instagram

Passanten, van harte welkom!

                                                        

Wilt u een bezoek aan de bruisende en historische stad Haarlem combineren met een betaalbare ligplaats in een rustige en groene omgeving? De Haarlemsche Jachtclub is de perfecte uitvalsbasis om Haarlem en omstreken te bekijken.

De Haarlemsche Jachtclub geniet vanaf begin 2010 van een compleet nieuwe haven, gelegen aan de Mooie Nel (zijtak van het Spaarne) in het recreatieschap Spaarnwoude. De HJC is een actieve en hechte vereniging, waar plezier en genieten op en om het water voor jong en oud voorop staat.

Vanaf het havenkantoor in Haarlem is het ongeveer 3 km / 1.6 mijl varen naar de Haarlemsche Jachtclub. U fietst in ongeveer 15 minuten van de haven naar de binnenstad. Fietsen zijn op de haven gratis beschikbaar.

Klik hier voor een kaart.
Kijk hier wat eerdere gasten van de HJC schreven.


Faciliteiten

De Haarlemsche Jachtclub biedt diverse faciliteiten waar u als passant gratis gebruik van kunt maken:

  • Douches (geopend van 07:30-22.00 uur)
  • Toiletten (dag en nacht geopend)
  • Vuilcontainers bij het toegangshek. PMD(plastic, conservenblikken, drankblikjes, drinkpakken), papier, glas en restafval worden apart gescheiden)
  • Legen vuilwatertank en bilge
  • Fietsen
  • WiFi

Tarief €2.15 per meter per dag. Pinnen is mogelijk.

Het clubhuis 
Ons clubhuis is elke dag geopend van 08.00 tot 22.00 uur. Op alle dagen is de bar in de ochtend geopend van 10.00-10.30 uur. In het weekend is de bar ook geopend van 15.00-18.00 uur.

Toegangshek 
U krijgt een code van de havenmeester om het hek te openen. 

Winkels en boodschappen 
U rijdt met de fiets de Mooie Nelweg af. Na de 2de bocht naar links gaat u na 100 meter rechtsaf het hek door. U volgt het Schoteroogpad tot aan de Waarderweg. Daar gaat u rechtsaf. U volgt het fietspad over de brug. Na de brug over het Spaarne houdt u rechts aan en na 100 meter gaat u links de Jan Gijzenkade op. Verderop vindt u de Dekamarkt en diverse winkels. Ook zwembad de Planeet bevindt zich hier. Klik hier voor de route naar de supermarkt.

Haarlem centrum 
U rijdt met de fiets de Mooie Nelweg af. Na de 2de bocht naar links gaat u na 100 meter rechtsaf het hek door. U volgt het Schoteroogpad tot aan de Waarderweg. Daar gaat u rechtsaf. U volgt het fietspad over de brug. Na de brug over het Spaarne gaat u meteen linksaf en rijdt met het Spaarne aan uw linkerhand, richting Haarlem centrum. Klik hier voor de route naar het centrum.

Uit eten  
Voor wie uit eten wil is vlak naast de haven Restaurant Loef gevestigd. Dagelijks (maandags gesloten) open van 10.00 tot 22.00 uur (zaterdag tot 15.30 uur) voor lunch en diner. Bel voor info: 06-41448988.

Honden
Honden zijn van harte welkom. Buiten het hek is het uitgestrekte recreatieschap Spaarnwoude waar zij heerlijk los kunnen lopen. Binnen het hek vragen wij uw hond aangelijnd te houden.


Bezienswaardigheden

Historisch Haarlem: een sfeerrijke, gezellige en veelzijdige stad die absoluut een bezichtiging waard is. U kunt prachtige stadswandelingen maken, hofjes bekijken en musea bezoeken. Aanraders zijn het Frans Hals museum, het Teylers museum, museum de Hallen en het Corrie ten Boommuseum. Ook de prachtige St. Bavokerk en het stadhuis zijn een bezichtiging waard. Naast kunst, cultuur en historie is Haarlem een winkelstad bij uitstek, zijn er diverse bioscopen en biedt de stad ruim keus aan restaurants en cafés. 

 

Ruitersportcentrum Schoteroog: paardrijden voor iedereen. Adres: A.Hofmanweg 16, tel. 023 - 551 6698. 

 

Zandvoort/ Bloemendaal: voor heerlijke dagjes uit. Denkt u bijvoorbeeld aan het strand, wandelgebied de Waterleidingduinen, Nationaal Park Zuid-Kennemerland, het zwembad Centerparcs Zandvoort en het circuit Zandvoort. Prima bereikbaar met de fiets of met de trein vanaf Station Haarlem-Spaarnwoude. 

 

Amsterdam: Naar Station Haarlem-Spaarnwoude is het 5 minuten fietsen. Vanuit hier bent u met de trein in 15 minuten in Amsterdam. 


De Haarlemsche Jachtclub is een ideale onderbreking van uw tocht en ligt aan de Staande Mastroute. Via Haarlem kunt u naar het zuiden varen. Naar het noorden vaart u in 2 uur naar de sluis van IJmuiden, in 3 uur naar Amsterdam.
Wij wensen u een fijn verblijf op de Haarlemsche Jachtclub.
 

Met vriendelijke groet,

Clemens de Graaf
havenmeester

 

Mooie Nelweg 101
2031 BV Haarlem
 
Tel. of WhatsApp: 06-33716379
 
Email: havenmeester@haarlemschejachtclub.nl

 


 

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix