan meld ik dat meteen.Trouwens er zijn ook diverse wier app’s.

Gr. Auke


Enquête veiligheid Noordzeekanaal

Het Watersportverbond vindt de veiligheid op het water belangrijk en is daarom partner in de voorlichtingscampagne Varen doe je Samen! Van het Loodswezen kregen we het verzoek om hun enquête over de veiligheid op het Noordzeekanaal te verspreiden.

Kunnen jullie onderstaande link misschien verspreiden onder jullie leden? De enquête bestaat uit 27 vragen en worden anoniem verwerkt. Onder de respondenten wordt een interessante loodsreis verloot.

www.watersporters.nl/in-mijn-regio/regionieuws/2017/augustus/help-de-veiligheid-op-het-noordzeekanaal-verbeteren


Uitnodiging IJsselmeerwedstrijden 2 september a.s.

De IJsselmeerwedstrijden zijn dit jaar op 2 september vanuit de jachthaven van Volendam.Inschrijving wedstrijd via het wedstrijdformulier op de JVW-site www.jvwhaarlem.com of via mail, stefan.wigny@gmail.com of mail@jourybeeren.nl  .

Renée aan het matchracen

Update: Renée wint !!!!!

Update: Renée naar finale!

Update: Renée naar halve finale.

Update: Renée naar kwart finale  

Van 8 t/m 12 augustus worden de Lysekil Woman's Match 2017 gehouden in Lysekil, Zweden. Deze wedstrijden zijn onderdeel van de 2017 Woman's International Match Racing Series. Met haar Dutch Match Racing Team doet Renée aan de deze serie wedstrijden mee. Er volgen nog wedstrijden in Korea en de US Virgin Islands. Het team bestaat uit Renée Groeneveld – skipper, Marcelien Bos-De Koning – main/tactic, Lobke Berkhout – trimmer, Sanne Akkerman – trimmer, Mijke Lievens – bow. De eerste wedstrijd in Helsinki werd Renée 2de ( filmpje prijsuitreiking), dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. Kijk hier om de wedstrijden te volgen. LR


Sprong over het IJ, de stand van zaken

Vlak voor het zomerreces heeft de gemeenteraad van Amsterdam ingestemd met het voorstel van B&W om in principe een fiets- en voetgangersbrug te realiseren vanaf het Java-eiland over het IJ naar Amsterdam-noord. Dit besluit houdt in dat de gemeente Amsterdam alle voorbereidingen gaat treffen voor de bouw van deze brug. Deze voorbereidingen moeten in 2020 gereed zijn, waarna een go or no go beslissing wordt genomen voor de bouw.

Het rijk en de provincie vinden dat Amsterdam eigenlijk een tunnel moet aanleggen voor de duizenden fietsers en voetgangers zodat de scheepvaart niet wordt gehinderd. De gemeente Amsterdam heeft toegezegd een tunnelvariant te willen gaan onderzoeken maar pas als metrostation Sixhaven gerealiseerd is en dat is te verwachten in 2019.

Vanaf de start van de plannen voor de Sprong over het IJ is het Watersportverbond betrokken geweest bij de besprekingen over alle mogelijke oeververbindingen. Om goed voorbereid deze gesprekken te voeren hebben Watersportverbond, ANWB, HISWA en Waterrecreatie Nederland de krachten gebundeld en is er uit hun midden een team van specialisten vervormd om dit te gaan doen. Het zal duidelijk zijn dat de voorkeur van dit team de keuze is van de tunnelvariant. 

Helaas is voorlopig voor een brug gekozen. Toen dit min of meer duidelijk werd heeft het team getracht zoveel mogelijk invloed uit te oefenen om voor de recreatievaart het beste er uit te halen.

Zo wilde het team graag 2 beweegbare brugdelen in de brug aan de oeverzijden voorzien van goede remmingswerken en golfbrekers. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een beweegbaar deel van 35 meter breed bij de noord IJ-over voor de recreatievaart van oost naar west en speciale transporten voor de beroepsvaart. En voor de recreatievaart van west naar oost wordt een gracht gegraven in het java-eiland van 20 meter breed met over die gracht 2 beweegbare bruggen. Dit om voor zowel weg- als waterverkeer de hinder te beperken.

Ook op het voorstel van het team om op het IJ een "Blauwe Golf" in te voeren die aansluit op het bedieningsregime van de brug Schellingwoude is door de gemeente positief gereageerd.

De plannen voor een tweede oeververbinding vanaf het Stenen Hoofd naar Amsterdam-noord worden uitgesteld tot 2020. Wel worden op zeer korte termijn de veerverbindingen over het IJ met 3 nieuwe trajecten uitgebreid en de overige worden geïntensiveerd. Ook is er onlangs een nieuwe grotere pont in gebruik genomen en een tweede is in aanbouw!

Dus goede uitkijk is geboden tijdens de vaart over het IJ.

Auke Bender

Artist impressie brug Java-eiland in het verlengde van de bestaande Jan Schaeferbrug. Hierop is nog niet het voorstel verwerkt voor de speciaal te graven gracht voor de recreatievaart. Ook de beweegbare delen in de brug zijn nog niet aangegeven.

 

Situatie tekening met het voorstel voor 2 bruggen over een gracht voor de recreatievaart van west naar oost. De aanlanding in Amsterdam-Noord valt deels over het terrein van WSV Aeolus, die daardoor verplaatst zal moeten worden. (Waarschijnlijk naar IJburg 2) Aan die zijde is ook de bredere brug gepland voor de recreatievaart van oost naar west en de speciale transporten van de beroepsvaart.


Vaardagen zetten ook HJC in het zonnetje

Na 8 jaar zijn de Haarlemse Vaardagen weer terug. De 10e editie van dit maritieme spektakel speelt zich deze keer niet alleen af in de Haarlemse binnenstad. Ook de HJC vormt drie dagen lang het toneel van de Vaardagen. Dat betekent dat de vloot van ongeveer 60 ronde- en platbodemjachten, alle verenigd in de VSRP (vereniging voor zeilers van ronde- en platbodemjachten), vanaf vrijdag tot en met zondag ligt afgemeerd bij de HJC. Speciaal hiervoor zijn pontons en stutpalen in het water voor het clubhuis aangebracht, waaraan de schepen kunnen liggen. We nodigen alle leden van harte uit om een kijkje te komen nemen. Woensdag en donderdag in de binnenstad, vrijdag, zaterdag en zondag op de HJC. Komt allen!!

Kort overzicht van het programma:

Woensdag 26 juli: 20.00u officiële opening Haarlemse Vaardagen (stukvaren van de ketting Gravestenenbrug). Akoestische muziek in varende sloepen.

Donderdag 27 juli: Overdag bezichtigen schepen. 20.00u Pieremachocheltocht, aansluitend diverse muziekoptredens

Vrijdag 28 juli: Vertrek vloot naar HJC voor puzzeltocht. Afmeren en diner bij HJC.

Zaterdag 29 juli: Ochtend bezichtigen schepen. Vanaf 13.00u zeilwedstrijden voor VSPR-schepen georganiseerd door HJC. Te bezichtigen vanaf Schoteroog.

Zondag 30 juli: Ochtend bezichtigen schepen. Vanaf 13.30u Admiraalzeilen door VSPR-vloot op het Spaarne. Aansluitend watergevecht tussen de schepen. Te bezichtigen vanaf Schoteroog.

Meer informatie:  www.vaardagen.nl


Aanpassing bedientijden Kaagbrug in Westelijke Staande Mastroute.

Sinds de invoering van de Blauwe Golf blijkt dat de enkele ochtend bedieningstijden van de Kaagbrug in de A44 zo ongunstig waren dat de spitssluiting in Haarlem (net) niet gehaald werd. Wat was een wens van de provincie Noord-Holland (de route beheerder) en de gebruikers van de route om deze tijden aan te passen zodat de spitsluiting wel gehaald kon worden. Na goed overleg met Rijkswaterstaat is dit gelukt! Wel moest deze aanpassing gecompenseerd worden en gekozen is om de vroege ochtend en late avondbedientijden van de brug Buitenhuizen te beperken.

Per ingang van 1 juli 2017 zijn de bedientijden als volgt:

Kaagbrug

1 november t/m 31 maart

Geen wijzigingen

   

   

1 april t/m 31 oktober

Werkdagen

Weekenden

Oude tijden

Nieuwe tijden

Oude tijden

Nieuwe tijden

6.02

6.02

 

6.32

6.32

 

9.32 N

9.32 N

8.32 N

8.32 N

10.02 Z

10.02 Z

9.02 Z

9.02 Z

13.32 N

12.32 N

12.32 N

12.32 N

15.02 Z

15.02 Z

14.02 Z

14.02 Z

19.32 N

19.02 N

19.02 N

19.02 N

20.32 Z

21.02 Z

19.32 Z

19.32 Z

       
       

Buitenhuizerbrug

1 november t/m 31 maart

Geen wijzigingen

   

   

1 april t/m 31 oktober

Oude tijden

Nieuwe tijden

1 april t/m 31 mei en 1 september t/m 31 oktober

1 april t/m 31 oktober, uitgezonderd schoolvakanties

Alle dagen

 

Werkdagen

Weekend en feestdagen

5.00 tot 8.00

Op aanvraag

9.00 tot 21.00

9.00 tot 23.00

8.00 tot 23.00

   

   

1 juni t/m 31 augustus

1 april t/m 31 oktober, schoolvakanties (alle regio's)

Alle dagen

 

Alle dagen

5.00 tot 23.00

9.00 tot 23.00

 


15 juli 6-uurs race

15 juli a.s. is het weer zo ver! De 6-uurs race van de Mooie Nel zal worden gevaren van 12.00 uur-18.00 uur. Deelname is voor alle leeftijden en alle typen zeilboten tot 8 meter. Bij voldoende deelname zal er een aparte klasse worden gemaakt (optimist? splash? laser?). Degene die de meeste rondes weet te varen gedurende 6 uur mag de grote wisseltroffee in ontvangst nemen. Elke ronde moet er een stempel worden gehaald en mag er indien gewenst van bemanning worden gewisseld. Na afloop een gezellige Chinese maaltijd, waarbij toeschouwers natuurlijk ook welkom zijn. Graag alvast inschrijven via fleurfinnema@hotmail.com of 06-19402968. Mocht iemand het leuk vinden om te helpen die dag, bijv. een uurtje stempelen, dan hoor ik het ook graag !


Instructeurs krijgen training in EHBO

De vraag vanuit de instructeurs was of er wat meer met EHBO gedaan kon worden daar stond de hele jeugdcommisie direct achter. Heel enthousiast bood Intesivist Marcel de Groot ook lid van de Haarlemsche jachtclub aan om deze lessen te geven. De hele groep instructeurs was aanwezig. 

In twee avonden is gesproken over voorkomen is beter dan EHBO zoals Marcel ons leerde dit was het begin, maar tijdens de les hebben we alles geleerd van snijwonden schaafwonden bewusteloosheid ademhalings moeilijkheden rautek,chinlift, Head-tilt, stabiele zijligging reanimatie en nog veel meer. Veel foto's staan ook op facebook hjc jeugdzeilen. Heel blij zijn we ook met de EHBO voor kinderen boekjes die Marcel geschonken heeft aan alle instructeurs. In het clubhuis komt de nieuw aangeschafte EHBO kist te hangen die weer helemaal compleet is. We verheugen ons op de derde les die Marcel aanbood in september te geven. Heel veel dank hiervoor. MP


Zeilclinic 2017

Het was voor veel instructeurs de week van HJC dinsdag voorbespreking zeilclinic, woensdag EHBO, donderdag en vrijdag de reguliere lessen en vrijdagmiddag de boodschappen en het klaarmaken en voorbereiden van alle zaken in loods en keuken.

Door al deze inzet is de zeilclinic wederom een succes geworden de mails stromen binnen dat de kinderen een superweekend gehad hebben, ondanks de harde wind en wolken werd er gevaren gezwommen gespeeld en gegeten. Super trots zijn we op alle beginners en aspiranten die als echte kanjers het water opgingen. Er werd getraind op het water en op de kant In de middag was de waterbaan en de delta lloyd band erg populair, na de barbecue werd er levend stratego gespeeld op de heuvel, daarna konden de kinderen lekker wegzakken bij de film Mohana. Zondag begon met de warming up daarna een heerlijk ontbijt en weer als voleerde zeilers het water op. In de middag werd de clinic afgesloten met een wedstrijd. Op facebook staan vele foto's die dit alles laten zien. We willen iedereen die geholpen heeft bedanken voor een fijn en gezellig weekend. Marcel de Groot onze EHBO trainer had van bardienst geruild, en was zaterdag ook aanwezig bij de clinic ontzettend leuk. MP


Mededeling havencommissaris

Eindelijk na vele jaren is er stroom via een kabel. Helaas voor ons is het beloofde zonnepanelensysteem met daaraan alle technische zaken niet doorgegaan. Dit alles door het niet leveren van stroom door Liander. Maar wel is nu het aggregaat met alle overlast weg.

De nieuwe bemetering van de elektrapalen is ook in volle gang gezet. De testleden zullen hun bevindingen aan ons kenbaar maken. Zodat alle kinderziektes die er mogen zijn, eruit gehaald kunnen worden. En wij iedereen die stroom gebruikt in de haven een kaart kunnen geven zodat de kosten eerlijk verdeeld worden. Vergeet niet bij het weggaan, uw meter uit te schakelen via de kaart bij het kastje in de entree van ons clubhuis . Gebruik uw eigen toegewezen kaart met nr. van uw stekkerdoos. Hier wordt scherp op gelet, bij misbruik zullen er sancties volgen.

Er komt nog gas en water. Wanneer dat aangesloten wordt, dat weten wij nog niet, maar wij zijn er klaar voor.

Helaas is het dak van de loods aan de oostkant niet zoals het hoort. De verflaag bladert los en valt van het dak af. Gelukkig heeft de gemeente de aannemer en de leverancier aansprakelijk gesteld en valt het onder de garantie. De beste oplossing volgens de techneuten is een nieuwe dakbedekking over de oude heen. Hiervan ondervindt H.J.C. de minste overlast, en hoeft het dak er niet af. Als het gebeurt conform advies van de gemeente Haarlem, dan zijn wij daar blij mee.

Iedereen die zijn of haar ligplaats verlaat voor langer dan een dag /nacht is verplicht dit per mail of WhatsApp te melden aan de havenmeester. Dit geldt ook voor terugkomst of bij eerder dan aangegeven terugkomst . Dit graag tijdig laten weten aan Erik onze havenmeester of bij zijn afwezigheid aan zijn vervanger via het emailadres of mobiele nummer via WhatsApp , zodat Erik of de dienstdoende havenmeester dan weet hoe lang een box leeg blijft zodat daar passanten gebruik van kunnen maken. Email adres: havenmeester@haarlemschejachtclub.nl

Johan Keesmaat heeft zich beschikbaar gesteld om tijdens afwezigheid van Erik i.v.m. vrije dagen of vakantie, zijn taken over te nemen. Hij ontvangt dan Erik zijn email en telefoontoestel van de H.J.C.

Bij niet afmelden via email of WhatsApp kan uw lege box verhuurd zijn aan een passant en dan kunt u geen gebruik maken van uw box, niet eerder totdat de passant weer vertrokken is.

Wij hebben geen plaatsen meer vrij voor sloepen in het water. Wij blijven 60% zeilboten en 40% motorboten maximaal hanteren in onze haven. Dit heeft ook met fiscale wetgeving te maken

Ik wens iedereen nog leuke mooie evenementen toe op onze haven alsmede een heel fijn en goed zomer vaarseizoen.

Peter.W.J.Vernout havencommissaris


Nieuwe website

Het project van de website-aanpassing is afgerond. De menu’s zijn ingekort en verdeeld over hoofd- en footermenu, alle links werken, de indeling is aangepast naar de nieuwe lay-out en er is fotomateriaal toegevoegd. Gaandeweg zullen er natuurlijk nog verbeteringen komen en suggesties zijn nog altijd welkom. Mail dan naar  webmaster@haarlemschejachtclub.nl. MH


Afsluiting stroom 22 juni 08.00 uur-12.00 uur

I.v.m. de overschakeling van de aggregaat naar het stroomnet wordt a.s. donderdag 22 juni de stroom op de haven tijdelijk afgesloten van 08.00 uur tot ca. 12.00 uur.

Wij hopen op uw begrip.

Met vriendelijke groet,

Peter J. Vernout, havencommissaris


Combi Haarlem

De Pinkstercombi van Haarlem is onderdeel van de Combi Amsterdam.
Zie:
  Combi wedstrijden en  Combi Amsterdam.

Op zaterdag 3 juni, zondag 4 juni (1e Pinksterdag) en maandag 5 juni (2e Pinksterdag) wordt er op de Mooie Nel en het Spaarne gestreden om mooie prijzen. Van de meeste klassen is de start en de finish vanaf het terras van de HJC te zien. Combi Haarlem staat bekend om de gezelligheid, heerlijke BBQ en het vermaak voor de zeilers en andere aanwezigen, vooral ook de kinderen. Tafeltennis, een watermat, noem maar op. Geen wind? Dan gaan we 'spijkerbroek hangen'....  
De inschrijving is geopend, klik  hier voor het formulier.

Klik hier voor het programma.

Lees verder over o.a.  parkerenovernachten en de  BBQ & Indische maaltijd.


20-21 mei 12 voetsjollen weekend HJC

Beste HJC’ers,

In het weekend van 20 en 21 mei is er een bijzonder weekend op de HJC. De 12 voetsjollen vieren in het 100 jarige bestaan van de HJC hun klasse evenement bij ons! Er worden veel van deze mooie bootjes verwacht die 100 jaar geleden de jeugdboot waren van de HJC! Unieke kans voor jullie! Je kunt een wedstrijd meezeilen in de zeilboot die in de oorsprong staat van de HJC. Deze unieke kans is er op zaterdag 20 mei om 16.00 uur. Dit geldt zowel voor de jeugd als de volwassenen. Meld je snel aan. Er is een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan door een mailtje te sturen aan 100jaar@haarlemschejachtclub.nl en geef aan of je wilt meezeilen of helpen met de wedstrijdorganisatie.

We hopen jullie allemaal te zien!

Groeten,

De HJC jubileum commissie


Uitslag Fortrace 2017

Klik hier voor de uitslagen van de Fortrace 2017.

Uitnodiging IJsselmeerwedstrijden 10 juni 2017

Dit jaar zijn er weer IJsselmeerwedstrijden op 10 juni 2017 vanuit de jachthaven van Volendam. Inschrijving wedstrijd voor 3 juni 2017 via inschrijfformulier op de JVW-site www.jvwhaarlem.com of via mail, stefan.wigny@gmail.com of mail@jourybeeren.nl . Er is dit voorjaar GEEN gezamenlijke maaltijd georganiseerd door de wedstrijdcommissie.


Schuimspatten nr. 2-2017

In uw mailbox (het is ook mogelijk dat het bericht in de spambox is binnengekomen) vindt u Schuimspatten nummer 2, bordevol informatie. Speciale aandacht nog voor het Hemelvaartweekend waarvoor nog enkele plaatsen beschikbaar zijn. 

 


Overlijden Joop van Viersen

Vandaag heeft Onno ons onderstaand bericht gestuurd dat zijn vader Joop van Viersen op zondag 7 mei is overleden.

"Lieve Mensen, Joop is zondag 7-05-2017 om 11.45 uur in het ziekenhuis te Hoofddorp overleden in het bijzijn van familie. Het was een warme liefdevolle aangelegenheid waarbij Joop ruimte kreeg om in volledige ontspanning en voldoening weg te mogen glijden.Zijn leven was volmaakt en wij mogen terugkijken op een waardevol einde.

Joop is 93 geworden en hij bracht samen met zijn Anneke gedurende een lange reeks van jaren veel tijd door op de HJC. Tot op het laatst lieten zij hun gezicht met regelmaat op de HJC zien. Wij verliezen in Joop een graag gezien lid en later donateur van onze vereniging."

Wij wensen Anneke en familie veel sterkte.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op Westerveld op zaterdag 13 mei om 13.30 uur.

Klik hier en hier voor de rouwkaart.

Met vriendelijke groet,

Wilko Emmens

Voorzitter Haarlemsche Jachtclub


Voorjaarstocht 25 t/m 28 mei

De gezamenlijke voorjaarstocht zal dit jaar worden gehouden in het weekend van 25 tot 28 mei. De tocht zal gaan naar West Knollendam en van daaruit naar Alkmaar. Het programma ziet er als volgt uit: Vertrek op Hemelvaartsdag 25 mei om 9:30 uur vanuit de haven, de zeilschepen vertrekken eerder om de brug van 9.30 uur te kunnen halen. We varen naar Jachthaven ’t Swaentje in West-Knollendam, ongeveer 4 uur varen, daar aangekomen krijgt ieder een gereserveerde box toegewezen. In de jachthaven ligt een sloep klaar om, voor wie wil, een bezoek te brengen aan de Zaanse Schans. In de avond borrelen en eten in het gezellige Eetcafé ’t Swaentje en als het goed weer is op het terras aan het water. De volgende ochtend (vrijdag) vroeg op, we varen richting Alkmaar en gaan liggen in de Gemeentehaven. Een bezoek aan de kaas-markt staat op het programma, de Kaasmarkt is van 9:30 tot 12:30 uur. In de middag kunnen de dames shoppen in het altijd gezellige Alkmaar en de heren een terrasje pakken. Zaterdag maken we een rondvaarttocht door de grachten van Alkmaar, de tijd wordt nog bekend gemaakt. Als het weer het toe laat kunnen de zeilers zich uitleven op het Alkmaardermeer. Zondag varen we weer richting Haarlem. Opgeven bij Marja van Meerwijk, 023-5373667. In verband met het beperkte aantal ligplaatsen in West Knollendam, we kunnen 20 boxen reserveren, is het zaak om snel op te geven. Vol is vol !!! Degenen die niet met eigen boot kunnen of willen varen kunnen of als opstapper mee gaan (zelf regelen) of met de auto naar de locaties gaan waar overnacht gaat worden.
 

Fortrace 13 mei

Op 13 mei a.s. wordt de jaarlijkse Fortrace georganiseerd door het CNZ. Deze is toegankelijk voor kleine en grote zeilboten. Uiteraard zijn motorboten ook van harte welkom als toeschouwer. Op 12 mei ’s avonds is er om 20.30 uur palaver op de haven van de JVW (Penningsveer). Zaterdagochtend is er dan de gezamenlijke vaart naar de Marina IJmuiden en op zaterdagmiddag start de wedstrijd. Zaterdagavond is de prijsuitreiking en eengezamenlijke maaltijd en op zondag de terugvaart naar Haarlem.

Klasse-evenement Flying Junior op 13 en 14 mei

Na het succes van vorig jaar komt de FJ ook dit jaar weer naar Haarlem om te strijden om de prijzen. De organisatie hoopt op meer boten dan vorig jaar en heeft ook een aantal Duitse teams uitgenodigd, het is nl. vlak voor hun Duits kampioenschap en dus een mooie training. Kijk voor het programma op de HJC site en op Facebook. Naast het zeilen maken we het uiteraard ook weer erg gezellig en kan er weer gegeten worden. Bij voldoende deelname komt onze catering weer dus....... komt allen!
 

Nieuwe website

Zoals u ziet is de nieuwe website online. Onder leiding van Erik van Iterson is hier de afgelopen weken hard aan gewerkt. Zoals normaal bij zo'n groot project zijn er nog wat tekortkomingen. Bijvoorbeeld de menu's zijn erg lang en vele links werken niet.  De komende maanden wordt er verder gewerkt aan de website om hem gebruiksvriendelijker te maken. Mochten er zaken zijn die u opvallen of heeft u vragen dan graag een mail naar webmaster@haarlemschejachtclub.nl. LR


17 juni JVW 80 jaar

Beste HJC-ers. We nodigen jullie graag uit voor het 80-jarig jubileum van de JVW. We vieren dit 's middags met drakenbootraces vanaf Penningsveer en 's avonds met een feest op Schoteroog.

Nadere informatie kunt u vinden op de website van de JVW, www.jvwhaarlem.com/jubileum.

Het programma ziet er als volgt uit:

Penningsveer:

11.00-12.00 Start aanmelding voor de drakenraces:

12.00-16.00 Drakenraces en jeugdprogamma

Schoteroog:

17.30: Bar open

18.00-20.00: Diner

20.30-00.30: Feest

De jubileumcommissie Sandra, Mark, Merel, Lo, Anja, Frank, Tineke, Hans, Birgitta, Jeroen


Omslaan in de Planeet

Leren omslaan in het zwembad de Planeet, leerzaam en in lekker warm water. Dat is in deze week geen luxe, het is best nog koud op straat. Waar op de haven gestreden werd tijdens de openingswedstrijden, lagen de beginners en aspiranten en zelfs een aantal kinderen van de campus in het zwembad om de optimist te ontdekken en te  leren wat te doen als de boot omslaat tijdens de lessen. Een groot gedeelte van de instructeurs lag in het water om de kinderen alle kneepjes bij te brengen. Waar ze begonnen met wiegen in de boot, lagen ze aan het einde van de les onder de boot. Hoe ga je het oplossen als je in het zeil valt, enzovoort. Natuurlijk hosen, hosen en hosen, ook dat hoort bij het zeilen als je omslaat. We bedanken iedereen die geholpen heeft om dit tot een succes te maken. MP


Informatie konvooi varen staande mast route

Zoals bekend is de oostelijke staande mast route door een defecte Wiegbrug in Amsterdam tot nader order gestremd. De alternatieve route over Haarlem is wel open maar voor een vlotte doorstroming wordt hier zoveel mogelijk in konvooi gevaren. Voor het gedeelte tussen de Rijksbrug in de A9 en Kaagbrug in de A44 heeft de vaarwegbeheerder de volgende aanbeveling gedaan: klik hier voor informatie.


Overlijdensbericht Anneke Holtrop

Vandaag kregen wij bericht dat Anneke Holtrop is overleden. Anneke is gedurende een reeks van jaren secretaris, toen toch nog vaak secretaresse genoemd, van onze vereniging geweest. Een belangrijke bestuurstaak die zij met volle inzet en tot grote tevredenheid vervulde. Zelf ontving ik in 1969 van haar de bevestiging van mijn lidmaatschap. Haar bestuurlijke rol moet een grote uitdaging zijn geweest in een periode zonder email, word en andere it ondersteuning. De HJC is haar daarvoor veel dank verschuldigd. In de jaren daarna traden Wouter en Anneke wat minder op de voorgrond maar waren nog vaak op de HJC te vinden. Zij zijn er veel met de boot op uit getrokken en hebben nog veel mooie tochten gemaakt. Dat ook de volgende Holtrop generaties de weg naar de HJC hebben gevonden, zal haar plezier hebben gedaan. Wij wisten dat haar gezondheid te wensen over liet en het is erg jammer dat zij dit jubileumjaar niet met ons mee kan maken. Wij wensen Wouter en familie veel sterkte toe.
Wilko, voorzitter klik hier voor de rouwkaart


Openingswedstrijden en openingsfeest 22-23 april HJC

 

De openingswedstrijden worden dit keer gehouden op de HJC op 22 en 23 april. Daarbij op zaterdagavond een spetterend feest. Lees hier verder.

Programma:Zaterdag vanaf 11:00 inschrijven,1ste start om 14:00 uur. Zaterdagavond een zeilersmaaltijd en daarna een feestavond, m.m.v. The BieT.

Zondag eerste start om 10:30 uur. Ca.16:00 uur prijsuitreiking.Bij voldoende deelname varen optimist en laser een eigen baan.


Kennismakings- / Theoriedag

Afgelopen zondag  was de kennismakings- / theoriedag; een prachtige zonnige dag! De wedstrijdgroep was al vroeg het water op voor een voorjaarstraining. De beginners en aspiranten werden met hun ouders welkom geheten in het clubhuis, om kennis te maken met het jeugdzeilen. Na de algemene informatie gingen de kinderen met hun instructeurs mee waar ieder op zijn eigen niveau de theorielessen volgde. Ook de haven werd ontdekt en er werden knopen geoefend. Als afsluiting is iedereen nog even het water op geweest om de 'Mooie Nel' te ontdekken. Over twee weken gaan de jongste het omslaan oefenen in zwembad de Planeet. Na de meivakantie gaan de lessen dan echt beginnen we hebben er allemaal ontzettend veel zin in. MP


12-Voets jollenweekend

In 2014 werd bij de HJC het 100 jarig bestaan van de 12 voetsjollen gevierd met een klasse-evenement. Het was lang geleden dat de jol in wedstrijdverband op de Mooie Nel had gevaren en dat weekend waren er veel zeilers die met veel enthousiasme aan het evenement meededen.

 

Nu, in 2017, is HJC aan de beurt om haar 100 jarig bestaan te vieren en aangezien de jol een belangrijke schakel is in de historie van de vereniging, kan uiteraard een nieuw klasse-evenement niet ontbreken. In de drukke kalenders van zowel de jollen als de HJC is er gelukkig een weekend gevonden waarin gezamenlijk teruggekeken kan worden op '100 jaar HJC' en natuurlijk volop herinneringen opgehaald kunnen worden. Op 20 en 21 mei zullen de jollen weer 'acte de présence' geven bij de HJC. Lees hier verder voor verdere informatie en om in te schrijven (ook alleen voor de maaltijd). 


Notulen ALV 24 maart in te zien op ledenpagina

De notulen van de ALV van 24 maart 2017 zijn op onze ledenpagina in te zien. De behandeling en vaststelling daarvan zal gebeuren in de volgende ledenvergadering op 24 november 2017.


Jeugdhonk geopend

Zondag 2 april was de opening van het seizoen maar ook van ons jeugdhonk, waar we deze winter hard aan hadden geklust. We hebben de wand ingetimmerd en geverfd, de vloer er in gelegd en dankzij John van Zijl hebben wij een mooie geluidsinstalatie. Ook hebben we zitzakken om in te loungen! Het jeugdhonk wordt een verzamelplek voor onze jeugd,en zal altijd open zijn! Zondag hebben we met het jeugdbestuur het honk versierd met ballonnen en een mooi lint met strik. Vera ter Horst heeft die voor ons doorgeknipt om het honk officieel te openen. Emma vdK


Wijziging klustijden HJC

De tc vindt dat de maandagavond-klussen de afgelopen paar jaar weinig efficiënt waren. Maar kort werken doordat het in het begin te vroeg donker is en zo ook aan het eind, weinig mensen maakten er gebruik van en een klus kon vaak niet afgemaakt worden. Nu is afgesproken om de werkdagen op woensdag door te laten lopen en aan het eind van deze maandagperiode te zien of dit een beter systeem is. We gaan op de woensdag door tot de laatste woensdag van juni en we beginnen weer op de laatste woensdag van september. De leden die overdag niet kunnen klussen en toch op een avond een klus willen doen, kunnen zich bij Erik de havenmeester melden om in overleg aan het werk gaan.Ik hoop dat dit goed werkt en wens iedereen gezelligheid op de haven tijdens het klussen. Met vriendelijke groet namens de tc Hans Gortworst


Informatie openingstijden Schellingwouderbrug

De Schellingerwouderbrug is weer operationeel. Klik hier voor verdere informatie. WH


Jubileumnieuws

 

Jubileumloods

Het eerste weekend van april komt de botenloods vrij en wordt deze omgetoverd tot Jubileumloods. Gedurende het hele jaar vormt de jubileumloods de ontmoetingsplek waar heden, verleden en toekomst samenkomen. Nieuwsgiering naar het verhaal van 100 jaar HJC? Dan moet je tijdens evenementen zeker een keer een kijkje komen nemen in de mooi versierde loods.

 

Jubileum Jeugd Krant

Tijdens de openingswedstrijden (22-23 april) lanceren we eenmalig de Jubileum Jeugd Krant, een krantje gemaakt voor en door jeugdleden in samenwerking met de jubileumcommissie. Hierin staan leuke weetjes over het honderdjarig bestaan van de HJC en je vindt er ook spelletjes, interviews en tekeningen. De Jeugd Jubileum Krant zal het hele jaar beschikbaar zijn voor jeugdleden en jeugdpassanten van de HJC, zolang de voorraad strekt.

 

Oproep bestuur (herhaling)

Mocht je de oproep in de afgelopen Schuimspatten hebben gemist, dan volgt deze hier nog een keer: Het bestuur vraagt haar leden om oud-leden voor te dragen, die in het verleden actief zijn geweest bij de HJC. Het bestuur nodigt deze mensen graag uit voor de receptie op zaterdag 7 oktober (16.00-18.00u). Namen en adressen graag mailen naar: secretaris@haarlemschejachtclub.nl.


Zeilopleiding jeugd 2017 - inschrijving geopend

Wil je het zeilen graag leren, wil je verder gaan waar je dit jaar gebleven bent, of lijkt het je reuze spannend om mee te doen in een wedstrijdzeilgroep en dus bij het HJC Zeilteam te komen? Geef je dan snel op! Heb je zelf een Optimist, Splash of Laser en wil je de fijne kneepjes van het zeilen onder de knie krijgen, ook dan ben je bij de HJC aan het goede adres. Wil je overstappen vanuit bijvoorbeeld de optimist, dan kan je een Laser 4.7 of één van onze Splashes  huren en wie al 10 jaar is kan op vrijdag ook bij de HJC Zeilcampus komen zeilen in onze Clubpolyvalken, Lasers en Splashes.
De opleiding begint op een zondag in april met een theorie/ kennismakingsdag, waarna we later die maand met alle beginnende Optimist zeilers en ook aspirant zeilers het zwembad in gaan om het omslaan met de boot te oefenen. Na de meivakantie starten de lessen en deze lopen tot in september. Van maandag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 20.00 en op zondag van 10.00 uur tot 13.00 uur. Kijk hier om een indruk te krijgen van de lessen en/of bij foto's en video's. Alle informatie is eigenlijk wel te vinden bij Zeilopleiding jeugd, maar wie vragen heeft kan altijd contact opnemen met Monique Pals, mail: administratie.

We zien jullie graag (weer) komen zeilen bij de HJC! Klik hier voor het inschrijfformulier en op de deelnemerslijst 2017 staan de zeilers die zich al hebben aangemeld.


ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix