instagram

Meer wedstrijden

Wedstrijden Optimist

Selectiewedstrijden

In Nederland worden er voor o.a. de Optimist, Splash en Laser elk jaar, van april tot en met oktober, 6 series selectiewedstrijden georganiseerd door de United 4 (U4) en de OCN. Als daarmee geen 30 wedstrijden zijn gehaald, dan telt de Optispring ook nog mee voor de Optimist-selectie. Op basis van de  selectiestanden komen Optimist zeilers in aanmerking voor deelname aan de Jeugdploeg, Kernploeg, EK-ploeg, WK-ploeg en de Easter Regatta in Workum.

De 5 beste Nederlandse Optimist zeilers uit de Voorjaarsselectiestand en Optispring mogen naar het WK om Nederland te vertegenwoordigen en de daarop volgende 7 zeilers naar het EK. Bij de EK-ploeg worden de plaatsen zo eerlijk mogelijk verdeeld onder de jongens en meisjes. Er mogen dus 4 jongens en 3 meisjes gaan, of 3 jongens en 4 meisjes.

Grote evenementen 

Naast de selectiewedstrijden wordt er door de HJC Optimist wedstrijdzeilers ook meegedaan aan andere lokale, Nationale en Internationale wedstrijden, zoals het Open Belgisch Kampioenschap (OBK), de Sneekweek, Super Kaag Cup, Easter Regatta en de Dutch Youth Regatta (DYR).

;

Andere wedstrijdboten

De HJC jeugdzeilers zeilen ook veel wedstrijden in de Splash (o.a. het WK Splash en SKON-wedstrijden) en in de Laser (o.a. de Delta Lloyd Regatta, het EK en WK).

Ook wordt er onder de vlag van de Haarlemsche Jachtclub meegedaan aan het NK Club Teamzeilen. 

 

Emma van der Knaap in de Splash

 

 

 

 

 

 

 

 HJC teams in de Maxfun tijdens het NK Club Teamzeilen 2010

 

 

 

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix