Prestaties

Belangrijke mededeling Combi Haarlem

BELANGRIJKE MEDEDELING!!!!!
Beste deelnemers aan de combi Haarlem,

We houden het weer voor komend weekeinde al de hele week in de gaten. Met name zaterdag ziet er al de hele week stabiel slecht uit.

Derhalve hebben we besloten dat er morgen NIET gevaren gaat worden. De wedstrijden worden derhalve uitgesteld naar de zondag.

Uiteraard bent u zaterdag welkom op de Haarlemsche Jachtclub. We zorgen voor spelletjes en ander vermaak voor de kinderen. 

Zondag beginnen we conform programma met het eerste waarschuwing sein om 09:55  

Mocht u nog vragen hebben, stuur dan een mail naar pinkstercombihaarlem@gmail.com.

Met vriendelijke groet,
Het HJC Pinkstercomité

 

Inschrijving combi


De inschrijving van de Pinkstercombi op 8 en 9 juni is geopend. Om in te schrijven klik hier.

Om alleen voor de maaltijd in te schrijven klik hier. (Inschrijving gesloten)


 

Scoutingwedstrijden


Op 25 en 26 mei krijgen we weer bezoek van scouting Haarlem. Zoals de afgelopen jaren is de vereniging weer de uitvalbasis voor zeilwedstrijden voor deze scouts. De haven zal vollopen met scouting vletten en schouwen en zal hun bemanning onderdak geven. Deze zeilwedstrijden zijn ter voorbereiding voor een aantal van de boten en hun bemanning om deel te nemen van de landelijke wedstrijden die in het najaar worden gehouden.
Er zal dit weekend rond de 40 boten aan deze wedstrijden deelnemen.
Het zal dan op de haven een drukte van belang zijn met scouts. We hopen dat iedereen ondanks dat er veel buitenstaanders op de haven rondlopen ook veel plezier hebben van de zeilwedstrijden die deze scouts voor de haven gaan uitvechten.

Gerbrand Janssen 

Fortrace 2019


Op 25 mei organiseert het CNZ de jaarlijkse Fortrace. Deze race wordt voor de kust van IJmuiden gevaren tussen de verschillende zeiljachten. Vorig jaar was de Fortrace een groot succes en ook dit jaar hoopt het CNZ dat het weer een succes wordt.

We zullen onder het genot van een drankje het palaver dit jaar houden op de Haarlemsche Jachtclub. Het palaver zal rond 20.30 uur beginnen. De planning is om zaterdagochtend gezamenlijk richting IJmuiden te varen. Hier krijgt u uiteraard de gelegenheid om uw bemanning op te pikken.

Na afloop van de wedstrijd zal er een gezellige steigerborrel zijn en daar zal ook de prijsuitreiking plaatsvinden. Ook zal er een gezamenlijke maaltijd zijn, het is op dit moment nog niet bekend in welk restaurant dit zal zijn.

Op de site https://jvwhaarlem.com/event/fortrace-2019 staat een inschrijfformulier.
Commissie CNZ


 

IJsselmeerwedstrijden


15 juni 2019 vanuit de jachthaven van Volendam
Inschrijving wedstrijd voor 8 juni 2019 via inschrijfformulier op de JVW-site www.jvwhaarlem.com of via mail, stefan.wigny@gmail.com of mail@jourybeeren.nl.
Tevens dient de betaling van het inschrijfgeld voor 13 juni op rekening NL93INGB0000130557 t.n.v. Jachtvereniging Watervrienden te Haarlem binnen zijn. (Let op dit is een nieuw rekeningnummer)

Er wordt een gezamenlijke chinese maaltijd georganiseerd kosten ca. € 10,00 p.p.
Opgeven 14/15 juni in Volendam

Het inschrijfgeld wordt teruggestort als de wedstrijd niet doorgaat en er geen ligplaats wordt ingenomen in de Marina Volendam.
Bij het doormailen van de ligplaatsen zullen tevens de wedstrijdformulieren worden meegestuurd. De papieren dien je zelf uit te printen.


 

Foto's openingswedstrijden


Heel veel foto's van de openingswedstrijden gemaakt door Martine Hin en Bernard ter Horst staan hier.
 

Openingswedstrijden HJC 11 en 12 mei


Programma
• Zaterdag inschrijven vanaf 11.15 uur
                     
• Zaterdag 14.00 uur 1e start
• Zaterdagavond eten en muziek 

• Zondag10.30 uur 2e start, 3e start n.t.b., prijsuitreiking om ca. 16.00 uur

Opti’s en Laser varen een aparte sprintbaan op zaterdag en zondag en maken meer starts!

Nadere informatie:  adse.jelles@gmail.com of bel 06-16596036

 

Wedstrijdagenda 2019

Ieder jaar organiseren de verenigingen aan de Mooie Nel diverse wedstrijden. Zet alle data vast je in je agenda of hang deze poster op.


 

Renée weer aan het matchracen en wordt derde

Renée Groeneveld en haar team doen dit jaar weer mee aan de Carlos Aguilar Match Race op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Deze matchrace wedstrijden won zij in 2016. In 2017 werden deze wedstrijden niet gehouden doordat er teveel schade was door de orkaan Irma. Maar nu zijn de wedstrijden weer terug in de haven van St Thomas van 29 november t/m 2 december.
Klik hier om de wedstrijden te volgen.

Update: Renée door naar de kwart finale's.
Update: 3-0 Renée door naar halve finale
Update: Renée verliest halve finale, maar wint petit-finale en wordt daarmee derde. Gefeliciteerd!


 

Auke op WK J22

Auke Holtrop doet mee aan het Wereldkampioenschap J22 in Annapolis in Amerika. Hoe ze daar gekomen zijn kan je lezen in dit Engelstalige stuk. De uitslag staat hier


 

24 uursrace IJsselmeer op 24/25 augustus

Een klassieker onder de wedstrijden met ieder jaar een deelnemersveld van 600 a 700 schepen.
Er kan zowel in de wedstrijdklassen als in de toertocht worden meegevaren. Starten kan in vrijwel iedere Marker- IJsselmeer haven, maar je startplaats is in verband met de voorspelde windrichting wel een belangrijke factor in het resultaat.
Klik hier voor de website.

 

Renée doet mee aan de WMRT

Renée Groeneveld doet mee aan de World Match Race Tour. Deze matchrace wedstrijden worden gehouden in de spectaculaire M32 catamarans. De wedstrijden en resultaten zijn te volgen op WMRT.

Update: Renée door naar halve finale.

Update: Halve finale gewonnen. Renée door naar finale!

Update: Helaas finale verloren. Maar toch weer een prachtige prestatie.

 

Flying junior wedstrijden op de HJC

Op 2 en 3 juni is de FJ-klasse weer langs gekomen op de HJC. Het is een kleine klasse, welke vorig jaar voor het eerst te gast was op onze haven. Dat dit beviel bleek wel uit het feit dat ze graag nogmaals bij ons wilde komen zeilen.
Mede dankzij de gunstige wind, zijn er een paar spannende wedstrijden gevaren. Na de wedstrijden, die zo vlot verliepen dat er alleen tijd was voor een drijvende lunch, was het goed borrelen en sterke verhalen vertellen in het clubhuis (daar bleek dat een anker met ketting in een handbediende lier een prima fitnessoefening is).
Het diner was, op verzoek van de klasse, een Surinaamse maaltijd.
Dit was voor sommige een eerste kennismaking, met wisselende resultaten.
De volgende dag zijn we een uurtje later gestart dan gepland in verband met het ontbreken van wind. Gelukkig kwam deze in de loop van de dag wel weer terug. Helaas was de wind nogal draaiend en moest de baan soms wel 90 graden heen en weer terug verlegd worden.
Maar ondanks dat is het toch nog een leuke dag geworden en kijken de HJC en de FJ klasse terug op een leuk evenement.
Robert van Beijeren 

ONZE SPONSORS

© 2019 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix