Andere evenementen

Evenementen bij de HJC

Hieronder staan een aantal terugkerende evenementen bij de HJC, waarbij alle leden van harte welkom zijn. Onder Agenda staan de exacte data. Maar er wordt nog veel meer georganiseerd bij de HJC. In de winter o.a. kaarten, vissen, kienen, lezingen, muziekavonden en de gezellige zondagmiddagborrel. Ook de feestdagen worden niet overgeslagen zoals Sinterklaas, Kerst, nieuwjaarsreceptie en Pasen.
Er wordt hier informatie over gegeven in de maandelijkse nieuwsbrief en bij het nieuws op de homepagina.

3de Zondag van de maand borrel
Iedere 3de zondag van de maand in november, december, januari, februari en maart is er een gezellige borrel in het clubhuis vaak vooraf gegaand door een lezing. 

Opening- en sluiting seizoen
Eind maart/begin april, na het boten te water. is er de opening van het seizoen.
Na de toespraak van de voorzitter wordt, onder het hijsen van de clubwimpel door de havenmeester, het clublied gezongen en getoost op het vaarseizoen.
Midden oktober is het sluiting van het seizoen.
De HJC wimpel wordt gestreken en door de voorzitter uitgereikt aan een persoon die volgens hem het afgelopen jaar het meest verdienstelijk is geweest voor hem of de HJC.

;

Evenementen op het water

In de zomer zijn er diverse zeilwedstrijden, o.a. de  6 uursrace en de zeilclinic. Er wordt hier informatie over gegeven in de maandelijkse nieuwsbrief en bij het nieuws op de homepagina. Andere terugkerende evenementen zijn:

Motorboottocht
Om het jaar wordt er ook een motorboot toertocht georganiseerd, speciaal voor zeilers die eens kennis willen maken met het varen op een motorboot. Deze tocht die als motto 'Zeilers varen Motorboot' draagt is al jaren een groot succes.

Toertochten
Tijdens het lange weekend van Hemelvaart in mei wordt er het ‘Rondje Noord-Holland’ gevaren. Via IJmuiden, Den Helder, Enkhuizen en Edam wordt in vier dagen tijd rond Noord-Holland gevaren.
Midden juni gaan een aantal zeiljachten naar de oostkust van Engeland voor een paar dagen. Opstappen is altijd mogelijk.

Terugtocht in oktober
Ieder jaar worden de schepen, die ‘s zomers op het IJsselmeer liggen, opgehaald. Vrijdagavond vertrekken de schepen (zeil- en motorboten) van de HJC. Zaterdagavond wordt er gezamenlijk gegeten in Edam en zondagmorgen wordt er weer vertrokken naar de HJC. Tijdens de terugtocht wordt er 'gestreden' om de Bangma Bokaal. Na de sluis van Spaarndam verzamelen alle zeilboten en motorboten zich. Met de voorzitter voorop, daarna de bestuursleden en ereleden gaan alle boten in kiellinie naar de HJC waar een rondje voor de haven wordt gevaren.

 

 

 

 

 

 Rondje IJmuiden
In het laatste weekend in oktober wordt er nog eenmaal naar IJmuiden gevaren om nog een stuk te zeilen op de Noordzee mocht het weer het toelaten.

IJsselmeer wedstrijden
CNZ Comite Nationale Zeilwedstrijden is een samenwerkingsverband van de HJC, de JVW en de HZV. Zij organiseren tweemaal per jaar vanuit Volendam zeilwedstrijden voor kajuitjachten op het IJsselmeer. Vrijdagavond wordt er naar Volendam gevaren, op zaterdag de wedstrijd met na afloop een gezamelijk diner en op zondag weer terug.
 

Fortrace

Ieder voorjaar organiseert het CNZ de Fortrace, een zeilwedstrijd voor kajuitjachten, genoemd naar het forteiland in de haven van IJmuiden. Zaterdagochtend wordt er naar IJmuiden gevaren, zaterdag is er de wedstrijd op de Noordzee met na afloop een gezamelijk diner en op zondag weer terug.

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix