instagram

Prestaties

IJsselmeerwedstrijden 4 september


CNZ Comite Nationale Zeilwedstrijden is een samenwerkingsverband van de HJC, de JVW en de HZV. Zij organiseren tweemaal per jaar vanuit Volendam zeilwedstrijden voor kajuitjachten op het IJsselmeer. Vrijdagavond wordt er naar Volendam gevaren, op zaterdag de wedstrijd met na afloop een diner en op zondag weer terug. De IJsselmeerwedstrijden worden gehouden vanuit de jachthaven van Volendam.

Inschrijving wedstrijd voor 28 augustus 2021 via inschrijfformulier op de JVW-site www.jvwhaarlem.com of via mail, stefan.wigny@gmail.com of b.wigny@online.nl.
  • Tevens dient de betaling van het inschrijfgeld (zie bijgaand inschrijfformulier) voor 3 september 2021 op rekening NL93INGB0000130557 t.n.v. Jachtvereniging Watervrienden te Haarlem binnen zijn.
  • Het inschrijfgeld wordt teruggestort als de wedstrijd niet doorgaat EN er geen ligplaats wordt ingenomen in de Marina Volendam.
  • Er is gelegenheid vanaf 17.00 uur om gebruik te maken van de food-truck op de hoofdsteiger. DIT IS GEHEEL VRIJBLIJVEND EN VOOR EIGEN REKENING.
  • De maaltijd bestaat uit; Taco's gevuld met rundergehakt, bonen, mais en groenten, ijsbergsalade met guacamole en crème fraiche.
  • De kosten voor een maaltijd zijn euro 9,50 p.p. af te rekenen bij de food-truck. LET OP; OP = OP
* Bij het doormailen van de ligplaatsen zullen tevens de wedstrijdformulieren worden meegestuurd. De papieren dien je zelf uit te printen. Tevens zullen eventuele corona-gerelateerde maatregelen worden meegedeeld.

 

Bart zesde op Olympische Spelen!!

Update: Ons lid Bart Lambriex en zijn bemanning Pim van Vugt hebben hun eerste Olympische Spelen met een zesde eindklassering afgesloten. Een geweldige prestatie. De debutanten eindigden in de baai van Enoshima ook als zesde in de afsluitende medalrace van de 49er-klasse.
Bart en Pim begonnen de medalrace als nummer 7 van het klassement. De Britten Dylan Fletcher Stuart Bithell wonnen de medalrace en verzekerden zich zo van een gouden medaille. Het zilver was voor Peter Burling en Blair Tuke uit Nieuw-Zeeland. De Duitsers Erik Heil en Thomas Ploessel pakten het brons.

Bart Lambriex is in Tokyo om mee te doen met de Olympische Spelen. Zijn eerste wedstrijd is op 27 juli. Hier het wedstrijdschema. Hier een filmpje waarin HJC jeugd Bart succes wenst.

Hier een filmpje waarbij diverse verenigingen incl de HJC de zeilers succes wensen.

Goed nieuws! Voor het eerst kunnen wij tijdens de Olympische Spelen onze zeilers en windsurfers van TeamAllianz LIVE volgen via het geanimeerde tracking systeem van World Sailing. Dé manier dus om precies te kunnen zien wie welke positie inneemt in het veld! Lees hier verder.
Hier de correcte site om de zeilers te volgen.

 

Combi Haarlem afgelast


Beste deelnemers, begeleiders en/of coaches,

Met spijt in ons hart hebben we moeten besluiten dat we komend weekeinde GEEN wedstrijden kunnen organiseren. De harde wind en lage temperatuur in combinatie met de beperkte aanwezigheid van begeleiding zijn daarvoor de belangrijkste factoren. Omdat de combi Kaag niet door kan gaan hebben we in overleg met combi Amsterdam besloten combi Haarlem naar het weekeinde van 19/20 juni te verplaatsen.

De inschrijvingen blijven in de basis gewoon staan. Mocht je dat weekeinde niet kunnen, dan horen we dat graag. We zorgen dan dat je je inschrijfgeld terug krijgt. Mogelijk dat we dan andere zeilers alsnog een plekje kunnen geven!

We hopen jullie allemaal op 19 en 20 juni te mogen verwelkomen op de Haarlemsche Jachtclub!

Met vriendelijke groet,
Bernard ter Horst
Combi Haarlem

 

Drie maal is scheepsrecht?


Vorig voorjaar werd al snel duidelijk dat de Pinkster combi op de HJC geen doorgang zou kunnen vinden in verband met de Corona uitbraak die Nederland toen net in zijn greep had. Gedurende de zomer leek er echter toch weer wat mogelijk te zijn en hebben we geprobeerd een combi in het najaar op de HJC te organiseren. Omdat het virus opnieuw de kop opstak is toen uiteindelijk besloten de najaars combi ook te annuleren. Omdat er ruimte lijkt te komen om toch weer een poging te ondernemen, zijn we wederom aan de slag gegaan om dit jaar met Pinksteren een combi op de HJC te organiseren. Onder het mom van nieuwe ronde nieuwe kansen en drie maal is scheepsrecht hebben we bij de gemeente gevraagd of zij bezwaren hebben tegen een jeugd evenement op de haven. De gemeente heeft onder een aantal voorwaarden hiervoor toestemming verleend. De belangrijkste voorwaarden zijn: maximaal 75 deelnemers, geen sociale activiteiten (dus geen diner), clubhuis en kleedkamers blijven dicht (toiletten wel open), maximale leeftijd deelnemers 18 jaar en uiteraard voor personen(coaches en organisatie) boven de 18 jaar 1,5 meter afstand houden. Wij denken binnen deze voorwaarden voor de kinderen een sportief maar sober evenement neer kunnen zetten.

Om e.e.a. in goede banen te leiden, gaan we het haventerrein in tweeën splitsen (zoals ook gedaan is met de zeillessen afgelopen jaar). Leden kunnen gebruik maken van het normale toegangshek en dan bakboord uit. De deelnemers gaan door het grote hek en dan met de klok mee rond de loods. We zullen met linten de scheiding aanbrengen en vragen de leden hier rekening mee te houden.

We hopen op mooi weer en gezellige wedstrijden.

Met vriendelijke groet,
Bernard ter Horst

 

Kalender Verbondsbezem


Hier de jaarlijkse kalender voor de Verbondsbezem competitie 2021. Die competitie is voor alle ORC en IRC gemeten jachten in de FullCrew en in de Doublehanded varianten. 

Bart op Lanzarote


Bart Lambriex met zijn bemanning Pim van Vugt doet op Lanzarote mee met de Lanzarote International Regatta. Deze wedstrijden zijn van 19 t/m 26 maart. De uitslagen zijn hier te volgen.

 

Bart Lambriex in het Haarlems Dagblad


De dilemma’s van zeiler Bart Lambriex: ’Haarlem voelt altijd als thuiskomen’. Lees hier verder. 

Ondersteun Bart


Ons lid Bart Lambriex gaat met zijn bemanning Pim van Vugt naar de Olympische Spelen in Tokyo. Deze spelen worden gehouden van 23 juli t/m 8 augustus 2021. Je kan hem ondersteunen door een kalender of een agenda te kopen. Hij vraagt het symbolische bedrag van 49 euro, zijn zeilnummer en de klasse waarin hij vaart. Dit bedrag helpt hem met de campagne in de Olympische 49er klasse. Als dank ontvang je dus een kalender of een agenda met daarin verschillende zeilfoto’s van hem! Klik hier om de agenda of kalender te bestellen.
 

Bart in Vilamoura


Bart Lambriex met zijn bemanning Pim van Vugt doen mee met de Portugal Grand Prix wedstrijden. De wedstrijden worden gehouden van 8 t/m 12 december in Vilamoura, Portugal. Hier de website van de wedstrijden en hier de uitslagen.


 

Bart naar de Olympische Spelen

Van Topzeilentv: Bart Lambriex (22) van de Haarlemsche Jachtclub en Pim van Vugt (25) van Watersportvereniging H2O zijn in de wedstrijdzeilsport geen onbekenden. Op het Europees Kampioenschap in de olympische 49er-klasse in Oostenrijk, voldoen Lambriex en Van Vugt in oktober 2020 aan alle prestatie-eisen voor deelname aan de uitgestelde Olympische Spelen van Tokio. Met deze kwalificatie promoveert dit duo deze maand van de TeamNL Zeilen Talentploeg naar het keurkorps van de Nederlandse olympische zeilers; de TeamNL Zeilen kernploeg.
In deze I-Docu (kijktijd 7,5 minuut) leer je Bart en Pim beter kennen. Hoe zijn ze begonnen met zeilen? Wie waren hun eerste coaches? En aan welke doelen willen de mannen werken? Lees hierover op teamnlzeil.nl en kijk naar deze  video over beide mannen.
 

Red Herring wint Van Uden Reco regatta


Team Red Herring van Egbert Vroom en Jan van Berne (beide HJC lid) winnen Van Uden Reco Medemblik regatta 2020.
De Red Herring, een J-111 van Egbert Vroom en Jan van Berne nam afgelopen weekend deel aan de Van Uden Reco Regatta in Medemblik.
Het begon op vrijdag met een stevige wind van tussen de 18 en 24 knopen. Ondanks een kapot gevaren gennaker, won de Red Herring alle drie de races. Op zaterdag was het weer een stuk rustiger (tussen de 10 en 18 knts) en scheen af en toe te zon. De competitie was een stuk sterker en er werden mooie gevechten geleverd bij de boei met de Parrot (een Farr40). Weer kwam de Red Herring als winnaar van alle 4 de races uit de bus. De dag werd afgesloten met een leuke maar natte steiger borrel (per team) aangeboden door de organisatie.
Zondag begon onstuimig met 24 knopen wind, welke gedurende de dag door bouwde richting de 30 knopen. Dit resulteerde in maar 1 gevaren wedstrijd, welke de Red Herring wederom won. Voor de Red Herring was dit de enige wedstrijd van het jaar. Hopen nu dat volgend jaar het geplande seizoen in de Solent (inclusief de J-Cup en het WK J-111) door gaat.


 

Bart op EK


Bart Lambriex doet mee aan het Europees Kampioenschap 49'er op de Attersee in Oostenrijk. Zijn resultaat kan je hier zien. Alles over het team van Bart en zijn bemanning Pim lees je hier.

Update 29/10 hier.
Update 1 oktober hier.
Update 2 oktober hier

Bart wordt 6de. Daarmee wint hij de Nederlandse selectie en gaat hij definitief naar de Olympische Spelen!!

Bart in het Haarlems Dagblad.


 

Sluitingswedstrijden JVW


Update 29 september:
In aanvulling op mijn vorige mailtje, hebben we n.a.v. de persconferentie van gisteren toch besloten om geen schepen en personen toe te laten zonder vaste ligplaats op Penningsveer tijdens de sluitingswedstrijden. We vinden het risico dat er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden en er groepsvorming plaatsvindt, te groot. Vanavond hebben we onze leden hierover geïnformeerd via de nieuwsbrief:  https://mailchi.mp/55d8b0e68a19/sd52ht3qle-4712469?e=6981a52443. De wedstrijden gaan verder alsnog door, we volgen hiermee het advies van het Watersportverbond op die aangeven dat dit is toegestaan (gelukkig!). 

Update 28 september: 
Op 3 en 4 oktober zijn er de sluitingswedstrijden van de JVW. 

In verband met de huidige corona-situatie en de bijbehorende aanscherpingen in de maatregelen, hebben we vanuit het JVW-bestuur besloten de plannen voor onze aankomende sluitingswedstrijden te wijzigen. We laten de wedstrijden doorgaan, maar de activiteiten eromheen (de maaltijd, baropening en koffie- en theefaciliteiten) zijn afgelast.

Wat betreft de wedstrijden vragen we deelnemers zich aan te melden via de website. We hebben hiervoor een aanmeldformulier klaargezet:  https://jvwhaarlem.com/sluitingswedstrijden-jvw. Ook toeschouwers (dus mensen die graag met de boot op Penningsveer willen liggen van de HZV en HJC) vragen we zich vooraf aan te melden voor een ligplaats. Wel kan het zijn dat als het te druk wordt op de steigers of voor het clubhuis, we onze leden en jullie leden verzoeken richting hun boot te gaan. Verder vragen we net als bij de IJsselmeerwedstrijden de deelnemers zelf de papieren uit te laten printen en de prijsuitreiking uit beluisteren via kanaal 77. Over hoe we daarna de prijzen op de juiste plek krijgen, zal de wedstrijdcommissie zich op een later moment buigen. Aangezien alles erg uitgekleed is, hebben we besloten geen inschrijfgeld te vragen voor de wedstrijden.
 

Combi Haarlem 2020


Het leek zo goed te gaan aan het begin van dit jaar. We hadden onze vertrouwde plek op de combi kalender weer weten te bemachtigen en we keken uit naar een mooi Pinksterweekeinde eind mei/ begin juni.

Maar toen kwam corona en ging alles op slot. In allerijl is er toen een nieuwe kalender gemaakt voor het najaar, met de verwachting dat we na de zomervakantie wel weer evenementen konden organiseren. De HJC kon het weekeinde van 17/18 oktober de slotcombi van het najaar gaan organiseren. Met de toenemende aantallen Corona besmettingen is de najaars kalender al weer flink op de kop gegaan. Braassem heeft geen toestemming gekregen en de Kaag zag het zelf niet zo zitten. De KWVL heeft het Kaag weekeinde ingevuld en het Braassem weekeinde gaat gezeild worden op het IJmeer vanuit Muiden en Muiderberg. Maar de HJC combi staat nog steeds op de kalender.

We hebben meerder contact momenten gehad met het bestuur, en afgelopen week heeft het bestuur van de HJC ook zijn definitieve go gegeven. Uiteraard met inachtneming van de Corona maatregelen, en geheel afhankelijk van het weer. Mocht de voorspelling niet goed genoeg zijn, dan kunnen we altijd een aantal dagen van te voren nog besluiten het evenement af te lassen. Daarnaast is het programma aangepast. Zijn er geen lunches en geen Diner. We doen geen springkussen en geen tafeltennis competitie. De kinderen komen in zeilkleding naar de haven en gaan zoveel mogelijk ook in zeilkleding weer naar huis. Het wordt een uitgeklede versie, maar we zijn blij dat we de kinderen wel wedstrijden kunnen laten varen! Want daar gaat het tenslotte om!

Mocht iemand willen helpen dan graag even een mail naar Bernard.ter.horst@gmail.com. Met name bar bezetting, Beachmasters en Rescue hulp wordt erg op prijs gesteld.


 

ONZE SPONSORS

© 2021 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix