Laser zeilen Masters

Sporten in een Laser

De Laser Masters zeilen op woensdagavond wedstrijden en dat is voor een ieder een echte sportavond. Waarom? In een Laser zeilen is sportief en vergt veel energie, inzet en doorzettingsvermogen. Er wordt in de Laser door heren en dames serieus en scherp gevaren. In een groep die elk jaar groter wordt en per woensdagavond bestaat uit gemiddeld 15 bootjes. Er wordt gevaren volgens een beproefd concept!

Voor wie?

De wedstrijden kenmerken zich door sportiviteit, serieus varen en na de wedstrijden gezellig napraten in het clubhuis. Het niveau varieert van de (weer) beginnende Laser wedstrijdzeiler tot de ervaren Master die ook een aantal keren per jaar buiten de Mooie Nel de krachten meet op (inter) nationaal niveau.De wedstrijden

De wedstrijden zijn kort maar krachtig (15 tot 20 minuten), waardoor er op een avond minimaal 5 wedstrijden maar vaak wel meer korte wedstrijdjes worden gevaren. De laatste is door de finish en daar klinkt alweer het voorbereidingssignaal van 2 minuten. Door dit concept ontstaat het pure close racen, wat leuk en leerzaam is. Er is een echte wedstrijdleider Victor van der Laan die zorgt voor een keurige driehoek-lus baan, het veld finisht zodat er aan het einde van de avond een avondklassement is. Alle woensdagavondresultaten tellen op tot de vel begeerde jaarprijs: “De Master van de Mooie Nel”.Praktische info

De wedstrijden worden gehouden op iedere woensdagavond en de starttijd is 18.30 uur. Dit jaar start het seizoen op 10 april en eindigt het op 9 oktober.
Wil je het een keer proberen en ben je nog geen lid en heb je geen eigen Laser? Huur dan een competitieve Laser via de HJC site en kijk of het concept je bevalt. Velen hebben deze route gekozen en werden na 1 tot 2 proefavonden lid en kochten vervolgens hun eigen (gebruikte) Laser.

Kosten

Ieder voorjaar word je gevraagd om een bijdrage te doen voor de brandstofkosten. De organisator zal je daarvoor benaderen.


Impressie   

Bekijk zelf een Laser zeilavond van de HJC Masters, promo film

;
 

Aanmelden

 

Heb je interesse om mee te doen? Stuur dan een mail aan: adse.jelles@gmail.com 

Zeilers die jonger zijn dan de 'Master definitie' zijn ook van harte welkom.

Laser Radiaal zeilers kunnen dus gewoon met ons meedoen!

Een club Laser huren

Een Laser huren kan ook. HJC leden en mensen die de HJC willen leren kennen kunnen één van de twee club Lasers huren. Dit zijn goed uitgeruste wedstrijdboten, voorzien van de juiste attributen. Niet-leden zullen tijdens de Laseravond begeleid moeten worden door een Laserzeiler die wel lid is van de HJC. Uiteraard dienen boothuurders over voldoende zeilervaring te beschikken.

Reserveren van een club Laser om mee te doen met de Laser Master avonden kan via het aanvraagformulier. Hierop kan tevens de beschikbaarheid gecontroleerd worden. Klik hier voor meer informatie op de verhuurpagina. De huurkosten staan in de tarievenlijst.

Voor overige vragen over de club Lasers kan contact worden opgenomen met Rob Hoogland.

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix