Prestaties

HJC wint Spaarne zeilcup


13 Oktober ’19 is de vijfde Spaarne ZeilCup gewonnen door de HJC! Voor degenen die de wedstrijd niet kennen; De Spaarne ZeilCup is een wedstrijd welke om het jaar verzeild wordt door de vier verenigingen aan het Spaarne. Dit jaar heeft “het jeugdteam” het bokaal voor de tweede keer binnen weten te slepen. Fleur Pals, Fleur Finnema, Emma van der Knaap, Victor van der Laan, Nienke Mullink en Ben Koren hebben in teams van twee de polyvalken van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging “Het Spaarne” rond de baan gezeild. Om ieder team gelijke kansen te geven is er tussen de wedstrijden door van boten gewisseld. De strijd om het bokaal ging tussen de HJC en de HZV. Na de wedstrijd liet de wedstrijdleiding ons in spanning tot het diner, maar voor de eerste gang werden de verlossende woorden gesproken. “En de winnaars zijn: De HJC!”. We hebben heerlijk gegeten en daarna ging iedereen voldaan naar huis. De wedstrijdleiding gaat kijken of er volgend jaar weer een editie verzeild kan worden! Ben Koren


 

Poelsnipbeker

Heb jij het afgelopen seizoen veel starts gemaakt in officiële wedstrijden en denk je dat je in aanmerking komt voor de Poelsnip beker? Meld je dan voor 18 november aan via de volgende link (klik) met de wedstrijden die je hebt gevaren tussen 1 november 2018 en 1 november 2019. Starts op de mooie Nel tellen dubbel. Wie weet ding je mee naar deze prachtige bokaal!!

Voor meer informatie over de Poelsnipbeker klik (hier).

Met vriendelijke groet,

Bernard ter Horst 
 

Drie Nederlands kampioenen!!

Op het open Nederlands kampioenschap in Medemblik zijn drie HJC leden Nederlands kampioen geworden.
Renée Groeneveld won overtuigend het matchracen. Van de 20 wedstrijden won ze er 19.
In de J22 werd Auke Holtrop ook Nederlands kampioen met grote voorsprong. Bij Auke aan boord Suzanne van Iterson die ook opgeleid is op de HJC.
Tot slot won Bart Lambriex ook overtuigend de 49er klasse.
Geweldige prestaties van deze zeilers. Van harte gefeliciteerd! 

IJsselmeerwedstrijden 31 augustus

IJsselmeerwedstrijden vanuit de jachthaven van Volendam. Inschrijving wedstrijd voor 25 augustus 2019 via dit inschrijfformulier of op de JVW-site of via mail.

 

Renée op WK matchracen


Update: door naar halve finale! Helaas verloren. Toch mooi vierde geworden.

Renée Groeneveld doet met haar team mee aan wereldkampioenschap matchracen. Deze wedstrijden worden gehouden in Lysekil, Zweden van 5 t/m 10 augustus. De wedstrijden zijn hier te volgen.

Update: Door naar de kwartfinale. Interview hier. 

Combi Haarlem succes


Combi Haarlem 2019 zit er weer op. Zaterdag was er zoveel wind voorspeld, dat we vrijdag al hebben besloten om de wedstrijden naar zondag uit te stellen. Zaterdagavond hebben we wel kunnen genieten van de culinaire kunsten van Odette en Doriene. 

Zondag waren de zeilcondities perfect en hebben we de hele dag kunnen varen in soms uitdagende omstandigheden. De jongste kinderen hebben onder leiding van het comité van Robert 5 starts kunnen maken. En Frans had met zijn comité de uitdaging om de lasers (6 starts) en de optimisten (4 starts) van een goede baan te voorzien. De ouders hebben op de kant onder het genot van een heerlijke appeltaart met cappuccino of borrelplankje met een drankje kunnen genieten van de wedstrijden op de Mooie Nel. 

Het springkussen en de watermat zorgde voor het nodige vertier voor de kinderen op de kant en voor de zeilers na afloop van de wedstrijden.

Iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen, enorm bedankt voor jullie inzet! 

Om nog even na te kunnen genieten hebben we de door Martine gemaakte foto's hier gezet. 

De uitslagen vind je hier.

Bernard ter Horst

 

ONZE SPONSORS

© 2020 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix