instagram

Bezienswaardigheden rond de HJC

Keukenhof

Beleef het begin van de lente in de Keukenhof. Geniet van de geuren en kleuren van de vele prachtige tulpen, narcissen en hyacinten of van het nieuwe lenteprogramma vol verrassende activiteiten.

De Keukenhof biedt voor ieder wat wils, denk bijvoorbeeld aan de Beukenlaan, de bijzondere Japanse- en de historische tuin. Maar ook aan de kinderen is gedacht, speciaal voor de hen is door het park een spannende Bollebozen speurtocht uitgezet. Uitgespeurd? Dan zijn er ook nog de klimtoestellen, de dierenweide en het doolhof. Natuurlijk zijn er ook dit jaar de bijzondere bloemenparades van alle denkbare snijbloemen. Bijvoorbeeld de Lelieparade. De Keukenhof is uitgegroeid tot een van de bekendste plekken van ons land en een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden ter wereld. In 2010 is Keukenhof geopend van 18 maart t/m 16 mei, dagelijks van 08.00 -19.30 uur (kassa's open tot 18.00 uur). Makkelijk bereikbaar per bus.


Frans Hals museum

Het Frans Hals Museum geniet internationale bekendheid als museum van de Gouden Eeuw. Honderden schilderijen en producten van kunstnijverheid zijn in wisselende opstellingen te zien in een schilderachtig 17de-eeuws gebouw aan het Groot Heiligland: de sfeer van toen is er nog voelbaar.

Adres: Groot Heiligland 62 Haarlem

Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag 11.00 - 17.00 uur

                          Zon- en feestdagen    12.00 - 17.00 uur


Teylersmuseum

Een bezoek aan deze website is een ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland, waarin men kennismaakt met voorwerpen van kunst en wetenschap: fossielen en mineralen, natuurwetenschappelijke instrumenten, bijzondere boeken en een fraaie collectie schilderijen, tekeningen, munten en penningen. Van het één dwaalt men naar het ander: kennis over een specifiek voorwerp; zijn plek in het fysieke museum; een beroemdheid die er ooit naar gekeken heeft; een verhaal dat erover de ronde doet of een ander voorwerp dat er zijdelings mee te maken heeft. Adres: Spaarne 16. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 10 - 17 uur. Zon- en feestdagen van 12 - 17 uur.


De Hallen

De Hallen, de tentoonstellingsdependances van het Frans Hals Museum aan de Grote Markt, bestaan uit de Verweyhal en de Vleeshal. In De Hallen zijn tentoonstellingen eigentijdse kunst te zien. Ook wordt er regelmatig een keuze uit de rijke verzameling klassiek-moderne kunst van het Frans Hals Museum getoond.

Adres: Grote Markt 16. Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 11.00 - 17.00 uur. Zon- en feestdagen    12.00 - 17.00 uur


Boekenmarkt

elke 2de zaterdag van maart t/m september 9.00-16.30 uur Adres: Dreef. Inl. 023-5271959 of www.kollektorsitem.nl.


Vlooienmarkt

elke 3de zaterdag van april t/m oktober 9.00-16.30 uur. Adres: Dreef. Inl. 023-5363078


Architectuurcentrum

Het ABC Architectuurcentrum heeft als doel het bevorderen van de belangstelling voor de gebouwde omgeving in Haarlem en omstreken. Daarnaast wil het de kwaliteit van die omgeving in de regio Zuid-Kennemerland en de Haarlemmermeer bevorderen. Het ABC organiseert exposities, lezingen, symposia en discussies over interieur, architectuur, stedenbouw, landschap en alle kunstvormen die daarmee samenhangen. Het ABC Architectuurcentrum Haarlem richt zich op allen die zich beroepsmatig met de gebouwde omgeving bezig houden: (interieur)architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, projectontwikkelaars en beleidsmakers.

Maar alle activiteiten worden weloverwogen toegankelijk gemaakt voor het brede publiek. Voor jongeren en onderwijsinstellingen worden afzonderlijke initiatieven ondernomen. Groot Heiligland 47 (schuin tegenover het Frans Hals Museum) telefoon 023 5340584 Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur, zon- en feestdagen van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis


Corrie ten Boom Museum

Het museum

De toegang tot het Corrie ten Boomhuis is alleen mogelijk in één van de rondleidingen. De bezoekers krijgen tijdens de rondleiding informatie over Corrie en haar familie alsmede de gebeurtenissen in dit huis voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het huis is voor een deel ingericht als in de stijl van ‘toen’. De gasten kunnen de ‘Schuilplaats’, familiefoto’s en voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog bekijken. De gehele bovenverdieping is ingericht als expositieruimte.

Rondleidingen

In het Corrie ten Boomhuis worden van dinsdag tot en met zaterdag rondleidingen gegeven. De rondleidingen duren ongeveer een uur en worden in het Nederlands of Engels gehouden. Vrijwel wekelijks is ook een Duitstalige gids aanwezig. Af en toe zijn er rondleidingen in het Frans. Zie voor meer informatie de  openingstijden. Alle gidsen (rondleiders) zijn vrijwilligers.
De toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Hiervoor is een ‘blessingbox’ aanwezig. Het museum is te klein om de bezoekers binnen te laten wachten op het begin van de rondleiding. Op het tijdstip van aanvang van de rondleiding worden de bezoekers door de gids uitgenodigd het pand binnen te komen.

English:
The home of Corrie ten Boom is now a museum!  It is perfectly situated in the center of the beautiful old city of Haarlem. Much of the house has been refurbished to appear as it did in the 1940's.  Visitors can see the actual "hiding place,"  which is a small area behind a false wall in Corrie's bedroom.  This is where Jews and others were safely hidden from the Nazis.  The museum also contains a book shop.  The Corrie ten Boom House is located at 19 Barteljorisstraat, Haarlem.
Admittance to the museum is free. Donations are appreciated. 
The Corrie ten Boom House is open on the following schedule:

  • from April 1 through October 31
    Tuesday through Saturday from 10 AM (10:00) with the last tour beginning at 3:30 PM (15:30)
  • The museum is closed Sundays, Mondays, and public holidays.

Kijk ook op:

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix