Prestaties

HJC wint Spaarne zeilcup


13 Oktober ’19 is de vijfde Spaarne ZeilCup gewonnen door de HJC! Voor degenen die de wedstrijd niet kennen; De Spaarne ZeilCup is een wedstrijd welke om het jaar verzeild wordt door de vier verenigingen aan het Spaarne. Dit jaar heeft “het jeugdteam” het bokaal voor de tweede keer binnen weten te slepen. Fleur Pals, Fleur Finnema, Emma van der Knaap, Victor van der Laan, Nienke Mullink en Ben Koren hebben in teams van twee de polyvalken van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging “Het Spaarne” rond de baan gezeild. Om ieder team gelijke kansen te geven is er tussen de wedstrijden door van boten gewisseld. De strijd om het bokaal ging tussen de HJC en de HZV. Na de wedstrijd liet de wedstrijdleiding ons in spanning tot het diner, maar voor de eerste gang werden de verlossende woorden gesproken. “En de winnaars zijn: De HJC!”. We hebben heerlijk gegeten en daarna ging iedereen voldaan naar huis. De wedstrijdleiding gaat kijken of er volgend jaar weer een editie verzeild kan worden! Ben Koren


 

Poelsnipbeker

Heb jij het afgelopen seizoen veel starts gemaakt in officiële wedstrijden en denk je dat je in aanmerking komt voor de Poelsnip beker? Meld je dan voor 18 november aan via de volgende link (klik) met de wedstrijden die je hebt gevaren tussen 1 november 2018 en 1 november 2019. Starts op de mooie Nel tellen dubbel. Wie weet ding je mee naar deze prachtige bokaal!!

Voor meer informatie over de Poelsnipbeker klik (hier).

Met vriendelijke groet,

Bernard ter Horst 
 

Drie Nederlands kampioenen!!

Op het open Nederlands kampioenschap in Medemblik zijn drie HJC leden Nederlands kampioen geworden.
Renée Groeneveld won overtuigend het matchracen. Van de 20 wedstrijden won ze er 19.
In de J22 werd Auke Holtrop ook Nederlands kampioen met grote voorsprong. Bij Auke aan boord Suzanne van Iterson die ook opgeleid is op de HJC.
Tot slot won Bart Lambriex ook overtuigend de 49er klasse.
Geweldige prestaties van deze zeilers. Van harte gefeliciteerd! 

IJsselmeerwedstrijden 31 augustus

IJsselmeerwedstrijden vanuit de jachthaven van Volendam. Inschrijving wedstrijd voor 25 augustus 2019 via dit inschrijfformulier of op de JVW-site of via mail.

 

Renée op WK matchracen


Update: door naar halve finale! Helaas verloren. Toch mooi vierde geworden.

Renée Groeneveld doet met haar team mee aan wereldkampioenschap matchracen. Deze wedstrijden worden gehouden in Lysekil, Zweden van 5 t/m 10 augustus. De wedstrijden zijn hier te volgen.

Update: Door naar de kwartfinale. Interview hier. 

Combi Haarlem succes


Combi Haarlem 2019 zit er weer op. Zaterdag was er zoveel wind voorspeld, dat we vrijdag al hebben besloten om de wedstrijden naar zondag uit te stellen. Zaterdagavond hebben we wel kunnen genieten van de culinaire kunsten van Odette en Doriene. 

Zondag waren de zeilcondities perfect en hebben we de hele dag kunnen varen in soms uitdagende omstandigheden. De jongste kinderen hebben onder leiding van het comité van Robert 5 starts kunnen maken. En Frans had met zijn comité de uitdaging om de lasers (6 starts) en de optimisten (4 starts) van een goede baan te voorzien. De ouders hebben op de kant onder het genot van een heerlijke appeltaart met cappuccino of borrelplankje met een drankje kunnen genieten van de wedstrijden op de Mooie Nel. 

Het springkussen en de watermat zorgde voor het nodige vertier voor de kinderen op de kant en voor de zeilers na afloop van de wedstrijden.

Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen, enorm bedankt voor jullie inzet! 

Om nog even na te kunnen genieten hebben we de door Martine gemaakte foto's hier gezet. 

De uitslagen vind je hier.

Bernard ter Horst

 

Combi uitslagen en winnaars


Uitslagen:
Optimist
Optimist groen
Laser 4.7
Splash B


Belangrijke mededeling Combi Haarlem

BELANGRIJKE MEDEDELING!!!!!
Beste deelnemers aan de combi Haarlem,

We houden het weer voor komend weekeinde al de hele week in de gaten. Met name zaterdag ziet er al de hele week stabiel slecht uit.

Derhalve hebben we besloten dat er morgen NIET gevaren gaat worden. De wedstrijden worden derhalve uitgesteld naar de zondag.

Uiteraard bent u zaterdag welkom op de Haarlemsche Jachtclub. We zorgen voor spelletjes en ander vermaak voor de kinderen. 

Zondag beginnen we conform programma met het eerste waarschuwing sein om 09:55  

Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een mail naar pinkstercombihaarlem@gmail.com.

Met vriendelijke groet,
Het HJC Pinkstercomité

 

Inschrijving combi


De inschrijving van de Pinkstercombi op 8 en 9 juni is geopend. Om in te schrijven klik hier.

Om alleen voor de maaltijd in te schrijven klik hier. (Inschrijving gesloten)


 

Laser Masters deelname record!


De Laser Masters zijn alweer bijna twee maanden aan het varen. In zeer wisselend weer. Met ijzige kou en keiharde wind is het seizoen gestart. Terwijl we ook al windstilte hebben meegemaakt. Het belangrijkste nieuws is dat er een record van 21 deelnemers is gevestigd! Nooit eerder werd dit aantal op de woensdagavond behaald. Dit hele seizoen is het veld zeker 5 boten per avond groter en komt daarmee gemiddeld uit op 15 deelnemers. Een mooie ontwikkeling die voortkomt uit de Laser Master formule die nieuwe leden aantrekt voor de HJC.
Dit seizoen zullen er HJC'ers met de Laser deelnemen aan de ONK in Hoorn tijdens Hemelvaart. Daarnaast aan het EK in Spanje en de WK in Port Zélande. Aan het eind van het seizoen staat nog de NK sprintwedstrijden op de agenda.
Kortom buiten de Mooie Nel zijn HJC zeilers overal te vinden.
Adse Jelles

 

Scoutingwedstrijden


Op 25 en 26 mei krijgen we weer bezoek van scouting Haarlem. Zoals de afgelopen jaren is de vereniging weer de uitvalbasis voor zeilwedstrijden voor deze scouts. De haven zal vollopen met scouting vletten en schouwen en zal hun bemanning onderdak geven. Deze zeilwedstrijden zijn ter voorbereiding voor een aantal van de boten en hun bemanning om deel te nemen van de landelijke wedstrijden die in het najaar worden gehouden.
Er zal dit weekend rond de 40 boten aan deze wedstrijden deelnemen.
Het zal dan op de haven een drukte van belang zijn met scouts. We hopen dat iedereen ondanks dat er veel buitenstaanders op de haven rondlopen ook veel plezier hebben van de zeilwedstrijden die deze scouts voor de haven gaan uitvechten.

Gerbrand Janssen 

Fortrace 2019


Op 25 mei organiseert het CNZ de jaarlijkse Fortrace. Deze race wordt voor de kust van IJmuiden gevaren tussen de verschillende zeiljachten. Vorig jaar was de Fortrace een groot succes en ook dit jaar hoopt het CNZ dat het weer een succes wordt.

We zullen onder het genot van een drankje het palaver dit jaar houden op de Haarlemsche Jachtclub. Het palaver zal rond 20.30 uur beginnen. De planning is om zaterdagochtend gezamenlijk richting IJmuiden te varen. Hier krijgt u uiteraard de gelegenheid om uw bemanning op te pikken.

Na afloop van de wedstrijd zal er een gezellige steigerborrel zijn en daar zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Ook zal er een gezamenlijke maaltijd zijn, het is op dit moment nog niet bekend in welk restaurant dit zal zijn.

Op de site https://jvwhaarlem.com/event/fortrace-2019 staat een inschrijfformulier.
Commissie CNZ


 

IJsselmeerwedstrijden


15 juni 2019 vanuit de jachthaven van Volendam
Inschrijving wedstrijd voor 8 juni 2019 via inschrijfformulier op de JVW-site www.jvwhaarlem.com of via mail, stefan.wigny@gmail.com of mail@jourybeeren.nl.
Tevens dient de betaling van het inschrijfgeld voor 13 juni op rekening NL93INGB0000130557 t.n.v. Jachtvereniging Watervrienden te Haarlem binnen zijn. (Let op dit is een nieuw rekeningnummer)

Er wordt een gezamenlijke chinese maaltijd georganiseerd kosten ca. € 10,00 p.p.
Opgeven 14/15 juni in Volendam

Het inschrijfgeld wordt teruggestort als de wedstrijd niet doorgaat en er geen ligplaats wordt ingenomen in de Marina Volendam.
Bij het doormailen van de ligplaatsen zullen tevens de wedstrijdformulieren worden meegestuurd. De papieren dien je zelf uit te printen.


 

Foto's openingswedstrijden


Heel veel foto's van de openingswedstrijden gemaakt door Martine Hin en Bernard ter Horst staan hier.
 

Openingswedstrijden HJC 11 en 12 mei


Programma
• Zaterdag inschrijven vanaf 11.15 uur
                     
• Zaterdag 14.00 uur 1e start
• Zaterdagavond eten en muziek 

• Zondag10.30 uur 2e start, 3e start n.t.b., prijsuitreiking om ca. 16.00 uur

Opti’s en Laser varen een aparte sprintbaan op zaterdag en zondag en maken meer starts!

Nadere informatie:  adse.jelles@gmail.com of bel 06-16596036

 

ONZE SPONSORS

© 2020 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix