instagram

Nieuws archief

De Zeilclinic

Het is bijna weer zo ver, wij mogen de cursisten voor een weekend ontvangen op de haven. De zeilclinic waar we allemaal erg naar uitkijken is bijna in zicht. Deze zal plaatsvinden over twee weken op 11 en 12 juni. Het belooft een weekend vol zeilen, spelletjes, eten en vriendjes te worden. Onder andere staat op de planning een heerlijke barbecue, een gezellige spelletjes avond, overdag lekker zeilen en daarna volop waterpret.
Namens alle instructeurs kijken wij er super erg naar uit. Zit jij ook op zeilles bij ons en heb jij er nu net zoveel zin in gekregen als wij? Geef je dan snel op via  deze link of via onze  website!

Vera Stokman
 


Overlijden Tom Huisman


Zaterdag ontvingen wij het verdrietige bericht dat op 27 mei ons lid Tom Huisman op veel te jonge leeftijd is overleden. Hij lag met zijn zeiljacht op de haven en kwam er regelmatig. Het bestuur wenst Lara, Wessel, Roemer, Eise en overige familie en vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Wilko Emmens
Voorzitter

 Klik om te vergroten
 

Onze voorzitter over verzekeringen


Kijk hier wat onze voorzitter o.a. over een bootverzekering zegt.

Lees hier wat onze voorzitter o.a. over een bootverzekering zegt.


 

Boeiende ALV


Het was een gezellige en goede Algemene Ledenvergadering. Vele onderwerpen kwamen voorbij zoals de jaarverslagen, de financiele verslagen, aanpassing statuten, aanpassingen clubhuis, nieuws van het Watersportverbond en regiovertegenwoordiger. Onze penningmeester Peter Unkel trad na 12 jaar af. Mark van Ingen volgde hem op. De Poelsnipbeker van 2021 werd uitgereikt aan Vera ter Horst en Jorien Hin. De vlaggendragers van 2021 zijn Felix Mulder, Diederik Engler, Max Breur, Boudewijn Grootes, Jorien Hin, Vera ter Horst, Renée Groeneveld en Bart Lambriex. Tot slot kreeg Nico Hin kreeg de Waarderingsprijs 2021.

 

Houdt uw steiger schoon!


Aan iedere reddingsboei/brandblusser paal hangt nu een schrobber. Daarmee kunt u de uitwerpselen van o.a. eenden en ganzen verwijderen van uw steiger.

 

Bedieningstijden sluis en bruggen


Hier de bedieningstijden van de sluis en bruggen van Buitenhuizen tot Lisse van 1 april t/m 31 oktober 2022.

 

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering, dinsdag 24 mei


Het bestuur nodigt alle leden uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op dinsdag 24 mei, aanvang 20.00 uur. Locatie: Clubhuis HJC.
In verband met agendacomplicaties hebben wij deze vergadering bij uitzondering op een dinsdagavond moeten plannen.

De agenda en overige documenten vindt u tijdig onder “ Mijn HJC”, het besloten deel van de website en in de Schuimspatten. Zoals u zult zien hebben wij heel wat agendapunten aan de orde en voor een vlot verloop van de vergadering stelt het bestuur het op prijs wanneer u eventuele vragen tijdig bij de secretaris in wil dienen.

Het bestuur kijkt er naar uit u bij deze vergadering te ontmoeten.

Wilko Emmens
Voorzitter

 

Opening strandje


Beste HJC’ers
Jullie hebben het vast al gezien, maar we hebben sinds dit jaar een echt strand op de haven! Dit is fantastisch en we willen het strand graag feestelijk met jullie openen. 
Dit gaan we doen op zaterdag 21 mei vanaf 16:00. Dus zorg dat je erbij bent! 
Groetjes Emma


 

Spaarne en ringvaart op 21 en 22 mei gedeeltelijk afgesloten


Op zaterdag 21 en zondag 22 mei 2022 organiseert roei- en zeilvereniging KR&ZV Het Spaarne de Spaarne Lenterace.  De Lenterace is een roeiwedstrijd over 4,5 kilometer waaraan circa 1000 wedstrijdroeiers meedoen in circa 300 boten. Die boten gaan in twee shifts per dag op het water. De start van de wedstrijd is op de ringvaart nabij de brug bij Zwaanshoek/Bennebroek. De finish is ter hoogte van hun verenigingsgebouw langs het Zuiderbuitenspaarne in Heemstede.

Voor een goed verloop van de wedstrijd is het nodig de wedstrijdbaan op 21 en 22 mei twee keer af te sluiten voor overig vaarverkeer. Tijdens de afsluiting is het niet toegestaan de wedstrijdbaan te betreden.

Op het kaartje zijn de afgesloten delen van Zuiderbuitenspaarne en Ringvaart aangegeven.
Op de andere plaatjes zijn de tijden aangegeven.

Klik op de plaatjes om te vergroten.


 

Eigenaar optimist Jip gezocht


Laatste oproep: Wil de eigenaar van de optimist Jip zich melden bij de havenmeester.


 

Nieuwe meerpalen


Enkele meerpalen worden vervangen.


 

Windjammer Beatrijs vertrekt


De Windjammer Beatrijs was 65 jaar in het bezit van de familie Hin. Zij kwam op de oude oude haven, verhuisde mee naar de oude haven en vervolgens verhuisde zij naar de huidige haven. Vele avonturen heeft zij meegemaakt, maar nu was het tijd om afscheid te nemen. Zij vertrekt met een nieuwe enthousiaste eigenaar. Het was een emotioneel maar mooi afscheid voor Marja en Nico.

Ter herinnering aan de Windjammer is er een boom (moeraseik) aangeboden aan Nico en Marja. Deze is door de maandagavond werkploeg geplaatst.


 

Brug A9 werkt weer.


Update: Brug gemaakt. Blijkt dat een glasvezelkabel beschadigd was.

Ivm herstelwerkzaamheden, geldt het volgende:

Geen bediening, Brug in A9 Spaarndam, over Zijkanaal C woensdag 6 april 2022 12:54 tot nader bericht.
Kijk hier voor de actuele situatie. 

Gezellige opening vaarseizoen


Opening seizoen onder prachtige omstandigheden. Goed om zoveel leden weer op de HJC terug te zien!
 

Opening vaarseizoen zondag 10 april 2022


Het bestuur nodigt u van harte uit voor de opening van het vaarseizoen op zondag 10 april om 16.00 uur. Wij doen dat door het hijsen van de clubvlag en toasten met u op een voortvarend seizoen. De afgelopen weken hebben wij al kunnen genieten van prachtig voorjaarsweer en het is er dan ook de hoogste tijd voor. Voor onze nieuwe leden is het een mooie gelegenheid om nader kennis te maken of om gewoon met elkaar bij te praten en de plannen voor dit jaar door te nemen. Graag tot de 10e.
 

Groot onderhoud vlaggenmast


De vlaggenmast heeft groot onderhoud nodig, zodat tijdens de opening van het vaarseizoen op 10 april de HJC wimpel weer gehezen kan worden.
 

Boten veilig te water


Vandaag de laatste boten met de cradlekar te water gegaan. Alle boten zijn weer vlot en veilig te water gelaten door het team olv van Goos Finnema en Clemens De Graaf. Het team bestond verder o.a. Harry, Joost, Theo, Bas, Ben, John en Cees.

De boten die een ligplaats in het water hebben en met de kraan te water gaan, kunnen tot 15 april een afspraak maken met de havenmeester.
 

Bart in Palma


Bart Lambriex doet met zijn bemanning Floris van de Werken mee aan de Trofea Princesa Sofia op Palma de Mallorca. Dit is het eerste grote zeilevent van het jaar. De uitslagen zijn hier te vinden.

Daarna doe hij mee met de Semaine Olympique Française de Hyères. De uitslagen daarvan zijn hier te vinden.

 

HOT NEWS: Boten te water een dag uitgesteld


Door de sneeuwval wordt het 'boten te water' met de cradlekar een dag uitgesteld. Dus alles schuift een dag op. Verdere informatie bij de havencommissaris of havenmeester.

 

Uitstort voor chemisch toilet


De haven is nu helemaal klaar voor de blauwe vlag. Door ijverige werkploeg is er een uitstorttafel voor een chemisch toilet geplaatst. 

Woensdag werkploeg hard aan het werk


   
Wouter, Nico, Klaas en Jan verwijderen de oude houtopslag. Half april komt er een nieuwe houtopslag.


Roel en John schilderen het huisje en zetten de vlonder in de olie.

Rob bestraat de nieuwe BBQ plaats.

Oud ijzer wordt weggebracht. 

Vlaggemast wordt gerepareerd door Auke.

De oude verf wordt door Roel van de loods gehaald.en zo zijn er nog meer leden bezig op de woensdag. Er moet nog veel meer gebeuren dus kom ook helpen! Vanaf 10uur is iedereen van harte welkom.

 

Zonneboiler


Er wordt hard gewerkt aan de zonneboiler.

  Klik om te vergroten.
 

Boten te water


De boten gaan met de cradlekar van 1 t/m 4 april te water. De volgorde  hier.

Alle andere boten met een ligplaats in het water gaan van 5 t/m 14 april te water. Maak hiervoor een afspraak met de havenmeester.

 

Sponsorcommissie aangesteld


Het werven van adverteerders en sponsoren werd al enige tijd niet structureel opgepakt. Dat is jammer want daardoor missen wij inkomsten die de HJC op diverse terreinen goed kan gebruiken. Athalie Stegeman en Sjef van Steen merkten dit ook op en hebben een veel belovend plan ontwikkeld dat met het bestuur is besproken. Besloten is om voor de uitvoering van dit plan een sponsorcommissie in te stellen die bestaat uit Athalie en Sjef. Hieronder stellen zij zich voor en lichten zij hun plan toe. In het bestuur is de penningmeester voor hen het aanspreekpunt.

Sponsorteam HJC
Met trots vertegenwoordigen Athalie Stegeman en Sjef van Steen de sponsorcommissie van HJC.
Athalie is al 14 jaar lid van HJC samen met haar dochter Vera Stokman en Sjef van Steen is in 2021 nieuw lid geworden bij HJC. Athalie & Sjef zijn in mei 2021 gestart met de inventarisatie van de huidige sponsoractiviteiten en de verkenning van wensen vanuit het bestuur. Hiervoor is een sponsorplan gemaakt dat besproken is met het bestuur. In de komende ledenvergadering zullen wij dit plan toelichten. Met deze aanpak van sponsoring beogen wij een structurele inkomstenbron te ontwikkelen die bedoeld is ter financiering van met name onze maatschappelijke bijdrage. Concreet gaat het om de activiteiten voor de jeugd, en het ontwikkelen en aanbieden van watersport-activiteiten voor volwassenen.

Wil je een financiële bijdrage leveren en/of sponsor worden bij HJC? Neem dan contact ( sponsor@haarlemsejachtclub.nl) met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Met vriendelijke groeten,
Athalie Stegeman
M + 31 (0) 6 50243993

 

Cees Kuiper overleden


Afgelopen donderdag 17 maart is ons oudste lid Cees Kuiper overleden. Hij is 96 jaar geworden. Wij herinneren ons Cees als een markante man die zei waar het op stond. Hij heeft diverse (wedstrijd)zeiljachten en motorboten gehad. Hij maakte vele zeiltochten waaronder een met zijn zoon de Atlantische oceaan over en op gevorderde leeftijd voer hij nog met zijn zeiljacht naar St Petersburg.
Het bestuur wenst zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en familie veel sterkte toe.

De uitvaartdienst zal plaatsvinden op maandag 28 maart om 15.15 uur in Crematorium Westerveld.
Duin en Kruidbergerweg 2-6 in Driehuis.

(Klik om te vergroten)


 

Lezing niet, 3e zondag borrel gaat wel door


Helaas kan de lezing a.s. zondag 20 maart geen doorgang vinden. Hans Boogert, die een uiteenzetting zou geven over de "Nieuwe" Afsluitdijk, moet vanwege Corona binnen de familiekring in quarantaine. De lezing wordt verschoven naar komend winterseizoen.

Maar natuurlijk gaat de 3e zondag borrel in het HJCafé wel door! U bent vanaf 16.00 uur van harte welkom om bij te praten, kennis te maken, de werkzaamheden aan de boot en de plannen voor het komende seizoen te bespreken.

Auke Bender
Evenementencoördinator

PS U kunt zich nog steeds opgeven voor de pubquiz van 26 maart. Lees  hier over deze gezellig avond.

 

Munten ongeldig als betaalmiddel in het clubhuis


Wat we eigenlijk al veel eerder hadden willen doen, maar door Corona nog niet hebben gedaan, is het ongeldig maken van de blauwe en gele munten. Dit doen wij omdat de prijzen niet meer corresponderen met de munten. Naast dit argument is de muntenautomaat al meer dan een jaar verdwenen uit het clubhuis. Er kan nog betaald worden met de munten tot en met de openingswedstrijden op de HJC op 30 april en 1 mei. De laatste dag dat er met munten betaald kan worden is dus 1 mei.

Let op!! De munten zijn niet inwisselbaar voor geld. Maak ze dus op voor 2 mei.

Vriendelijke groet,
Wouter Coosemans, clubhuiscommissaris

 

De 3e zondag van de maand gaat weer van start


Het is alweer bijna twee jaar geleden dat er de 3e zondag van de maand heeft plaats gevonden.
De reden hiervoor mag bekend zijn.
Maar gelukkig kan het nu weer en daarom voor het eerst en meteen voor het laatst in het winterseizoen 2021/22 op 20 maart a.s. vanaf 15.00 uur in ons clubhuis een 3e zondag van de maand een lezing en daarna is het een gezellig samen zijn.

Ir. Hans Boogert, zelf een enthousiast zeiler, komt dan vertellen over de Afsluitdijk die momenteel danig op de schop gaat.
Hij zal uitleggen waarom de dijk aan vernieuwing toe is en waarom het een veilige, duurzame, aantrekkelijke en toekomstbestendige dijk moet worden.

Degenen van ons die afgelopen zomer via Den Oever naar het wad zijn gevaren hebben dit al kunnen waarnemen. 

PubquizSlimste mensen van de HJC opgelet! We (de evenementencommissie) zijn terug met de pubquiz! Na een jaar coronapauze met een bingo, gaan we nu weer beginnen. Test jouw kennis van muziek, actualiteit en natuurlijk alles over watersport in 100 vragen. Stel je beste team samen van maximaal 6 personen. Wij zorgen voor hapjes, drankjes en mooie prijzen.

Wanneer: 26 maart, inloop vanaf 19:30, de quiz start om 20:00 uur.

Entree: 3 euro per persoon.

Meld je team hier aan. 

Wil je graag meedoen aan de Pubquiz 2022, maar kan je nog geen team vinden? Geen probleem! Meld je aan als losse deelnemer, dan stellen wij een aantal topteams samen. Andere vragen over het vormen van een team? Stel je vraag hier en wij komen er zms op terug! 
Tot de 26e! 
Emma, Claudia, Wouter en Caroline


 

Introductie nieuwe leden


Sinds de uitbraak van corona in Nederland zijn tientallen mensen lid geworden van onze club. Helaas hebben er weinig evenementen kunnen plaatsvinden en bleef ook ons gezellige clubhuis vaak gesloten. Dit maakt het voor een nieuw lid natuurlijk lastig om andere leden te leren kennen en andersom.
Daarom zijn deze nieuwe leden uitgenodigd zichzelf aan u voor te stellen middels een stukje tekst, al dan niet in combinatie met foto’s van zichzelf en/of hun boot. Op deze manier kunnen wij hen in elk geval alvast leren kennen. Kijk  hier.

 

Bruggen Haarlem dicht t/m 31 maart


Door diverse onderhoudswerkzaamheden is de komende weken doorvaart door Haarlem niet mogelijk, zo meldt de gemeente. Tijdens de stremming wordt alleen de Waarderbrug nog bediend. Tussen de Prinsenbrug en Buitenrustbruggen is de maximale doorvaarthoogte is 2.20 m gedurende deze gehele periode. Lees hier verder.

 

Watersportverbond volgt lijn internationale sportwereld inzake situatie Oekraïne
Het Watersportverbond reageert met afschuw op de inval van Rusland in Oekraïne en sluit sporters, officials en teams uit Rusland en Belarus (Wit-Rusland) uit van deelname aan (internationale) wedstrijden in Nederland. Ook zendt de bond geen sporters naar wedstrijden in deze twee landen. Het betreft hierbij sporters uit de disciplines zeilen, kite- en
windsurfen en kanovaren.

Hiermee volgt het Watersportverbond de lijn die is ingezet in de mondiale sportwereld, aangevoerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en gevolgd door de internationale zeilfederatie World Sailing, de International Canoe Federation (ICF) en in Nederland door NOC*NSF.

In de praktijk betekent dit dat sporters gelieerd aan of uit Rusland en Belarus niet welkom zijn op de Allianz Regatta (27 mei - 5 juni, Almere/Amsterdam) en het Jeugd WK Zeilen (10-15 juli in Den Haag/Scheveningen).

Het Watersportverbond roept alle verenigingen en organisaties op die wedstrijden organiseren met een open internationale inschrijving deze ingezette lijn te volgen.

Daarnaast roept het Watersportverbond Nederlandse zeilers en officials op zich terug te trekken uit wedstrijden en/of teams die zijn gelieerd aan Rusland en Belarus.

Wij leven mee met iedereen die door de situatie wordt geraakt.

Mocht u naar aanleiding van dit statement vragen hebben, neem dan contact met ons op via info@watersportverbond.nl.

 

Grensoverschrijdend gedrag


Voorvallen van grensoverschrijdend hebben de afgelopen weken in de media de aandacht opgeëist. Zoals daarbij is gebleken komt ook in de sport ongewenst gedrag voor.
Verder blijkt dat dit gedrag soms al langer voorkomt zonder dat dit de aandacht krijgt die nodig is.
Het bestuur vindt dat wij ons in moeten zetten om de risico’s van grensoverschrijdend gedrag zo klein mogelijk te houden en mocht dit onverhoopt toch plaats vinden de drempel om dat bespreekbaar te maken of daarvan melding te doen zo laag mogelijk te maken.

De vertrouwenscontactpersoon (VCP) is het eerste aanspreekpunt binnen de sportorganisatie voor iedereen die te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag of daar een vraag over heeft en hier met iemand over wil praten. De VCP is er voor iedereen binnen de organisatie; sporters, ouders, trainers, toeschouwer, bestuurders etc. De VCP kan het thema in de organisatie bespreekbaar maken en preventieve maatregelen opzetten. Leden van de HJC (en de VCP) kunnen voor vragen en advies ook terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van het Watersportverbond of bij het Centrum Veilige Sport Nederland.

Vertrouwenscontactpersoon voor de Haarlemsche Jachtclub is:

Marcel de Groot
Arts
Tel. 06-23715673
mcmdegroot@planet.nl


 

Van de havencommissaris


Hoi Goos, denk je om de nieuwsbrief voor maart? Dit berichtje kreeg ik via de bestuur app.
Wat? Nu alweer! Wat gaat het toch snel, nog maar 4 weken om te poetsen, schilderen en ander onderhoud te plegen, voordat de boten weer te water gaan.

Storm:
Gelukkig zijn de schepen op de kant allemaal rechtop blijven staan tijdens de drie stormen in februari. Blij met het goede opstelmateriaal, sjorbanden en de kielklemmen.
De havenmeester had het wel druk met het nastellen van de banden en de bokken. Gelukkig kwamen er ook diverse mensen wel kijken of hun eigendom goed bestand was tegen de storm. Ik heb verschillende filmpjes van andere havens voorbij zien komen, waar veel schade was.

Ook met de schepen die in het water zijn blijven liggen is het goed gegaan, al heeft de havenmeester een aantal mensen gebeld om hun landvasten na te kijken. Het blijft toch ongelooflijk dat er nog schepen overwinteren met de fok en het grootzeil nog aangeslagen op hun schip.
Rolfokhoezen gingen vreselijk tekeer, je kunt het er allemaal maar beter afhalen in de winter, want het waait alleen maar stuk.

De werkploeg is nu ook weer voluit begonnen op de woensdagen. Het hok voor het opbergen van ladders en materiaal voor de wintertent wordt vernieuwd en voorzien van een nieuwe stelling. De bagagewagens worden weer nagekeken en de jeugdboten weer schoongemaakt.
Deze maand wordt een nieuwe zonneboiler geplaatst, zodat de haven nog groener wordt qua energie.

Ik hoop jullie allemaal snel weer te zien schilderen en poetsen aan de boot en natuurlijk op woensdag bij het klussen op de haven.
Elke dag om 10.00 uur is er de gratis vraagbaak, onder genot van heerlijke koffie.

Vriendelijke groet,
Goos Finnema, havencommissaris

 

Jeugdzeilen


In de maand maart gaan we verder met de voorbereidingen voor het seizoen 2022. De brieven gaan eruit met de bevestigingen van de lessen. We gaan inventariseren of er nog kinderen van de wachtlijst geplaatst kunnen worden. Er worden draaiboeken gemaakt met alle informatie die er nodig is om het seizoen vlot te laten verlopen. Van kennismaking dag, Omslaan in de Planeet en de andere evenementen. We gaan dit seizoen starten met een frisse blik en zijn vanaf nu actief met meerdere coördinatoren bij de jeugdcommissie. Deze coördinatoren zullen een beroep doen op ouders die ook weer hun steentje bij kunnen dragen bij het jeugdzeilen. We gaan dit jaar van start met 19 instructeurs waarvoor we een begeleider (opleider) gevonden hebben. Bert Wolf gaat deze uitdaging aan. We zullen dan in maart en april weer een EHBO en rescuetraining proberen te plannen. Olaf Severijnse, Piet Hein Schram, Jan-Willem Harwijne zijn de coördinatoren van de wedstrijd- en reguliere zeilopleiding, We hebben aankomend seizoen weer de beschikking over een professionele wedstrijdtrainer Han Beverwijk. Ook hebben we voor de combi organisatie al een aantal nieuwe leden en ouders gevonden die de organisatie voor hun rekening nemen. Als je dit leest en denkt dat je ook nog een steentje kan bijdragen neem dan alsjeblieft contact op. Vanaf de ALV, in mei, is de functie van Jeugdcommissaris vacant. Spreekt deze functie je aan neem dan alsjeblieft contact op met Monique Pals jeugd@haarlemschejachtclub.nl.

Volwassenzeilen
Bij het volwassenzeilen heeft u nu contact met Frank Boks die er ontzettend veel plezier in heeft om de communicatie te doen met de potentiële nieuwe cursisten en leden die de zeilsport willen gaan beoefenen. De opleiding van 2022 zit helemaal vol. Als je geoefend zeiler bent en je wilt helpen als instructeur sluit je alsjeblieft aan bij de groep. Ook krijgen we steeds meer vraag naar Laserlessen. We willen daarom inventariseren of we op maandag of dinsdag een Laser lesavond voor volwassenen kunnen organiseren. Ook hier zoeken we dan 1 of 2 instructeurs voor die deze 8 lessen kunnen geven.
Bij interesse neem alsjeblieft contact op met volwassenzeilen@haarlemschejachtclub.nl.

Vriendelijke groet,
Monique Pals, jeugdcommissaris

 

Werkploeg weer begonnen


De werkploeg is weer met veel enthousiasme begonnen. Iedere woensdag vanaf 10.00 uur wordt er weer geklust. Iedereen is van harte welkom.

Lees hier meer over de werkploegen.

 

Eugene Yachtclub


Er hangt een nieuwe clubvlag boven de bar in het clubhuis.

Het is de clubvlag van de Eugene Yachtclub in de USA. Deze vlag is aan de Haarlemsche Jachtclub geschonken door oud HJC-lid Evert Slijper. De heer Slijper is eind zestiger jaren naar Amerika geëmigreerd en is daar lid geworden van de Eugene Yacht Club. Hij zeilt daar nog steeds actief in een 3 mans zwaardboot en in een 20 voets kieljachtje.
In 2020 bezocht de heer Slijper tijdens een vakantie in Nederland de HJC en daar werden de clubvlaggen uitgewisseld.

 

Ochtend na Eunice


De ochtend na Eunice. De haven ligt er weer vredig bij. Hoogst gemeten wind van onze Windguru 59kts, 110km/u. Tijd om uw boot, landvasten, spanbanden, dektent enz. te controleren, want er komt nog meer wind aan.

De meeste foto's en filmpjes over de stormen voor deze site, Facebook en Instagram worden trouwens aangeleverd door onze havenmeester. Waarvoor dank!
 

Laatste coronaprotocol?


Het bestuur gaat er van uit dat dit de laatste keer is dat wij over corona-maatregelen moeten publiceren. Wij kijken er erg naar uit dat het verenigingsleven vanaf 25 februari geen belemmeringen meer kent en hopen u allemaal weer snel op de HJC te zien. Tot snel.

Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter
 

Corona protocol HJC vanaf 18/25 februari 2022

De coronamaatregelen zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Rijksoverheid, Veiligheidsregio Kennemerland en het Watersportverbond.

Tot 25 februari geldt als enige maatregel dat voor toegang tot het clubhuis een coronatoegangsbewijs noodzakelijk is.
Vanaf die datum vervalt ook die maatregel.

Adviezen die voor iedereen van toepassing blijven:
 • Houd 1,5 m afstand
 • Was vaak uw handen.
 • Hoest en nies in de elleboog.
 • Schud geen handen.
 • Bij klachten: blijf thuis en doe een test.

Het zijn de laatste loodjes en het bestuur gaat er van uit dat leden of bezoekers zich mede in het belang van leden in de kwetsbare categorieën aan de regels houden.

 

Shantykoor zingt weer


Vanaf donderdag 17 februari beginnen we weer met zingen. Ik hoop dat jullie allemaal aanwezig kunnen zijn. Is het zo dat je niet wil of kan komen geef dan even een bericht.

Zijn er nog leden van de club die willen zingen? Kom gerust op donderdagavond 20.00 uur naar het clubhuis. Wij verwelkomen je met plezier.

Groetjes Goke van Beijeren, 0637474409

 

Mooie Nelloop en boerenkoolmaaltijd


We kunnen en mogen weer wat!
Dus starten we op 13 februari a.s. met de Mooie Nelloop. Een leuke hardloopwedstrijd of wandeltocht van ca 10 km rond de Mooie Nel.
De wandelaars vertrekken om 14.30 uur en de hardlopers starten om 15.00 uur.
Start en finish zijn op de haven.

De snelste dame en heer bij de wedstrijdlopers winnen de Mooie Nel wisseltrofee. Voor de wandelaars staat de traditionele taart klaar.

En om 17.30 uur wordt er voor max. 30 personen de bekende boerenkoolmaaltijd geserveerd. Vol = vol!

Aan de wandeltocht en hardloopwedstrijd zijn geen kosten verbonden, aan de boerenkoolmaaltijd wel.
Nieuw is dat iedereen zich via deze link moet aanmelden.

Ook wijzen wij u erop dat voor toegang tot het clubhuis een corona toegangsbewijs verplicht is!

Voor meer informatie: evenementen@haarlemschejachtclub.nl

 

HJC vanuit de lucht


Hier een video van de HJC vanuit de lucht. Vergeet niet de video een duimpje te geven en gelijk te abonneren.

 

HJC 105 jaar


Dit jaar bestaat de Haarlemsche Jachtclub 105 jaar.
Het plan is om dit op 8 oktober a.s. bescheiden te gaan vieren.
In grote lijnen zijn er wat plannen, die echter nog uitgewerkt moeten gaan worden.
U zult begrijpen dat we daar graag hulp bij vragen, want dat kunnen we niet alleen.

Dus mocht uw leuke ideeën hebben en of graag willen meewerken, meldt u zich dan aan.
Dan wordt het zeker een ontzettend leuk feest.

Met vriendelijke groet,
Auke Bender
Evenementencoördinator
020-6464515 - 06 15350515 -  evenementen@haarlemschejachtclub.nl

 

Van de havencommissaris


Boten te water:
Het winterseizoen schiet alweer op. Diverse mensen zijn al druk bezig om hun boot weer netjes klaar te maken voor het vaarseizoen. In de maand januari zijn er al aardig wat droge dagen geweest om onderhoud te plegen.

De lijst van volgorde schepen te water met de cradlecar staat hier. We beginnen op 1 april (echt waar!).
Heeft u een ligplaats in het water en gaat uw boot met de kraan of met de eigen trailer te water, neem dan na 4 april contact op met de havenmeester om een afspraak te maken. Uw boot moet vóór het begin van het zomerseizoen (15 april) weer in het water liggen, als u een ligplaats in het water heeft. Wanneer uw boot na 15 april nog op de wal staat i.p.v. de ligplaats in het water, zullen er helaas extra stallingskosten berekend moeten worden.
Ook voor de schepen in de loods geldt dat zij vóór 15 april uit de loods moeten zijn en vóór 15 april te water moeten zijn, als zij een water ligplaats hebben.

Degenen die in de winter op een andere ligplaats dan hun toegewezen zomerligplaats liggen, dienen hun boot vóór 30 maart te hebben verplaatst naar hun zomerligplaats.

Opzeggen ligplaats:
Helaas hebben ook dit jaar mensen zich niet afgemeld voor een ligplaats vóór de in de statuten vastgestelde datum. Wij hebben die mensen hiervoor toch een rekening moeten sturen. Dus mocht u géén gebruik willen maken van uw ligplaats, dan dient u dit op tijd kenbaar te maken via het formulier op de website.

Gezellige werkdagen:
Gelukkig is het weer mogelijk om gezamenlijk te klussen op de haven. Elke woensdag vanaf 10.00 uur kan er weer getimmerd, geschilderd of een andere klus gedaan worden. Natuurlijk beginnen we met koffie en eindigen we met een gezellige evaluatie van het verrichte werk.
Jos Ridder heeft veel leuke klussen op zijn lijst staan.

Goos Finnema, havencommissaris


 

Nieuw coronaprotocol per 26 januari 2022


Net als iedereen kijkt ook het bestuur reikhalzend uit naar mogelijkheden om het verenigingsleven weer meer inhoud te kunnen geven. Met de maatregelen die met ingang van 26 januari in gaan is er, weliswaar onder voorwaarden, meer mogelijk. Het HJC coronaprotocol is daarop aangepast.

De belangrijkste punten:
Het clubhuis kan open en wij hopen dat u van de mogelijkheid gebruik zal maken om een kop koffie of een ander drankje te komen nuttigen.
De woensdag werkploeg kan met ingang van woensdag 2 februari ook weer aan de slag.

Het bestuur

 

Bruggen in Zijkanaal-C draaien nu ook op afroep


Een aantal bruggen en sluizen draait nu ook op afroep. Dit betekent dat je buiten de reguliere bedieningstijden ook een opening kunt aanvragen, ondanks dat het object niet wordt bemand. Als je aanvraag wordt goedgekeurd zal iemand van Rijkswaterstaat het betreffende object op het afgesproken tijdstip bedienen. Lees hier verder. 

Update nav corona persconferentie 14-01-2022


Helaas blijft corona, nu met de Omicron variant, de samenleving parten spelen. De bestaande maatregelen op de HJC kunnen niet worden versoepeld en geplande evenementen kunnen helaas niet doorgaan.

3e zondag 16-01-2022
Helaas is niet mogelijk om het clubhuis te openen en dus kan een bijeenkomst zoals de 3e zondag op 16 januari definitief niet doorgaan.

Werkdagen,
Het bestuur vindt het nu ook niet verstandig de werkochtenden weer in ere te herstellen. Afstand houden blijkt bij veel werkzaamheden lastig en ook het clubhuis dat gesloten moet blijven staat een herstart in de weg.

Het bestuur hoopt net als iedereen dat er snel meer mogelijk wordt.

Met vriendelijke groet,

Wilko Emmens

Voorzitter
Haarlemsche Jachtclub

 

Holland vaart video


In deze tweede aflevering van 'Holland Vaart' is de crew van Watersport-TV in Haarlem. Ze varen via de sluis bij Spaarndam richting de Mooie Nel. Daar meren ze af bij onze club. Er is een interview met onze havenmeester en met Monique Pals over het jeugdzeilen bij de HJC. 

Koop via Onzeclubwinkel en sponsor onze club


De feestdagen komen eraan en veel leden doen dan aankopen via webshops zoals Bol.com of Coolblue. Als u via onzeclubwinkel.nl koopt dan gaat er een percentage van het aankoopbedrag naar onze club. Maakt u een account aan en logt u in dan krijgt uzelf ook een korting. Lees alles over Onzeclubwinkel  hier en sponsor onze club! 


 

Van de voorzitter


Beste HJCers,

Ten eerste wens ik u namens het bestuur een mooi en gezond 2022 toe en ik hoop dat u met voldoening op de feestdagen terug kunt kijken. 

We hebben een bijzonder verenigingsjaar achter de rug dat de nodige beperkingen maar toch ook een paar mooie evenementen heeft opgeleverd. Tal van werkzaamheden zijn door vrijwilligers op fantastische wijze uitgevoerd waarbij het Cubaanse strand wel het meest in het oog springt. De nieuwe havenmeester heeft met zijn partner de weg op de HJC intussen goed gevonden. Het bestuur kijkt al met al met voldoening terug op 2021.

Nu ligt een nieuw jaar voor ons met onzekerheid wat dit ons zal brengen. Helaas hebben wij net als vorig jaar moeten besluiten om de nieuwjaarsreceptie niet door te laten gaan. Bijzonder jammer omdat het ieder jaar een van de drukst bezochte en gezellige bijeenkomsten is geweest en ik had u daar graag gezien.

Toch gaan wij er van uit dat het geleidelijk weer mogelijk wordt om elkaar met minder beperkingen te kunnen ontmoeten. Of dat ook voor onze, over het algemeen druk bezochte, ledenvergaderingen gaat lukken is de vraag. Wij kijken er in ieder geval naar uit om met elkaar in en rond het clubhuis weer in gesprek te kunnen over alles wat ons bind.
We hebben een volgeboekt zeil opleidingsprogramma en over het hele jaar een aantal mooie evenementen op de agenda. Vanzelfsprekend zullen wij de organisatie ervan zodra dit verantwoord mogelijk is oppakken.

Wij houden u op de hoogte en hopen dat u in 2022 weer regelmatig en met veel plezier op de HJC aanwezig zult zijn.

Wilko Emmens
Voorzitter

 


Clubhuis gesloten


Er is een nieuw coronaprotocol. Lees dat hier. Daarin staat o.a. dat het clubhuis gesloten is, maar de toiletten nog toegankelijk zijn.
Helaas zal de nieuwjaarsreceptie ook dit jaar niet door gaan evenals de werkdagen t/m 12 januari. Over de (on)mogelijkheden na 14 januari houdt het bestuur u op de hoogte. 


 

Prettige feestdagen en een gezond 2022
 

Raymond Duchesne overleden


Helaas bereikte ons het bericht dat Raymond Duchesne op 22 december op 71 jarige leeftijd is overleden. Raymond was een aimabele persoonlijkheid die veel op de haven kwam. Hij heeft zich regelmatig als vrijwilliger, zoals voor laswerkzaamheden, ingezet.
Het bestuur wenst zijn naasten veel sterkte toe.
 

Video jaaroverzicht Watersportverbond


De HJC is aangesloten bij het Watersportverbond en op 11 december vond de ALV plaats. Omdat ook deze vergadering digitaal plaats vond, werd het jaaroverzicht dit keer in een video samengevat. Het geeft een goed beeld van de inspanningen van het Verbond.

Tijdens de vergadering werden jaarplan en begroting 2022 vastgesteld en de gewijzigde statuten en huishoudelijke reglement goedgekeurd.

In deze video ook beelden van de HJC, Auke Bender en Wilko Emmens met name in de eerste helft van de video.

 

De kerstman wenst ... Klik op de foto

 

Boten te water


De boten gaan met de cradlekar van 1 t/m 4 april te water. De volgorde hier.
 

Van de voorzitter


Beste HJCers, 

Op het sportieve vlak was het een mooie novembermaand voor de HJC. Bart Lambriex werd samen met Floris van de Werken wereldkampioen in de 49er. De wedstrijden werden in Oman verzeild en tot en met de laatste race bloedspannend. Bart en Floris zeilen pas kort met elkaar en dan is het erg knap om onder grote druk te blijven presteren.
Het bestuur feliciteert hen van harte met dit prachtige resultaat.

In het weekend van 20/21 november werd op de HJC het Nederlandse kampioenschap teamzeilen in de Splash gevaren. Met zo’n veertig boten een mooi evenement. Jammer dat er geen toeschouwers bij konden zijn. Het wedstrijd-comité onder aanvoering van Bert van Veldhuijsen heeft de wedstrijden in goede banen geleid. Dank aan iedereen die aan dit evenement zijn/haar bijdrage heeft geleverd.

ALV 26 november
Het bestuur heeft u met oog op de omstandigheden geïnformeerd dat de ALV van 26 november niet door kon gaan. Wij vinden het erg jammer dat wij onze vlaggendragers niet in het zonnetje hebben kunnen zetten en de verschillende andere agendapunten niet met u aan de orde konden hebben. Wij hebben gevraagd, en ik herhaal dat bij deze, om kennis te nemen van de begroting en tarieven 2022 en uw eventuele opmerkingen daarover aan de penningmeester kenbaar te maken.
Leo Roelofs is met ingang van 26 november, conform het rooster van aftreden, teruggetreden als vice-voorzitter. De vereniging en het bestuur zijn Leo veel dank verschuldigd voor de wijze waarop hij zijn vice-voorzitterschap in de periode april 2020 tot nu heeft ingevuld. Het bestuur zal zijn inzet zeer missen. Leo heeft zich ook voor zijn periode als vice-voorzitter gedurende een reeks van jaren zeer actief voor onze club ingezet en blijft ook nu gelukkig actief betrokken in de rol van webmaster. Het bestuur zal hier op een gelegen moment nog aandacht aan geven.

Vacature vice-voorzitter
Helaas is nog niet in opvolging van het vice-voorzitterschap voorzien. Toch ziet het bestuur deze rol graag ingevuld en moedigt je aan om je kandidaat te stellen. Het bestuur kan ook in de rol van Algemeen Bestuurslid worden versterkt. Bestuurlijke ervaring is daarvoor plezierig maar niet persé vereist. In het teamverband met de andere bestuursleden is altijd ondersteuning te vinden en het is een mooie kans om bestuurlijke ervaring in een prachtige vereniging op te doen. Heb je interesse neem dan voor een oriënterend gesprek contact op met de voorzitter of een van de andere bestuursleden.

Corona-maatregelen
Helaas zijn wij nog steeds niet verlost van deze epidemie. De maatregelen die op 25 november zijn afgekondigd om de situatie weer beter onder controle te krijgen zijn vertaald naar het corona-protocol van de HJC dat u hier kunt raadplegen. De inhoud spreekt voor zich en het bestuur vertrouwt op uw medewerking bij het nakomen van de maatregelen.

Laatste maand van het jaar
2021 is omgevlogen en de laatste weken van het jaar staan voor de deur. Het bestuur wenst u ondanks de onzekere situatie ten aanzien van de mogelijkheden rond kerst en de jaarwisseling een goede december maand.

Wilko Emmens
voorzitter


 

Van de havencommissaris


Beste leden,

De boten staan weer op de wal en in de loods en alle schepen die in het water liggen hebben een (storm)veilige plek gekregen.
Stroompunten zijn naar de juiste ligplaatshouders omgezet, zodat iedereen de juiste rekening krijgt.

De havenmeester heeft het druk gehad om alles administratief te verwerken.
Er zijn echter een paar trailers waarvan de eigenaar onbekend is. Ook zijn er rubberboten zonder toestemming en naam in de mastenloods gelegd. Dit zonder toestemming neerleggen van boten en andere spullen, kan echt niet. Kijk voor de zekerheid uw eigendomen na of daar wel een label aan zit met uw naam en lidnummer erop. Dat geldt ook voor ongebruikte dektenten en masten.
Verder staat er nog een fiets waarvan de eigenaar onbekend is en hebben we nog andere diverse gevonden voorwerpen. Zie ook deze film met gevonden voorwerpen

Zo, dat was mijn mopperstukje, nu over naar de leuke dingen die op de haven gebeuren:

Op de woensdagen is druk geklust, het strandhuis staat al in vrolijke kleuren en in de Batavusloods komt een kast voor tuingereedschap.
De verlichting rond het havenkantoor wordt vernieuwd en energiezuinig gemaakt.
De laatste takken zijn gesnoeid en het terrein is opgeruimd.
Extra hoge steunen zijn gemaakt voor het verbeteren van de ondersteuning van de boten in de winterstalling.
Veel mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep om het stukje steiger achter of voor hun boot schoon te maken. Daar ben ik blij mee!
De havenmeester is druk bezig om de heftruck weer mooi te maken en heeft het weekeind van de teamwedstrijden Splash laten zien dat hij, samen met Esther, een goede gastheer is.
Al met al zijn we lekker bezig op de haven.

Ik hoop dat de Corona maatregelen mee zullen vallen. Maar waar zit je beter dan in je boot? Lekker winterklusjes doen, radiootje aan en een verse pot lak en winters genieten van het onderhoud dat deel van de hobby is.

Allemaal alvast een heel goed uiteinde gewenst en bedankt aan degenen die mee hebben geholpen om onze haven in topconditie te houden.

Goos Finnema,
havencommissaris


 

Werkdagen en evenementen gaan niet door


Door de opgeleefde corona-epidemie heeft het bestuur helaas moeten besluiten om de werkdagen in december en de evenementen Kerststukjes maken en 3de zondagborrel niet door te laten gaan. In de loop van december zal het bestuur besluiten over de rest van het winterprogramma.
Het bestuur

Lees hier het coronaprotocol vanaf 28 novemeber.

 

Eigenaar Optimist Jip gezocht


Wil de eigenaar zich melden bij de havenmeester.


 

Gevonden voorwerpen


Film  gevonden voorwerpen. Te verkrijgen bij de havenmeester.

 

HJC Mosselavond


Het was alweer twee jaar geleden dat er voor laatst mosselen werden gekookt en gegeten op de Haarlemsche Jachtclub. Gelukkig kon het nu weer; dus 22 mosselliefhebbers kwamen op zaterdagavond 13 november naar het clubhuis om te genieten van deze zilte delicatesse.
De nieuwe corona maatregelen eiste wat aanpassingen in de aanvangs- en eindtijd van de maaltijd maar gelukkig leverde dat geen problemen op.
Het was een reuze gezellige bijeenkomst en hopelijk komen er volgende jaar meer mosselliefhebbers. Iedereen die aan deze avond een bijdrage heeft geleverd; hartelijk dank! AB

 

ALV op 26 november 2021 gaat niet door!

Beste HJCers,

Wij zijn helaas weer ingehaald door de coronaomstandigheden. Hoewel niet verboden acht het bestuur het ongewenst om met een grote groep personen in het clubhuis samen te komen.
Een digitale vergadering is voor sommigen geen prettig communicatiemiddel en er staan geen onderwerpen op de agenda die om onmiddellijke besluitvorming vragen.
De onderwerpen die wij geagendeerd hebben willen wij nu juist graag in uw fysieke aanwezigheid bespreken.

Het volgens rooster aftreden van onze vicevoorzitter Leo Roelofs, effectief per 26 november, krijgt nu niet de aandacht die het verdient. Leo is voor het bestuur vanaf voorjaar 2020 eerst als ad-interim en later als formeel bestuurslid van onschatbare waarde geweest en zijn inbreng in het bestuur zullen wij zeer missen. Zodra de gelegenheid zich voordoet zal ik hier zeker nog aandacht voor vragen. Gelukkig blijft Leo zijn activiteiten als webmaster voorzetten.

Het bestuur zal de ontwikkelingen de komende weken nauwlettend volgen en u onmiddellijk op de hoogte stellen als wij een mogelijkheid zien om de vergadering alsnog te organiseren.

Het bestuur vraagt u nadrukkelijk wel om kennis te nemen van de begroting en tarieven voor 2022, mocht u daar vragen over hebben dan beantwoordt de penningmeester die graag.

De tarieven zijn geïndexeerd en een paar tarieven heeft het bestuur aangepast, dat betreft onder andere:
 • onderscheid in tarief tussen liggeld in de loods en buiten overdekt, post 379 en 430
 • aanpassing post 501 naar een tarief per meter bootlengte
 • toegevoegd tarief 347 tarief trailer > 7m.
Bij besluit van de Algemene Vergadering is vastgesteld dat tarieven jaarlijks geïndexeerd kunnen worden en een besluit daarover is daarom niet nodig.
De aanpassingen die niet op index zijn gebaseerd worden pas in het voorjaar in rekening gebracht en daarover kan nog formeel besloten worden tijdens de voorjaars ALV.

3e Zondag van de maand borrel op 28 november gaat niet door!
Zoals de ALV niet doorgaat hebben wij ook besloten de 3e zondag van de maand niet door te laten gaan. De spreker heeft gelukkig toegezegd graag bereid te zijn om zijn presentatie later alsnog te houden.

Het bestuur vertrouwt op uw begrip voor deze stappen.

Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter

 

Passanten


We hebben in 2021 t/m oktober 484 schepen als passant mogen ontvangen op de HJC. Nationaliteiten waren: 28 Duitsers, 4 Zwitsers, 6 Belgen, 2 Engelsen en 444 Nederlanders.
 

2021

 

Januari

0

Februari

0

Maart

2

April

11

Mei

39

Juni

69

Juli

148

Augustus

147

September

54

Oktober

14

November

 

December

 

   

totaal:

484


Wat vonden de passanten van de HJC? Kijk hier.

 

Oproep aan alle ligplaatshouders voor de steigerschoonmaak

Het schoonmaken van de steigers en jollenhelling is een heel karwei, maar niet als we het met z’n allen doen. Vorig jaar hebben dit ook gedaan en het was een groot succes.

Daarom gaan we dit weer doen op zaterdagmorgen 6 november a.s.

Als een ieder het stukje steiger bij zijn/haar boot schoonmaakt op de breedte van de box, is het zo klaar. Leden die een open boot op de kant hebben staan worden opgeroepen om de jollenhelling schoon te maken.

Hoe gaan we dit doen? Gewoon met een bezem/luiwagen, wat sop en een puts of emmer.
Die moet u wel zelf meenemen.

We starten om 10 uur met koffie, om 10.30 uur gaan we schoonmaken en om 11.30 uur gaan we tevreden kijken naar het resultaat.

Bij voorbaat dank.

 

Mosselen eten


Het is al weer twee jaar geleden dat we voor het laatst mosselen hebben gegeten. Gelukkig kan het nu weer en wel op 13 november a.s. Vanaf 18.00 uur bent u welkom in het clubhuis. De kosten voor deze maaltijd zijn 12,50 euro p.p.
Er is plaats voor maximaal 50 personen. Vol = vol.

Let op: Toegang is uitsluitend mogelijk met een coronatoegangsbewijs. 

Inschrijven kan hier tot 6 november.
 

Volg de HJC coronamaatregelen op!


De corona-maatregelen van de HJC zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM, Veiligheidsregio Kennemerland, IOC/NSF en Watersportverbond. Misschien worden de maatregelen binnenkort zelfs weer verder aangescherpt. Daarvan houden wij u via de site op de hoogte. Helaas bestaat er bij sommigen verschil van inzicht over nut en noodzaak van de maatregelen, maar het bestuur wil en kan ten aanzien hiervan geen partij zijn. Op basis van de richtlijnen moeten bezoekers van het clubhuis er bij voorbeeld van op aan kunnen dat daar aanwezigen over een coronatoegangsbewijs beschikken.

Helaas is het noodzakelijk gebleken hier ook op te controleren. Een ondankbare activiteit kan ik u uit ervaring melden.

Het bestuur vraagt u daarom nogmaals dringend om de maatregelen uit eigen beweging op te volgen en begrip te tonen in geval van controle door bestuur, evenementen organisator, bardienst of andere leden.

Alvast dank voor uw medewerking.
Wilko Emmens

 

Klus geklaard


Klus geklaard. 57 boten veilig en netjes op de kant gezet !!


 

Geslaagde nieuwe ledenmiddag


Een dertigtal leden was aanwezig bij de nieuwe ledenmiddag. Na afloop werd nog gezellig nagepraat en nader kennis gemaakt. 

Stem bij Rabo Clubsupport!


Wij doen dit jaar weer mee met Rabo ClubSupport!
Bekijk hoe je ons kan steunen op rabobank.nl/clubsupport. Van 4 tot 25 oktober kan je stemmen. 

Nieuwe ledenmiddag, zondag 24 oktober 14.00-15.30 uur


In 2020 en 2021 hebben wij weer een flink aantal nieuwe leden ingeschreven. Voor hen, en dan met name de “volwassen leden” met hun partner organiseert het bestuur een nieuwe ledenmiddag. Op deze middag zal het bestuur hen bijpraten over de ins en outs van de vereniging. 

 

Nog een week: wijnactie voor het clubhuis!
Onze wijnactie voor het clubhuis loopt nog tot 5 november! Haal nu lekkere wijnen in huis van Wijnhuis Ten Bilt en help ons het clubhuis vernieuwen. Voor elke doos wijn krijgen we 10 euro, die we kunnen gebruiken voor de nodige verbeteringen. Welke wijnen er te koop zijn vind je hier. Bestellen kan je hier. Bij specifieke vragen of bestellingen, mail ons.  Dank voor jullie hulp en geniet van de wijn!
 

Sluiting vaarseizoen


Op zondag 17 oktober om 16.00 uur sluiten wij het vaarseizoen 2021 af. Een bijzonder jaar dat ons net als 2020 bij zal blijven. Helaas hebben wij, afgezien van het jeugdzeilen, geen grote evenementen op de HJC kunnen organiseren. Gelukkig is er weer meer mogelijk en namens het bestuur nodig ik u van harte uit om de sluiting bij te wonen. Dat doen wij onder begeleiding van het shantykoor met het laten zakken van de clubvlag. Het bestuur biedt u daarna een drankje aan. Een goede gelegenheid om met elkaar terug te kijken op de mooie ogenblikken en vooruit te kijken naar de komende winter waarin wij met bijvoorbeeld de derde zondag van de maand “borrel” het verenigingsleven verder op willen pakken.
Wilko Emmens
Voorzitter HJC

 

Wilko en het Platform recreatiesport


Onze voorzitter Wilko Emmens is zeer actief binnen het Watersportverbond. Begin 2020 trad hij ook toe tot het Platform Recreatiesport onder leiding van bestuurslid Christoffer Jonker. Hij kreeg de opdracht met een productaanbod te komen voor verenigingen waaruit de meerwaarde van het lidmaatschap van het Watersportverbond blijkt. Lees hier verder.

 

We mogen weer!


Vanaf donderdag 7 oktober gaan we weer zingen met ons koor de Schuimspetters. We zingen shanty en andere liedjes. We willen graag wat nieuwe leden verwelkomen. Je hoeft geen zangtest af te leggen, maar neem wel gezelligheid mee.

Ook kunnen we nog mensen gebruiken die een instrument bespelen.

Je bent ten alle tijden welkom om te komen kijken.

We zijn er iedere donderdag van 20.00 uur- 22.30 uur.
Inlichtingen bij Goke van Beijeren tel. 0637474409

PS 
Wij moeten de coronarichtlijnen van de overheid en het Watersportverbond volgen. Dat betekent dat je een corona toegangsbewijs moet hebben met een geldige QR-code. Lees in het HJC Coronaprotocol hoe u die kunt krijgen.

 

Wijnproeverij


Zoals al vaker gezegd: onze laatste clubhuisactiviteit begon met een ronde over dat gekke Chinese virus. Inmiddels is het 19 maanden later en kunnen we weer samen komen!

En de donkere dagen komen eraan. Dus wat is nu fijner dan lekker binnen tafelen met een goede fles wijn op tafel?

Daarom organiseert de HJC op 9 oktober een bingoavond met wijnactie. Hiermee proberen we geld op te halen voor vernieuwingen aan het clubhuis. Dat kan HJC niet geheel zelf betalen, dus hopen we dat jullie als leden op een leuke manier ook wat willen bijdragen. Let op: de wijnproeverij begint om 19.00 uur. Aansluitend begint de bingo.
We hebben voor deze actie de handen ineengeslagen met Wijnhuis Ten Bilt. Bij elke wijnbestelling (per doos) krijgen we 10 euro voor ons clubhuis. Hopelijk halen we zo een mooi bedrag op en hebben jullie een heerlijk wijnpakket in huis.

Hier vind je een selectie van de wijnen die we willen aanbieden in deze actie. Bestellen kan hier en kan tot 5 november.

Laten we er samen een mooie avond en een mooi(er) clubhuis van maken!

Namens de organisatie:
Wouter, Claudia, Emma, Bonnika en Caroline

 

Bingo!


Onze laatste clubhuisactiviteit begon met een ronde over dat gekke Chinese virus. Inmiddels zijn we 19 maanden verder en zijn we terug! Op 9 oktober om 20.00 uur organiseert de HJC een bingo-avond met wijnactie. Let op: de wijnproeverij begint al om 19.00 uur.

Wat kan je verwachten? 
We spelen 5 rondes bingo onder leiding van een ware showmaster, met natuurlijk mooie prijzen. De bingoballen worden vergezeld van een hapje en een drankje. Tussendoor worden er heerlijke wijnpakketten verkocht, waarmee we wat extra geld hopen op te halen voor enkele vernieuwingen van het clubhuis. 

Hoe en wat met corona? 
De bingo vindt plaats in het clubhuis. Wij volgen de coronarichtlijnen van de overheid en het Watersportverbond. Dat betekent dat je bij aankomst de coronacheck-app moet laten controleren op een geldige QR-code. Die werkt als je gevaccineerd bent, negatief getest of recent genezen van corona. 

Deelname kost 5 euro, inclusief een drankje en een bingokaart. Daarna koop je de kaarten los voor 2 euro. Betalen kan aan de bar. 

Meld je snel aan via dit formulier.  
Wouter, Claudia, Emma, Bonnika en Caroline

 

Van de havencommissaris


Beste leden,
Weer een raar coronajaar achter de rug, maar toch ben ik niet ontevreden over de werkzaamheden op de haven. Er werd in kleine ploegjes en individueel geklust.
Veel werk is er verzet om het strand te realiseren. Het volgend jaar kunnen we genieten van een lekkere cocktail op ons eigen HJC strand. De filmploeg die het mooie strand zag als ideale film locatie heeft alle zeilen bijgezet om het te beschermen tegen schade. Er is wel wat zand weggespoeld door de hoge golven die gemaakt moesten worden voor de opnamen, dat was voorzien, maar dat wordt op kosten van de filmmaatschappij weer aangevuld.
Op de maandagavond is dit jaar ook ontzettend hard gewerkt. Het groen blijft maar groeien, maar wordt vakkundig in toom gehouden onder leiding van Theo van Roode. Om het grasveld van in totaal 1400 m² netjes te houden, is er een nieuwe professionele grasmaai machine aangeschaft.

Boten uit het water:
In oktober beginnen we weer om onze boten op de kant te zetten. De mensen van wie de boot met de cradlecar uit het water gaat, hebben al een mail ontvangen. Voor de schepen die met de kraan de wal op gaan, kunt u een afspraak maken met de havenmeester.
Voor alle duidelijkheid nog even de regels: eigenaren van de boten die op de kant gaan, helpen een dagdeel om met elkaar het opstelmateriaal in elkaar te zetten en verdere hand- en spandiensten te verrichten.

Schuren:
Zoals u weet zijn wij een haven met een blauwe vlag, het schuren mag alleen plaatsvinden met een gedegen stofafzuiging.

Schilderen:
Het schilderen van het opstelmateriaal is niet gewenst, dus graag even de rubber steunkussens afplakken. Zet geen stempels los van de romp, zonder overleg met de havenmeester/havencommissaris.

Elektra:
Tijdens de winterstalling wordt de stroom van op de wal gestalde boten iedere avond er af gehaald.

Steigers schoonmaken:
Na het succes van verleden jaar gaan we dit jaar ook weer de steiger gezamenlijk schoonmaken. Dit doen we 6 november, hou de site en nieuwsbrief voor de datum goed in de gaten.
Wilt u graag een klusje doen op de haven, maar kunt u niet op woensdag, dan kunt u contact opnemen met Jos Ridder, hoofd technische commissie.
Ik wens een ieder nog een mooi najaar toe en we ontmoeten elkaar bij het boten uit het water halen of natuurlijk op woensdag klusdag en anders gewoon gezellig in ons clubhuis, want dat mag weer!

Met vriendelijke groet,
Goos havencommissaris

 

23 en 25 september filmopnames op de HJC


Pupkin Film zal op 23 en 25 september opnames maken voor de jeugdserie Lampje. De serie is gebaseerd op het gelijknamige (Nederlandstalige) boek van Annet Schaap, dat na verschijning de gouden griffel heeft gewonnen. De serie zal in 2022 door de NPO worden uitgezonden.
Het verhaal vertelt hoe het personage van Lampje op ruige zee in een bootje dobbert, terwijl er een zeemeerminjongetje om het bootje heen zwemt. De opnamen spelen zich af bij de steiger achter het werkterrein.

Planning:
De opnamen staan gepland op 23 en 25 september en vinden plaats tussen 08.00 en 18.30 uur. Op 22–09 worden al wat voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd en een en ander opgebouwd. Op 24-09 zullen de technische installaties blijven staan.
In verband met verzekeringseisen zal in de avond en nacht extra bewaking aanwezig zijn.

Facilitair:
Bij de opnames zijn zo’n 40 personen betrokken.
Op het HJC terrein worden enkele filmmateriaal-, catering voertuigen geplaatst. Dit is afgestemd met de havenmeester. Andere voertuigen worden op het parkeerterrein gestald.
Op 23 en 25 september zullen de heren en dames kleedkamer gebruikt worden als kleedruimte en voor de visagie. Het clubhuis zal tussen ca. 12.30 tot 14.30 als lunchruimte worden gebruikt.
Na afloop zullen terrein en gebruikte ruimtes worden achter gelaten zoals zij bij aanvang zijn aangetroffen.

Gedurende deze dagen is er dus wel enig ongemak door het in gebruik zijn van kleedkamers etc maar toegang tot steigers en boten en gebruik van de jollenhelling blijft mogelijk.
Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter


 

Nieuwe regels toegang clubhuis


Vanaf 25 september zijn er nieuwe regels van de Rijksoverheid voor toegang tot het clubhuis. 

Regeling bezoek clubhuis
 • Iedereen van 13 jaar of ouder behoort in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. (Behalve voor het afhalen van drinken en/of eten en het daarna nuttigen op het terras)
 • Dit coronatoegangsbewijs kunt u tonen via de coronacheck-app met een geldige QR-code. Die werkt als je gevaccineerd bent, negatief getest of recent genezen van corona.
 • Heeft u geen smartphone? Dan kunt u het coronabewijs voor uzelf of uw kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl.
 • Het coronatoegangsbewijs wordt gecontroleerd door bestuursleden, evenementencommissie, de verantwoordelijke voor een in het clubhuis georganiseerde bijeenkomst, de bardienstvrijwilliger of de havenmeester.
 • Bij evenementen zoals de Bingo, 3de zondag borrel of ALV wordt er altijd gecontroleerd.
 • Op alle andere tijden zoals bijvoorbeeld 10 uur koffie drinken, werkdagen, zaterdag/zondagmiddag borrels, lunch, shantykoor, kan er steekproefsgewijs gecontroleerd worden.
We gaan er van uit dat leden zonder coronatoegangsbewijs zich niet in het clubhuis zullen begeven. Het is een lastige periode voor onze samenleving, maar het bestuur vertrouwt, ondanks de impact die controle mogelijk heeft, op uw begrip en medewerking.

 

Boten uit het water


Van 16 t/m 24 oktober gaan de boten met de cradlekar uit het water. Kijk hier voor de volgorde.
Afhankelijk van wanneer u eruit gaat verwachten we dat u het dagdeel, wanneer uw boot uit het water gaat ’s ochtends of ’s middags, aanwezig bent en hand en span diensten verricht.
Schepen die met de kraan uit het water gaan, kunnen hiervoor een afspraak maken met de havenmeester (Kranen is mogelijk in de periode vóór 16 oktober en ná 24 oktober)

 

Guus geboren


Het is altijd fijn om een blij en mooi bericht te kunnen delen. Op 10 september is Guus geboren. Zoon van Danny en Daphne en kleinzoon van Hans en Tineke Struijkenkamp. 

 


 

Van de clubhuiscommissaris

Er is weer koffie. Om 10 uur elke ochtend is er weer koffie. Kom gerust weer eens langs. Deze jarenlange traditie lijkt door de impact van het welbekende virus een flinke deuk opgelopen te hebben vandaar dit bericht. Lekker aan de koffie dus !!

De koffieautomaat is inmiddels verdwenen. Er moet dus verse koffie gezet worden met het koffiezetapparaat in de keuken. Loop je om kwart voor tien in het clubhuis en er is nog geen koffie gezet voel je vrij om een kannetje te maken. Filters liggen in de la onder het apparaat en koffie staat er naast. Een kopje met een kop erop moet er aan koffie in het filter. Het water kan je er boven in gieten met de thermoskan, waarna je deze direct onder het filter kan zetten.

Groet en tot ziens in het clubhuis!
Wouter Coosemans
Clubhuiscommissaris 

Mededeling van overlijden


Afgelopen week ontvingen wij het droevige nieuws van het overlijden van Luca Juul Paauw, zoon van Jolan Paauw en Eva Assendelft, kleinzoon van Albert Jan Paauw en Meike Paauw-Kuipers en neefje van Arne Paauw en Sandra Buijs. 

We leven mee met dit vreselijke verdriet en wensen de ouders, grootouders en oom en tante heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 

Het bestuur van de HJC


 

Mooie opkomst maandag werkavond

Goede opkomst bij de maandagavond werkavond. Maarrrr we kunnen nog veel meer hulp gebruiken. U komt toch ook volgende week?


 

De werkavonden en werkdagen zijn weer begonnen!


De werkavonden en werkdagen zijn weer begonnen!

Er is een enorme achterstand opgelopen wat het onderhoud van de haven betreft. Dus er is heel veel hulp nodig. Dus kom helpen!

Een speciale oproep voor de leden die de afgelopen jaren lid zijn geworden en nog niet in de gelegenheid zijn geweest om iets voor de club te doen. Kom gezellig klussen. U hoeft niet handig te zijn, alleen enthousiast!

U bent vanaf 23 augustus iedere maandagavond om 19.00 uur welkom en vanaf 25 augustus iedere woensdag om 10.00 uur welkom.

 

Zonneweide Schoteroog


Op 26 augustus heb ik weer een werksessie bijgewoond over de voorgenomen aanleg Zonneweide Schoteroog.
In het Nederlandse Klimaatakkoord is afgesproken om de CO2-uitstoot sterk te verminderen. De Nederlandse ambitie is om in 2030 de CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 1990. Om hier invulling aan te geven heeft de Regio IJmond/Zuid Kennemerland een Regionale Energie Strategie (RES) opgesteld. De ambitie van Haarlem is om in 2030 zo veel mogelijk (circa 750 TJ) elektriciteit lokaal en duurzaam op te wekken.
De zonneweide Schoteroog moet daar een bijdrage aan gaan leveren. Doel van deze werksessie is met geleverde input en ideeën tot een zo breed mogelijk gedragen plan te komen. Met aanvullingen, opmerkingen en toelichtingen op het huidige ontwerp, wordt met behulp van een zogenaamde “vlekkenkaart” inzichtelijk gemaakt op welke manier op locatie Schoteroog een breed gedragen ontwerp voor een Zonneweide gerealiseerd kan worden.

Het ontwerp is nu aangepast naar aanleiding van eerdere opmerkingen van belanghebbenden en op basis van onder andere de Unesco werelderfgoed richtlijnen. De omvang is teruggebracht van 7 MW piek tot 3,5 a 4 MW piek en dat is in het bijgaande plaatje goed te zien. De aanwezigen (bewoners Land in Zicht, Recreatieschap, Gemeente Haarlem), konden zich in het nu voorliggende plan vinden. Voor de HJC en recreanten rond de Mooie Nel lijkt dit ook een aanvaardbaar ontwerp.
De opmerkingen van vanavond worden meegenomen, o.a. over de beveiliging van het geheel met hekken en/of bramenstruiken en camera's etc.
De volgende werksessie is gepland rond  7 september en daarna volgt op 23 september een bijeenkomst met alle betrokkenen waarin het ontwerp zou moeten worden afgetikt.
De Gemeente Haarlem is nog gevraagd duidelijkheid te verschaffen over een gerucht over het voornemen van de bouw van een grote windmolen op Schoterog. Dit viel buiten het doel van deze avond maar de aanwezigen zijn bezorgd dat zij straks verrast worden. Op dit moment is van een concreet plan daartoe geen sprake.

Wordt vervolgd.
Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens


 

Tekenen op de haven

Een groep tekenaars van Haarlem Urban Sketchers hebben afgelopen zaterdag een paar uur getekend. Ze hadden lekker weer en onze haven gaf veel inspiratie. Hier het mooie resultaat.


 

Winterstalling

Het vaarseizoen loopt al weer snel naar het einde. Over een kleine twee maanden gaan de schepen weer de winterstalling in.

Als u afgelopen jaar met uw schip op de wal heeft gestaan of in het water heeft gelegen, gaan we er van uit dat u dit jaar weer op de wal gaat of in het water blijft.
Wijzigt er echter iets dan graag dit formulier invullen voor 15 september. Wat kan er allemaal wijzigen?
 • voor de eerste keer winterstalling op de HJC (wal, loods of in het water),
 • als u winterstalling in het water had en nu op de wal wilt,
 • als u winterstalling op de wal had en nu in het water wilt,
 • als u eerst met mast omhoog op de wal stond en nu zonder mast wilt of andersom.
 • iedere andere situatie die anders was dan het jaar ervoor.
Tot slot: afhankelijk van wanneer u eruit gaat verwachten we dat u het dagdeel, wanneer uw boot uit het water gaat ’s ochtends of ’s middags, aanwezig bent en hand en span diensten verricht.
Goos Finnema
Havencommissaris

 

Ik ben verzadigd, totaal verzadigd


Niet van eten en ook niet van drank. Nee ik ben verzadigd van sport. Normaal kijk ik eigenlijk nooit naar sport. Niet op zondagavond bordje op schoot naar Sport in beeld of hoe dat ook mag heten. Eindeloos veel voetbal. Ja als we het WK dreigen te winnen kijk ik wel maar dat is het nationale gevoel. Dan voel ik oranje in mij opkomen. Het damesvoetbal vind ik veel leuker. Ik mag die meiden. Van de herenvoetballers weet ik eigenlijk geen naam. Van die meiden wel. Bij de heren moet Louis van Gaal het nu gaan redden. Maar dat is meer de reddekedel er omheen. Ik weet niet of dit woord echt bestaat in schrijftaal.

Nee de Olympische Spelen daar word ik warm van. Staat al vroeg in mijn agenda. Ga niet op vakantie. Neem er de tijd voor. Prachtig programma. Op NPO 1 krijg je ook nog veel achtergrondinformatie. Oude Olympiërs leggen uit, voorspellen, leven enorm mee. Ik switch van 1 naar Eurosport. Ik denk dat ik alle sporten wel heb gezien. En ’s avonds om 21 uur uit Scheveningen. Interviews met de sporters zelf. En natuurlijk deze keer Bart Lambriex en Pim van Vugt in de 49er-klasse. Zesde en dan meedoen voor de eerste keer!! Ik verheug me al op Parijs.

Sommige sporten probeer ik te begrijpen. Van Judo b.v. En ook boxen maar karate spande de kroon. Vechten tegen een denkbeeldige tegenstander met veel geluid en passie. En dan over het zwemmen. Hoe je geïntimideerd kan worden. Sporters naar elkaar. Die Amerikaan tegen onze Arno Kamminga. Die woeste blik in zijn ogen. Maar Arno deed het gelukkig niets. Ook de Argentijnse hockeymeiden tegen het Nederlandsche team. Lawaai maken dat ze niet goed kunnen slapen. Nooit geweten.

En dan Scheveningen ook nog. Alle sporten in het klein nagebouwd voor kinderen. Coaches erbij om het goed uit te leggen. Optimist on tour was ook aanwezig. Een heel groot bassin. Je kon les krijgen. Je mocht ook zelf varen als je het een beetje kon. We hebben daar een hele dag doorgebracht en….ik hoefde niets te missen. Overal heel grote schermen waar je alles op kon volgen. We hebben het damesvoetbal daar gezien samen met veel mensen. Dat geeft ook een enorme kick. Helaas ging het toen fout. Ze verloren. En dan kun je geen wijntje drinken als troost. Het hele evenement was alcoholvrij anders mocht het geen doorgang vinden. En als kers op de taart een echte huldiging. De roeiers. Ik heb ze allemaal gefeliciteerd. Hun families waren er ook allemaal bij. Gewoon ontroerend.

En dan ook nog te vertellen dat het daar in Tokio zo warm was. Het buitenwater waar ze in moesten zwemmen was 30 graden. Dat is toch haast onmogelijk.

Het was een sport-zomer en ik heb ervan genoten. Als het mooi weer was openslaande deuren wagenwijd open en maar blijven kijken.

Nu eerst de winterspelen (wat ook heel leuk is) en dan op naar Parijs.

Gelukkig zijn de Olympische Spelen niet elk jaar.

Marja Hin

 

Geef je mening!

Het Ministerie van I&W werkt op dit moment de uitvoering van de verzegeling voor pleziervaartuigen uit. Het Watersportverbond roept alle leden van haar verenigingen op te reageren op Besluit Activiteiten Leefomgeving zodat er een uitvoering komt die realistisch en haalbaar is. In dit artikel zetten we het standpunt van het Watersportverbond uiteen en leggen we uit hoe je kan reageren. Lees hier verder.

 

Leden voor leden en advertenties

Ons administratiesysteem E-captain heeft verschillende mogelijkheden in het 'leden voor leden' gedeelte:
 • U kunt een e-mailadres of telefoonnummer van een medelid opzoeken.
 • U kunt u (mail) adresgegevens zelf aanpassen.
 • U kunt er een watersport gerelateerde advertentie plaatsen.
Klik  hier om uw adres aan te passen, contactgegevens van een mede-lid te zoeken of een advertentie te plaatsen.

Klik  hier om de advertenties te bekijken.

 

HJC mail systeem


Helaas blijft het HJC mail systeem een hardnekkig probleem houden dat er voor zorgt dat mails verzonden vanuit een Gmail account naar een HJC mailadres soms geweigerd worden. Hoewel onze technische ondersteuner Auke Jutjens en onze provider er hard aan werken om dit probleem op te lossen, wil dit nog niet lukken. Mocht een mail geweigerd worden stuur dan het bericht naar hjchaarlem@gmail.com dan zorg ik dat het bericht bij het betreffende bestuurslid/persoon komt. LR

 

Zomerreces werkdagen en werkavonden


Ook voor onze hard werkende werkploeg vrijwilligers is het zomerreces. De laatste maandagwerkavond voor de zomervakantie is op 5 juli. De laatste woensdagwerkdag voor de zomervakantie is op 7 juli.

Zet vast in uw agenda: 
De maandagwerkavonden beginnen weer op 23 augustus.
Op 25 augustus beginnen de woensdagwerkdagen weer. 

 

Informatiesessie Zonneweide Schoteroog 23-06-2021


Afvalzorg heeft in deze informatiesessie de voortgang vanaf maart dit jaar met betrekking tot het plan voor de zonneweide Schoteroog toegelicht. De zonneweide lijkt beperkter van omvang te worden omdat een deel van het beoogde oppervlak behoort tot  de stelling van Amsterdam en valt onder de strenge richtlijnen van Unesco werelderfgoed. De oorspronkelijke capaciteit zou 5 a 6 MW piek opbrengen maar de nieuwe variant 3 a 4 MW piek.

In grote lijnen komt het er op neer dat de zonneweide vanaf het begin van de windturbineweg  tot de derde windmolen mag worden aangelegd en niet zoals eerst de bedoeling was tot de hoek waar de weg het Spaarne bereikt. De bewoners van Land in Zicht zijn veel beter te spreken over dit aangepaste plan. Er is overigens nog steeds overleg over de mogelijkheid om binnen de Unesco richtlijnen toch een grotere zonneweide te kunnen bouwen, maar die kans lijkt beperkt. Een en ander heeft ook weer gevolgen voor de financiële haalbaarheid die nu verder wordt onderzocht.

De planning ziet er nu als volgt uit:
 • 26-08-2021 denktankoverleg met stakeholders,
 • 23-09-2021 participatieoverleg mert belangstellenden
 • maart 2022 inspraak/zienswijzen,
 • september 2022 subsidieaanvraag,
 • maart 2023 start realisatie.
De HJC is door deelname aan het denktank-overleg betrokken bij de verdere ontwikkelingen. Op de website van  Afvalzorg.nl is meer informatie te vinden.

Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens

 

Afmelden aanwezigheid boot


Leden die langer dan een etmaal van de haven weg zijn met hun boot worden verzocht dit te melden bij de havenmeester via dit formulier, WhatsApp of SMS, zodat hun ligplaats eventueel tijdelijk door anderen gebruikt kan worden. Sla dit formulier op uw telefoon op dan heeft u het snel bij de hand.

Dit lijkt logisch en dat is het ook voor veel leden. Helaas zijn er ook veel leden die vertrekken zonder dit te melden. De havenmeesteer weet dan niet of hij de ligplaats voor passanten kan gebruiken. Het kan dus zijn dat als u terugkomt uw box bezet is.

 

Opruimen na gebruik terras/clubhuis


Het is natuurlijk fijn dat het clubhuis en terras weer geopend zijn. Je merkt meteen dat je meer mensen spreekt waardoor het alweer snel gezellig is. Zoals in eerdere berichten is aangegeven is het wel zaak wanneer er geen bardienst is de boel weer netjes achter te laten. Gebruik je glazen zet ze dan niet in de spoelbak of in de keuken, maar was ze af en ruim ze op. Kopjes, schoteltjes, bestek en andere zaken kunnen in de vaatwasser. Wanneer die vol is zet deze aan. Er hoeft geen poeder in dat gaat automatisch. Wanneer je ziet dat de vaatwasser klaar is en je hebt tijd over ruim deze dan even uit. Wanneer iedereen een steentje bijdraagt helpt dat enorm.

Alvast bedankt,

Met vriendelijke groet,
Wouter Coosemans
Clubhuiscommissaris


 

Zeilclinic en bouw strandje vanuit de lucht


De zeilclinic vanuit de lucht. Klik hier.

Werken aan het Cubaanse strandje. Klik hier.


 

Spectaculaire uitverkoop


De laatste HJC kleding voor extra lage prijzen. Nog slechts enkele maten beschikbaar. Wees er snel bij want op is op!
Te verkrijgen bij de havenmeester.
 
HJC kleding 14/6    
         
Slazenger poloshirt lichtblauw
maat aantal M/V    
116 2 Kind    
152 1 Kind    
5 Dames    
4 Dames    
L 2 Dames    
XL 1 Dames    
         
Grijze sweater met rits    
maat aantal M/V    
2 Uni    
2 Uni    
         
Grijze hoodie    
maat aantal M/V    
116 1 Kind    
128 2 Kind    
         
Blauwe Fleecetrui    
maat aantal M/V    
L 4 Uni    
         
T-shirt zwart    
maat aantal M/V    
1 Uni    

Jorien Hin in Amstelveens Dagblad


Sporttalent Jorien Hin (16) uit Ouderkerk groeide op in een echte zeilfamilie en is al van jongs af aan in de ban van deze sport. Ze begon rond haar tiende jaar met wedstrijdzeilen in de bekende eenpersoonsboot de Optimist. Vorig najaar maakte ze met succes de overstap naar de 29er, een tweepersoons-skiff met spinnaker en trapeze waarmee relatief hoge snelheden gehaald kunnen worden. Samen met de één jaar jongere stuurvrouw Vera ter Horst drong Jorien door tot de nationale jeugdselectie in deze zeilklasse. Lees hier verder.

Hier een filmpje van Jorien en Vera aan het trainen in hun 29er voor de kust van Scheveningen.

 

In mijn regio: Auke Bender, regioteamlid Noord-Holland Zuid


Het Watersportverbond heeft zestien regioteams verspreid over heel Nederland die bestaan uit meerdere teamleden en een regiovertegenwoordiger. De regioteams zetten zich in voor de watersport in hun regio op het gebied van toegankelijk, schoon en veilig vaarwater. Op vrijwilligersbasis ondersteunen deze watersportliefhebbers in hart en nieren de watersportverenigingen. In de rubriek ‘in mijn regio’, stellen ze zich aan je voor. Deze keer ons (ere)lid Auke Bender. Lees hier verder.

 

Aanpassing openingstijd brug A9


De openingstijd van de A9 brug is aangepast en staat daarom verkeerd in de folder 'Bedieningstijden bruggen en sluizen Haarlem'. De avondopening doordeweeks van maandag t/m vrijdag is veranderd naar 20.15 uur.
 

Van de clubhuiscommissaris


Per 5 juni mag er weer een hoop meer, zo mogen het clubhuis en de kleedkamers weer open. Op zaterdag en zondag gaan we waar mogelijk weer een bardienst inzetten. Er kan dus weer in het clubhuis en op het terras gezellig een drankje worden gedaan. s'ochtens om 10:00 uur kan er ook weer een kopje koffie worden gedronken. Wanneer er geen bardienst is en je wil toch wat drinken met een groepje kan dat ook maar wijs dan een barverantwoordelijke aan. Natuurlijk blijven de bestaande corona regels nog steeds van kracht.

Met vriendelijke groet,
Wouter Coosemans
Clubhuiscommissaris

 

Aanpassingen clubhuis


Beste leden, 

Het afgelopen jaar zijn er plannen gemaakt om het clubhuis te moderniseren en op te knappen. Daarvoor is een ontwerp gemaakt en dat willen wij graag aan u presenteren. Klik hier voor de presentatie. U kunt zien dat op de plaats waar nu de tram staat schuifdeuren zullen komen. Ook willen wij nog een paar grote planten toevoegen aan het clubhuis. 

Wij horen het graag van u wanneer u vragen of feedback heeft! 

U kunt mailen naar clubhuis@haarlemschejachtclub.nl of u kunt Wouter Coosemans of Emma van der Knaap aanspreken.

 

PMD inzamelen


We hebben tegenwoordig verschillende containers voor ons afval waaronder een PMD container. PMD staat voor plastic, metaal en drinkpakken. Maar niet al het plastic of metaal is recyclebaar. We zien dat er van alles in de container wordt gegooid wat er niet in hoort. Niet al het plastic is reclybaar. Klik daarom op het plaatje en lees het eens door of kijk op de poster die naast de container hangt wat er wel of niet in de container mag. Bij twijfel wordt geadviseerd het in de restafvalcontainer te gooien.
 

Terras open


Goed nieuws ! 19 mei mag het terras van de HJC open. Vanaf 5 juni ook het clubhuis. Wanneer je met een aantal mensen een drankje wil nuttigen is dat mogelijk, maar dat maakt wel dat er een persoon van deze groep op dat moment bar verantwoordelijke is. Wanneer bijvoorbeeld de werk- of de Laserploeg aanwezig is dan even iemand aanwijzen die de drankjes verzorgd en de boel weer netjes achterlaat. Wanneer het drukker wordt op het terras kunnen er ook nog statafels bijgezet worden. De regels zijn vanaf 5 juni dat er 4 personen aan een tafel mogen zitten tenzij uit hetzelfde huishouden of onder de 12 jaar oud. Natuurlijk hopen wij jullie ondanks alle maatregelen snel weer te zien in het clubhuis en op het terras.

Om aan de corona maatregelen te voldoen vragen we uw rekening te houden met de onderstaande regels:
 • Maximaal 4 personen aan een tafel.
 • Meer personen aan een tafel mag mits uit hetzelfde huishouden.
 • Houdt ten allen tijden 1,5 meter afstand.
 • Bestellen aan de bar, volg de aangegeven looproute.
 • Geopend tot 22.00 uur.
Veel plezier en geniet van uw drankje,
De clubhuiscommissaris

 

Varen in Haarlem


Ga je het water op? Dan is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. In deze folder lees je een aantal belangrijke regels en aandachtspunten die gelden in Haarlem. Zo houden we het samen veilig en prettig op het water. 

Contact met de havenmeester


Havenmeester zijn is een drukke baan. Zes dagen per week staat onze havenmeester voor u klaar buiten al zijn andere werkzaamheden. Daarom graag uw aandacht voor twee zaken: zijn rusttijden en de beste manier om contact met hem te hebben.
Op dinsdag is onze havenmeester vrij.
Iedere dag is er lunch van 12.00 tot 13.00 uur en diner van 18.00 tot 19.00 uur.

Gelieve de havenmeester op zijn vrije dag, tijdens de maaltijden en 's avonds niet te storen.
Telefoneren kost veel tijd en haalt hem steeds van zijn werkzaamheden af. Het beste kunt u op de volgende manieren met hem in contact komen:
 • De havenmeester is voor bijv. het afmelden bij afwezigheid, afspraken over boot uit het water, elektra, gebruik werksteiger, gebruik kraan enz. primair te bereiken via WhatsApp, SMS of e-mail. Hij kan uw vragen of opmerkingen dan behandelen op een moment dat het hem uitkomt.
 • Telefoneer alleen voor zaken die absoluut niet schriftelijk kunnen. Als er toch getelefoneerd moet worden, dan graag overdag op doordeweekse dagen. Ook de havenmeester gunnen we een rustige avond/weekend.
 • Op de haven is hij tijdens zijn werkuren overdag altijd aan te spreken. Zijn werktijden hangen in de hal van het clubhuis op het mededelingenbord van het bestuur.
Voor de duidelijkheid:
De havenmeester is 24/6 via zijn mobiele nummer (06-33716379) bereikbaar voor (medische) noodgevallen.
E-mail: havenmeester@haarlemschejachtclub.nl
Laten we er met zijn allen op letten dat wij de havenmeester zijn rust momenten gunnen en via de correcte methode contact met hem opnemen.


 

ONZE SPONSORS

© 2022 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix