Prestaties

Wedstrijdagenda 2019

Ieder jaar organiseren de verenigingen aan de Mooie Nel diverse wedstrijden. Zet alle data vast je in je agenda of hang deze poster op.


 

Renée weer aan het matchracen en wordt derde

Renée Groeneveld en haar team doen dit jaar weer mee aan de Carlos Aguilar Match Race op de Amerikaanse Maagdeneilanden. Deze matchrace wedstrijden won zij in 2016. In 2017 werden deze wedstrijden niet gehouden doordat er teveel schade was door de orkaan Irma. Maar nu zijn de wedstrijden weer terug in de haven van St Thomas van 29 november t/m 2 december.
Klik hier om de wedstrijden te volgen.

Update: Renée door naar de kwart finale's.
Update: 3-0 Renée door naar halve finale
Update: Renée verliest halve finale, maar wint petit-finale en wordt daarmee derde. Gefeliciteerd!


 

Auke op WK J22

Auke Holtrop doet mee aan het Wereldkampioenschap J22 in Annapolis in Amerika. Hoe ze daar gekomen zijn kan je lezen in dit Engelstalige stuk. De uitslag staat hier


 

24 uursrace IJsselmeer op 24/25 augustus

Een klassieker onder de wedstrijden met ieder jaar een deelnemersveld van 600 a 700 schepen.
Er kan zowel in de wedstrijdklassen als in de toertocht worden meegevaren. Starten kan in vrijwel iedere Marker- IJsselmeer haven, maar je startplaats is in verband met de voorspelde windrichting wel een belangrijke factor in het resultaat.
Klik hier voor de website.

 

Renée doet mee aan de WMRT

Renée Groeneveld doet mee aan de World Match Race Tour. Deze matchrace wedstrijden worden gehouden in de spectaculaire M32 catamarans. De wedstrijden en resultaten zijn te volgen op WMRT.

Update: Renée door naar halve finale.

Update: Halve finale gewonnen. Renée door naar finale!

Update: Helaas finale verloren. Maar toch weer een prachtige prestatie.

 

Flying junior wedstrijden op de HJC

Op 2 en 3 juni is de FJ-klasse weer langs gekomen op de HJC. Het is een kleine klasse, welke vorig jaar voor het eerst te gast was op onze haven. Dat dit beviel bleek wel uit het feit dat ze graag nogmaals bij ons wilde komen zeilen.
Mede dankzij de gunstige wind, zijn er een paar spannende wedstrijden gevaren. Na de wedstrijden, die zo vlot verliepen dat er alleen tijd was voor een drijvende lunch, was het goed borrelen en sterke verhalen vertellen in het clubhuis (daar bleek dat een anker met ketting in een handbediende lier een prima fitnessoefening is).
Het diner was, op verzoek van de klasse, een Surinaamse maaltijd.
Dit was voor sommige een eerste kennismaking, met wisselende resultaten.
De volgende dag zijn we een uurtje later gestart dan gepland in verband met het ontbreken van wind. Gelukkig kwam deze in de loop van de dag wel weer terug. Helaas was de wind nogal draaiend en moest de baan soms wel 90 graden heen en weer terug verlegd worden.
Maar ondanks dat is het toch nog een leuke dag geworden en kijken de HJC en de FJ klasse terug op een leuk evenement.
Robert van Beijeren 

Verslag openingswedstrijden 2018

Zaterdag 26 mei om 11:00 uur in de ochtend verzamelde het ‘nieuwe wedstrijdcomite’ zich voor een overleg. Alles werd gereed gemaakt op de boot van Frans van der Wel. En om 13:00 uur gingen we het water op. Door de grote boten werd een wedstrijd gevaren en de optimisten en lasers konden er wel 3 varen. In de avond werd er gezorgd voor Indonesisch eten door Hans en Tineke. Rond 21:00 uur begon het clubhuis wat voller te lopen en kon het feestje echt beginnen. De jeugd (Eline van Olst, Fleur Pals, Victor van der Laan, Tijmen ten Have & Emma van der Knaap) stond deze avond achter de bar en er waren 2 dj’s (Niels Ruigrok & Mischa Telman) die de muziek verzorgden over de gehele dag en in de avond ! Het was super gezellig ! Om 00:00 uur ging de bar dicht, want tja de volgende dag moest er gewoon weer gezeild worden.
Zondag was weer een prachtige dag met heerlijke temperaturen. In de ochtend hebben de grote boten 1 wedstrijd kunnen varen net zoals de lasers en optimisten. Na een lekkere lunch konden er nog een paar wedstrijden gevaren worden. En dit allemaal dankzij onze woensdagavond wedstrijdleider Victor van der Laan en de rest van zijn team Heleen Wolters, Frans van der Wel, Bernard ter Horst, Martine Hin, Albert Jan Paauw, Rix de Roo & Emma van der Knaap. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat er in totaal 18 starts/ finishes waren. Alle zeilers en vrijwilligers, heel erg bedankt !
Emma v/d Knaap

Hier de foto's van de openingswedstrijden.

De uitslagen:
 

Verslag NK Laser Masters

Onder zeer wisselende omstandigheden is met Hemelvaart in vier dagen om het Open Nederlands Kampioenschap Laser Masters gestreden. De Masters starten in een Standaard-veld (groot zeil) met 64 bootjes en een Radiaal-veld (kleiner zeil) met 47 bootjes, de laatste voornamelijk voor de wat lichtere en oudere zeilers en de dames. Binnen die velden wordt er in leeftijdscategorieën gestreden die van 35 tot 45 (Apprentice) per 10 jaar oplopen naar Masters, Grand Masters, Great Grand Masters en de Legends (boven de 75). En ja, daar waren er zowaar vijf van. De oudste uit 1937, petje af. Los daarvan is er een damesklassement, waar onze Grand Lady Heleen Wolters om gezondheidsreden helaas ontbrak.

En dat ‘open’ was ook echt ingevuld, met Amerikanen, Fransen, Zwitsers, Engelsen, Duitsers, Belgen, een Ier, een Argentijn en een Dominicaan. En dat alles gehost bij de W.V. Braassemermeer op de Braassemermeer. Het was een weerzien van jewelste, want iedereen is iedereen al wel eens een keer ergens tegen gekomen. Beregezellig en het geeft wel aan dat de masterklasse leeft.

Vanuit de HJC zijn we drie man sterk afgereisd: Adse Jelles en Siebold de Vries in de Standaard- en Jan van Ek in de Radiaal-klasse. Met een perfecte voorbereiding, ik had namelijk al één avond gezeild op onze Laser Masters woensdagavond :-/, de mannen al een keer of vijf. En dat hebben we geweten, want donderdag begon bewolkt en met 18 tot 24 knopen en stevige vlagen uit het westen werd dat een vermoeiend dagje. Fotografe Marianne Lenos heeft heel wat zwemmers en bootjes vanaf de onderkant gefotografeerd, hè Siebold. Na twee potten waren deze oude mannen aardig af, maar na een biertje, een balletje, Heleen die ons moreel kwam steunen en  veel sterke verhalen aan de bar gingen we thuis voldaan ons bedje in. Eruit was een groter probleem ????. Hoeveel spieren heeft een mens eigenlijk?

Gelukkig was het de volgende dag schitterend weer met een licht briesje uit het oosten. Na een moeizaam verlopen 1e pot was het wachten en proberen te starten en wachten en de kant op en weer terug om vervolgens toch twee kilo lichter van het zweten weer de kant op te gaan. Hele dag buiten gespeeld, één potje gevaren. Gelukkig stond het bier weer koud tijdens de happy hour.

  Dag drie, beetje zelfde omstandigheden, maar met een constantere bries. Drie potten gepland, maar nog een vierde om de verloren dag in te halen. Vooral vandaag was de sterkte van het hele veld te merken: zo vaar je potje voorin, zo vaar je achterin en naar voren varen lijkt schier onmogelijk. Een paar echte kanjers natuurlijk uitgesloten. Veel valse starts, zwarte vlaggen en vechten voor een plekkie op de startlijn. En de masters zou de masters niet zijn, als er geen heerlijke en gezellige maaltijd was georganiseerd.

Ons lesje geleerd dat we te warme pakken aan hadden gingen we de vierde dag van huis met onze zomer wet-suites: dat zal ons niet een derde dag overkomen, haha. Bij vertrek scheen het zonnetje nog, maar op het water aangekomen bleek het weer echter te zijn omgeslagen naar 12 tot 15 graden en regen. Foutje, bedankt. Het bleek weer moeilijk om met zijn allen op dezelfde tijd te vertrekken en tijdens dat wachten tussen door zat iedereen te kleumen. Die arme Argentijn wist niet meer hoe ie het had ????. Deze laatste dag met twee prachtige potten met windje vier afgesloten. Na de nodige bedankjes, het uitreiken van de categorie-prijzen in leeftijdsklassen en de overall prijzen, het zwemmen van de Nederlands Kampioenen, was het de hoogste tijd om afscheid te nemen. Op naar weerzien op EK, WK of een ander EurilcaEvenement.

Al-met-al zeker de moeite waard.
Jan van Ek

Adse met één UFD 27e overall 12eMaster
Siebold met een semi constante reeks 50 overall en 21 Grand Master
Jan met één DNF 14e overall en 7e Grand Master
Voor alle resultaten kijk hier.
En meer foto’s van Marianne kijk hier. 

Openingswedstrijden 26 en 27 mei

In het weekend van 26 en 27 mei worden traditiegetrouw de Openingswedstrijden georganiseerd voor alle verenigingen aan de Mooie Nel. Dit jaar is de HJC aan de beurt en gaan we er een mooi, sportief en gezellig evenement van maken! Jij doet toch ook mee?

Het programma:
  • Zaterdag 26 mei inschrijven v.a. 11.15 uur
  • Eerste klasse startop zaterdag om 14.00 uur(Opti’s en Laser varen sprintwedstrijden dus starten vaker)
  • Zaterdagavond eten (opgeven bij inschrijfbalie) en er is muziek
  • Zondag eerste start om 10.30 uur
  • Prijsuitreiking om ca. 16.00 uur
Rescue/vrijwilligers:
Zeil je niet mee? We zoeken vrijwilligers voor de rescue en 2 personen voor de inschrijfbalie. Meld je aan bij  adse.jelles@gmail.com.

Namens het organisatie comité,
Adse Jelles


 

FJ klasse kampioenschap

Ook dit jaar is de HJC gastheer voor het klasse kampioenschap van de FJ en wel op 2 en 3 juni. Het evenement vindt plaats onder leiding van de ons bekende wedstrijdleider Bert van Veldhuijsen. Zaterdag rond 19:00 wordt gezamenlijk Surinaams (op verzoek van de klasse organisatie) gegeten, ook onze leden en eventuele passanten kunnen aan de maaltijd deelnemen. (inschrijving zaterdagmorgen bij de infobalie) 
 

IJsselmeerwedstrijden 2 juni, Volendam

De IJsselmeerwedstrijden zijn dit jaar op zaterdag 2 juni vanuit de jachthaven van Volendam. De inschrijving dient te gebeuren voor 25 mei via dit inschrijfformulier of via de JVW-site  www.jvwhaarlem.com. Er is geen gezamenlijke maaltijd door de wedstrijdcommissie georganiseerd. 

Openingswedstrijden, 26 en 27 mei

Save the date, dit jaar worden de openingswedstrijden voor de verenigingen aan de Mooie Nel door de HJC georganiseerd. De wedstrijden zijn later ingepland omdat dan alle boten te water zijn en omdat de weersomstandigheden zich normaal gesproken van een iets vriendelijker kant laten zien. Naast het sportieve element is het ook altijd een gezellig weekend. Zet deze dagen dus vast in de agenda.

 

ONZE SPONSORS

© 2019 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix