instagram

nieuwsarchiefitem

Finn winnaar Laser 4.7 - U4 Workum met dikke beuk

06 Sep 2016
Finn winnaar Laser 4.7 - U4 Workum met dikke beuk >>

 

……… De scheve startlijnen zorgden voor ernstig veel BFD’s (te vroeg gestart onder de ‘zwarte vlag’). 1 Keer zelfs 20 bij de Laser 4.7’s! Chapeau, zoveel BFD’s voor een nieuw comité. Of ze er geliefder door worden is wel de vraag. Maar, met flink pushen wist het comité er onder moeilijke omstandigheden toch wel 4 wedstrijden uit te persen. Daarmee was het 'Schluss' voor dag 1, met een wat spannende vooruitblik naar zondag; ‘dikke beuk…’.

 

Zondagochtend, na het ontbijt en op windfinder, buienradar en actuele wind gekeken te hebben was het echt zo; dikke beuk. Een flinke bui op komst waardoor we zijn begonnen met een uurtje uitstel. Spannend moment, aangezien er vorig jaar met een prachtige windkracht 5 besloten werd om niet te zeilen. Dezelfde wind staat er, lager wal. Na het uurtje uitstel werd er toch besloten om met alle klassen het water op te gaan! De bui was op komst, maar gelijk daarna moest er gestart worden. En dat gebeurde. Opklaringen en de wind wakkerde aan tot de voorspelde 20 - 25 knopen. Buffelen, bikkelen, knallen, hangen!! Dat de laser fysiek is weten we allemaal, maar zondag werd iedereen tot het uiterste getest. Maximale lager wal die golven produceerde waar boten voor de wind volledig in verdwenen. Na drie wedstrijden begonnen er steeds meer lasers het moeilijk te krijgen. Veel zwempartijen en gebroken masten tot gevolg. De vierde wedstrijd heeft het comité laten varen, waar iedereen het naar mijn idee wel mee eens was.

 

Qua uitslagen ben ik tevreden met mijn 5e plaats en Finn is zelfs 1e geworden met een behoorlijk puntenverschil op de nummer 2. Nadat Finn het Zwitsers Kampioenschap had gewonnen schreef hij hier op de site dat hij hoopte een keer in Nederland te winnen. Dat deed hij dus ook meteen bij deze U4! Het was een mooi weekendje, de broers samen op stap met de bus van pa.

 

Auke Holtrop


 

Redactie:

Helaas (nog) geen echt spectaculaire foto’s gevonden passend bij dit verslag, maar wel een aantal mooie op Photosailing.nl van Natasja Kalsbeek. 

Hier staan alle uitslagen, de HJC-wedstrijdzeilers zeilden de volgende plaatsen:

 

Optimist - Justus Geuzebroek 61, Caspar Kowalski 68, Victor Vreede 76

Laser 4.7 - Finn Holtrop 1

Laser Radiaal - Hannah van Goor 3

Laser Standaard - Auke Holtrop 5

Splash A1 - Max Warnar 15, Hidde Grootes 16, Ole Grootes 18

Splash B - Maartje Geuzebroek 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: 06 Sep 2016 11:40

NAAR ACTUELE NIEUWSOVERIZCHT

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix