instagram

Combi Haarlem

De combi van Haarlem is onderdeel van de Combi Amsterdam. (Zie: Combi wedstrijden en Combi Amsterdam)

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei wordt er op de Mooie Nel en het Spaarne gestreden om mooie prijzen in de Optimist, Optimist groen, Splash Blue A, Splash Blue B, ILCA 4, Cadet en RS Feva. 

Van de meeste klassen is de start en de finish vanaf het terras van de HJC te zien. 

Klik hier om in te schrijven.

Klik op het plaatje voor informatie over de ouderwedstrijd.


 

;

Programma 2024
 

Donderdag 17.00-21.00 uur   Zeillessen op HJC, eventueel kunnen boten gebracht worden
Vrijdag 17.00-21.00 uur   Zeillessen op HJC, eventueel kunnen boten gebracht worden
Vrijdag 19.00-21.00 uur   Clubhuis/wedstrijdkantoor geopend voor inschrijven en voor het kranen van boten.
       
Zaterdag
08.00 uur   Clubhuis/wedstrijdkantoor geopend voor inschrijven en melden coaches / rescue.
  09.45 uur   Briefing rescue-support-coaches
  10.00 uur   Groepsfoto
  10.15 uur   Palavers
  11.00 uur   1e start volgens Aankondiging en Wedstrijdbepalingen
  16.00 uur   Laatst mogelijke start
  16.15 uur   Ouder-Optimist wedstrijd (Inschrijving bij secretariaat)
  16.15 uur   Waterpret bij jeugdhonk
  16.30 uur   Zeilershap en borrel
  18.00 uur   BBQ (€15,- via Manage2Sail of indien voorradig aan bar)
       
Zondag 08.00 uur   Clubhuis/wedstrijdkantoor geopend voor inschrijven en melden coaches / rescue
  09.30 uur   Palaver Optimist groen
  10.00 uur   1e start volgens Aankondiging en Wedstrijdbepalingen
  15.00 uur   Laatst mogelijke start
  16.00 uur    Prijs- & medaille-uitreiking
       

 

 

 

 

 

 

;

Evenement informatie

Combi wedstrijden Haarlemsche Jachtclub

Zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2024 op de Mooie Nel, Haarlem

Hartelijk welkom op de Haarlemsche Jachtclub voor de 40ste Pinkster Combi Haarlem. Het wordt een weekend met spannende wedstrijden, waterpret, plezier en gezelligheid op en langs de Mooie Nel.

Voor dit jubileumjaar kijkt Pinkster Combi Haarlem terug op 40 jaar zeilplezier. Er is een Pinkster Combi Jubileumkrant en we starten met een klassieker: de banenkaart! In aansluiting op de opening, zal ook de ‘grote baan’ een palaver houden om er een mooie start van te maken. Met een finish nabij de haven kan er geluncht worden aan wal om vervolgens de wedstrijddag af te sluiten met sprintwedstrijden. Zondags worden de standaard wedstrijden gezeild.

Voor Optimist Groen zal er weer veel gestart worden volgens het beproefde concept, zodat iedereen leert wedstrijdzeilen met veel plezier en vertrouwen.

Op de haven is er ook veel te beleven. Voor de lunch zijn er pannenkoeken, brownies, broodje bal en meer. Na de Combi wedstrijden is er Koninklijk bezoek voor de Optimist-ouder-wedstrijd (inschrijving bij secretariaat). Er is een watertrampoline en de deelnemers krijgen een broodje worst van de BBQ. De zaterdag wordt afgesloten met een grote BBQ voor deelnemers, ouders, leden en de organisatie.

2024 is een bijzonder jaar voor de Combi en ook voor de Optimist Club Nederland die het 50-jarig jubileum viert.
Het Watersportverbond zet zich in voor de breedte- en topsport. Team Allianz bereidt zich voor op de Olympische Spelen van Parijs. In Marseille hopen onze zeilers het hoogste podium te halen. Al dit enthousiasme komt samen op de Haarlemsche Jachtclub.

Met trots presenteren wij onze bijzonder sportieve gasten en leden van de HJC, die met veel plezier terugkijken op hun Combi’s aan het begin van hun indrukwekkende zeilcarrière:

- Bart Lambriex: 25 jaar: Toen hij zich voor het eerst kwalificeerde voor het WK Optimist, wist hij dat het zijn passie was. Hij wordt Nederlands Kampioen en op zijn 13e wordt hij 2e op het WK Optimist. Na de Optimist heeft hij 4 jaar met Philip Meijer gevaren in de 420 en 49erFX en werd Jeugd Wereldkampioen. Later stroomde Bart binnen bij de topzeil academie en sinds de zomer van 2017 vaart hij 49er. Samen met Pim van Vugt heeft Bart zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2021, waar ze 6e werden. Met Floris van de Werken is hij nu 3x Wereldkampioen in de 49er en op weg voor Goud op de Olympische Spelen.
Dit jaar installeren wij de Bart Lambriex Wisseltrofee voor de Optimist O13 (incl. O10) en zijn wij trots dat Bart de prijs aan de winnaar wil uitreiken.

Renée Groeneveld: 37 jaar: Renée werd 2x Nederlands Kampioen in de Optimist. Daarna specialiseerde zij zich in het Teamzeilen en Matchracen en werd zij nog eens 4x Nederlands Kampioen. Ze zeilde Yngling, Elliot-6m en Nacra17 en haalt 1x brons en 2x zilver op de Dames Match Racing WK’s. Op de Olympische Spelen van London 2012 vertegenwoordigde ze Nederland. Het plezier voor het zeilen is ook terug te zien bij haar zus Kirsten en nichtje Tessa.
Dit jaar installeren wij de Renée Groeneveld Wisseltrofee voor de Optimist O16 en zijn wij trots dat Renée de prijs aan de winnaar wil uitreiken.

De bestaande wisselprijzen worden ook uitgereikt door Bart en Renée. Er is een wisselprijs voor de Splash, de Optimisten Verenigingsprijs voor de beste 3 optimistzeilers van één vereniging en de wisselprijs voor de snelste clubboot in Optimist Groen.
Uiteraard zijn er prijzen per klassement en voor Optimist Groen speciale medailles. Alle deelnemers nemen bovendien nog een mooi jubileumcadeau mee naar huis.

De Haarlemsche Jachtclub en de organisatie van de 40e Pinkster Combi Haarlem kijken uit naar jullie komst!

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix