instagram

Jeugd- en Kernploeg

In Nederland worden er voor de Optimist elk jaar, van april tot en met oktober, 6 series selectiewedstrijden georganiseerd. Zeilers kunnen zich dan o.a. selecteren voor deelname aan de Jeugdploeg en Kernploeg.

Optimist Jeugdploeg

De Jeugdploeg bestaat uit de beste 6 Nederlandse zeilers tot en met 12 jaar uit de selectiestand van de Najaarswedstrijden. De Voorjaarsselectie telt niet mee voor de Jeugdploeg, zodat zeilers die in de zomer overstappen naar het A-niveau al meteen kans hebben om in de Jeugdploeg te komen. De Jeugdploeg heeft een eigen trainer die de zeilers ook begeleidt tijdens wedstrijden in het binnen- en buitenland. Zij trainen 1x per 2 weken het hele weekend. Er wordt vooral getraind op water waar ook de selectiewedstrijden worden gehouden, dit is op het IJsselmeer (Medemblik/Workum), de Braassemmermeer en de Oosterschelde (Roompot).

 

 

  

Jeugdploeg 2010-2011: HJC wedstrijdzeilers Cornelia Everwijn (geb. 7-1-1998) in roze top en daarachter Finn Holtrop (geb. 30-04-2000) met witte zonneklep.

 

 

 


 

Optimist Kernploeg

De Kernploeg bestaat uit de beste 16 zeilers tot en met 15 jaar uit de totaalstand van  de laatste 30 selectiewedstrijden, dus van het najaar en het voorjaar. Hierin zitten altijd minstens 2 meisjes. De Kernploeg heeft 2 trainers, onder wiens leiding de zeilers in principe elk weekend het water op gaan. Meestal weten een aantal van deze kinderen zich te plaatsen voor deelname aan het jaarlijkse EK of WK voor de Optimist.

 

Kernploeg 2014-2015 met hun trainers Pim Stumpel (links) en Roelof Bouwmeester (rechts).

HJC wedstrijdzeiler Finn Holtrop (geb. 30-04-2000) staand links van Roelof.

;

Het drukke trainings- en wedstrijdschema van de Jeugd- en Kernploeg laat het de zeilers helaas niet toe om ook nog deel te nemen aan het HJC Zeilteam. Wel zijn deze zeilers natuurlijk altijd welkom om eens een keer met het HJC Zeilteam mee te trainen. Natuurlijk blijft de HJC hun ‘thuishonk’ en vergeten zij niet dat zij daar veelal het zeilen geleerd hebben. Ze komen bij de Combi Haarlem dan ook bijna altijd meedoen en vaak bemachtigen zij dan een plek op het HJC podium. 

 

 

Combi Haarlem 2010: Kevin Bergers 1e, Bart Lambriex 2e, Auke Holtrop 3e, allen HJC wedstrijdzeilers en lid van de Kernploeg. Zij wonnen voor de HJC de Optimisten Verenigingsprijs. Deze wisselprijs gaat naar de beste 3 optimist A-zeilers van één vereniging tijdens het Pinksterevenement.

 

 

 

 

 

 

  

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix