instagram

Openings- & sluitingswedstrijden

Openingswedstrijden

 

Een nieuw seizoen betekent voor veel HJC-ers ook een nieuw wedstrijdseizoen bij de HJC, landelijk of zelfs internationaal. Naast de officiele opening wordt er in april dan ook gestart met openingswedstrijden, de 1e ‘thuiswedstrijden’ waaraan alle zeilende HJC-leden mee kunnen doen.

Deze wedstrijden worden georganiseerd door de drie zeilverenigingen aan de Mooie Nel. Eens in de drie jaar worden de openingswedstrijden gevaren bij HJC. Bij de HJC starten de kleine open eenheidsklassen (Optimisten, Laser, Splash) in een eigen groep, als er meer dan 5 deelnemers zijn. Er wordt dan een 'op en neer'- baan gevaren. Het aantal rondes is afhankelijk van het weer. Indien mogelijk worden er meerdere starts gevaren. Bij vijf of meer geldige wedstrijden is er één aftrek wedstrijd. Er vaart een rescue met de Optimist zeil(st)ers mee, van waaruit kleine aanwijzingen gegeven kunnen worden aan eventuele 'achterblijvers', zodat zij de anderen dan weer verder kunnen volgen. Het HJC wedstrijdprogramma staat hier.


Sluitingswedstrijden

De najaarswedstrijden en sluitingswedstrijden worden gehouden op de HZV en JVW.

Inschrijving is altijd voor aanvang van de wedstrijden, op de dag zelf bij de organiserende vereniging, maar er wordt wel vanaf de HJC naar de start gevaren. De meer ervaren zeilers varen zelf naar de start, maar let daarbij wel op waar de start van de JVW wedstrijden is. 

Optimist C-zeilers varen ook zelf naar de start, maar zij worden begeleid vanaf een HJC volgboot. Kom dus ruim op tijd, zodat je de boot en/of start niet mist... Tijdens de wedstrijden zelf zal de rescue ook nog met de C-zeilers mee blijven varen.

Bij de HZV en JVW is de eerste start op zaterdag om 14.00 uur. De optimisten zijn dan ongeveer 30 minuten later aan de beurt, afhankelijk van het aantal bootklassen -en dus starts- voor hen. Er zijn dan 2 sprintwedstrijden up-downwind voor o.a. de wedstrijdzeilers in de combi A en B klasse. De eerste start van de Optimist C en kajuitklasse groter dan 8 meter is wel gewoon om 14.00 uur.
  

;
 

HZV en JVW

In de jaren dat de wedstrijden door de andere verenigingen worden georganiseerd kan o.a. het wedstrijdprogramma bij hen worden opgevraagd:

Reserveren clubboten

Wie in een cluboptimist aan de HJC Sluitingswedstrijden of de sluitingswedstrijden bij de JVW of HZV mee wil doen, kan deze (gratis) huren door een mail te sturen naar: jeugd@haarlemschejachtclub.nl. Een Laser of Splash kan hier gereserveerd worden.

Als er tijdens de HJC Najaarscompetitie al met een clubboot is gevaren, dan hoeft deze niet opnieuw aangevraagd te worden.

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix