instagram

HJC wedstrijdzeilers

De basis leggen bij de HJC

Optimist

Veel HJC wedstrijdzeilers zijn ooit begonnen bij de Optimist Beginners en sommigen hadden zelfs zo veel talent dat zij groep 2 van de Aspiranten over konden slaan en al snel het hoogst niveau (combi A) bereikten. Er zijn bij de HJC altijd wedstrijdgroepen geweest en de zeilers hebben zich uiteindelijk tot een wedstrijdteam verenigd: het HJC Zeilteam.

Splash of Laser

Het HJC Zeileam is er niet alleen voor Optimist zeilers, maar ook voor de Splash en Laser. Voor deze zeilers vanaf circa 14 jaar is er ook een startgroep, waarna er naar de Wedstrijdgroep B (basisniveau) en daarna A (hoogste niveau) gegaan kan worden. 

Trainen en wedstrijden zeilen

Op zondagen in het voorjaar en najaar wordt er door de HJC extra training aangeboden, zodat de winterstop niet zo lang is en de zeil(st)ers in het voorjaar alweer goed voorbereid kunnen zijn op het aankomend wedstrijdseizoen. Naast wedstrijden bij de eigen club zullen de actieve, talentvolle wedstrijdzeilers natuurlijk al snel mee gaan doen aan wedstrijden bij andere verenigingen. Per regio organiseren de plaatselijke zeilverenigingen gezamenlijke weekend-wedstrijden (de Combi's) in het voorjaar en de zomer. Haarlem valt onder de regio van de Combi Amsterdam.

Door aan selectiewedstrijden mee te doen kunnen de Optimist-zeilers zich selecteren voor een plaats in de   Jeugdploeg of Kernploeg. Een behoorlijk aantal HJC-wedstrijdzeilers heeft in de Jeugd- en Kernploeg gezeten en een aantal van hen heeft zelfs meegedaan aan een EK en/of WK! 

Voor de Splash zeilers bestaat er een selectie voor het TTT (Top- en Talent Team).
Laser-zeilers volgen het traject naar het NBT (Nationaal Belofte Team). 

Na de jeugdklassen

Niet alleen in de jeugdklassen, ook de iets oudere HJC wedstrijdzeilers boeken regelmatig mooie resultaten in bijvoorbeeld de Yngling, 470, Star, 420 of Vaurien en een aantal van hen doet op het hoogste niveau mee met Teamzeilen en Matchracen. HJC topzeilster Renée Groeneveld bereikte zelfs het Olympisch niveau bij het Matchracen!

;
 

HJC opleiding & training

Zeillessen en wedstrijdtrainingen:  Keuze cursussen.
Het wedstrijdteam:  HJC Zeilteam.

Het NK Teamzeilen voor de Optimist is jaarlijks bij de HJC. Kom ook meedoen of kijken!

Lees alle ins-and-outs:​​​​​​
Teamzeilen & matchracen

Prestaties

Lees over de HJC wedstrijdzeilers bij: Prestaties.

De namen van de HJC-winnaars van Olympische Spelen, Wereld- en Europese kampioenschappen, maar ook Nederlandse, Britse, Belgische, Zwitserse, Duitse en Spaanse kampioenschappen staan bij: 
Kampioenen  (de lijst begint bij 1920!) 

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix