Nieuws

Sluis Spaarndam blijft vooralsnog volledig gestremd voor recreatievaart

Vandaag (13 augustus) heb ik uitvoerig contact gehad met Paul Hollander van het Hoogheemraadschap Rijnland.
De bedoeling was om voor de verenigingen aan de Mooie Nel een zeer beperkt openingsregime te bewerkstelligen, dat is niet gelukt.
Tegengaan verzilting blijft top-prioriteit en de weersvooruitzichten maken een snelle opheffing van dit verbod niet mogelijk. Ik sprak hem kort na het overleg dat vanmorgen intern gevoerd is. Een indicatie over de termijn is niet te geven, onder andere de zeer belangrijke Rijnwaterafvoer, geeft geen reden tot optimisme.
Ik zal periodiek contact met de heer Hollander blijven onderhouden, maar voorlopig is omvaren via Amsterdam de enige optie om van en naar Markermeer/Noordzee te komen.

Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter
 

Vanaf vrijdagochtend 3 augustus sluit het hoogheemraadschap van Rijnland de Grote Sluis in Spaarndam voor alle recreatievaart. Rijnland neemt dit besluit als gevolg van de aanhoudende droogte en de effecten op het watersysteem. Recreatievaartuigen kunnen uiterlijk donderdag 2 augustus de sluis passeren. De stremming geldt tot nader order. Lees hier verder.

Raadpleeg voor actuele informatie over stremmingen, sluizen en scheepvaart:   www.vaarweginformatie.nl 

Extra Zomerzeilen proefles

Zomerzeilen een dag op het water van de mooie Nel
Wegens succes van het zomerzeilen op 14 juli is er een extra dag op 8 september. De dag is bedoeld als eerste kennismaking met het zeilen, dus leren sturen, overstag gaan, gijpen en koers houden. Na kennis opgedaan te hebben van de basistheorie wordt er al meteen echt zelf op het water in de optimist op de Mooie Nel geoefend. Voorop staat het plezier op het water. Aan het einde van de dag kunnen de kinderen zich beraden of direct inschrijven voor het seizoen 2019.
Op facebook zijn foto’s te zien van voorgaande jaren. Als je geïnteresseerd bent kijk dan deze foto's om een indruk te krijgen.
Vanaf het terras en in het HJC clubhuis zijn de zeilers goed te zien en te volgen door familie en anderen die even willen komen kijken.
Het zomerzeilen vindt plaats op zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dag wordt begeleid door de ervaren HJC instructeurs. Als u meer informatie wilt neem dan contact op met Monique Pals. Om in te schrijven klik hier.


 

IJsselmeerwedstrijden

IJsselmeerwedstrijden op 1 september 2018 vanuit de jachthaven van Volendam. Inschrijving wedstrijd voor 27 augustus 2018 via inschrijfformulier op de JVW-site of via mail  stefan.wigny@gmail.com of mail@jourybeeren.nl. Tevens dient de betaling van het inschrijfgeld voor 27 augustus op rekening NL74ABNA0561905290 van de wedstrijdcommissie binnen te zijn.
Er wordt een gezamenlijke chinese maaltijd georganiseerd kosten ca. € 10,00 p.p.
Het inschrijfgeld wordt teruggestort als de wedstrijd niet doorgaat en er geen ligplaats wordt ingenomen in de Marina Volendam.
Bij het doormailen van de ligplaatsen zullen tevens de wedstrijdformulieren worden meegestuurd.

 

Facebook berichten

De afgelopen tijd zijn er diverse artikelen gedeeld op HJC facebook.
Volg ook de HJC op Facebook. Behalve dit soort berichten worden er ook actuele berichten gedeeld over het jeugdzeilen en over de prestaties van onze wedstrijdzeilers.

 

Vuilniscontainer

Onze vuilniscontainers zijn er om ons boordafval in te gooien. Helaas worden ze ook gebruikt door leden om hun grofvuil van boord te verwijderen. De laatste tijd is in de container o.a. oude toiletten, elektrische apparaten, stoelen en hout klus materiaal gevonden. Grofvuil moet naar huis en mag niet in de afval containers.
De kosten van het legen van deze containers zijn bijzonder hoog en soms is de havenmeester zelfs genoodzaakt ze extra te laten legen, wat weer extra kosten met zich mee brengt. Kortom heeft u afval van boord dat meer is dan uw gewone afval neem dit dan mee naar huis en verwijder het zelf. Mocht dit lastig zijn neem dan contact op met de havenmeester. Helaas zijn we genoodzaakt hier strenger op toe te zien o.a. met cameratoezicht en strenger toezicht door de havenmeester.
Wilco Dijk, havencommissaris
 

24 uursrace IJsselmeer op 24/25 augustus

Een klassieker onder de wedstrijden met ieder jaar een deelnemersveld van 600 a 700 schepen.
Er kan zowel in de wedstrijdklassen als in de toertocht worden meegevaren. Starten kan in vrijwel iedere Marker- IJsselmeer haven, maar je startplaats is in verband met de voorspelde windrichting wel een belangrijke factor in het resultaat.
Klik hier voor de website.

 

De zomerzeildag is alweer voorbij

Het was een ontzettende gezellige dag, met natuurlijk prachtig weer. Niet veel wind, maar genoeg om te voelen wat je met een zeilboot doet. Daarnaast hebben we lekker gezwommen gevaren, gegeten en gedronken. Op de facebook pagina HJC jeugdzeilen, staan wat leuke foto’s.
Er waren veel enthousiaste kinderen en ouders die ook graag direct in wilden schrijven. Vandaar dat we al volop bezig zijn met seizoen 2019. In seizoen 2019, starten we met de beginners op donderdag en vrijdag van 17.00-20.00 uur. Per avond hebben we 16 boten beschikbaar die we op de vrijdag moeten delen met de aspiranten. Vandaar dat enthousiastelingen snel inschrijven.
Het seizoen 2019 bestaat uit 12 lessen, op zondag 7 april starten we met de kennismaking dag. Op 14 april gaan we samen met de kinderen naar het zwembad om te oefenen met de boot in het zwembad, lekker warm water en weten wat je moet doen als je bijvoorbeeld onder de boot door moet zwemmen etc. Dezelfde week beginnen we met de eerste les.
Zaterdag 8 september hebben we nog een proefzeilles dag ‘ Zomerzeilen’.

Hierbij de link naar het inschrijfformulier voor seizoen 2019.
 

Korting langs Engelse zuid-oost kust

Wie de komende maanden de zuidkust van Engeland langs wil moet even bij  premiermarinas.com kijken. Zij hebben jachthavens in o. a. Dover, Eastbourne, Brighton en Gosport. Er bestaat een regeling voor 7 overnachtingen en 5 nachten betalen. De deal is 12 maanden geldig. Scheelt toch snel tientallen £-en. WE
 

Zomerstop werkploegen

Tijdens de maanden juli en augustus genieten de werkploegen van het welverdiende zomerreces. De laatste maandag werkavond is op 25 juni en de eerste na de zomer is weer op maandagavond 3 september. De laatste woensdag werkdag is op 27 juni en op woensdag 5 september wordt er weer begonnen. Wilt u zich ook eens nuttig maken voor onze vereniging kom dan na de zomer op een van deze dagen/avonden. Vele handen maken licht werk en het is bijzonder gezellig. Alles over de werkploegen leest u hier.
Met zomerse groet,
Wilco Dijk
havencommissaris
 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix