instagram

Barlijst

Klik op de volgende link: barlijst

Lees hieronder de procedure bardienst.

;

Procedure bardienst

Uit gesprekken met leden merken wij dat de afspraken voor het vervullen van een bardienst niet bij iedereen duidelijk zijn. Daarom hierbij alles nog eens op een rijtje.

Het lidmaatschap van een vereniging brengt met zich mee dat leden zich ook inzetten voor de vereniging. Bij de HJC is de “bardienst” daarvan een belangrijk voorbeeld, deze wordt als enige activiteit daadwerkelijk voor u ingepland. Hoe dat in zijn werk gaat leggen wij hieronder uit.

Van leden die een boot op de haven stallen in het water, loods, of op het haventerrein verwachten wij dat zij minimaal één maal per jaar één bardienst vervullen. Dit wil niet zeggen dat leden zonder boot niet op de barlijst gezet kunnen worden.

Er zijn veel leden die zich o.a. bij evenementen voor de vereniging inzetten, wij horen vaak dat men dit ziet als vervanging van de te vervullen bardienst. Dat is niet zo. Als al de leden die regelmatig iets doen voor de club geen bardienst zouden hoeven draaien is de barbezetting n.l. niet meer rond te krijgen. Ook horen wij vaak dat er afspraken gemaakt zouden zijn dat men geen bardienst zouden hoeven draaien. Deze afspraken blijken moeilijk te achterhalen.

Het is natuurlijk mogelijk dat door bijvoorbeeld lichamelijke ongemakken men niet in staat is zijn dienst te vervullen. Als u dat tijdig meldt dan houden wij daar rekening mee en maken hier een aantekening van in het administratiesysteem (e-captain) zodat u niet meer op de barlijst wordt gezet.

Hoe gaan wij te werk; zodra iemand op de barlijst wordt gezet krijgt hij of zij een mail met de vermelding van datum en tijd waarop men wordt verwacht voor de bardienst. Wij verwachten dan een bevestiging te ontvangen, of bericht als men echt verhinderd is zodat vervanging kan worden gepland. In de week voor de bardienst krijgt men nog een herinnerings-mail.

Het valt ons op dat er nauwelijks leden zijn die zich zelf op de barlijst zetten. We stellen u daarvoor in de gelegenheid, dat scheelt een hoop geregel en u bent ingepland op een tijdstip dat u zelf het beste past. Geef de datum die u uitkomt tijdig door aan: bardienst@haarlemschejachtclub.nl

De meest actuele barlijst staat hierboven.

Op de dag van de bardienst

De bardienst begint om 15.00 uur of tenzij anders vermeld of afgesproken is. Om 17.45 uur geef je “de bel” voor de laatste ronde!!!!

(De bardienst wordt daarna door NIEMAND overgenomen!!!)

Daarna begin je al met de laatst gespoelde glazen af te drogen en terug te zetten en de tap schoon te maken met een sopje! Als laatste haal je een vochtig doekje over de bar.

De havenmeester of als de clubhuiscommissaris aanwezig is, sluit af.

Tip

1. Maak van uw bardienst een feestje, meldt vrienden en bekenden dat je bardienst hebt en nodig ze uit.

2. Het is belangrijk dat het e-mail adres en telefoonnummer in onze administratie klopt, dit is eventueel zelf aan te passen op de leden-loginpagina op de site. U kunt ook een mailtje sturen naar de ledenadministratie.

3. Bij onduidelijkheden achter de bar is er altijd wel iemand die u even verder op weg helpt.

Met vriendelijke groet,

De clubhuiscommissaris

bardienst@haarlemschejachtclub.nl

;

Betalen

Er zijn twee mogelijkheden om te betalen aan de bar:
  1. met een bankpas,
  2. met de havenpas. Dat is de pas die ook wordt gebruikt voor de stroomvoorziening op de steigers. Mocht je geen pas hebben (en geen stroom nodig hebben) dan is er ook voor deze leden de mogelijkheid om met deze pas te betalen aan de bar. Deze pas is bij de havenmeester aan te vragen. De pas is op te waarderen met de kassa aan de bar.

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix