instagram

Teamzeilen Splash

Zaterdag 25 en zondag 26 november 2023

Wat houdt teamzeilen in?
De wedstrijden vinden plaats voor de HJC. Mooi beschut en prima om als toeschouwer de wedstrijden vanaf de kant te volgen. 

Teamzeilen is een ander tak van het wedstrijdzeilen. Bij een Teamzeil evenement vaar je in teams van 4 boten een wedstrijd. Je vaart tegen één ander team tegelijk en het is de bedoeling om met je eigen team het andere team te verslaan door de regels zo toe te passen dat je de boten van het andere team vertraagt. Zo kan je eigen teamgenoot het andere team inhalen en heb je kans om de wedstrijd te winnen. Dit spelletje maakt het teamzeilen zo leuk om te doen. Het evenement kan je winnen door zoveel mogelijk wedstrijden te winnen van de andere teams.

Het evenement Teamzeilen beslaat uit meerdere wedstrijden. Je leert de zeilregels snel toe te passen en het gaat niet om de individuele winst maar om de team winst. Wedstrijden zijn kort. Tussen de 7 en 15 minuten, waardoor dit een ideaal evenement is voor het naseizoen. Je hebt geen tijd om het niet koud te krijgen.

Het Teamzeil evenement 2023 is op zaterdag 25 november (start 11.00 uur) en zondag 26 november (start 10.00 uur). Inschrijven kan als team via  Manage2Sail

Heb je nog geen team van 4 boten doe dan mee aan de trainingen op de Mooie Nel in Haarlem die in de 4 zondagen voorafgaand aan het evenement worden georganiseerd. Daar worden de regels uitgelegd en in de trainingen ga je oefenen om deze regels toe te passen. Geef je hiervoor op via:  inschrijven@splashklasse.nl
 
Notice of Race (NOR) Klik hier
Sailing Instructions (SI) Klik hier
   
Informatie Bert van Veldhuijsen Mail of  06-41231590
Havenmeester Mail of 06-33716379
Route HJC Klik hier

Uitslag 2022
1. Team Roze (Teletubbie) Nederlands Kampioen Splash Teamzeilen 2022
2. Team Rood
3. Team Groen (Tiem Spelvaut)
4. Team Oranje (Sesamstraat)
5. Team Blauw (The White House)
6. Team Wit (Snorkels)
7. Team Geel
 

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix