instagram

Andere evenementen

Hieronder staan een aantal terugkerende evenementen bij de HJC, waarbij alle leden van harte welkom zijn. Niet ieder evenement wordt ieder jaar gehouden. Onder  Agenda staan de exacte data. Verder wordt er informatie gegeven in de maandelijkse nieuwsbrief en bij het  nieuws op de homepagina.

Ideeën
Heb je een idee voor een ‘droog’ of een ‘nat’ evenement meldt dat dan bij de evenementencommissie.
 
;

Droge evenementen

Lezing en 3de zondag van de maand in het HJCafé

Iedere 3de zondag van de maand in november, december, januari, februari en maart is er een gezellige borrel in het clubhuis vanaf 16.00 uur. Daarvoor om 15.00 uur is er een korte lezing. 


Opening seizoen
Half april, na het boten te water, is er de opening van het seizoen.
Na de toespraak van de voorzitter wordt, onder het hijsen van de clubvlag door de havenmeester, het clublied gezongen en getoost op het vaarseizoen.

Midden oktober is het sluiting van het seizoen
De HJC vlag wordt gestreken, terwijl het clublied wordt gezongen, en door de voorzitter uitgereikt aan een persoon die volgens hem het afgelopen jaar het meest verdienstelijk is geweest voor hem en/of de HJC.

Mosselen eten
In het winterseizoen wordt er een avond georganiseerd waar er mosselen wordt gegeten.

Pubquiz
In het winterseizoen wordt er een pubquiz georagiseerd. Teams van ongeveer zes personen beantwoorden 100 vragen in tien ronden. De vragen gaan over de HJC, wedstrijdzeilen, muziek, algemene kennis, natuur, film etc.

Rondje Mooie Nel
In het winterseizoen wordt er een hardloop wedstrijd en wandeltocht rond de Mooie Nel georganiseerd. Voor de dames en heren hardlopers zijn er wisselprijzen. De wandelaars maken halverwege een stop bij de HZV waar ze warme chocolademelk krijgen. Na afloop is er een boerenkoolmaaltijd.

Pasen
Voor de allekleinste wordt er 2de Paasdag eieren schilderen en zoeken georganiseerd.

Kerststukjes maken
De zondag voor Kerstmis worden er kerststukjes gemaakt. Tafels vol met groen en kerstatributen liggen klaar om een prachtig Kerststuk te maken.

Nieuwjaarsreceptie
De 2de zondag van januari wordt er de nieuwjaarsborrel georganiseerd waar iedereen elkaar een mooi en gezond vaarjaar kan wensen.

;

Natte evenementen

In de zomer zijn er diverse zeilwedstrijden. Er wordt hier informatie over gegeven in de maandelijkse nieuwsbrief en bij het nieuws op de homepagina. Andere af en toe terugkerende evenementen zijn:

Motorboottocht
Om het jaar wordt er ook een motorboot toertocht georganiseerd, speciaal voor zeilers die eens kennis willen maken met het varen op een motorboot. Deze tocht die als motto 'Zeilers varen Motorboot' draagt is al jaren een groot succes.

Toertochten
Tijdens het lange weekend van Hemelvaart in mei wordt er soms het ‘Rondje Noord-Holland’ gevaren. Via IJmuiden, Den Helder, Enkhuizen en Edam wordt in vier dagen tijd rond Noord-Holland gevaren.

Midden juni gaan een aantal zeiljachten naar de oostkust van Engeland voor een paar dagen. Opstappen is altijd mogelijk. (niet een door de HJC georganiseerd evenement)

Najaarstocht in oktober
Ieder jaar worden de schepen, die ‘s zomers op het IJsselmeer liggen, opgehaald. Vrijdagavond vertrekken de schepen (zeil- en motorboten) van de HJC. Zaterdagavond wordt er gezamenlijk gegeten in Monnickendam en zondagmorgen wordt er weer vertrokken naar de HJC. Tijdens de najaarstocht wordt er 'gestreden' om de Bangma Bokaal. Na de sluis van Spaarndam verzamelen alle zeilboten en motorboten zich. Met de voorzitter voorop, daarna de bestuursleden en ereleden gaan alle boten in kiellinie naar de HJC waar een rondje voor de haven wordt gevaren.

 

 

 

 

 

 Rondje IJmuiden
In het laatste weekend in oktober wordt er nog eenmaal naar IJmuiden gevaren om nog een stuk te zeilen op de Noordzee mocht het weer het toelaten.

IJsselmeer wedstrijden
CNZ Comite Nationale Zeilwedstrijden is een samenwerkingsverband van de HJC, de JVW en de HZV. Zij organiseren tweemaal per jaar vanuit Volendam zeilwedstrijden voor kajuitjachten op het IJsselmeer. Vrijdagavond wordt er naar Volendam gevaren, op zaterdag de wedstrijd met na afloop een gezamelijk diner en op zondag weer terug.
 

Fortrace

Ieder voorjaar organiseert het CNZ de Fortrace, een zeilwedstrijd voor kajuitjachten, genoemd naar het forteiland in de haven van IJmuiden. Zaterdagochtend wordt er naar IJmuiden gevaren, zaterdag is er de wedstrijd op de Noordzee met na afloop een gezamelijk diner en op zondag weer terug.

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix