nieuwsarchiefitem

De zomerzeilcursus waren 2 top weekenden!

29 Jun 2011
De zomerzeilcursus waren 2 top weekenden! >>

De volgende dag was het weer wat opgeklaard en ging iedereen er weer met frisse moed tegenaan. Toen de storm zeiltjes waren gepakt voeren we naar een plek die een beetje uit de wind lag. Al snel lag een van de kinderen in het water en ook het bootje was omgevallen. Toen het bootje omgekeerd was bleek dat de mastvoet kapot gescheurd was. Dat bootje werd opgehaald terwijl wij met een boot minder door voeren.

De wind bleek toch wat te sterk dus we keerden terug naar het clubhuis om daar eens een paar knopen te leren.

De achtknoop en de mooie nel (paalsteek) kennen we nu, dus aanleggen kunnen we als de beste.

De volgende week was Wouter er niet, dus Fleur viel voor hem in. De wind was goed en we zeilden  weg. Aan de overkant, bij andere zeil verenigingen waren wedstrijden en een boot was bij ons voor we de haven uit waren. Gelukkig wisten we hoe we het roer moesten houden en stuurde we snel weg. Het zeilen ging erg lekker en al snel was de tijd om en gingen we lunchen. Bij de kantine kon je tosti’s bestellen en er zijn er dan ook heel veel doorheen gegaan deze twee weekenden. Daarna weer zeilen en toen naar huis.

De volgende dag was het heerlijk weer! De lucht was strak blauw en er stond een fijn windje. Wouter en Stijn hadden een leuk spel bedacht. We moesten onze schoot, mast en zwaard inleveren en we werden gedropt. We moesten een stukje varen om onze spullen op te halen. Al snel werd er uitgevonden dat je met je hoos erg goed kon peddellen en iedereen hing dan ook buiten boord. Omdat alles was toegestaan sprongen een paar kinderen in het water en duwden hun bootje. Uiteindelijk had bijna iedereen het vlot bereikt met een opgetuigde opti en gingen we weer even lunchen. Terug gekomen hadden onze instructeurs twee boeien neergelegd waar we dan om heen moesten varen. Ons was al uitgelegd dat we moesten proberen niet te gijpen dus alles ging van een leien dakje. Alleen het kruisen tegen de wind in duurde erg lang, maar iedereen bleef lachen want het was veel te warm om te zeuren. Toen we onze optimisten weer hadden gepoetst en opgeruimd hadden, waren Wouter en Stijn al de dupe geworden van 12 kinderen die ze in het water wilde gooien. Al snel vlogen er kinderen door de lucht om daarna met een plons in het water te komen. Iedereen was kletsnat! Toen iedereen gedoucht had en weer schoon was werden de certificaten uitgedeeld. Iedereen was geslaagd voor deze cursus elementair zeilen in de optimist.


Met dank aan de mensen achter de bar die zo veel tosti’s in het apparaat moesten stoppen en natuurlijk Stijn, Wouter en Fleur!

: 10 Jun 2013 12:21

NAAR ACTUELE NIEUWSOVERIZCHT

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix