Nieuws

Steiger schrobben succes


Steiger schoonmaken is een groot succes. Vele leden hebben gehoor gegeven om het stukje steiger schoon te maken bij hun ligplaats. De jollenhelling werd onderhanden genomen door de Laser zeilers. Bedankt allemaal en volgend jaar herhaling.
 

Najaarstrainingen Splash/Laser


25 oktober. 8 november en 22 november
Vanaf zondag 25 oktober gaan de jeugdige zeilers van 14 tot 18 jaar starten met de najaarstrainingen. Ole gaat graag nog even door met zijn enthousiaste groep die ook volgend jaar allemaal doorgaan. Een aantal van deze zeilers heeft zich ook al opgegeven voor de instructeurstrainingen die we in het voorjaar starten. Ben jij ook een enthousiaste zeiler van 15/16 jaar en wil je starten als instructeur neem dan contact op met Monique Pals jeugd@haarlemschejachtclub.nl.

 

Nog een dag boten op de wal


Met een enthousiaste ploeg boten op de kant gezet. Deze week werden we al getrakteerd op puddingbroodjes, rijstevlaai, zelfgemaakte erwtensoep, koeken en als klap op de vuurpijl overheerlijke  kibbeling en lekkerbekjes van de donderdagmarkt. 
Een beetje pech was er wel vandaag, een slang van de hydraulische aandrijving van de hellingkar knapte. Maar de schade bleef beperkt door het gesponsorde olie-absorptie materiaal. Binnen één uur alles weer gerepareerd dankzij Pirtek 1 uur Hydraulic service. Nu nog één dag en dan staan alle boten weer op de kant.

 

Steiger schrobben op een ander moment


Beste leden
Helaas moet ik u mededelen dat het steiger schoonmaken als evenement niet door kan gaan vanwege de coronamaatregelen. Daarmee is het gevaar van uitglijden nog niet geweken en daarom verzoek ik een ieder toch de steiger achter en naast uw boot te schrobben, maar dan op een door u zelf uitgezocht rustig moment. Ik wil u wel verzoeken dit te doen voor het einde van deze maand.

De regels op de steigers van afstand houden en het veilig passeren (wachten of op zijsteiger) van anderen zijn nog steeds van kracht.

Het uit het water halen gaat door, maar wel met een kleine vaste hijsploeg. Geef deze mensen de ruimte.

De loods is voorzien van een alarm. Niet betreden van 22.00 uur tot 09.00 uur. Dit alarm is doorgeschakeld naar een meldpunt. Bij echte dringende zaken, kunt u een afspraak maken bij ondergetekende om de loods te betreden.

De kleedkamers zijn ook gesloten.

Allemaal veel sterkte toegewenst , op 1 ½ meter afstand, en vriendelijke groet,

Goos Finnema
Havencommissaris


 

De Selene op de Canarische eilanden


Lieve mensen,
Zoals de meeste al weten blijven we voorlopig rond zeilen bij de Canarische eilanden. De afspraken die we aan het eind van het jaar hadden konden we afzeggen. Het risico met Covis-19 is ons te groot om terug te vliegen.
De Selene staat nu voor een paar dagen op de wal bij een marina op Fuerteventura. Zij was erg aangegroeid na twee jaar. Schoon spuiten, afkrabben en in de antifouling gezet en dan is onze 'dame' weer als nieuw. We hebben aardig wat reparaties gehad in de tijd die we onderweg zijn, maar bijna alles hebben we kunnen oplossen. Alleen het technische gedeelte daar moet nog wat aan gebeuren. Met Tjerk en mij gaat het goed en voelen ons vrij en veilig op ons schip.
De plannen zijn om naar Gran Canaria te zeilen en daar in onze geliefde haven van Puerto Mogan een maand te blijven, verder zien we wel.
In het voorjaar van 2021 willen we terug varen via de Azoren naar Haarlem.
Wij hopen dat het jullie allemaal goed en gezond gaat.
Groet, Tjerk en Henny
 

Aanpassing bedieningstijden bruggen Haarlem

Beste leden,

Tijdens het laatste Westelijke routeoverleg, heeft de gemeente Haarlem aan de provincie Noord-Holland gevraagd om de bedientijden van de bruggen in Haarlem gelijk te trekken. Dit naar aanleiding van het eerdere onderzoek en besluit om de spitssluiting van de Prinsenbrug en Buitenrustbrug in Haarlem te verschuiven van 16:00-18:00 naar 16:30-18:30.
Het verzoek is om de bedientijden van de Schoterbrug, Catharijnebrug, Gravestenenbrug, Melkbrug en Langebrug hieraan gelijk te trekken. De provincie Noord-Holland heeft dit verzoek gehonoreerd en besloten is dat per 1 april 2021 voor alle genoemde bruggen in Haarlem de spitssluiting van 16:30 tot 18:30 uur is.

Met vriendelijke groet,
Auke Bender
Regiovertegenwoordiger West-Holland Watersportverbond


 

Einde vaarseizoen 2020


Beste HJCers,
Helaas kunnen wij de “afsluiting vaarseizoen” net als de vele andere evenementen niet door laten gaan. Zoals u in dit filmpje kunt zien heb ik de clubvlag toch min of meer formeel gestreken ten teken dat het vaarseizoen er nu echt op zit. Watersporters hebben nadat de intelligente lockdown was afgeschaald in de zomermaanden kunnen genieten van mooie watersport-omstandigheden ondanks dat het allemaal wat “individueler “ moest. Ik ben her en der in het land ook heel wat HJCers tegen gekomen. De wedstrijdzeilers hebben meer beperkingen ondervonden. Net als veel andere verenigingen hebben wij bij voorbeeld geen “combi” kunnen organiseren. Velen, ook jeugdleden, hebben zich op en rond de HJC erg goed kunnen vermaken en dat leverde gezellige momenten op.
Komende weken gaan onze schepen in de winterstalling en gaat de vereniging geleidelijk ook verder in de winterstand. In tegenstelling tot andere jaren kan ik u helaas geen aanbod van leuke evenementen tonen omdat onbekend is wat er mogelijk nog georganiseerd kan gaan worden. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen op en rond de HJC via nieuwsbrief/facebook/website.
Ik hoop dat in de loop van het jaar de maatregelen geleidelijk verlicht kunnen worden zodat wij op de een of andere manier het verenigingsleven weer meer inhoud kunnen geven. Veel zal afhangen van de wijze waarop Nederland zich aan de corona-maatregelen houdt. Het bestuur wenst u een plezierige winterperiode en bovenal een goede gezondheid toe.
Wilko Emmens
Voorzitter 

Red Herring wint Van Uden Reco regatta


Team Red Herring van Egbert Vroom en Jan van Berne (beide HJC lid) winnen Van Uden Reco Medemblik regatta 2020.
De Red Herring, een J-111 van Egbert Vroom en Jan van Berne nam afgelopen weekend deel aan de Van Uden Reco Regatta in Medemblik.
Het begon op vrijdag met een stevige wind van tussen de 18 en 24 knopen. Ondanks een kapot gevaren gennaker, won de Red Herring alle drie de races. Op zaterdag was het weer een stuk rustiger (tussen de 10 en 18 knts) en scheen af en toe te zon. De competitie was een stuk sterker en er werden mooie gevechten geleverd bij de boei met de Parrot (een Farr40). Weer kwam de Red Herring als winnaar van alle 4 de races uit de bus. De dag werd afgesloten met een leuke maar natte steiger borrel (per team) aangeboden door de organisatie.
Zondag begon onstuimig met 24 knopen wind, welke gedurende de dag door bouwde richting de 30 knopen. Dit resulteerde in maar 1 gevaren wedstrijd, welke de Red Herring wederom won. Voor de Red Herring was dit de enige wedstrijd van het jaar. Hopen nu dat volgend jaar het geplande seizoen in de Solent (inclusief de J-Cup en het WK J-111) door gaat.


 

De HJC en de Tweede Wereldoorlog


Het is tijd om na vele krantenartikelen en uitzendingen op radio en televisie over de Tweede Wereldoorlog ook aandacht te besteden aan de herinnering aan onze oud-leden die in deze oorlog het leven verloren hebben. En dat niet zomaar, maar door hun vaak heldhaftige verzet tegen de Duitse overheersers. Hier vindt u het boeiende relaas van de vijf omgekomen mannen die door onze vereniging vereeuwigd zijn op de herinneringsplaquette in ons clubhuis. Ook sommige bekers in onze prijzenkast bewaren de herinnering aan hun zeilprestaties. Van de vijf verhalen die u op de website kunt lezen, wordt een boekje van ongeveer 40 pagina’s gemaakt. Verschillende familieleden hebben al aangegeven er een of meer exemplaren van te willen hebben. Ook u als HJC-lid kunt in het bezit komen van zo’n boekje. Als u na lezing van de digitale versie denkt ook een exemplaar te willen hebben, dan kunt u dat bestellen bij Auke Bender door een aan hem gerichte email: phoca@online.nl. Het boekje zal tegen kostprijs verkrijgbaar zijn. Gezien het tot nu toe bestelde aantal exemplaren zal dat ongeveer 8 euro zijn.

 

Bart op EK


Bart Lambriex doet mee aan het Europees Kampioenschap 49'er op de Attersee in Oostenrijk. Zijn resultaat kan je hier zien. Alles over het team van Bart en zijn bemanning Pim lees je hier.

Update 29/10 hier.
Update 1 oktober hier.
Update 2 oktober hier

Bart wordt 6de. Daarmee wint hij de Nederlandse selectie en gaat hij definitief naar de Olympische Spelen!!

Bart in het Haarlems Dagblad.


 

Bediening brug Schellingwoude


Helaas is de afstandsbediening van de brug Schellingwoude zodanig defect dat het waarschijnlijk tot het voorjaar 2021 gaat duren voor dat deze hersteld zal zijn.
De brug wordt nu ter plekke door brugwachters bediend.
Dit heeft tot gevolg dat zo lang de brug op deze wijze bediend wordt de bedieningstijd is gewijzigd van 9 uur in de ochtend tot 22 uur in de avond. De spitssluiting blijft ongewijzigd.

Met vriendelijke groet, 
Auke Bender
Regievertegenwoordiger West-Holland

 

Woensdag werkdagen zijn weer begonnen


Vanaf 9 september gaat de woensdag werkploeg weer iedere week aan het werk. We zullen ons best doen om er weer een fijn en gezellig klusseizoen van te maken. We gaan aan het onderhoud weer de nodige tijd besteden, maar ook nieuwe projecten realiseren. We hopen dat er meer leden komen die de afgelopen jaren lid zijn geworden, maar nog niet in de gelegenheid zijn geweest iets voor hun club te doen. We beginnen om 10.00 uur met koffie en eindigen rond vieren met een borrel. Let op: Je blijft thuis als je koorts hebt, kucht, hoest en/of verkouden bent of als iemand in uw huishouden dit heeft en houdt altijd 1,5 meter afstand tot elkaar!


 

De Primevere vaart weer!


Ria en Wim Jutjens varen weer en verkennen de Algarve. Door alle corona perikelen zijn de plannen vertraagd. Maar nu vaart de Primevere weer en Ria en Wim zijn hier te volgen. 
 

Zeilopleiding

De inschrijving voor de HJC Zeilopleiding van 2021 is weer open. Klik hier.

Eventuele vragen over de opleidingen in de Optimist, Splash, Laser 4.7 of het meedoen aan de Zeilcampus kunnen gesteld worden aan Monique Pals, administratie.jeugdzeilen@haarlemschejachtclub.nl


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2020 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix