instagram

Winterstalling

Let op bij stalling

Het is verboden bij het stallen van vaartuigen op het haventerrein om:

  • gasflessen aan boord te hebben
  • voorraden brandbare stoffen aan boord te hebben, m.u.v. dieselolie in vaste brandstoftanks
  • buiten de openingstijden van de haven, het vaartuig te koppelen aan het elektriciteitsnet

Voor winterstalling niet-leden klik hier.
;

Opgeven voor winterstalling

Iedereen die vorig jaar op de wal heeft gestaan wordt geacht weer op de wal te komen, tenzij hij/zij zich hier afmeldt vóór 15 september. Dit geldt ook voor de overdekte stalling, de loods en het water. Niet afmelden is betalen.

Wilt u voor de eerste keer winterstalling vul dan dit formulier voor 15 september in. In het water en voor kleinere boten op de wal is altijd plaats. Maar het aantal bokken voor grotere boten is beperkt dus wees er snel bij. Ook de ruimte in een van de overdekte stallingen is beperkt.

Let op: Wilt u winterstalling voor een Laser, Splash of Optimist in een van de overdekte stallingen dan wordt u verzocht voor 15 september dit formulier in te vullen.

Laat ook weten als er iets verandert, bijv in het water blijven ipv op de wal of andersom. Of als u iets anders doet met de mast dan het jaar ervoor. Staande of liggende. Kortom bij iedere wijziging graag dit formulier invullen.

De uithijsdata en de indeling van de loods worden op deze website gezet en hangen eind september in het clubhuis.

Om de administratie voor ons makkelijker te maken, verzoeken wij u duidelijk aan te geven om welke boot het gaat. (type boot, afmetingen incl diepgang, met of zonder staande mast) Ook verzoeken wij u, mocht u meerdere (bij)boten/surfplanken hebben, dit apart op te geven. 

;

Procedures bij winterstalling

De boten die in het water liggen, blijven in principe in hun eigen box liggen. Enkele boten zullen verplaatst worden om ruimte te maken voor de boten die buiten aan de E steiger liggen en wel naar binnen gaan. 

Masten en gieken die in de mastenloods worden opgeborgen moeten voorzien zijn van een naam. De rest van uw spullen neemt u mee naar huis.

Boten mogen niet afgespoten worden (behalve op de helling).

Alle schepen die niet zijn afgespoten op de helling, ook die in de loods, dienen op een plastic zeil te staan. De lengte van het zeil moet minimaal uw bootlengte zijn. Na het werken onder uw boot, dient u dit iedere keer aan 4 zijden op te rollen en met bijv. een autoband vast te leggen. Het mag niet open blijven liggen. Heeft u geen zeil onder uw boot, dan dient u bij werkzaamheden aan uw boot een tijdelijk zeil neer te leggen. Er mag alleen geschuurd worden met een schuurmachine met stof afzuiging en schuurstofzuiger.
Er mag op de haven slechts onder bepaalde voorwaarden geslepen worden of van de comborstel gebruik worden gemaakt. Neem daarvoor contact op met de havenmeester. 

Er is een regeling Beleid Winterstalling goedgekeurd door de ALV.

Kleine open boten kunnen in de winter in de (masten)loods, maar er is beperkt plaats. Er is beperkt plaats op de vloer voor wedstrijdzeilboten van wedstrijdzeilers die in de winter actief zeilen.

Vanaf half oktober zullen in een periode van twee weken alle boten er uit gehaald worden. De procedure hiervoor zal op tijd bekend worden gemaakt.

Het is van belang dat alle ladders en trappen vastgemaakt zitten met een slot aan de bokken, dit om mogelijke diefstal of beschadiging aan de boten tegen te gaan. 

Tijdens de winterstalling wordt de stroom van op de wal gestalde boten iedere avond er af gehaald.

Eigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor hun boot. Dat betekent dat u regelmatig zelf uw bok controleert en uw eventuele wintertent. Voor boten in het water geldt dat u regelmatig uw landvasten controleert ook op schavielen. Kleinere boten moeten met spanbanden vast gemaakt worden aan hun trailer zodat zij er niet vanaf kunnen waaien. Ook na iedere storm wordt er verwacht dat u uw boot komt controleren.

ONZE SPONSORS

© 2022 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix