instagram

Prestaties

Openingswedstrijden


De eerste evenementen en zeillessen zijn al geweest, maar dit weekend zullen we het zeilseizoen weer officieel openen met de openingswedstrijden! 
Er gaat lekker gezeild worden met alle klassen boten! Zaterdag gaat er om 14:00 gestart worden en zondag om 10:30 en 13:00 uur. Inschrijven kan bij de wedstrijdtafel op zaterdag of zondag. Zorg dus dat je er zeker bij bent.


 

Bart Lambriex en René Groeneveld reiken prijzen Combi uitBart en Renée hebben de twee nieuwe wisselprijzen uitgereikt. De Renée Groeneveld Wisseltrofee voor de Optimist O16 en de Bart Lambriex Wisseltrofee voor de Optimist O13 (incl. O10).

Uitslagen en foto's hier.


 
Klik op de foto om te vergroten 
Op zaterdag 18 en zondag 19 mei wordt er op de Mooie Nel en het Spaarne gestreden om mooie prijzen in de Optimist, Optimist groen, Splash Blue A, Splash Blue B, ILCA 4, Cadet en RS Feva. 

Van de meeste klassen is de start en de finish vanaf het terras van de HJC te zien. 

Kijk hier voor het programma en hier om direct in te schrijven.

- Wedstrijdbepalingen en NOR
- Parkeren en Launchen
- Overnachten
- Route
- Deelnemers 2024
- Contact

Evenement informatie

Combi wedstrijden Haarlemsche Jachtclub

Zaterdag 18 mei en zondag 19 mei 2024 op de Mooie Nel, Haarlem

Hartelijk welkom op de Haarlemsche Jachtclub voor de 40ste Pinkster Combi Haarlem. Het wordt een weekend met spannende wedstrijden, waterpret, plezier en gezelligheid op en langs de Mooie Nel.

Voor dit jubileumjaar kijkt Pinkster Combi Haarlem terug op 40 jaar zeilplezier. Er is een Pinkster Combi Jubileumkrant en we starten met een klassieker: de banenkaart! In aansluiting op de opening, zal ook de ‘grote baan’ een palaver houden om er een mooie start van te maken. Met een finish nabij de haven kan er geluncht worden aan wal om vervolgens de wedstrijddag af te sluiten met sprintwedstrijden. Zondags worden de standaard wedstrijden gezeild.

Voor Optimist Groen zal er weer veel gestart worden volgens het beproefde concept, zodat iedereen leert wedstrijdzeilen met veel plezier en vertrouwen.

Op de haven is er ook veel te beleven. Voor de lunch zijn er pannenkoeken, brownies, broodje bal en meer. Na de Combi wedstrijden is er Koninklijk bezoek voor de Optimist-ouder-wedstrijd (inschrijving bij secretariaat). Er is een watertrampoline en de deelnemers krijgen een broodje worst van de BBQ. De zaterdag wordt afgesloten met een grote BBQ voor deelnemers, ouders, leden en de organisatie.

2024 is een bijzonder jaar voor de Combi en ook voor de Optimist Club Nederland die het 50-jarig jubileum viert.
Het Watersportverbond zet zich in voor de breedte- en topsport. Team Allianz bereidt zich voor op de Olympische Spelen van Parijs. In Marseille hopen onze zeilers het hoogste podium te halen. Al dit enthousiasme komt samen op de Haarlemsche Jachtclub.

Met trots presenteren wij onze bijzonder sportieve gasten en leden van de HJC, die met veel plezier terugkijken op hun Combi’s aan het begin van hun indrukwekkende zeilcarrière:

Bart Lambriex: 25 jaar: Toen hij zich voor het eerst kwalificeerde voor het WK Optimist, wist hij dat het zijn passie was. Hij wordt Nederlands Kampioen en op zijn 13e wordt hij 2e op het WK Optimist. Na de Optimist heeft hij 4 jaar met Philip Meijer gevaren in de 420 en 49erFX en werd Jeugd Wereldkampioen. Later stroomde Bart binnen bij de topzeil academie en sinds de zomer van 2017 vaart hij 49er. Samen met Pim van Vugt heeft Bart zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2021, waar ze 6e werden. Met Floris van de Werken is hij nu 3x Wereldkampioen in de 49er en op weg voor Goud op de Olympische Spelen.
Dit jaar installeren wij de Bart Lambriex Wisseltrofee voor de Optimist O13 (incl. O10) en zijn wij trots dat Bart de prijs aan de winnaar wil uitreiken.

Renée Groeneveld: 37 jaar: Renée werd 2x Nederlands Kampioen in de Optimist. Daarna specialiseerde zij zich in het Teamzeilen en Matchracen en werd zij nog eens 4x Nederlands Kampioen. Ze zeilde Yngling, Elliot-6m en Nacra17 en haalt 1x brons en 2x zilver op de Dames Match Racing WK’s. Op de Olympische Spelen van London 2012 vertegenwoordigde ze Nederland. Het plezier voor het zeilen is ook terug te zien bij haar zus Kirsten en nichtje Tessa.
Dit jaar installeren wij de Renée Groeneveld Wisseltrofee voor de Optimist O16 en zijn wij trots dat Renée de prijs aan de winnaar wil uitreiken.

De bestaande wisselprijzen worden ook uitgereikt door Bart en Renée. Er is een wisselprijs voor de Splash, de Optimisten Verenigingsprijs voor de beste 3 optimistzeilers van één vereniging en de wisselprijs voor de snelste clubboot in Optimist Groen.
Uiteraard zijn er prijzen per klassement en voor Optimist Groen speciale medailles. Alle deelnemers nemen bovendien nog een mooi jubileumcadeau mee naar huis.

De Haarlemsche Jachtclub en de organisatie van de 40e Pinkster Combi Haarlem kijken uit naar jullie komst!

 

IJsselmeerwedstrijden


Op 25 mei zijn vanuit de jachthaven van Volendam de IJsselmeerwedstrijden. Klik op het plaatje hiernaast voor meer informatie en hier voor het inschrijfformulier.

 

Drukke ILCA masters


Bijna 20 ILCA's zeilden op een prachtige woensdagavond een paar mooie wedstrijden. Heb je ook belangstelling lees dan hier. 

Bart op EK 49er


Bart Lambriex met zijn bemanning Floris v/d Werken doen mee met het Europees Kampioenschap 49er in La Grande Motte, Frankrijk. Deze wedstrijden worden gehouden van 7 t/m 12 mei en zijn een prima voorbereiding op de Olympische Spelen die eind juli beginnen.
De wedstrijden zijn hier te volgen.

 

ILCA masters groot succes


Succesvol ILCA master weekend bij de HJC met 25 inschrijvingen uit heel Nederland.
Stevige wind, perfecte organisatie en zeer tevreden zeilers! Volgend jaar is het evenement een vast onderdeel van de ILCA wedstrijdkalender. Eduardo van Vianen wint de ILCA 7. Frans Hin wint de ILCA 6. 

Kijk hier voor foto's. 

Kijk hier voor de uitslagen.


 

ILCA Mooie Nel Cup!


Elk seizoen zijn er voor de ILCA (voorheen de Laser) Masters in binnen en buitenland veel wedstrijden te zeilen. Een redelijk vaste club zeilers die elkaar al jarenlang kent, met de leeftijd van ca. 30 t/m 85 jaar vaart nog lekker fanatiek tijdens deze wedstrijden.

Aan het begin van het seizoen is op de kalender van de ILCA Masters ruimte gekomen voor een evenement en dat leek ons een mooie gelegenheid om een zeilevenement naar de Mooie Nel te halen. 

6 en 7 april organiseren we voor de ILCA Masters daarom de ‘ ILCA Mooie Nel Cup’ vanuit de HJC. 

Zaterdag vanaf 11 uur starten we een keer of vijf en tussendoor komen we op de kant voor de lunch. Zondag idem, dan vanaf 10 uur, met aan het einde van de middag de prijsuitreiking.

We gaan er vanuit dat we naast onze woensdagavondzeilers ook ILCA-zeilers van buiten Haarlem mogen ontvangen op de HJC en kijken uit naar een gezellig weekend op de kant en fanatiek op het water!

Iedereen is natuurlijk van harte welkom om te komen kijken!

Kijk voor verdere informatie en inschrijving hier.

 

Lezing wedstrijdregels


HJC-ers zijn goed vertegenwoordigd op zeilwedstrijden, op alle niveaus. Op zondag 3 maart geeft Frans Hin uitleg over de regels van het wedstrijdzeilen. Voor sommigen zal het een eerste kennismaking zijn, voor anderen een opfrisser. Kortom, een aanrader voor alle wedstrijdzeilers! Het begint om 14:00 uur.
De jeugdcommissie


 

Inspirerend verhaal Jorien en Vera


Kersverse HJC vlaggendragers Jorien en Vera vertelden zondag over hun avonturen in de 49erFX en hun aspiraties om de top te bereiken. Super inspirerend verhaal van twee meiden die er vol voor gaan en daarnaast ook nog een voltijd studie volgen. Het clubhuis was goed gevuld met enthousiaste en nieuwsgierige leden, die na afloop uitgebreid konden napraten tijdens de 3e zondag van de maand borrel. Jorien en Vera: we wensen jullie veel succes en volgen jullie op de voet via @hinhorst_sailing.
Wie de meiden nog een extra steuntje in de rug wil geven, kan hier terecht en laten we allemaal in ons netwerk kijken hoe we de meiden een stapje verder kunnen helpen!

Nieuwsbrief 1
Nieuwsbrief 2
Sponsorflyer


 

Vera, Jorien en Bart doen mee met EK


Vera en Jorien zijn momenteel in Vilamoura (Portugal) om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap 49erFX. Dit weekend varen ze oefenwedstrijden en de twee weken erna zijn ze daar nog om te trainen. Het EK begint op 8 november en is hier te volgen:  
Daarnaast zijn ze op zondag 19 november op de HJC voor hun eerste lezing! Ze gaan een mooi praatje houden over hun traject waar ze nu in stromen en wat ze ooit hopen te bereiken.

Ook Bart Lambriex doet mee aan het EK, maar dan in de 49'er.

 

Vlaggendragers en Poelsnipbeker


Vlaggendragers
Tijdens de najaars ALV worden traditiegetrouw de vlaggendragers van het afgelopen seizoen gehuldigd. Hoe word je vlaggendrager bij de HJC? Je moet een podiumplaats hebben weten te bemachtigen, dus eerste, tweede of derde geweest zijn:
  • in het Totaalklassement van de Combi Amsterdam,
  • of tijdens het Pinksterevenement in Haarlem,
  • of bij een groot evenement/wedstrijd.
Je kan ook in aanmerking komen als je een 'bijzondere prestatie' hebt geleverd. Dit is ter beoordeling van wedstrijdcommissaris en/of bestuur HJC.
Als je in aanmerking komt als vlaggendrager geef je op via; jeugd@haarlemschejachtclub.nl. Er kan ingeschreven worden tot 20 oktober 2023. Lees hier verder over de HJC vlaggendragers.
Poelsnipbeker
Ook dit jaar wordt de Poelsnipbeker uitgereikt. Dit gebeurt, tijdens de HJC Najaarsvergadering, aan de zeiler die de meeste officiële starts maakt in het seizoen dat loopt van 1 november tot 1 november. Speciaal is dat de starts op de Mooie Nel dubbel tellen.
Geef hier je aantal starts door.

Lees hier verder over de Poelsnipbeker.
 

Inschrijving IJsselmeerwedstrijden geopend

Update 30 augustus:
De IJsselmeerwedstrijden gaan gewoon door als gepland, een aantal schepen liggen al op het IJsselmeer. Voor die genen die niet door de Buiterhuizerbrug kan omdat deze helaas nog gestemd is begrijpen wij dat het niet gaat lukken om naar Volendam te komen met de boot. Als je betaald hebt zullen wij er voor zorgen dat je op korte termijn geld wordt terug gestort. Stuur voor de zekerheid even een mailtje of app naar mij dan zorg ik persoonlijk daarvoor. Als je alsnog naar Volendam wilt komen om te bemannen ben je natuurlijk van harte welkom. Er zijn zeker aantal schepen die bemanning kunnen gebruiken.
Mvgr Wedstrijdcommissie JVW


De inschrijving voor de IJsselmeerwedstrijden van 2 september is geopend. Zoals gebruikelijk zijn deze wedstrijden vanuit de marina van Volendam. Voor nieuwe leden: dit is een wedstrijd voor zeilschepen waarbij gezelligheid voorop staat.
Kijk hier voor de uitnodiging.
Kijk hier voor het inschrijfformulier. 

Bart Wereldkampioen!


Bart wereldkampioen!! Van harte gefeliciteerd! Lees hier.


Iedere vier jaar worden de wereld kampioenschappen zeilen gehouden. Van 11 t/m 20 augustus wordt er deze keer in Scheveningen gezeild. Drie zeilers van onze club doen mee. Bart Lambriex met zijn bemanning Floris v/d Werken in de 49er en Vera ter Horst en Jorien Hin in de 49FX. Alle informatie over deze wedstrijden is hier te volgen.

Hier een leuk stuk over Vera en Jorien en hoe je hun kan steunen en hier een radiogesprek met hun.
En hier nog een interview met ze. En hier nog een artikel uit het AD.

 

Vera en Jorien op het jeugd WK 49FX


Vera ter Horst en Jorien Hin doen mee aan de jeugd wereldkampioenschappen 49FX. Deze kampioenschappen worden gezeild tijdens de Travemünde Woche van 21 t/m 30 juli. Hier staan de uitslagen.

Lees hier hun nieuwsbrief.

Lees hier hoe u ze kunt ondersteunen.


 

Vrijwilligers WK zeilen Scheveningen gezocht


Na een succesvol jeugd wereldkampioenschap in de zomer van 2022, zijn we nu volle kracht vooruit bezig met de voorbereidingen voor het “grote“ Wereldkampioenschap dat in augustus in Scheveningen gaat plaatsvinden. Zeilen op het hoogste niveau met zo’n 1400 topsporters uit meer dan 100 landen, als zeilend Nederland willen we een prachtig visitekaartje afleveren. En daar kun jij bij zijn!

Ben je zelf zeiler of een groot liefhebber van de sport? Heb je weleens eerder geholpen bij een groot sportevenement of ben je enthousiast vrijwilliger bij je vereniging? Hou je ervan je handen uit de mouwen steken en werk je graag samen? Dan zijn we op zoek naar jou! We hebben verschillende functies beschikbaar zowel op het water als aan de wal. Het succes maken we met z’n allen, zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens het evenement. We kijken welke kwaliteiten jij hebt en waar je het liefst ingezet wil worden.

We hebben een groot aanbod aan functies. Lees  hier welke.

 

Bart wint Olympisch Test Event


Bart Lambriex en Floris van de Werken pakken goud op het Olympische Test Event in Marseille. Een top prestatie en een mooie voorbereiding op de Olympische Spelen Paris 2024 die hier volgend jaar plaatsvinden.

Over een maand zeilen Bart en Floris ook op het WK Zeilen 2023 in Den Haag/Scheveningen. Het WK Zeilen vindt van 10 tot en met 20 augustus plaats.

Credits foto's: via Sailing Energy en Bart.


 

Bart op Allianz regatta


De Allianz Regatta wordt gezeild van 30 mei t/m 4 juli. Ons clublid Bart Lambriex doet met zijn bemanning Floris v/d Werken mee in de 49er. Kijk hier om Bart te volgen. Kijk hier voor de uitslagen.

Update: Bart wint!

 

Pinkstercombi groot succes


Pinkstercombi 2023 – 27&28 mei

Net als de afgelopen jaren mocht ook dit jaar de HJC de traditionele Pinkstercombi organiseren: twee dagen wedstrijdzeilen, maar vooral heel veel plezier op en in het water voor de jongste zeilers. Mede dankzij het succes van vorig jaar en wederom uitzicht op mooi weer en een lekker windje stond de teller op meer dan 80 inschrijvingen.

Het terrein van de HJC was in de week voor de combi helemaal opgeruimd en dit jaar konden we dan ook voor het eerst sinds lange tijd het hele voorterrein gebruiken om alle Optimisten bij elkaar te zetten. Donderdag- en vrijdagavond kwamen de eerste deelnemers al om boten te brengen, maar vooral vanaf 09.00 uur op zaterdagochtend stroomde het HJC terrein vol met Optimisten, Lasers, Splashes en heel veel ribs.

Dankzij de inmiddels ervaren crew verliep dit helemaal volgens plan en stipt om 10.00 uur kon dan ook de groepsfoto van alle zeilers gemaakt worden. Direct daarna gingen de zeilers van de ‘grote’ baan het water op, maar met een startlijn die nog geen 150m buiten de haven lag was dit niet al te ver varen en kon dus ook mooi op tijd begonnen worden met de eerste zaterdag start.

Ongeveer 45 Optimisten groen zeilers kregen nog een uitgebreide uitleg voor ook zij het water op konden. De Optimisten groen baan lag dit jaar door de noordelijke wind iets verder van de haven dan vorig jaar, maar dankzij Arnold en zijn fantastische sloep konden alle ouders die het water op wilden, ook de Optimisten groen van dichtbij volgen.

De ‘grote’ baan lag zo dicht voor HJC dat de zijboei ongeveer tussen de steigerhoofden lag en de ouders konden dan ook vanaf het terras van HJC alle wedstrijden volgen van start tot finish.

Met een stralende zon en een heerlijk windje dat zo nu en dan even inzakte maar gelukkig steeds weer terugkwam konden op zaterdag al vijf wedstrijden gevaren worden op zowel de grote als de Optimisten groen baan. Voor de Optimist groen zeilers met een korte lunchbreak aan de kant om even de benen strekken en stoere verhalen te vertellen aan ouders en opa’s en oma’s. Ook in de middag bleef de wind en kon er dus lekker gezeild worden. Voor de ouders die er voor kozen om aan de kant te blijven werd goed gezorgd: muziek, versnaperingen heel veel zon en gezelligheid op het terras. Rond 15.45 uur kwamen de eerste zeilers aan wal terug en werden ze ontvangen met hotdogs en limonade.

Vervolgens was het de tijd om een traditie in ere te herstellen: de ouder wedstrijd! Ongeveer 12 ouders werden door hun zoon of dochter in een Optimist geduwd om een sprintwedstrijd te varen. Onder luid gejoel en met veel hilariteit vanaf zowel het steiger als wel de volgboten vond er een zeer competitieve start plaats met één kruisrak en een voordewinds rak en een finish tussen de steigers.

Ook de grote nieuwe trampoline in het water was weer een succes en rond 18.00 uur waren de meeste zeilers en zeilsters moe maar tevreden huiswaarts gekeerd en kon de traditionele barbecue beginnen voor het wedstrijdcomité en de achtergebleven HJCers en vrijwilligers.

De wind- en weersvoorspellingen voor zondag waren zowaar nog beter: nog iets warmer en iets meer wind. Dat bleek inderdaad het geval: een heerlijk windje dat zo nu en dan aantrok met een paar stevige vlagen. Maar omdat er op zaterdag al zo lekker gevaren was en mede door de goede begeleiding op het water, was dit voor vrijwel alle Optimist groen zeilers geen enkel probleem. Ruim voor 15.00 uur waren moe maar voldaan de Optimisten groen weer aan de kant met tien starts achter hun naam. De grote baan wist er zelfs nog een 11e start uit te persen.

De prijsuitreiking kon dit jaar in de stralende zon gewoon buiten plaatsvinden en werden er weer heel veel zeilers in het zonnetje gezet.

Al met al een fantastisch weekend met ook veel mooie prestaties van de HJC jeugdzeilers, mede dankzij het HJC wedstrijdcomité en de sponsoren die dit weekend mogelijk maken. Voor alle uitslagen en foto's van de HJC Pinkstercombi kijk hier.

Wederom dus een mooie start van het combiseizoen: de komende weekenden gaat de HJC wedstrijdploeg weer deelnemen aan de combi’s op de Kaag, Westeinderplas en in Muiden.

De HJC combi-organisatie


 


Uitslagen Combi Haarlem


Klik hier voor de complete uitslagen en foto's van de Combi Haarlem 2023.
 

Klasse: Optimist Groen

Plaats

Naam

Vereniging

1

Reinout Rijken

KWV Loosdrecht

2

Tessa Groeneveld

HJC

3

Quinten Rademakers

WV Braassemermeer

6

Willem van Ingen

HJC

11

Moritz Laeven

HJC

12

Valentijn Destellirer

HJC

17

Sacha Harwijne

HJC

24

Marius Frohlich

HJC

26

Tijs Spijkerman

HJC

31

Julian Pannekoek

HJC

32

Daan Wientjes

HJC

33

Valentijn Coosemans

HJC

35

Lisa Paping

HJC

38

Norah Belkhaddar

HJC

40

Sophie Breur

HJC

41

Lotte Severijnse

HJC

42

Aimée Destellirer

HJC


Klasse: ILCA 4

Plaats

Naam

Vereniging

1

Mare van Veen

WV Vinkeveen Abcoude

2

Senne Boer

WV Vinkeveen Abcoude

3

Thijmen IJff

WV Vinkeveen Abcoude

4

Tessa Buijs

HJC

5

Ysbrand Venteville

WV Vinkeveen Abcoude

6

Kim Ferramola

HJC

7

Ole van Maarschalkenweerd

HJC

 

Klasse: Optimist

Plaats

Naam

Vereniging

1

Maksymilian Olejniczak

KWV Loosdrecht

2

Lucas Oonk

HJC

3

Valerio Palacios Benzi

WV Braassemermeer

6

Luit Schram

HJC

9

Zef Zwart

HJC

13

Joshua Falcão de Lima

HJC

 

Klasse: RS Feva

Plaats

Naam

Vereniging

1

Morris van Berne

HJC

 

Klasse: Splash A

Plaats

Naam

Vereniging

1

Jarno Kamphuis

ARZV

 

Klasse: Splash B

Plaats

Naam

Vereniging

1

Willemijn Gorter van Wagtendonk

ARZV

2

Ward Dijkkamp

ARZV


Gezellige openingswedstrijden


De openingswedstrijden waren een gezellig en goed georganiseerd weekend. Bert van Veldhuijsen, bedankt voor de organisatie!

Uitslagen hier.
 

HJC Laser Masters starten weer op 19 april!


Het beproefde concept start weer op woensdag 19 april en de eerste start is om 18.30 uur. Maar eerst traditiegetrouw met een ploegje de loods uitruimen voor 15 april, want alles ligt nu nog opgestapeld in een diepe winterslaap.

Ook dit seizoen gaan we weer iedere woensdagavond varen om de podiumplaatsen en aan het einde van dit seizen tellen alle wedstrijden op tot “Master van de Mooie Nel 2023”.
De winnaar van 2022 was ikzelf en dit werd pas besloten nadat er de laatste wedstrijd van het seizoen gevaren was. Kortom het is een spannende competitie en sowieso moeten we de jaarprijs wederom op de HJC zien te houden. Want voor wie het niet weet. Aan de woensdagavondwedstrijden mogen ook zeilers van bevriende verenigingen aan de Mooie Nel meedoen, dat werkt verbindend en wordt zeer gewaardeerd.

Het afgelopen seizoen kwamen er wederom nieuwe clubleden bij door de Laserwedstrijden. Enthousiaste mensen die ook meteen hun steentje bijdroegen aan de vereniging door mee te helpen met een klus.

Wil je het Laser Master concept een keer proberen? Huur dan een clublaser via de site! Lees hier verdere informatie.
Adse Jelles
 

Wedstrijdagenda 2023Hier de wedstrijdagenda van de vier verenigingen aan de Mooie Nel en Spaarne. 

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix