instagram

nieuwsarchiefitem

Veel gezeild in de vakantie

30 Aug 2016
Veel gezeild in de vakantie >>

 

..... wat met aftrek van de DSQ net genoeg was zodat ik toch nog Zwitsers kampioen ben geworden. Het verschil tussen plaats 1 en plaats 6 was maar 2 punten. Silvaplana was een heel mooie locatie met voor mij ook een goed resultaat! Alle uitslagen staan hier: Silvaplana.

 

Het Europees Kampioenschap was dit jaar in het Franse plaatsje Crozon (Bretagne), 6 dagen in het begin van juli. Dat was nog in mijn laatste schoolweek, maar er werd toen weinig meer gedaan en ik had een project al vantevoren afgerond. Ik had al een keer eerder in Crozon gezeild in de optimist en toen vond ik het daar moeilijk varen. De wind was ook nu weer lastig en draaierig maar nog wel vaarbaar. Het ging niet heel goed en ik kwam in de Silver. Uiteindelijk werd ik totaal 67e en 14e in de Silver. (uitslagen: Crozon)


Twee weken nadat het EK was afgelopen reisden we al weer naar Kiel in Duitsland voor het Wereld Kampioenschap. Daar was ook altijd de Goldener Opti voor de optimisten. Ook al was het veld een stuk sterker omdat echt alle beste zeilers van de wereld er zijn, ging het daar toch een stuk beter en eindigde ik 37e totaal in de Gold. (uitslagen: Kiel)

 

In Zwitserland ging het dus het allerbeste en ik hoop dat ik dit seizoen in Nederland ook een keer kan winnen!

Finn Holtrop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: 31 Aug 2016 16:10

NAAR ACTUELE NIEUWSOVERIZCHT

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix