instagram

Nieuwe leden

Introductie nieuwe leden
Nieuwe leden zijn uitgenodigd zichzelf aan u voor te stellen middels een stukje tekst, al dan niet in combinatie met foto’s van zichzelf en/of hun boot. Op deze manier kunnen wij hen in elk geval alvast leren kennen.
;

Yvette & Theodoor Bernart
Beste leden van de Haarlemse Jachtclub,
Met veel enthousiasme en een gezamenlijke liefde voor het water, stellen wij, Yvette en Theodoor, ons voor als de nieuwste leden van de Haarlemsche Jachtclub.
Yvette (42), is vestigingsmanager op de Nederlandse Kappersakademie in Amsterdam en heeft ruime ervaring in het verenigingsleven als bestuurslid.
Theodoor (54), is technisch projectmanager met een achtergrond in de IT en werktuigbouwkunde.
Als getrouwd stel delen we niet alleen ons leven, maar ook onze passie voor het zeilen. We kijken ernaar uit om deel uit te maken van de gemeenschap van de Haarlemsche Jachtclub en hopen vele onvergetelijke momenten op het water met jullie te delen. Buiten het zeilen willen we graag deel maken van de vereniging door ons in te zetten tijdens de klusavonden, mogelijk het bestuur of de activiteitencommissie te ondersteunen.
Wij zijn sinds kort bewoners van Haarlem en wonen in het centrum van deze mooie stad. We zijn in het bezit van een Dufour 29 (Doddeltje) met als ligplaats Volendam. Onze vorige haven was die van Noordschans aan het Hollandsdiep en daar waren we ook actief lid van de zeilvereniging. In vakanties hebben we vaak de staande mastroute gevaren met als doel Amsterdam. Buiten zeilen is golf een hobby van ons en gaan we graag in de stad een hapje eten.
Wij zijn klaar om de zeilen te hijsen en samen met jullie nieuwe avonturen te beleven!
Met vriendelijke zeilgroet,
Yvette & Theodoor Bernart


Toon Hurkmans
Beste HJC leden,
Ik ben Toon Hurkmans, 31 jaar oud en sinds kort lid van de HJC. Watersport is voor mij geen nieuwe hobby, ik heb jarenlang gesurfd en ook lesgegeven in Zandvoort.
Hoewel leren zeilen al geruime tijd op mijn verlanglijst staat, ben ik hier tot nu toe helaas nog niet aan toegekomen. Dit jaar heb ik me voorgenomen om hier verandering in te brengen door mee in te schrijven voor zowel de vereniging als de cursus zeilen. Ik kijk er met veel plezier naar uit om jullie te ontmoeten.
Groeten, Toon


Linde van Ettinger - Jelsma
Als watersportliefhebber ben ik blij om nu lid te mogen zijn van de HJC!
Water is een rode draad door mijn leven. Van wedstrijdzwemster naar zeilinstructeur op de Friese wateren en 7 jaar werkzaam geweest voor de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) waarna ik sinds 2018 mijn eigen bedrijf: ‘Blijven Drijven' in Haarlem startte en sindsdien dagelijks privézwemles geef aan de allerkleinste kinderen met als doel zelfredzaamheid in het water.
Samen met mijn partner Paul hebben we jaren met plezier als bemanningslid diverse zeilwedstrijden op de Noordzee meegedaan. Sinds de komst van onze zoon Tijmen, is het zeilen op een lager pitje, maar nu hij oud genoeg is, laten we hem graag meegenieten van onze passie voor watersport!
Op naar mooie avonturen op de Nel!
Linde van Ettinger - Jelsma


Barend Hiltermann
Geachte leden van de Haarlemsche Jachtclub,
Ik wil me graag aan u voorstellen als nieuw lid van onze vereniging. Mijn naam is Barend Hiltermann, geboren in Rotterdam en van jongs af aan gepassioneerd door wedstrijdzeilen. Sinds mijn twaalfde heb ik deelgenomen aan diverse kampioenschappen, zowel nationaal als internationaal, in klassen zoals de Cadet, 420, RS500 en heb ik drie jaar fulltime gevaren in de 470. Daarnaast heb ik in teams gezeten in de classe: Maxfun, Regenboog en J22 op nationaal niveau. Ook in mijn professionele leven ben ik verbonden gebleven met de watersport, waar ik momenteel werkzaam ben voor Mystic. Samen met een gro ep vrienden hebben we een van 's werelds grootste merken voor watersportaccessoires opgericht. Hierdoor ben ik sinds 2010 actief bezig met kitesurfen, golfsurfen en tegenwoordig ook wing foilen. Ondanks mijn ervaring mis ik echter de reguliere woensdagavondwedstrijden en ben ik op zoek naar mogelijkheden om meer te leren over langeafstandzeilen. Ik hoop hier mensen te ontmoeten die ervaring hebben met grote overtochten en hun kennis met mij willen delen. Ik kijk ernaar uit om u allen snel te ontmoeten.
Met vriendelijke groet, Barend Hiltermann
Stephan Klocke
Hallo allemaal!
Mijn naam is Stephan Klocke en ik ben 39 jaar. Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland, maar na ruim 2 jaar in Nederland en eerdere avonturen in Wenen, München en Maastricht, voel ik me hier echt thuis. Samen met mijn vrouw Miriam woon ik nu in het prachtige Haarlem. Beroepsmatig zit ik in de IT, in mijn vrije tijd hou ik ervan om te sporten, of met onze jacht labrador te wandelen en te trainen. Tijdens een van mijn wandelingen bij de Mooie Nel met Oona, kwamen we Gaffel tegen, de hond van onze havenmeester. Dat was mijn eerste kennismaking met de Haarlemsche Jachtclub!
Ik ben relatief nieuw in de zeilwereld. Afgelopen zomer heb ik mijn CWO 1 diploma gehaald onder de fantastische begeleiding van Frank. Mijn enthousiasme voor zeilen is zo groot dat ik zelfs spontaan een zeilboot, een Granada 27 uit 1978, heb aangeschaft. Ik heb nog veel te leren en kijk ernaar uit dit avontuur samen met jullie aan te gaan. Ik ben benieuwd naar de gemeenschap binnen de club en alle mooie momenten die nog komen gaan.
Ik hoop jullie snel te ontmoeten, zowel op het water als in de club!
Hartelijke groet, Stephan


Wendy van Ombergen
Ik ben Wendy, 42 jaar en woon in Velserbroek met mijn man en twee kinderen. In het jaar dat ik geboren werd kocht mijn vader een zeilboot. Mijn zeebenen zijn letterlijk met de paplepel ingegoten. De zeilboot doet het na 42 jaar nog steeds en ik ben dan ook nog regelmatig met mijn vader op het water te vinden. Ik ben onlangs lid geworden bij de HJC om mijn zeilkennis uit te breiden en nog meer kneepjes van het vak te leren. En uiteraard hoop ik dat ik ook mijn kinderen kan enthousiasmeren voor de watersport. Ik vind het heerlijk om mijn tijd op het water door te brengen. Hopelijk tot snel op de haven!


 


Heleen van Huizen
Ik ben Heleen van Huizen en ik woon in Bloemendaal. Ik heb 2 volwassen zonen. Met mijn gezin heb ik jarenlang met onze Victoire gezeild in Nederland/ Belgische kust. Na de verkoop van de boot, merkte ik dat ik het zeilen miste. Daarom heb ik me vorig jaar ingeschreven bij de Zeezeilers van Marken voor een zeilreis in de Cariben. Dit jaar heb ik de RS Vareo gekocht om na mijn werk en in de weekenden te kunnen zeilen. Ik ben (IC)verpleegkundige en nu al een paar jaar locatiemanager van een cardiologische kliniek. Dat doe ik 4 dagen per week met enorm veel plezier.
Ik heb 30 jaar zeilervaring, vooral op kajuitjachten. Ik zoek eigenlijk iemand (een zeilinstructeur) die mij nog wat zekerder kan maken op mijn bootje RS Vareo. Vooral ook de handigheid met in en uit het water halen van en op de trailer. Tot nu toe stak altijd iemand een helpende hand toe, superfijn.
Mijn vriend is (nog) geen zeiler. Ik hoop dat ik het zeilvirus kan overbrengen. Vooralsnog hoop ik veel andere leden te ontmoeten en wens ik iedereen veel plezier en veilige zeemijlen.
Hartelijke groet, Heleen


Familie Zandijk
Wij zijn Casper (51), Marieke (44), Luuk (13) en Sofie (10) Zandijk.
Sinds kort zijn we de gelukkige eigenaren van De Vliegende Hollander. Een heerlijk schip dat we net hebben overgezeild van Lemmer naar Assendelft. Hopelijk is er een snel een plekje voor ons in Haarlem, waar we bijna 20 jaar wonen en de kids geboren zijn. In ons gezin is de zeilervaring behoorlijk verdeeld. Casper komt uit een echt zeil gezin en ook Luuk heeft de nodige ervaring opgedaan bij de zeeverkenners. Marieke en Sofie hebben echter net de eerste ervaring opgedaan tijdens de overtocht, welke verbazingwekkend vlekkeloos is verlopen. Ons schip is een Trintella 38 en heeft nog wat TLC nodig, maar dat gaat helemaal goedkomen. Wij zijn beide handig en Casper heeft de benodigde kennis. Ondertussen kijken we uit naar mooie tochten met de boot en het verenigingsleven bij HJC!
 


Tineke Stuurman
Ik ben Tineke Stuurman, single lady, momenteel 53 jaar oud. Moeder van een volwassen dochter en volwassen zoon en oma van 2 kleinzoons. Al vanaf mijn geboorte ben ik te vinden op een boot. Eerst een Valk, daarna een Waarschip 725. Zelf ben ik begonnen met zeilen in een, door mijn vader gebouwde, 9-voets jol. Daarna naar de Eurodinghy en vervolgens de Laser. De overstap naar de Vaurien heb ik met mijn zusje gedaan. Op onder andere de Mooie Nel hebben wij veel trainingen gedaan, wat uiteindelijk heeft geleid tot deelname aan een aantal (jeugd)wereldkampioenschappen.
Met mijn ouders hebben wij vele grote vakanties gezeild naar de Kanaal Eilanden. Met het Waarschip en later met een Pion.
Zelf heb ik inmiddels al weer 14 jaar de Zeno. Een Beneteau First 30 uit 1979. Daarmee ben ik terecht gekomen bij WV Bruynzeel. Helaas houdt deze vereniging op te bestaan vanwege het ontbreken van een haven. Bij Bruynzeel ben ik opstapper geworden bij de Mero. Samen met Coen heb ik al diverse zeiltochten gemaakt. Mijn eerste wens was een oversteek naar Engeland. Daarna van Denemarken tot Noorwegen (de Colin Archer Memorial Race) en van Rondje Noord-Holland tot de Markerwaddenrally.
Verder ben ik 2 weken co-schipper geweest op een 16 meter zeilschip in Griekenland, waar we de Santorini route hebben gevaren. Ook met single-reizen of een huurboot heb ik de Griekse wateren verkend.
En dan nu bij de HJC. Ik heb sterk de indruk dat ik hier mijn draai ga vinden. En ik kijk er erg naar uit om weer onderdeel te zijn van het verenigingsleven en nieuwe mensen te leren kennen. Tot ziens op de haven!
 


Lee Thomas
Hey there! I've mostly sailed dinghies in the past, and I'm excited to try out the Wednesday evening Laser races. Recently, I bought my first sailboat, a Jaguar 27, and I'm hoping to get some helpful tips and advice from other members at the yacht club.
My new boat, Seabastian, will be arriving at the mooring in mid-April, and I'd be more than happy to buy a round of beer at the yacht club bar for anyone who can offer me some lessons or advice. Thanks in advance!
Lee Thomas 


Patrick Christiaans

Mijn naam is Patrick Christiaans. Ik ben 36 jaar en geboren in Bangkok Thailand, op mijn 10e jaar verhuisde ik naar Soest in Nederland. Ik werk als GWK bij de KLM en woon nu 3 jaar in Haarlem. Varen zit denk ik in mij genen, mijn opa werkte zijn hele leven bij de marine, mijn oom was 9 jaar bij de marine en was een enthousiaste zeiler die altijd op zijn boot was te vinden en ook mijn vader vaarde, maar bij de koopvaardij.
Vijf jaar geleden woonde ik in Badhoevedorp in een dijkwoning aan de Ringvaart en kocht mijn eerste kajuitmotorboot een Shetland 535 Suntrip. Deze boot was in zeer slechte staat, stap voor stap heb ik deze boot helemaal zelf opgeknapt en genoot ik van het opknappen en daarna van het varen. Een van mijn mooiste vaaravonturen, was om met de boot op een trailer achter de auto naar Kroatië te rijden waar ik prachtige tochtjes maakte in Nationaal park Kornaten.
Varen met de motorboor is leuk, maar varen met een zeilboot lijkt mij veel en veel leuker, vandaar dat ik mij met veel plezier bij de HJC heb aangesloten om mij nu toe te leggen op zeilen.
Tonny en Kang Chung
Wij zijn Tonny en Kang Chung en wonen in het kleine wijkje “Land in Zicht” in Haarlem Noord. Dus aan de “overkant”, daar waar vroeger de HJC zijn plek had.
Wij zijn pas een jaar of 18 actief op het water. Ik heb vroeger wel regelmatig (mee)gevaren, maar voor Tonny begon het ongeveer 18 jaar geleden. Motorboten en sloepen huren en daarmee met het gezin in Friesland en op de Vecht en de Zuid Hollandse plassen varen. Tonny was toen ook om.
De kinderen gingen op een gegeven moment op zichzelf wonen en dan komt er ruimte om te investeren in een lang gekoesterde droom – een eigen boot.
Sindsdien snakken we elk voorjaar naar het moment dat de boot weer het water ingaat. En wat ons daarin trekt: buitenlucht, vrijheid, rust, leuke mensen ontmoeten, vriendschappen sluiten en over het geheel …. genieten. En nu we het werkzame leven achter ons hebben gelaten, hebben we heel veel tijd om dat in te vullen. Wij hebben twee dochters, een schoonzoon en een kleindochter. De eerste drie zijn nog niet geïnfecteerd met het vaarvirus. Onze kleindochter lijkt dat al wel.
We zijn samen begonnen met een Dehler29 met als standplaats Volendam. Na ongeveer 7 jaar zijn we overgestapt op een motorsloep, een Intercruiser 29, waarmee we heel Nederland zijn gaan bevaren en tevens lid geworden van een club van eigenaren van een Intercruiser. Maar als je veel tijd hebt en ook veel aan het varen, daarnaast ook nog eens een beetje bootjesgek bent, dan kan het voorkomen dat je ineens tegen een erg leuke boot aanloopt. Eén met toch iets meer comfort en leefruimte. Dat is in augustus 2022 gebeurd. En nu zijn we de trotse eigenaren van een Nimbus 365 Coupé, waarmee we vorig jaar nog kort hebben gevaren. En aan het einde van het vaarseizoen ook nog een korte periode als passant bij de HJC gelegen. Maar deze grotere boot betekent ook dat wij niet meer op onze eigen vaste ligplaats voor ons appartement kunnen liggen. Reden om op zoek te gaan en na een aantal opties te hebben bekeken en de revue hebben laten passeren, vonden wij gevoelsmatig de HJC een goede keus. Hoewel we hier nog geen vaste ligplaats kunnen krijgen, leek het ons wel goed om het lidmaatschap aan te vragen. Daarnaast in het voor- en najaar als passant hier een plekje te vinden. Daarmee de sfeer van de vereniging te gaan ervaren. Als kind en jongeman woonde ik al in Haarlem-Noord en kwam toen ook op de HJC, wanneer ik met een toenmalige vriend in zijn 16 kwadraat meezeilde.
Op groter water verlangen we overigens nog steeds naar een zeil, het gekabbel van het water en de rust die daarvan uitstraalt. Qua varen en vaargebieden zijn we nog steeds “broekies” en willen we dat de komende jaren verder, ook buiten Nederland, uitbouwen en beleven.
Door het varen en ons lidmaatschap van een botenclub, hebben wij heel veel leuke contacten opgedaan en daar zijn ook vriendschappen uit voortgekomen. Wij hopen ook binnen de HJC leuke en gezellige dingen mee te maken en waar mogelijk ons beste beentje voor te zetten.
Kang en Tonny Chung
WING

Nico, Janet en Charlotte Streefkerk
Wij zijn Nico, Charlotte (5 jaar) en Janet en we wonen in Haarlem. Alledrie houden we van het water, de zee en vinden we samen zeilen fantastisch. Vooral als we wat langer op pad gaan. Vroeger vaarden Nico en ik samen naar Engeland, Frankrijk en België in een zwaar zeiljacht en nu varen we samen met Charlotte lekker in en rond Nederland in een lichtere, comfortabele zeilboot Jeanneau Sunway. We zijn heel erg onder de indruk van de HJC op vele fronten en zijn zeer warm welkom geheten door de havenmeester en vrouw en kijken ernaar uit elkaar te ontmoeten alsook dat Charlotte iets ouder is en mee kan zeilen. We gaan elkaar treffen!
Groet, Janet

Koen Oosterhuis
Beste HJC-ers,
Even voorstellen: mijn naam is Koen Oosterhuis, ik woon nu alweer 16 jaar in Haarlem met mijn vrouw Annelies en onze drie kids, Eline (14) , Merel (11) en Thijs (6).
De liefde voor alles wat met watersport te maken heeft heb ik van huis uit meegekregen. Zo heb ik goede herinneringen aan het zeilen als kind in ons open zeilbootje met de illustere naam “de Kaaiman” aan de randen van de Loosdrechtse plassen bij Breukelen. Ook was er het zeilen op het Lauwersmeer in de spanker van mijn opa. Het zeilen werd altijd zeer serieus genomen, het gebruik van de motor was uit den boze. Ik herinner me dan ook nog goed het eindeloos laveren over het Dokkumer Diep om van Jachthaven Lunegat naar het Lauwersmeer te komen.
Als middelbare scholier en student heb ik veel gewindsurft o.a. op het Zuidlaardermeer en het IJsselmeer en het Wad, vaak samen met mijn broers maar ook als lid van de Groningse studenten windsurf vereniging. Met de komst van ons gezin is het windsurfen wat minder geworden. De laatste jaren heb ik ook het suppen ontdekt en ik ben al heel wat keren langs de mooie haven van de HJC gesupt. En zo is de wens om het zeilen weer op te pakken gaan kriebelen. Toen Bart Vertelman, (eigenaar van Code Geel) lid werd van jullie vereniging en ons een paar keer mee uit zeilen nam was er geen houden meer aan.
Dit najaar heb ik een Waarschip 725 gekocht met de mooie naam “Knock on Wood”. De boot ben ik nu aan het opknappen en ik kan niet wachten om er mee te gaan zeilen op de Mooie Nel!
Tot snel op de HJC!
Koen Oosterhuis

Dereck Oerlemans
Hallo allemaal,
Mijn naam is Dereck Oerlemans en ik word in december 2022 52 jaar. Het afgelopen najaar heb ik een aantal keer meegedaan aan de Laserwedstrijdjes op woensdagavond. Daar ga ik met veel plezier volgend jaar mee verder. Het was mooi om te merken dat ik 35 jaar na mijn laatste clubwedstrijdje met een kloppend hart van opwinding mee mocht doen. De Mooie Nel lijkt in veel op De Kralingse Plas in Rotterdam, waar ik het wedstrijdzeilen geleerd heb. Het gevoel is net als toen en dat is echt heerlijk om te merken.
Na alle jaren na de Optimist en Pluis, heb ik veel gezeild op de Friese meren, het IJsselmeer, de Waddenzee, de Zeeuwse wateren, de Noordzee, de zeeën rondom het Verenigd Koninkrijk en de Middellandse Zee. Van tjalken tot scherpe jachten en van lesgeven aan cursisten tot het opleiden van instructeurs. Die laatste twee waren via de Groninger Studenten Zeilschool in Gaastmeer.
Ik ben niet officieel getrouwd met Fleur en heb twee zoons, Coen (12) en Boris (8). Coen heeft het zeilen in de Optimist al geprobeerd bij de HJC en Boris gaat dat volgend jaar doen.
Met goede groet en een gelukkig Nieuwjaar,
Dereck

Vicente Zegers
Hello, My name is Vicente Zegers, I am living in Haarlem with my wife Natalia and our two daughters Violeta and Matilde. We are related to the boat building for more than 20 years. We start working with Natalia when we finish the university, leaving and working in a very small house and workshop in a remote village in the island on Chiloe in the North Chilean Patagonia. Time on time our little shipyard starts to grow, with big effort and with the support of many people and companies mainly from the Netherlands who have shared their knowledge with us. You can see our website www.navikpatagonia.com
This summer we arrive to Haarlemsche Jachtclub and we had an incredibly good feeling in the Jachtclub, we spend almost 3 weeks living onboard, and we realized how much dedication and love is in every detail. The way that everything is maintained, organized, and every person that we met made us feel this was the perfect place. Although my wife and I have Dutch ancestries, we don’t speak Dutch yet, so unfortunately, we couldn’t follow the conversations during coffee mornings this summer. We are very grateful with the possibility to become members of the club. I have a lot to learn from other members and I hope to help in the volunteer works.
 
Arnoud van Voorst
Even voorstellen!
Wij zijn Arnoud en Carlet en wonen in Haarlem. Arnoud werkt in de Vastgoed branche en ik ‘vlieg’ bij KLM. Beiden zijn we opgegroeid op het water en sinds we elkaar kennen varen we samen; gestart met een console bootje op Loosdrecht, waarna we haar in 2015 omgeruild hebben voor een snelloper en sindsdien liggen we bij Jachthaven Nauerna.
Bij elke zonnestraal gaan wij het water op en is de Mooie Nel een plek waar wij veel te vinden zijn.
De HJC is een haven waar we de afgelopen seizoenen regelmatig (en graag!) als passant gelegen hebben en nu zijn we lid.
Tijdens het 105-jarige jubileum hebben we al kennis mogen maken met de gezelligheid die HJC te bieden heeft en kijken er naar uit om jullie allen te ontmoeten!

 
Wij zijn Vera Mirck en Hendrik Warmerdam.
Hendrik had voordat wij een relatie kregen al veel vaar ervaring. Hij woonde allereerst al op een woonboot dus zat in het dagelijks leven al op het water. Maar daarnaast had hij samen met zijn broer een zeilboot. Prachtig dat zeilen op het IJsselmeer maar helaas werd ik misselijk en vond ik het ook wel wat eng.

Maar het waterleven zelf vond ik wel heerlijk. Daarom de zeilboot verkocht en op aanraden van Ron van Assema een Doerak gekocht. Wij vonden namelijk dat je ruimte genoeg moet hebben om binnen te kunnen bridgen. Het is een hele oude uit 1969 met als bouwnummer 32. Dus het is een van de eerste die gebouwd is en daarom is het staal ook nog erg dik ( heb ik me laten vertellen). We zijn er erg blij mee en hebben al veel door Nederland gevaren met als hoogtepunt een tienweekse vaartocht door bijna alle provincies. We hopen ook hier met veel plezier te liggen en zijn blij met onze huidige plek.

Arjan van Zuylen
Beste allemaal,
Mijn naam is Arjan van Zuylen, ik ben 49 jaar en woon met mijn gezin in Bloemendaal.
Ik ben sinds kort lid geworden van jullie mooie vereniging. Vorig jaar mocht ik voor het eerst kennis maken met de haven toen mijn zoontje Florian een dag is komen zeilen. Inmiddels ben ik elke vrijdag avond op de jachthaven te vinden tijdens zijn wekelijkse zeilles en heeft hij ook al een privéles mogen genieten bij Fleur.
Over mijn zeilachtergrond, van jongs af aan elke week met mijn ouders mee op de Etap 22 en de Gladiateur 33. Later in de verkoop van de Centaur bij Jachtwerf Zaadnoordijk in Uitgeest. De afgelopen jaren is het jaarlijks zeilen beperkt tot heerlijke vakanties in Kroatië.
Ik hoop mijn zoon en straks mijn dochter met deze mooie sport kennis te kunnen laten maken en mede door mijn lidmaatschap weer meer en dichter bij de watersport te komen.
Ik heb er zin in.
Groet, Arjan

Dmytro Mykhailov
Hi,
My name Dmytro Mykhailov. I prefer friends to call me Dima. I moved to the Netherlands with my family four years ago from Ukraine.
My first experience with wind and water was in 2010 when I started windsurfing and about 3 years ago I have started kite surfing. During the pandemic, I started sailing and found that I loved it even more than other activities. So far I got training with RYA and passed 'competent crew', 'day skipper', and 'Yachtmaster theory' courses. On every occasion, I try to go sailing to have fun and practice. For a year I had Waarschip 725 which I sailed a lot single-handed. Now looking for a bit bigger boat to have more space for me and my family, where our 2-years old daughter can play as free as possible.  
Here is a video from my Competent Crew course. Apart from sailing, I am a passionate motorcyclist and snowboarder/skier.
Glad to join the club and looking forward to having a great and gezellig time together.
Kind regards,
Dima

Ruud Versteeg
Even voorstellen: mijn naam is Ruud Versteeg.
In 1992 kocht ik een totaal uitgebrande stalen zeilboot zonder ook maar ergens verstand van te hebben en met twee linker handen. Het heeft toen heel wat  
jaartjes geduurd voordat de boot weer technisch vaarklaar was. In het begin gingen we ook met luchtbedden erin op vakantie. En zo elk jaar wat verder opgebouwd. De boot, Wietske Lena, is vernoemd naar mijn moeder, waar zij erg trots op is. Inmiddels zijn we 2 keer met de boot naar de Oostzee geweest en we hopen de komende jaren daar meer te komen nu we uitgewerkt zijn. Samen met mijn vrouw Nel hebben we onze bloemenkiosk na 43 jaar in Den Haag verkocht. Mijn vorige vereniging, de Bruynzeel haven in Zaandam, is opgeheven, we zijn blij dat we lid konden worden van de mooie HJC. 

 
Chris Groeneveld
Mijn naam is Chris Groeneveld. Als jochie rustte ik op zolder mijn gele opblaasbootje uit met een tuigage van bezemstelen en een oud laken. Mijn vader en moeder waren minder overtuigd van de zeewaardigheid dan ikzelf, en ik kan mij ook geen tewaterlating herinneren van mijn creatie. Toch was het Project Opblaaszeilboot niet voor niets, want mijn ouders beloonden het met een week zeilschool, op de Kaag. Toen was ik gelijk verkocht: ik zeilde daarna veel als zeilinstructeur, als maat op de bruine vloot, met eigen en geleende boten, en als bemanning op schepen van vrienden. Omdat ik mij heb voorgenomen minder te gaan werken, en meer te gaan zeilen, heb ik dit jaar samen met mijn partner Marieke weer zelf een schip gekocht, de Perfect Day. Het is een Jeanneau Sun Light 30, en zij ligt deze zomer in de Buyshaven in Enkhuizen. En nu maar hopen op een lange zomer met mooi weer. Tot ziens op de vereniging!
 
Mark Bekkers
Hi, ik ben Mark, woonachtig in Heemstede notabene tegenover de haven van Heemstede en zou mij bij deze willen voorstellen. In het dagelijkse leven verzorg ik de Europese logistiek voor de marktleider in Gaming voor casino’s, tevens ben ik met Youri (mijn zoon) een vrijwilliger bij de Stichting Kinderdroomwens, waarbij we getraumatiseerde kinderen helpen.
Youri en ik willen ons graag verdiepen in het zeilen. Na hier en daar te hebben meegevaren, willen we daar dit voorjaar mee beginnen. We hebben een zeilboot die we deze zomer mogen gebruiken/lenen om eventueel over te nemen.
Dit was voor ons de reden om ons in te schrijven. Samen hebben we hier nu al heel veel zin in.
Harry van Duijnen
Het was pas in 2018 dat wij onze eerste boot kochten, dat was een sloep van 4,8 meter met bb motor. In vergelijking met vele andere vaarliefhebbers zijn wij dus nog maar groentjes op het water. Tóch hebben wij in die paar jaar al vele uren op het water doorgebracht, vooral in- en om Haarlem. Inmiddels 2 boten verder zijn wij sinds de zomer van het vorig jaar de trotse eigenaar van een weekendkruiser van ruim 9 meter. Het is een Crown Riverholiday 850 uit 1993 met een nog mooi lopende Nanni 6 cilinder dieselmotor. Het grote voordeel van deze boot- nu nog ‘Pepper’ genaamd- is dat de ramen van de kuip neergeklapt kunnen worden, zodat we onder alle bruggen op het Spaarne door kunnen varen zonder dat ze geopend moeten worden. Natuurlijk hebben we een aankoopkeuring laten uitvoeren- en dat was maar goed ook- want er kwamen wel een paar gebreken naar voren. Gelukkig niks urgents, zodat we de rest van het seizoen heerlijk hebben kunnen varen, alles bij elkaar zo’n 90 uur.

Onze eerste vaartocht met de Pepper was eind juni vorig jaar vanuit Echtenerbrug in Friesland waar we de boot hebben gekocht. In 3 dagen tijd zijn we naar het westen gevaren- met een eerste overnachting in Zwartsluis en de 2e nacht in de jachthaven bij het Erkemederstrand. Dat was een mooie tocht, alleen toen we op de 3e- en laatste dag vanaf de randmeren het IJmeer op vaarden- en de wind plotseling opstak- hebben we een angstig uurtje beleefd. Er zit geen windmeter op de boot, maar het moet toch minimaal windkracht 5 a 6 zijn geweest. Een onvervalste vuurdoop zullen we maar zeggen… Het laatste stuk over het Noordzeekanaal was gelukkig een makkie- en voor ons weer bekend terrein.

Na een aantal keren te zijn langs gevaren op de Mooie Nel, hebben we op een zondag in September 2021 de stoute schoenen aangetrokken- en aangelegd op de passantensteiger bij de Haarlemsche Jachtclub. Daar werden we verwelkomd door de havenmeester en z’n vrouw die ons meteen uitnodigden voor een kop koffie in het havenkantoor op de 1e verdieping. Tot mijn verbazing- en verrassing ontdekte ik vanuit het havenkantoor een schip dat als 2 druppels water leek op de onze. Het bleek inderdaad een zusterschip te zijn- dus ook een Crown Riverholiday- alleen is deze ong. 1 meter langer dan de onze en 5 jaar jonger. Via de Crownersclub ben ik daarna in contact gekomen met de eigenaar van het schip- en naar ik later hoorde is Leonard een gerespecteerd lid van de HJC. Kort na ons bezoek, heb ik mezelf aangemeld voor het lidmaatschap- en na een gesprek met de ballotagecommissie zijn we toegelaten tot de club. Tijdens de kennismakingsbijeenkomst op 25 oktober 2021 hebben we meteen al leuke gesprekken gehad met zowel bestuursleden- als ook enkele leden van de HJC. We hebben meegedaan met de Mooie Nelloop en ook de 1e bardienst hebben we al achter de rug.

Momenteel ligt de boot op de kant- en ben ik in de weekenden druk aan het klussen. Dat betreft o.a. het verhogen van de rondzit in de kuip (van 35- naar 45cm), het aanbrengen van een walstroomaansluiting en enkele 12V- en 220 stopcontacten. Jelle Gerritsen is bezig met het vervangen van de schroefas, demperplaat en een keerring van de motor. Binnenkort zal de boot worden omgedoopt naar LIDIA III- inderdaad onze 3e boot- en vernoemd naar de zuster van mijn vrouw die in 2011 is overleden.

Wij kunnen niet wachten tot de LIDIA III weer in het water ligt en we de komende jaren hopelijk nog vele leuke- en gezellige uren bij de HJC kunnen doorbrengen.
Harry van Duijnen
Brigitte Hetem
Guido Hiemstra
Ik ben Guido en woon samen met mijn vriendin Patricia en ons dochtertje Jaice (6 maanden) in Heemstede. Ik ben opgegroeid in en op het water, maar dan voornamelijk met motorboten. Ik ben pas jaren later op vakantie in aanraking gekomen met het zeilen op zee met een Hobie Cat. Helemaal verkocht! Twee jaar geleden deed zich een once-in-a-lifetime kans voor om een Jeanneau Sun Rise 34 over te nemen. Afgelopen periode veel geklust en opgeknapt (incl. nieuwe naam). Nu willen wij graag meer ervaring gaan opdoen en vertrouwd worden in het zeilen. Dat hopen we hier samen met jullie bij de HJC te kunnen bereiken. Ik ben 12 jaar automonteur geweest en nu ruim 3 jaar werkzaam als accountmanager bij Duijvelaar Pompen. Dus als er leden zijn die technische vragen hebben, brand los! We kijken uit naar komend seizoen. Tot snel!
Groeten Guido, Patricia en Jaice
 
Thomas Le Gras Bleeker
Beste Leden,
Het zeilen is volledig nieuw voor mij. Natuurlijk wel eens mee mogen zeilen met vrienden en toen wist ik al dat ik het graag ooit eens zou willen leren. Zie de foto…  
Dat moment is nu. In de lente begin ik aan mijn cursus en hoop daarna met regelmaat een boot te kunnen huren bij de vereniging.
Ik ben Thomas Le Gras Bleeker, 37 jaar. Geboren in Haarlem, maar na een lange periode in Amsterdam weer terug in Haarlem. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen en werk als art director bij een reclamebureau. 


 
Lizette van der Kamp
Mijn naam is Lizette, en sinds begin 2022 nieuw lid. Werktuigbouwkundige en werkzaam in publiek (‘groene’) infrastructuur in ontwikkelingslanden vanuit BZ. Samen met mijn 2 jonge kinderen en vrouw zijn we woonachtig in Haarlem sinds 2014. Ik heb leren zeilen en surfen op het prachtige Zuidlaardermeer, waar mijn opa in de jaren 60 een woonboot heeft gebouwd en onze familie al jaren komt. Later heb ik op de Friese meren gezeild en ben ik in de beginjaren van de opkomst in 2000 gaan kitesurfen. Ik heb daar een aantal seizoenen les in gegeven, maar sinds we kinderen hebben doe ik het nog weinig. Wel zwem ik veel en doordat we naast het Spaarne wonen, suppen we ook regelmatig naar de Mooie Nel met de kinderen. Graag wil ik onze kinderen ook leren zeilen, nu 6 en 8 jaar. De Jachtclub en de Mooie Nel is letterlijk onze ‘achtertuin’; ik kijk daarom uit naar de water-activiteiten met de kinderen, op deze prachtige locatie en met andere leden!
Groetjes
Lizette van der Kamp

Marco Bouman en Bianca Tillemans
Beste leden,
Graag willen wij ons even voorstellen. 
Wij zijn Marco Bouman en Bianca Tillemans.
Bianca is verpleegkundige bij een zorginstelling en ik ben werkzaam in de luchtvaartbrandstof. Wij zijn inmiddels 14 jaar samen. Samen hebben wij 4 kinderen waarvan er inmiddels 3 volwassen zijn. Momenteel zijn wij niet in bezit van een boot maar zijn zeker op zoek om onze passie weer op te pakken.
Sinds kort zijn ook mijn zwager Mark (broer) van Bianca en schoonvader Ruud lid van de HJC waardoor ook wij deze overstap zijn gaan maken naar deze prachtige haven.
Wij hopen dan ook snel met meerdere leden kennis te kunnen maken.
Groetjes en tot snel.

 
Sonja Krouwels
Op de foto is onze zoon Pieter te zien en daarnaast zit ik. Mijn naam is Sonja Krouwels. In het dagelijks leven ben ik docent bij de opleiding Sport en Gezondheid.
Naast het gezinsleven, mijn werk en studie (opleiding fysiotherapie), fiets ik graag wedstrijden. Wielrennen is een sport die wij allemaal fanatiek beoefenen. We houden van dynamiek, buiten en samen zijn. Daarom hebben we vorig jaar besloten om een nieuwe gezamenlijke hobby aan ons leven toe te voegen.
Wil je meer weten? 
Zondag 13 maart staat mijn man, samen met Pieter, achter de bar dus kom dan gezellig een bakkie drinken ;-)
Groeten, Sonja


Roos Naves
"Loef wijkt voor lij
Door de vlagen vrij
Hoog aan de wind
Spelend als een kind
Geef me fok en schoot
Varend word ik groot
Vliegend over het water
Zo raakt nu het later

Opkruisend oploevend
Zware wind overtroevend
Hang ik aan zij
Armen tot vleugels vrij
Zwevend over het meer
Zeilend zingend tekeer
Zo kan ik vliegen
In de wind tot rust wiegen."

Een gedichtje dat ik schreef naar aanleiding van een zeiltocht in juli 2021. Dit is wat zeilen met mij doet. Mijn naam is Roos Naves, 26 jaar oud en sinds twee jaar door de liefde voor het zeilen gepakt. 
Groeten, Roos Naves
Ruud Tillemans
Beste leden,
Graag wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Ruud Tillemans en ben getrouwd met Klaaske. Wij hebben een Polaris motorboot, die de Duif heet.
Ik ben een watersporter in hart en nieren en heb dit weer doorgegeven aan onze kinderen. Zoals jullie misschien al weten, heeft onze zoon Mark met zijn gezin zich al aan jullie
voorgesteld. Vandaar dat wij ook naar de HJC zijn gekomen.
Hartelijke groet,
Ruud Tillemans
Leo van de Guchte
Mag ik me even voorstellen. Ik ben Leo van de Guchte geboren in 1950. Nu alweer enkele jaren gepensioneerd en voorheen werkzaam als verpleegkundige. Lange tijd had ik in Monnickendam een ligplaats en voer ik met de boot voornamelijk op het Marker en IJsselmeer. Ik ben overigens een echte “mooiweer zeiler” Het lijkt me leuk om bij de HJC te liggen en van daaruit tochtjes te ondernemen. Ook het deelnemen aan het verenigingsleven en samen wat werkzaamheden verrichten zal denk ik best gezellig zijn. Ik hoop dan ook snel met meerdere leden kennis te kunnen maken.  
Caitlin Voogdt
Hi iedereen! Ik zal mijzelf even voorstellen; Ik ben Caetlin Voogdt (27 jaar) en ik woon in Haarlem met Ben. Een grote kans dat jullie mij de afgelopen twee jaar al eens zijn tegengekomen op de haven met Ben. We hebben vorig jaar flink geklust aan de Donna, een Oceaan 25. Maar naast het opknappen is er natuurlijk ook genoeg tijd gemaakt om te zeilen, te borrelen en op de Mooie Nel voor anker te gaan.
In november hebben wij de Ka Ora, een Moody 40 uit 1981, van Robert mogen overnemen. En met de titel van mede-eigenaar werd het natuurlijk ook tijd om lid van de HJC te worden. De komende maanden hebben we weer genoeg kluswerk voor de boeg, dus we zullen heel wat weekend op de haven te vinden zijn. En we duimen dat we volgend jaar weer een prachtige zomer hebben zodat we dan weer kunnen genieten van lange zomeravonden op onze boot.
Hopelijk tot snel!

Hans Barnhorn
Mijn naam is Hans Barnhoorn (54 jaar) en ik ben Adviseur Zuiveren bij het Hoogheemraadschap van Rijnland. Ik woon samen met mijn vriendin, Sylvia van Attekum, in Spaarndam. We hebben nu nog geen boot, maar wij hebben ons oog laten vallen op een Barkas en willen deze binnen een paar jaar aan gaan schaffen. Een ligplaats kan nog wel even duren en daarom hebben we ons alvast in laten schrijven.
Na het introductiegesprek hebben we een rondje over de jachthaven gelopen en waren we beiden zeer enthousiast. De haven ziet er keurig en goed onderhouden uit en is door groen omringd, waardoor de haven een sfeervolle uitstraling heeft. Wij verheugen ons op de toekomst.
Mijn standplaats bij Hoogheemraadschap is de rioolwaterzuivering naast Schoteroog en ben dus eigenlijk de “buurman” van de HJC. Het lijkt mij leuk om een keer te laten zien wie de “buurman” is en wat wij daar dan zoal doen.

Maarten Bicknese
Hi, ik ben Maarten Bicknese (32). Vele hebben me vast in de afgelopen twee jaar wel rond zien lopen op de haven, maar nu ben ik dan ook echt lid! Mocht ook wel nu ik mede eigenaar ben van een Dehler Optima 101 (voormalig de Comet). Het borrelen en klussen van de zeilsport heb ik ondertussen onder de knie. Langzaam maar zeker begin ik ook te leren hoe ik de boot (of surfplank) vooruit kan krijgen.
Om het weekend zijn mijn dochters, Eva-angelica (7) en Noa (4), ook van de partij. 
Groeten,
Maarten Bicknese 
Cees Zon
Beste leden,
Sinds kort ben ik lid mogen worden van de HJC en daar ben ik dankbaar voor en trots op. Als kind heb ik bij HJC leren zeilen in de Optimist en ik hoop in het voorjaar de Randmeer die er toen ook lag, weer "thuis" te kunnen brengen. Ik woon in Haarlem met Eva en mijn kinderen Sophia (2) en Hugo (0). Uit mijn vorig huwelijk wonen Siem (15) en Jan (11) de helft van de tijd bij ons. Beiden zijn al op Randmeer kamp geweest en vinden zeilen ook erg leuk. Ik hoop jullie snel op de haven te mogen ontmoeten!
Hartelijke groet,
Cees Zon

 
Diederik Quant
Ik ben Diederik Quant. Ik heb mijn hele leven in Haarlem gewoond, maar woon sinds twee jaar in Heemstede. Ik ben min of meer geboren in de BM van mijn vader en ben al vroeg mijn zeilcarrière in een houten Optimist begonnen. Later in een Laser en nu een 470. De BM is ook nog altijd in de familie. Ik heb enkele jaren (CWO) zeilles gegeven in de Valken van roei- en zeilvereniging "Het Spaarne" op de Mooie Nel. Door de mogelijkheid de 470 bij de HJC- en dus dichter bij huis neer te leggen, hoop ik dat ik de komende jaren nog meer tijd kan doorbrengen op het water en mijn steentje kan bijdragen op de vereniging!
Diederik Quant

Sybren Jelles
Mijn naam is Sybren Jelles. Ja, de jongere broer van Adse. Samen met mijn vrouw wonen en hebben wij ons eigen bedrijf, in het centrum van Haarlem. Met zoon Joep Jelles, ook lid geworden, hebben we zin om de Mooie Nel op te gaan en andere clubleden te ontmoeten.
Mark Tillemans
Beste leden,
Graag stel ik mij even voor. Ik ben Mark Tillemans, 38 jaar oud, getrouwd met Cynthia en heb 2 lieve kinderen van 2 en 4 jaar genaamd Daan en Roos. Van beroep ben ik grondwerktuigkundige bij TUI. Toen ik 5 jaar oud was hadden mijn ouders een motorkruiser gekocht. Ik hielp mijn vader altijd met het onderhoud van de boot. Eigenlijk was ik vroeger altijd al op het water te vinden. Vele jaren later zijn wij nu zelf de trotste eigenaar van een combi kruiser 1200 GSAK genaamd Pacifico (dit betekent vredig). We liggen nu bij de JVW op Schoteroog. Ik heb het hier nog steeds erg naar mijn zin, alleen vind ik het terrein voor mijn kinderen niet zo kindvriendelijk. Ook worden er bij de Haarlemse jachtclub meer activiteiten voor de jeugd georganiseerd. In augustus ben ik gaan kijken op de jachthaven en ik was erg onder de indruk. Het ziet er allemaal netjes en mooi uit. Ik heb met meerdere mensen een praatje gemaakt en voelde me er meteen thuis. Al het groen om je heen geeft je een vakantie gevoel. Vandaar de keuze voor de HJC. Ik wens iedereen een fijn najaar toe en hoop dat er in de aankomende jaren een plekje vrij mag komen voor ons bij de HJC.
Met vriendelijke groet, Mark Tillemans

Sander van Berloo
Even voorstellen.
Mijn naam is Sander van Berloo. Ik ben 51 jaar oud en ben een elektronica engineer op het LUMC in leiden. Daar ontwikkel ik apparaten voor onderzoek of nieuwe medische technieken.
Afgelopen zomer heb ik samen met mijn dochter Tessa (14 jaar oud) een paar keer een zeiltochtje gemaakt (onder begeleiding van Bart en Paul). Dit beviel zo goed dat we van plan zijn om zeilles te nemen zodat we af en toe een bootje kunnen huren of eventueel iets kunnen kopen. Als alles goed gaat zien jullie mij en mijn dochter komend voorjaar regelmatig op de Haarlemsche Jachtclub bij de zeilles! Ik hoop dat het een groot succes wordt en we komend jaar veel plezier gaan beleven.
Sander en Tessa van Berloo

Bart Vertelman
Beste HJC Watersporters,
Ieder voorjaar begon het weer te kriebelen. Water, wind, zeilen…daar moest iets mee. Naast windsurfen, kanoën, suppen en af en toe een boot huren, werd het tijd om de oude hobby weer op te pakken. Na jaren een eigen (open) zeilboot te hebben gehad, stond dit met de komst van de kinderen tijdelijk in de ijskast. Maar het plan voor een kajuitzeilboot was er nog steeds. Dus op een zonnige dag een rondje langs de havens gemaakt. Bij HJC werd ik enthousiast ontvangen door de havenmeester en kreeg spontaan een rondleiding. Dus direct bij thuiskomst ingeschreven en op naar de ballotage.

Deze zomer kochten we een boot en daar liggen we dan opeens in de haven, wat een rijkdom!
’s Avonds gewoon even op de fiets naar de haven, om een rondje te zeilen of gewoon een duik en daarna eten op de boot. Het is een bescheiden Dehler Delanta, maar wel knalgeel, dus je kunt er niet omheen. De naam heeft hij al lang (‘Code geel’) en heeft ons inmiddels al veel reacties opgeleverd…
Deze zomer hebben we meteen een weekje getest met het gezin op de Kagerplassen en dat was erg geslaagd. Bijna het leukste was wel in konvooi door Haarlem terugkomen en daarna natuurlijk terug in de inmiddels vertrouwde box bij HJC. Ik heb al diverse gesprekjes gevoerd met enthousiaste leden en kijk er naar uit om dat nog meer te doen, dus tot snel op de steiger.

PS: Mijn naam is Bart Vertelman en samen met Fenneken, onze dochter Guusje en zoon Hylke hopen wij nog vaak in en om de haven te zijn. 
Micro Leardini
Dag Iedereen,
Mijn naam is Mirco (25) sinds 1,5 jaar helemaal gek van zeilen en sinds kort vader van een klein lief meisje.De boot waar ik de aankomende jaren in wil zeilen is de Laser, dus ik zal proberen er veel woensdagavonden bij te zijn. Ik zie ernaar uit om jullie te ontmoeten!

Familie Bourquin
Graag stellen wij ons als nieuw lid voor:  
We zijn een gezin van vier, bestaande uit Bonnika (moeder, 45), Emile (vader, 44), Noah (8) en Lisa (6). Afgelopen november  zijn we van Voorburg naar Driehuis verhuisd, terug naar de omgeving waar Bonnika is opgegroeid, namelijk Spaarndam. Ikzelf ben geboren en opgegroeid in Den Haag. Bonnika hockeyt bij Hockeyclub Haarlem, ik voetbal bij VUC in Den Haag. Onze boot is een Antaris Mare Libre 770.
We zijn erg blij met ons verkregen lidmaatschap bij de Haarlemsche Jachtclub en hopen snel met andere leden kennis te kunnen maken en de dynamiek van de vereniging te kunnen beleven. 
Tot snel.
Emile, Bonnika, Noah en Lisa
Frank Hubrecht
Hallo, even een korte intro van kersvers lid van de mooie Haarlemsche Jachtclub:
Ik ben Frank Hubrecht en vader van 3 dochters, 19, 17 en 14 jaar. Getrouwd met Leontien. Zelf ben ik een enthousiast watersporter, ooit begonnen met de catamaran op zee tijdens mijn schooltijd. In mijn tijd in Amsterdam was ik mede-eigenaar van een mooie sloep. Tijdens vakanties gingen wij vaak zeilen met vrienden in binnen en buitenland. Nu de kinderen wat ouder zijn wil ik graag weer wat vaker op het water zijn. De Haarlemsche Jachtclub lijkt mij een mooie uitvalbasis voor vaartochten in binnen en buitenland. Wij zijn nog een zoektocht naar een geschikte boot dus dat is nog spannend. Tot snel op de club!
Maaike van Uchelen
Mijn naam is Maaike van Uchelen. Sinds een paar seizoenen zeil ik in de laser en ben ik verslingerd geraakt aan dit boottype.
Je kunt me ook in een valk op de Mooie Nel zien, bij KNRZ Het Spaarne geef ik zeilles. Ik ben 48 jaar en zeker niet te oud om te leren. Er is namelijk in een laser nog genoeg om onder de knie te krijgen. Ik verheug me erop bij de HJC op de woensdagavonden te gaan varen, vanaf begin juni verwacht ik mee te kunnen doen.
Tot op of bij de Mooie Nel!
Hier de nieuwe leden van de afgelopen maanden.

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix