instagram

HJC wedstrijdzeilers

De basis leggen bij de HJC

Optimist

Veel HJC wedstrijdzeilers zijn ooit begonnen bij de Optimist Beginners en sommigen hadden zelfs zo veel talent dat zij groep 2 van de Aspiranten over konden slaan en al snel het hoogst niveau (combi A) bereikten. 

Splash of Laser

Er wordt niet alleen wedstrijdgezeild door Optimist zeilers, maar ook in de Splash en Laser. Voor deze zeilers vanaf circa 14 jaar is er ook een startgroep, waarna er naar de Wedstrijdgroep B (basisniveau) en daarna A (hoogste niveau) gegaan kan worden.

Trainen en wedstrijden zeilen

Op donderdagen en vrijdagen wordt er vanaf mei tot en met september wedstrijdtraining gegeven op HJC. Naast wedstrijden bij de eigen club zullen de actieve, talentvolle wedstrijdzeilers natuurlijk al snel mee gaan doen aan wedstrijden bij andere verenigingen. Per regio organiseren de plaatselijke zeilverenigingen gezamenlijke weekend-wedstrijden (de Combi's) in het voorjaar en de zomer. Haarlem valt onder de regio van de Combi Amsterdam en elk weekend vertrekt er vanuit HJC een trailer vol optimisten en een rescue boot naar de betreffende combi wedstrijd.

Door aan selectiewedstrijden mee te doen kunnen de Optimist-zeilers zich selecteren voor een plaats in de   Jeugdploeg of Kernploeg. Een behoorlijk aantal HJC-wedstrijdzeilers heeft in de Jeugd- en Kernploeg gezeten en een aantal van hen heeft zelfs meegedaan aan een EK en/of WK! 

Na de jeugdklassen

Niet alleen in de jeugdklassen, ook de iets oudere HJC wedstrijdzeilers boeken regelmatig mooie resultaten in bijvoorbeeld de Laser, Yngling, RS Feva, 49er of 49FX.

Nadat HJC lid Bart Lambriex succes had in de Optimist (Nederlands kampioen) vervolgende hij zijn zeilcarriere in de Laser en de 49FX. In deze laatste werd hij jeugd wereld kampioen. Daarna stapte hij over in de 49er. Daarin boekt hij ook grote successen. Hij deed mee aan de Olympische Spelen van Tokyo en werd daar 6de en hij probeert zich nu te kwalificeren voor de OS van Parijs. Tussendoor werd hij nog twee keer wereldkampioen.
Renée Groeneveld werd twee keer Nederlands kampioen in de Optimist. Daarna specialiseerde zij zich in het Teamzeilen en Matchracen. Daarin werd zij ook nog eens vier keer Nederlands kampioen.
Tot slot twee andere HJC leden die hard aan de weg timmeren zijn Vera ter Horst en Jorien Hin. Zij zeilen al op internationaal nieveau in de 49FX.

Kijk hier maar eens welke kampioenen de HJC allemaal heeft.

;
 

HJC opleiding & training

Zeillessen en wedstrijdtrainingen:  Keuze cursussen.
Het wedstrijdteam:  HJC Zeilteam.

Het NK Teamzeilen voor de Optimist is jaarlijks bij de HJC. Kom ook meedoen of kijken!

Lees alle ins-and-outs:​​​​​​
Teamzeilen & matchracen

Prestaties

Lees over de HJC wedstrijdzeilers bij: Prestaties.

De namen van de HJC-winnaars van Olympische Spelen, Wereld- en Europese kampioenschappen, maar ook Nederlandse, Britse, Belgische, Zwitserse, Duitse en Spaanse kampioenschappen staan bij: 
Kampioenen  (de lijst begint bij 1920!) 

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix