instagram

Prestaties

NK teamzeilen Splash
Hier informatie over het NK teamzeilen in de Splash op de HJC op 26 en 27 november.

 

Bart op WK 49'er


Uodate: Bart wereldkampioen!!!! Lees hier.

Update: Bart nog steeds 1, vandaag Medalrace

Bart Lambriex en zijn bemanning Floris van de Werken doen mee aan wereldkampioenschap 49'er. De wedstrijden worden gezeild in Canada in St Margarets Bay, Nova Scotia van 31 augustus t/m 5 september.
Volg de wedstrijden hier.

 

Het kampioenschap van de Mooie Nel


In dit jubileumjaar van de HZV, organiseert de commissie onderlinge wedstrijden op 10 & 11 september:
Het kampioenschap van de Mooie Nel
(Individueel en in teamverband)

Hoe zal het werken. (Zie het programma voor de tijden)
Uiteraard hebben we zoveel mogelijk boten nodig, dus de inschrijvingen zullen binnenkort op de website geopend zijn.

Op vrijdagavond 9 september in het clubhuis van de HZV tijdens “De Loting” krijg je te horen bij welke boten je in het team zit.
Vanuit elke “emmer” wordt een deelnemer gehaald en zo wordt het team samengesteld.

De onderverdeling van de emmers is als volgt;
Emmer 1, Optimisten
Emmer 2, Laser / Splash
Emmer 3, Open klasse / Polyvalken
Emmer 4, Kajuit < 8mtr
Emmer 5, Kajuit 8 mtr en groter

Lees hier verder. Inschrijven kan hier.

 

IJsselmeerwedstrijden


De IJsselmeerwedstrijden zijn op 3 september 2022 vanuit de jachthaven van Volendam.
Hier de uitnodiging en hier het inschrijfformulier.


 

Vera en Jorien op WK


Vera ter Horst en Jorien Hin doen mee met het wereldkampioenschap 29'er. Deze wedstrijden vinden plaats van 29 juli t/m 6 augustus in Barcelona. Hier de website van de organisatie.
Resultaten hier.

 

Renée in Marstrand

We hebben een leuk event in Zweden gevaren, de Swedish Match Cup in Marstrand. We zijn derde geworden. Het was een soort eredivisie format. Short course racing met 6 boten op de startlijn. Na de poule fase gingen de beste teams door naar de halve finale en vervolgens de finale. We voeren in een team van 5 (allemaal zeil-pensionado’s) in de Far East 28. We hebben een mooie week gehad met zon en wind. Wat wil je nog meer!
Renée Groeneveld


 

Bart 2de EK!


Bart Lambriek vaart samen met zijn bemanning Floris v/d Werken het Europees Kampioenschap 49'er. De wedstrijden vinden plaats in Aarhus, Denemarken. Kijk hier voor de resultaten.

Update: Bart 2de !!

 

Combi Haarlem


Nog een paar dagen en dan gaat de Pinkster Combi Haarlem van start. De voorbereidingen zijn in volle vaart en de snelle inschrijvingen geven blijk van groot enthousiasme. De HJC heeft een lange historie met de combi en dat blijkt nu ook weer. Ondanks twee jaar met Corona restricties en een gewijzigde organisatie, vinden de oude en nieuwe leden elkaar snel. Het is fijn om op te HJC te zijn, door de energie die daar van uit gaat. Het kan ook niet anders dan dat het wederom een succes zal worden!

Ook voor kinderen uit de gevorderden groep is dit een kans om zonder veel moeite, mee te beleven wat het is om een wedstrijdje te varen (CWO3 eis). Om de wedstrijden heen worden ook nog extra activiteiten gehouden. Dit mag je niet aan je voorbij laten gaan, als je de zeilsport beoefent!

Vele handen maken licht werk en daarom kunnen wij nog hulp gebruiken. Wil je deel uitmaken van de dynamiek op de HJC en de jeugd een mooi evenement bieden, meld je dan aan bij de organisatie ( Piet Hein Schram) of via pinkstercombihaarlem@gmail.com.

Er is een mooi programma:
Zaterdag
 • 08.00 uur Clubhuis/wedstrijdkantoor geopend voor inschrijven en melden coaches / rescue.
 • 09.45 uur Briefing rescue
 • 10.15 uur Palaver Optimisten groen
 • 11.00 uur 1e start, indien haalbaar 5 wedstrijden
 • Ca. 17.00 uur Borrel
 • 18.30 uur Diner
Zondag
 • 08.00 uur Clubhuis/wedstrijdkantoor geopend voor inschrijven en melden coaches / rescue
 • 08.45 uur Briefing rescue
 • 09.30 uur Palaver Optimist groen
 • 10.00 uur 1e start, indien haalbaar 5 wedstrijden
 • 15.00 uur Laatst mogelijke start
 • Ca. 16.00 uur Prijsuitreiking, afsluiting combi
Jan-Willem Harwijne | Piet Hein Schram | Olaf Severijnse | Bert Wolff

Inschrijven kan hier.

 

IJsselmeerwedstrijden


De IJsselmeerwedstrijden zijn op 11 juni vanuit de jachthaven van Volendam.

Inschrijving wedstrijd voor 4 juni 2022 via inschrijfformulier op de JVW-site www.jvwhaarlem.com of via mail  stefan.wigny@gmail.com.
Tevens dient de betaling van het inschrijfgeld voor 10 juni 2022 op rekening NL93INGB0000130557 t.n.v. Jachtvereniging Watervrienden te Haarlem binnen zijn.
Het inschrijfgeld wordt teruggestort als de wedstrijd niet doorgaat en er geen ligplaats wordt ingenomen in de Marina Volendam.

Er is weer gelegenheid om gebruik te maken van de food-truck op de hoofdsteiger. Kosten per maaltijd € 10,50. Dit is geheel vrijblijvend en voor eigen rekening.
Informatie over het menu volgt.

* Bij het doormailen van de ligplaatsen zullen tevens de wedstrijdformulieren worden meegestuurd. De papieren dien je zelf uit te printen. Tevens zullen eventuele corona-gerelateerde maatregelen worden meegedeeld.

 

Vera en Jorien plaatsen zich voor de Youth World Sailing Championships


De Dutch Youth Regatta was een lastig event voor ons met veel wind en hoge golven. Dit resulteerde in uitstel, materiaal pech en uiteindelijk zelfs in een vermist grootzeil. Maar we hebben de knop om gezet en gestreden tot de laatste wedstrijd! 
We zijn super blij met de progressie die we hebben gemaakt in deze omstandigheden en natuurlijk met het resultaat: selectie voor de Youth World Sailing Championships! Samen met dit geweldige team van zeilers en coaches mogen we Nederland vertegenwoordigen in Scheveningen deze zomer.

We willen graag alle HJC-leden bedanken die zo met ons hebben meegeleefd en zelfs hebben gedoneerd om dit voor ons mogelijk te maken. Zonder jullie was het niet gelukt!
We kunnen niet wachten om alles te geven tijdens de voorbereiding naar de Youth Worlds en te laten zien wat we kunnen! We zien jullie in Scheveningen.
- Vera en Jorien


 

Pinkstercombi 2022 – 4/5 juni


Al bijna 30 jaar lang organiseert de HJC het Combi-evenement, dat onderdeel is van de Combi Amsterdam. De combi is een serie regionale wedstrijden voor de jeugd van beginners tot gevorderde wedstrijdzeilers, voor Optimisten, Splash, Laser en RS Feva zeilers. Na een jaar overslaan (2020) en een jaar met een beperkt aantal deelnemers (2021), hopen we dit jaar weer vele zeil(st)ers op het water te zien (vroeger waren er geregeld 150 deelnemers per weekend)!

Dit jaar vinden de combi wedstrijden plaats op de volgende data en locaties:
Voorjaar:
 • 23-24 April – Loosdrecht (Vrijbuiter)
 • 7-8 mei – Kaag
 • 4-5 juni – Haarlem
 • 18-19 juni – Westeinder
 • 2-3 juli – Muiden
Najaar:
 • 10-11 september – Vinkeveen
 • 1-2 oktober – Braassem
De HJC is de organiserende vereniging in het Pinkster weekend (4-5 juni). We hopen dat in ieder geval de zeil(st)ers die dit jaar in de Optimist wedstrijdgroep trainen en de Laser, Splash en RS Feva zeil(st)ers deel zullen nemen! Ook de zeil(st)ers die zeilles krijgen op de HJC in de gevorderden groep worden van harte uitgenodigd om (eventueel in een cluboptimist) deel te nemen aan de combi-wedstrijden: er is een aparte klasse (Optimist Groen) waarin de beginnende wedstrijdzeil(st)ers speciale begeleiding en uitleg krijgen. Op die manier kan op een laagdrempelige manier en in een veilige omgeving kennis gemaakt worden met het wedstrijdzeilen.

Over de zeven weekenden wordt een klassement gevaren, maar je kunt ook losse weekenden deelnemen. Naast onze 'thuis' wedstrijd zullen er zeker een aantal HJC zeil(st)ers deelnemen aan de combi weekenden op de Westeinder plas en in Muiden - een hele mooie gelegenheid om in een veilige omgeving eens op ander water te zeilen!
De inschrijving van de HJC combi is inmiddels geopend en hier te vinden.

Vanzelfsprekend hebben we voor het HJC combi weekend van 4-5 juni hulp nodig om de 100+ zeil(st)ers van de andere verenigingen welkom te kunnen heten en alles in goede banen te leiden. Hierbij dan ook de oproep aan alle HJC leden en ouders van de jeugdzeilers om je aan te melden bij pinkstercombihaarlem@gmail.com als je beschikbaar bent om (een gedeelte van) het weekend te helpen! Ook met vragen of ideeën kun je bij dit email adres terecht.

We hopen jullie in grote getalen in het pinksterweekend op de HJC of in de andere combiweekenden, te mogen verwelkomen.
Jan-Willem Harwijne | Piet Hein Schram | Olaf Severijnse | Bert Wolff

   
 

50 jarig lustrum Kolibrizeilers op de HJC


Van donderdag 26 tot en met zondag 29 mei viert de Vereniging van Kolibrizeilers (VKZ) hun 50 jarig lustrum op de HJC. De VKZ is eerder bij ons te gast geweest en het is leuk dat zij deze feestelijke gebeurtenis bij ons vieren. Er is een uitgebreid programma samengesteld dat zich die dagen afspeelt op en rond de HJC, Mooie Nel en Haarlem.
Wij wensen de VKZ een mooi lustrum toe.

Openingswedstrijden


Graag nodigen wij u uit voor deelname aan de openingswedstrijden op 30 april en 1 mei. Deze laagdrempelige wedstrijden voor zowel kiel- als open boten worden gewoontegetrouw georganiseerd door de HJC. Een mooie gelegenheid om weer wat wedstrijdritme op te bouwen. De eerste start is om 14.00 uur. Inschrijving in het clubhuis van de HJC vanaf 11.15 uur. Het wedstrijdcomité onder leiding van Bert van Veldhuijsen verzorgt alle wedstrijdfaciliteiten.


 

HJC Laser Masters zijn weer gestart


Het beproefde concept is weer gestart en de eerste start is om 18.30 uur. We gaan weer iedere woensdagavond knokken om de podiumplaatsen en aan het einde van dit seizoen tellen alle wedstrijden op tot “Master van de Mooie Nel 2022”. Het aantal deelnemers blijft groeien door de jaren heen en ook deze winter kwamen er weer nieuwe deelnemers bij. 

Wil je het Laser Master concept een keer proberen? Huur dan een clublaser via de site! Lees hier verdere informatie.
Adse Jelle
 

Gezamenlijke wedstrijdkalender


Klik op het plaatje voor de gezamenlijke wedstrijdkalender van de verenigingen aan de Mooie Nel.
 

Nieuws van Vera en Jorien


Afgelopen EuroCup hebben we helaas niet helemaal gevaren zoals we hadden gehoopt, met wat materiaalpech en harde wind. Helaas is de EuroCup in Hyeres voor het Nederlandse team gecancelled, dus we varen nu weer in Nederland.

Maar we zijn weer extra gemotiveerd om veel uren te maken en alles te geven voor de selectie voor het jeugd WK eind mei op de Dutch Youth Regatta!

Groetjes Vera en Jorien

 

 Hier liggen wij bij coach Marieke Jongens aan de rib


Een goed beeld van de chaos bij onze laatste internationale wedstrijd: de EuroCup in El Balis. Wij zijn de rode kite.
Kijk ook op hun website of hier hoe je hun kan ondersteunen.

 

Vera en Jorien lanceren hun website


Leuk nieuws: Vera en Jorien hebben hun eigen website gelanceerd! Op https://www.hinhorstsailing.nl vertellen ze je meer over hunzelf, wat ze doen, wat hun doel en agenda is voor 2022, resultaten en hoe je hun kan steunen. Ze hebben de website deels gemaakt voor iedereen die het leuk vindt om hun te volgen, maar niet helemaal thuis zijn op Instagram. Maar voor de mensen die dat wel zijn hebben ze natuurlijk nog gewoon hun Instagram; @hinhorst_sailing.

Kijk ook hier naar een impressie van hun laatste training in Barcelona.


 

Steun de campagne van Vera en Jorien


Hoi!

Wij zijn Vera ter Horst en Jorien Hin. Onze passie is zeilen en wij willen graag hulp bij onze weg naar de Youth World Sailing Championships die in juli 2022 in Scheveningen plaatsvindt. We zeilen in de 29er en zitten momenteel in het Nationaal Talenten Team.

Om ons te kunnen kwalificeren eind mei op de Dutch Youth Regatta in Workum hebben wij geld nodig. Dit geld gaan wij besteden aan onder andere nieuwe wedstrijdzeilen, vliegtickets naar trainingskampen en wedstrijden in het buitenland, het vervoer van onze 29er, accommodatie op locatie van trainingen en wedstrijden, inschrijfgeld, enzovoort.

Mocht je geïnteresseerd zijn en meer willen weten voordat je doneert? Neem dan gerust contact met ons op! We vertellen je graag meer.

Bekijk ook onze Instagram voor meer foto's en video's van afgelopen jaar!

Bedankt voor de support!
HinHorst Sailing

Klik hier voor verdere informatie. 

Bart in het Haarlems Dagblad


Vlak na de Olympische Spelen verbrak Bart Lambriex de samenwerking met zijn zeilpartner Pim van Vugt. Er was niet genoeg vertrouwen tussen de zeilers om samen nog een Olympische cyclus in te gaan. Lambriex vond in Floris van de Werken een nieuwe partner en die samenwerking loopt boven verwachting. Zelfs zo goed, dat ze in Oman onlangs wereldkampioen werden in de 49-er. Lees hier verder.

 

Jorien en Vera in Barcelona


Deze dagen trainen Jorien Hin en Vera ter Horst met hun 29er in Barcelona. Zij hebben nu vier dagen gezeild en het gaat ontzettend goed. Er zijn wisselende omstandigheden; harde wind, zachte wind, golven, warm, koud, zon, bewolkt, ga zo maar door. Zij kunnen goed aan hun trainingsdoelen werken en zij kijken uit naar de volgende vier trainingsdagen. Kijk  hier naar een korte trainingsfilm.
 

Bart wereldkampioen!!


Bart Lambriex is met zijn bemanning Floris van de Werken wereldkampioen 49er geworden. Een wereld prestatie. Bart van harte gefeliciteerd!

Hier de uitslagen.
Hier een radio interview.

 

Teamzeilen groot succes


NK teamzeilen was een groot succes. 

Foto's hier en hier. 

Bart op WK 49er


Bart Lambriex doet samen met zijn nieuwe bemanningslid Floris van de Werken mee aan het Wereld Kampioenschap 49er. Deze wedstrijden vinden plaats in Mussannah, Oman. De resultaten zijn hier te vinden. Dagelijkse berichten staan op HJC Facebook.

Update na dag 1: 11de
Update na dag 2: 5de
Update na dag 3: 1ste !!
Update na dag 4: Nog steeds 1ste!
Update na dag 5: Nog steeds 1ste!
Update na dag 6: Wereld kampioen !! 

ONZE SPONSORS

© 2022 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix