Zeilles volwassenen

   eerde Gediplomeerd  

Onze zeilcursus start jaarlijks begin mei en loopt door tot eind juni/ begin juli. De cursus bestaat uit 8 lessen van 2,5 uur, die wekelijks worden gegeven. Enkele weken vallen uit in verband met schoolvakanties en feestdagen.

Er wordt les gegeven in een polyvalk. Dit zijn stabiele open kielboten van ongeveer 6,5 meter lengte, zeer geschikt voor de lessen. Per boot zijn er maximaal 2 cursisten en 1 instructeur. Na overleg is het eventueel mogelijk om met 3 cursisten in de boot les te krijgen. De lestijden zijn in principe wekelijks, van 18.30-21.00 uur. Op vrijdagavond wordt geen les gegeven. Het is ook mogelijk overdag les te krijgen.

Uw mogelijkheden met betrekking tot lesdag en les tijdstip kunt u op het inschrijfformulier aangeven. Het inschrijfformulier voor de zeilcursus volwassenen vindt u omstreeks december op onze website. De inschrijvingen gaan op volgorde van binnenkomst.

De zeilcursus die wij bieden is bestemd voor beginners en semi beginners. Wij geven les volgens de CWO richtlijnen, zie www.cwo.nlAan het eind van de cursus ontvangt u een CWO vorderingenstaat en/of een CWO diploma. Dit is afhankelijk van uw zeilkennis en zeilvaardigheden in relatie tot bepaalde windkracht. Onze instructeurs zijn CWO opgeleide instructeurs.

Indien u zich wilt aanmelden verzoeken wij u het inschrijfformulier zeilcursus in te vullen. Na aanmelding door middel van het formulier ontvangt u eind maart aanvullende informatie, zoals lesdagen, tijdstippen, gegevens van medecursisten, instructeurs en de bootindeling. Ook ontvangt u dan praktische informatie, zoals kleding tips en theorie informatie.

De kosten voor deze cursus staan in de tarievenlijst 
Voorwaarden deelname zeilcursus:
• U dient te beschikken over tenminste één zwemdiploma;
• Het dragen van een zwem- of reddingsvest is verplicht. Indien gewenst kunt u dit kosteloos van de HJC lenen.
• Aanwijzingen van de havenmeester dienen opgevolgd te worden.

 

;

Zeilintroductie volwassenen

Heeft u ooit al eens willen proberen of zeilen wat voor u is?
In de periode eind augustus tot en met september geven wij zeilintroductie ochtenden en middagen. Op deze ochtend of middag, die 3 uur duurt, krijgt u de kans om kennis te maken met het zeilen. We zeilen dan in de polyvalk met maximaal 3 cursisten en één instructeur.

U kunt zich voor een zeilintroductie ochtend of middag aanmelden door middel van het inschrijfformulier zeilintroductie volwassenen. De exacte planning van de ochtend of middag gaat in overleg. Geef uw mogelijkheden aan op het inschrijfformulier zeilintroductie volwassenen.

Voor de zeilcursus en de zeilintroductie hanteren wij twee tarieven: één tarief voor leden van de HJC en één tarief voor niet leden. De prijzen vindt u in de tarievenlijst.

Voorwaarden deelname zeilintroductie:
• U dient te beschikken over tenminste één zwemdiploma;
• Het dragen van een zwem- of reddingsvest is verplicht. Indien gewenst kunt u dit kosteloos van de HJC lenen.
• Aanwijzingen van de havenmeester dienen opgevolgd te worden.

;
 

Huren polyvalk

Wie lid is van de HJC en goed kan zeilen mag een clubvalk huren. 

Zie huur en gebruik HJC boten.

Meer informatie

Robert Steffens
Tel. 06-37150333

e-mail:  rob.steffens@outlook.com

ONZE SPONSORS

© 2020 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix