Prestaties

Sluitingswedstrijden JVW


Update 29 september:
In aanvulling op mijn vorige mailtje, hebben we n.a.v. de persconferentie van gisteren toch besloten om geen schepen en personen toe te laten zonder vaste ligplaats op Penningsveer tijdens de sluitingswedstrijden. We vinden het risico dat er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden en er groepsvorming plaatsvindt, te groot. Vanavond hebben we onze leden hierover geïnformeerd via de nieuwsbrief:  https://mailchi.mp/55d8b0e68a19/sd52ht3qle-4712469?e=6981a52443. De wedstrijden gaan verder alsnog door, we volgen hiermee het advies van het Watersportverbond op die aangeven dat dit is toegestaan (gelukkig!). 

Update 28 september: 
Op 3 en 4 oktober zijn er de sluitingswedstrijden van de JVW. 

In verband met de huidige corona-situatie en de bijbehorende aanscherpingen in de maatregelen, hebben we vanuit het JVW-bestuur besloten de plannen voor onze aankomende sluitingswedstrijden te wijzigen. We laten de wedstrijden doorgaan, maar de activiteiten eromheen (de maaltijd, baropening en koffie- en theefaciliteiten) zijn afgelast.

Wat betreft de wedstrijden vragen we deelnemers zich aan te melden via de website. We hebben hiervoor een aanmeldformulier klaargezet:  https://jvwhaarlem.com/sluitingswedstrijden-jvw. Ook toeschouwers (dus mensen die graag met de boot op Penningsveer willen liggen van de HZV en HJC) vragen we zich vooraf aan te melden voor een ligplaats. Wel kan het zijn dat als het te druk wordt op de steigers of voor het clubhuis, we onze leden en jullie leden verzoeken richting hun boot te gaan. Verder vragen we net als bij de IJsselmeerwedstrijden de deelnemers zelf de papieren uit te laten printen en de prijsuitreiking uit beluisteren via kanaal 77. Over hoe we daarna de prijzen op de juiste plek krijgen, zal de wedstrijdcommissie zich op een later moment buigen. Aangezien alles erg uitgekleed is, hebben we besloten geen inschrijfgeld te vragen voor de wedstrijden.
 

Combi Haarlem 2020


Het leek zo goed te gaan aan het begin van dit jaar. We hadden onze vertrouwde plek op de combi kalender weer weten te bemachtigen en we keken uit naar een mooi Pinksterweekeinde eind mei/ begin juni.

Maar toen kwam corona en ging alles op slot. In allerijl is er toen een nieuwe kalender gemaakt voor het najaar, met de verwachting dat we na de zomervakantie wel weer evenementen konden organiseren. De HJC kon het weekeinde van 17/18 oktober de slotcombi van het najaar gaan organiseren. Met de toenemende aantallen Corona besmettingen is de najaars kalender al weer flink op de kop gegaan. Braassem heeft geen toestemming gekregen en de Kaag zag het zelf niet zo zitten. De KWVL heeft het Kaag weekeinde ingevuld en het Braassem weekeinde gaat gezeild worden op het IJmeer vanuit Muiden en Muiderberg. Maar de HJC combi staat nog steeds op de kalender.

We hebben meerder contact momenten gehad met het bestuur, en afgelopen week heeft het bestuur van de HJC ook zijn definitieve go gegeven. Uiteraard met inachtneming van de Corona maatregelen, en geheel afhankelijk van het weer. Mocht de voorspelling niet goed genoeg zijn, dan kunnen we altijd een aantal dagen van te voren nog besluiten het evenement af te lassen. Daarnaast is het programma aangepast. Zijn er geen lunches en geen Diner. We doen geen springkussen en geen tafeltennis competitie. De kinderen komen in zeilkleding naar de haven en gaan zoveel mogelijk ook in zeilkleding weer naar huis. Het wordt een uitgeklede versie, maar we zijn blij dat we de kinderen wel wedstrijden kunnen laten varen! Want daar gaat het tenslotte om!

Mocht iemand willen helpen dan graag even een mail naar Bernard.ter.horst@gmail.com. Met name bar bezetting, Beachmasters en Rescue hulp wordt erg op prijs gesteld.


 

IJsselmeerwedstrijden 5 september

Op 5 september zijn er de IJsselmeerwedstrijden najaar in de Marina te Volendam. Dit keer een wedstrijd met extra maatregelen in verband met COVID-19, daarom verzoeken we dit gehele bericht goed te lezen en vooral ook de maatregelen na te leven. 

Hallo allemaal,
Afgelopen weekend hebben we de volgende afspraken gemaakt met de havenmeesters van Volendam Marina ( Claudia en Gerard) ivm de  IJsselmeerwedstrijden.
Om mee te beginnen houden wij ons aan, de inmiddels bekende, afspraken die gemaakt zijn met het RIVM.

Afspraken voor het weekend van de wedstrijden;
 • Verblijf niet in de koffie ruimte achter het haven kantoor, dit is voor ons tijdens het weekend van de wedstrijden verboden ????. Wel mag er koffie/ thee gehaald worden, maar ga dan direct terug naar je boot.
 • Geen samenscholing op de steiger, (geen steiger bier) maar blijf op je boot , max 6 personen a/b i.v.m de anderhalve meter regel.
 • De havenmeesters gaan proberen om zo veel mogelijk deelnemende schepen aan één steiger te leggen, verzoek is om met het achterschip naar de steiger te gaan liggen.
 • Ga na de wedstrijd direct terug naar je eigen box.
 • De prijsuitreiking zal plaats vinden aan de desbetreffende steiger en de prijzen zullen gebracht worden naar de prijswinnaars door de wedstrijdcommissie.
 • Nogmaals nadrukkelijk verzoek van de havenmeesters, blijf op je eigen boot en verpest het niet voor een ander. De havenmeesters van Volendam ontvangen dit terugkerend evenement met open armen en hebben het volste vertrouwen dat wij ons houden aan de afgesproken maatregelen, laten wij dit ook zo houden!
 • Er zal dit jaar geen start/finish schip zijn, maar de baan en eventuele bijzonderheden zullen ruim half uur voor de wedstrijd bekend gemaakt worden vanaf de desbetreffende steiger
 • Tevens zal er tijdens de wedstrijd gevaren worden met de eSTELA app, dit is geen verplichting maar als je interesse hebt kan je je aanmelden bij Dennis Zuidam.
 • De wedstrijdpapieren en de boxnummers zullen volgende week per mail aan de deelnemers worden verstuurd, vergeet ze niet zelf uit te printen.
 • Aanmelden kan nog t/m 30 augustus a.s. via ons inschrijfformulier. Je vindt hier ook de actuele aanmeldingen. Bij latere aanmelding wordt het inschrijfgeld met € 5,- verhoogd.
 • Er dient vooraf betaald te worden per bank op rekeningnummer NL93 INGB 00 0013 0557 t.n.v. Jachtvereniging Watervrienden te Haarlem. De exacte bedragen verschillen per bootlengte en vind je onderaan het inschrijfformulier op de website.
Met vriendelijke groet, namens de wedstrijdcommissie,
Bernt Wigny


 

Nazomerwedstrijden bij de HZV


Beste zeilers,
Eindelijk mogen we weer een wedstrijdje zeilen, nu nog hopen op mooi zeilweer...

De nazomerwedstrijden van onze overburen zijn in het weekend 22 en 23 augustus. We worden gevraagd van te voren in te schrijven, zodat we niet in de gebruikelijke gezellige rij staan. Je kunt inschrijven voor de wedstrijden via de website van de HZV.

Indien je zelf geen boot hebt kun je gratis een Optimist, Laser, Splash of Polyvalk van de HJC lenen. Wel even reserveren bij de havenmeester. De wedstrijden zijn ook geschikt voor de wat minder ervaren zeiler(tjes) en afhankelijk van de inschrijvingen zullen er extra rescues worden ingezet vanuit de HZV.

Wat verder nieuw is deze keer is dat er zaterdagavond een cateraar voor het eten zal zorgen. Dit zal een lasagne of spaghetti carbonara zijn, dat kunt u van te voren zelf aan geven. Het eten zit verpakt en is dus volledig coronaproof. Er zullen een beperkt aantal tafels en stoelen met de nodige tussenruimte in de loods van de HZV beschikbaar zijn. Ook kunt u er voor kiezen om de maaltijd op uw boot te nuttigen.

Voor het eten op zaterdagavond is inschrijven verplicht en omdat het allemaal wat kort dag is, kunt u zich inschrijven door een mail te sturen naar hzv.evenementen@gmail.com. De kosten voor een maaltijd zijn €10,00 pp en voor de kinderen €5,00. U kunt op zaterdag de maaltijden betalen, het liefst via pin.

In deze mail dus graag hoeveel personen, eventueel hoeveel kinderen, allergieën en of u lasagne of spaghetti carbonara wil eten.

Alle corona maatregelen zijn van toepassing tijdens dit evenement en de HZV rekent op onze hulp daarbij.
 • Houd afstand, 1,5 meter
 • Bij griepverschijnselen, blijf thuis
 • Etc.
Tot 22 augustus.

Groetjes van de evenementencommissie en de commissie onderlinge wedstrijden van de HZV.

Inschrijven voor 17 augustus, daarna is het niet meer mogelijk om mee te eten.


 

HJC wint Spaarne zeilcup


13 Oktober ’19 is de vijfde Spaarne ZeilCup gewonnen door de HJC! Voor degenen die de wedstrijd niet kennen; De Spaarne ZeilCup is een wedstrijd welke om het jaar verzeild wordt door de vier verenigingen aan het Spaarne. Dit jaar heeft “het jeugdteam” het bokaal voor de tweede keer binnen weten te slepen. Fleur Pals, Fleur Finnema, Emma van der Knaap, Victor van der Laan, Nienke Mullink en Ben Koren hebben in teams van twee de polyvalken van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging “Het Spaarne” rond de baan gezeild. Om ieder team gelijke kansen te geven is er tussen de wedstrijden door van boten gewisseld. De strijd om het bokaal ging tussen de HJC en de HZV. Na de wedstrijd liet de wedstrijdleiding ons in spanning tot het diner, maar voor de eerste gang werden de verlossende woorden gesproken. “En de winnaars zijn: De HJC!”. We hebben heerlijk gegeten en daarna ging iedereen voldaan naar huis. De wedstrijdleiding gaat kijken of er volgend jaar weer een editie verzeild kan worden! Ben Koren


 

Poelsnipbeker

Heb jij het afgelopen seizoen veel starts gemaakt in officiële wedstrijden en denk je dat je in aanmerking komt voor de Poelsnip beker? Meld je dan voor 18 november aan via de volgende link (klik) met de wedstrijden die je hebt gevaren tussen 1 november 2018 en 1 november 2019. Starts op de mooie Nel tellen dubbel. Wie weet ding je mee naar deze prachtige bokaal!!

Voor meer informatie over de Poelsnipbeker klik (hier).

Met vriendelijke groet,

Bernard ter Horst 
 

ONZE SPONSORS

© 2020 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix