instagram

nieuwsarchiefitem

HJC-ers een mooi jaar met het Splash Top & Talent team

10 Oct 2016
HJC-ers een mooi jaar met het Splash Top & Talent team >>

 

De Splash wellicht ook iets voor jou! 

 

De nog steeds groeiende Splash en de Laser vormen, als vervolg op de optimist, de grootste jeugdklassen. Ieder wedstrijdweekend nemen zo’n 100 Splash zeilers deel die varen in drie velden: A1, A2 en B, een systeem dat vergelijkbaar is met de combivelden A, B en C. 2 x Per jaar promoveert de top in een veld steeds door. Op die wijze kan iedereen op zijn of haar niveau leuke wedstrijden varen want daar gaat het om de Splash. Er wordt op het water fanatiek gezeild maar aan de kant heerst een vriendelijke sfeer. Aan het einde van het seizoen sluiten we dit af met een groot feest in Grou. De ouders praten dan na in het hotel/cafe Oostergoo en de zeilers vermaken zich in een nabij gelegen feestgelegenheid.


De Splash is vanwege zijn eigenschappen, een ideale boot voor de jeugd leeftijd van 13 tot 18 jaar. Hij is ergonomisch ruimer dan de Laser en heeft tov de Laser 4.7 (kleiner zeil dan de Radiaal of Standaard) een betere balans tussen het zeiloppervlak en de romp. De romp van de Splash is wat lichter dan die van de laser zodat deze voor de jeugd in die leeftijd ideaal is. Sommige zeilers kiezen ervoor om zo lang mogelijk in de Splash te blijven varen en dit kan tot de leeftijd van 21. Ze vinden het vaak maar moeilijk om afscheid te nemen van de hechte Splash gemeenschap. Anderen, wellicht de wat meer ambitieuze zeilers kiezen bv op 16 of 17-jarige leeftijd er voor om over te stappen naar de Laser Radiaal. Qua ontwikkeling sluit dit allemaal mooi op elkaar aan. Voor beide groepen is binnen de klasse alle ruimte. De SKON (de klasse organisatie van de Splash) hecht aan goede begeleiding. Dit doen we met een goed georganiseerde Rescue vloot en trainingen.

 

Het T&T team is alleen op uitnodiging toegankelijk. De selectie van de Topploeg vindt plaats op basis van de eindstand in het Najaarsklassement in de A1 en de scouting voor de Talentploeg is tijdens de Sailing Tours en de U4 wedstrijden die meetellen voor het Najaarsklassement. Hiernaast organiseert de SKON training die voor iedereen open is die kans wil maken op een plaats in de Talentploeg. Tijdens de herfstvakantie is er bv het herfstkamp in Friesland tijdens welke de trainers van T&T toptraining verzorgen.

Dit jaar is er een nieuw initiatief waarbij we de zeilers die willen overstappen naar de Laser apart gaan begeleiden met een eigen team.

Wilt u meer weten over de Splash, neem dan gerust contact op met ondergetekende, bereikbaar via mailadres secretariaat of de coordinator van het HJC Zeilteam (Optimist, Splash en Laser) Alex Engler via mailadres 'jeugd'.

 

Henk Warnar,

vader van Max en secretaris SKON

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

: 15 Oct 2016 07:55

NAAR ACTUELE NIEUWSOVERIZCHT

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix