instagram

Programma

;

HJC Festival De Parade - HJC 100 jaar

7 en 8 oktober 2017, beide dagen van 10.00-16.00u

Snelmenu

Opening Outdoor Spellen Kinderclubhuis De Grote Slalom Test
Lezingen Escape Room Kinderworkshops HJC Shantykoor
Workshops Battle of the Teams Dibbertje Dib (voorstelling) Eten & drinken
Rondvaart Bootjes bouwen Schminken Sluiting

 

 

 

Compleet overzicht van de programmaonderdelen tijdens het Jubileumweekend:

Festival zaterdag: 10.00-16.00u. Scroll naar beneden voor programma of gebruik het snelmenu bovenaan de pagina.

Receptie zaterdag: 16.00-18.00u.

Jubileumdiner zaterdag: 18.30-20.30u. De datum om je aan te melden voor het diner is reeds verlopen. Mocht je je alsnog willen opgeven, bel dan Marja van Meerwijk (023-5373667). We zullen komende dagen laten weten of we genoeg plek hebben. We zorgen hoe dan ook voor een passende oplossing.

Feestavond zaterdag: 21.00-01.00u. Thema: Samen, verkleed je als duo, team of groep.

Ontbijt zondagochtend: 09.00-10.00u. Inschrijven kan hier.

Festival zondag: 10.00-16.00u. Scroll naar beneden voor programma of gebruik het snelmenu bovenaan de pagina.

 

Opening

10.00-10.30u, Jubileumloods

Om 10.00u opent Wilko Emmens, voorzitter van de HJC, het jubileumweekend met een kort praatje. Hierop zingt het HJC Shantykoor een speciaal voor het jubileum geschreven Openingslied. We schenken koffie en thee en.... er zijn 100 gebakjes voor de eerste 100 bezoekers!

 

Lezingen

Zaterdag en zondag tussen 10.00-16.00u, Podium Jubileumloods

Za. 10.30u

Kolksluis Spaarndam:

De oudste nog werkende sluis in Europa

Rik Stapel
Za. 12.00u In de ban van het wier Auke Bender
Za. 14.00u

Basics van een goede wedstrijdzeiler: the SportVid Way

Auke Holtrop
Zo. 10.00u Op weg naar de Mini-Transat: Stormachtige ervaringen Ewout Lubberink
Zo. 11.00u Roeiend de Oceaan over in 2018 The Dutch Atlantic Four
Zo. 13.00u Melk de witte sloper. En andere oorzaken van gezondheidsklachten. Johan Keesmaat

 

Workshops

Zaterdag en zondag tussen 10.00-16.00u, Jubileumloods

Voor de workshops is er plek voor 20 personen per keer. Bij de informatiebalie in de jubileumloods kunt u zich per dag aanmelden voor deelname aan de workshop(s) naar keuze.

Za 11.00-12.00u

Z0 10.30-11.30u

Feestelijk inpakken Anneke Bennen-Bart

Za 13.30-14.30u

Zo 12.30-13.30u

Doodles en handletteren Marleen Hin
Za. 15.00-16.00u Dyneema splitsen Renée Groeneveld
Zo. 14.00-15.00u Klassiek schiemannen Floris Hin*

 

*Deze workshop wordt bij goed weer buiten gehouden. Voor de loods, bij het schoolbord.

 

Rondvaart Het Riet Fluistert

Zaterdag om 14.00 en om 15.00u. Zondag om 14.00u.  Duur ca. 45 minuten per rondvaart. 20 personen per keer.

Bereid je voor op een niet alledaagse rondvaart in een sloep, dicht langs het riet. Kom op plekjes waar je misschien nog nooit bent geweest, ook al denk je dat je de Mooie Nel op je duimpje kent. Leer meer over de geschiedenis van de jubilerende HJC en het water dat ons al 100 jaar bindt. Maar vooral: laat je verrassen. Sit back, relax & enjoy the ride!

PS: De sloep is open. Trek bij slecht weer passende zeilkleding aan.

 

Outdoor spellen

Zaterdag en zondag: doorlopend programma 10.00-16.00u

Buiten voor de loods liggen talrijke spellen voor je klaar. Om in je eentje te doen, met z'n tweeën of met meer:

Je hebt keuze uit: Landvast werpen, Keesie gooien, Zeil-Hijsen, De Sterkste man/ vrouw: Optimist trekken, Werp-basketbal, Touwtrekken, Twister en Kubben. 

Op het water kun je de volgende spellen doen: lopen over water in het waterrad en peddelen op de Supzilla (Bij beide: zwemvest aan).

Zeilen: De Regenboogklasse bestaat dit jaar ook 100 jaar. Daarom heeft Rik Stapel zijn Regenboog speciaal voor jou opgetuigd klaar liggen. Je mag er zo een stukje in rondvaren. 

 

Escape Room: De Keet

Zaterdag en zondag: tijdschema volgt

Het jeugdhonk De Keet krijgt een speciale bestemming tijdens het Jubileumweekend. De Keet wordt namelijk Escape Room. Ga met z'n tweeën of drieën op zoek naar aanwijzingen en zorg dat jullie binnen 20 minuten de code hebben gekraakt. Vrijheid is je beloning!

Belangrijkste spelregel: eenmaal meegedaan betekent mondje dicht! Anderen kunnen alleen ook plezier beleven aan het spel als niemand over de aanwijzingen en oplossing communiceert. 

 

Battle of the Teams

Zaterdag van 13.00-14.00u

10 tegen 10. Vaders, moeders, broertjes, zusjes, zeiljeugd, instructeurs, leden, leden van andere verenigingen: laat je gelden! Als team word je uitgedaagd op 3 onderdelen: 

  • Balans en samenwerking: Op de supzilla naar een boei peddelen en zo snel mogelijk weer terug*
  • Pure kracht: Touwtrekken
  • Fijne motoriek: Giga Mikado (per team bij elke beurt een andere speler)

De winnaar per onderdeel krijgt 1 punt, de verliezer 0. De twee beste teams gaan in de finale met elkaar de battle aan voor beste team. Bij gelijk aantal punten bepaalt de snelste tijd op de supzilla welke twee teams aan de finale deelnemen.

*De supzilla is een XXL sup waar je met heel veel mensen tegelijk op kan. Het is als het ware een groot vlot. Hij is niet gemaakt om er snel vanaf te vallen. Toch kan het wel gebeuren natuurlijk. Daarom geldt voor alle deelnemers: zwemvest verplicht en zorg dat je kleding aan hebt, die nat mag worden.

Opgeven voor de Battle of the Teams kan nu al. Via de inschrijfformulieren in het clubhuis of per email aan de jubileumcommissie. Vermeld in je e-mail de naam van je team en de namen van de 10 teamleden.

 

Bootjes Bouwen

Zaterdag van 10.30-14.00/ zondag 10.00-15.00u in de tent.

Bouw je eigen bootje. Gebruik de kracht van een leeglopende ballon als voortstuwing. Ga zelf aan de slag en test je model meteen in een grote waterbak. Succes verzekerd en plezier voor jong en oud!

PS: Op zaterdag stopt het onderdeel bootjes bouwen iets eerder dan andere programmaonderdelen. We moeten dan de tent op tijd gereedmaken voor de receptie.

 

Kinderclubhuis

Zaterdag en zondag, 10.00-15.00u, doorlopend programma in het clubhuis

Voor de allerkleinsten tot de oudere kinderen: het kinderclubhuis is the place to be voor knutselen, kleuren, spelen, puzzelen en diverse (binnen)spellen. Er zijn 2 soorten HJC kleurplaten. Er is verf. Lijm. Kleurpotloden. Scharen. Kortom, van alles om je heerlijk te vermaken. Naast het doorlopend aanbod zijn er op gezette tijden kinderworkshops, er is een kindervertelvoorstelling en er wordt geschminkt. Scroll voor deze onderdelen verder op deze pagina.

 

Kinderworkshops

Zaterdag en zondag, kinderclubhuis. Alle (kinder)leeftijden.

Josette van der Knaap haalt alles uit de kast voor 2 creatieve kinderworkshops. Per keer kunnen 10 kinderen deelnemen. Opgeven kan per dag bij de informatiebalie in de jubileumloods.

Za 11.00u

Zo 14.00u

Kaarten maken

Za 15.00u

Zo 12.00u

Herfstbladeren schilderen

 

Kindervoorstelling (4+): Dibbertje Dib vertelt...

Zaterdagmiddag 14.00u en zondagochtend 11.00u in het Kinderclubhuis. Kom op tijd want tijdens de voorstelling gaan de deuren van het clubhuis even dicht.

We zijn er trots op! Tijdens het HJC festival - 100 jaar HJC kunnen we ons verheugen op een echte TRY OUT van een voorstelling die vanaf 20 oktober in Haarlem gaat spelen: Dibbertje Dib vertelt.

Theatermaakster Marijke Kots speelt haar voorstelling speciaal voor ons in het clubhuis. Twee keer. Tijdens de voorstelling gaan de deuren van het clubhuis even dicht. Want dan is alle aandacht gericht op het verhaal van de slak Dibbertje Dib, die in zijn slakkehuisje allerlei verhalen bewaart. Samen gaan we één van die verhalen vertellen: Het verhaal van de Maankabouter.

Mis deze voorstelling niet... Ouders met jonge kinderen, opa's en oma's met jonge kleinkinderen. Komt dat zien! Wil je meer weten over het werk van Marijke Kots? Klik hier voor haar website.

 

Schminken

Zaterdag en zondag in het kindercluhuis. Meerdere keren per dag. Check tijden bij aankomst in het kinderclubhuis. 

Altijd een hit onder de allerkleinsten: schminken. Marleen Hin en Wendy Hulsebosch maken de mooiste schilderingen op kindergezichtjes. Marleen vanuit haar passie en talent voor tekenen en schilderen en Wendy vanuit haar beroep als juf. Succes verzekerd!

 

De Grote Manoeuvreer-Slalom-Test

Zondag 12.00-15.30u, op het water zo dicht mogelijk voor de haven. Palaver om 12.00u (jubileumloods of buiten bij de mast)

Alles wat vaart en een motor heeft, kan meedoen. Móet meedoen zelfs! Want dit is je kans om je talent als stuurman/vrouw te laten zien. Hoe goed kun jij manoeuvreren? Hoe goed ken jij je boot? Je probeert zo snel mogelijk het uitgelegde parcours voor de haven af te leggen. Volgens de wedstrijdinstructies. Een deskundige jury beoordeelt de uitvoering aan de hand van het welbeproefde vorm-onderwaterschiphandicapsysteem. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Maar dat zal je waarschijnlijk niet verrassen. Vooraf inschrijven per email of inschrijven bij de informatiebalie in de Jubileumloods (geopend tijdens het jubileumweekend). De races worden zo dicht mogelijk onder de kant gehouden, zodat ze voor publiek goed te volgen zijn. Laat ze een poepie ruiken, dus, die beste stuurlui die aan wal staan! 

 

HJC Shantykoor

Zaterdag 10.00u in de Jubileumloods, zondag 15.00u in de Jubileumloods of buiten bij de mast

Wat zou het festival zijn zonder optreden van ons eigen HJC Shantykoor?! Zowel bij de opening als bij de sluiting van het HJC festival De Parade, treedt het Shantykoor op. Zaterdag brengt het koor een speciaal voor het jubileumweekend geschreven openingslied ten gehore. Zondag kunnen we om 15.00u genieten van een breder en langer durend repertoire van onze eigen zingende leden. Ken je de tekst? Zing dan lekker mee. Ook bij de sluiting klinkt een speciaal voor het jubileum zelfgeschreven nummer. Klik hier voor de tekst van de zelfgeschreven nummers.

 

Eten en drinken

Zaterdag en zondag: doorlopend. Jubileumloods

We starten zaterdagochtend in de loods met (gratis) koffie en thee met voor de eerste 100 bezoeker een gebakje erbij. Op tijd komen loont dus! Verder kunt u de hele dag door, via het bekende muntjessysteem, in de loods diverse versnaperingen halen. Naast het vertrouwde aanbod is er iets meer keus tijdens de lunch en zijn er overdag ook muffins verkrijgbaar. Ook zondag hebben we weer gebak voor de eerste 100 bezoekers. Het hele weekend is de bar in de jubileumloods geopend. De bar in het clubhuis blijft dicht.

 

Sluiting

Zondag 15.00-16.00u, Jubileumloods of buiten bij de mast

Zondagmiddag om 15.00u treedt het HJC Shantykoor op met een gevarieerd repertoire. Speciaal voor het Jubileumweekend heeft het koor ook een zelfgeschreven sluitingslied gemaakt. Aansluitend op het optreden vindt de prijsuitreiking plaats van de Grote Manoeuvreer Slalom Test. Daarna zal voorzitter Wilko Emmens het hopelijk zeer geslaagde Jubileumweekend afsluiten met een kort praatje.

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix