Nieuws

De zeilclinic 30 juni-1 juli

Na een geslaagd weekend zeilen naar de Kaag, gaan we nu voor het volgende evenement voor de jeugd. De zeilclinic, het jaarlijks terugkerend feestje voor alle jeugdleden met als resultaat een hogere zeilprestatie door alle leuke lessen. Naast het zeilen is er volop plezier met alle andere speelelementen, de waterglijbaan, de theorie, de karaoke in de avond, de barbecue en het slapen in de loods.
Er kan hier ingeschreven worden voor dit evenement.
Het weekend vindt plaats in het weekend 30 juni, 1 juli van zaterdagmorgen 10 uur tot zondagmiddag ongeveer 16.30 uur. De instructeurs hebben er zin in jullie ook? Schrijf je dan snel in zodat de voorbereidingen kunnen beginnen. Bij vragen neem even contact op met Monique Pals.
Hartelijke groet,
HJC jeugdzeilen
Monique Pals


 

Informatie Electra bemetering

We zijn druk in de weer om de eerste elektra facturen te produceren. Afgesproken is om de Elektra meters na iedere facturering weer op nul te zetten. Hierdoor geeft de stand meteen het te factureren aantal kwh weer. In het geval dat de meters doorlopen moeten we gaan optellen en aftrekken om het juiste verbruik te meten wat weer foutgevoelig kan zijn. De streefdata waar dit op gebeurd zijn 15 mei en 15 november van elk jaar. Het eerste jaar is de kwh prijs vastgesteld op 20 eurocent. Vanaf 15 mei 2019 zal de actuele prijs worden gehanteerd. Uw penningmeester. 

Nieuws van het jeugdzeilen

De lessen en trainingen zijn inmiddels weer in volle gang en op donderdag en vrijdag avond is het weer een dolle boel op de Mooie Nel. Vele opti’s Splashes en Lasers bevolken de Mooie Nel en vormen een vrolijk en kleurrijk beeld.
Komende maand hebben we weer een hoop leuke activiteiten op en buiten de haven te beginnen met Combi Vinkeveen op zaterdag 2 juni en zondag 3 juni.
Donderdag 7 juni hebben we een filmteam van het watersportsportverbond op bezoek, zij komen opnames maken bij de HJC voor een promotiefilm over het jeugdzeilen.
Zaterdag 9 en zondag 10 juni vindt het Polyvalk Kaag weekend plaats. Ben je 10 jaar of ouder en heb je zin in een leuk weekend varen, kamperen en heel veel lol beleven, schrijf je snel in want er zijn nog maar een paar plekjes over !
De Combi Kaag gaan we met het wedstrijdteam beleven op 16 en 17 juni en het weekend van 23 en 24 juni is de Braasem aan de beurt. We wensen onze wedstrijdzeilers natuurlijk heel veel succes en plezier toe en verwachten weer topresultaten.
De kijkweek voor de ouders vindt plaats in de laatste week van juni. Donderdag 28 en vrijdag 29 juni zijn de ouders van harte welkom om mee te varen in de Batavus en de vorderingen van de jeugd zelf te aanschouwen.
Het laatste evenement in juni betreft de Clinic, al sinds jaar en dag één van de hoogtepunten op de haven. Gezellig met z’n allen een weekend waterpret waarbij ook nog geslapen wordt in de loods. Schrijf je snel in en neem zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes mee !
Hartelijke groet namens de Jeugdcommissie 

Energievoorziening

Het bestuur wil kijken op welke wijze wij het energie verbruik minder afhankelijk van fossiele brandstof kunnen maken. Uiteraard denk je dan al snel aan zonnepanelen maar er zijn ook andere mogelijkheden. Wij zijn op zoek naar leden met specifieke expertise op dit vlak. Voelt u zich aangesproken meldt u zich dan svp bij onze havencommissaris Wilco Dijk. haven@haarlemschejachtclub.nl 

Zilveren Wimpel

Dit initiatief van het Watersportverbond beoogt het tot op hogere leeftijd mogelijk maken van het beoefenen van watersport. Wij worden allemaal gemiddeld ouder en de kunst is om dit als uitdaging en niet als bedreiging te zien.
De Zilveren Wimpel wordt uitgereikt aan een vereniging die zich bijzonder ingespannen heeft om ook de oudere watersporter goed te faciliteren.
Ook op de HJC willen wij daar aandacht aan schenken, er zijn ook al voorbeelden van te noemen.
De vraag aan onze leden is om het bestuur kenbaar te maken welke initiatieven de HJC in hun ogen op dit gebied kan ontplooien.
Iedere tip is welkom, realisatie is mede afhankelijk van kosten en het effect dat wordt bereikt. 

Jaarlijkse tocht naar Engeland

Heb je nog nooit een grotere oversteek gemaakt en wil je een keer zelf deze oversteek maken met je eigen boot of een keer meevaren kom dan op dinsdag 29 mei naar het palaver. De aanvang is vanaf 19.00 uur in het clubhuis van de HJC. Je krijgt dan alle informatie en worden foto’s en films getoond over de East Coast Rivers zoals Orwell, Deben, Ore, Alde en nog veel meer. Lees hier verder.
 

Zomerzeilen proefles

Na een mooi begin van het seizoen 2018 en de middag in het zwembad, gaan op 17 mei de lessen en trainingen beginnen, dit jaar iets later in verband met de meivakantie en hemelvaartdag. Maar een kleiner conflict met alle hockey trainingen van de jeugdleden.
Alle lessen zitten bomvol, inschrijven voor de reguliere lessen is dan ook niet meer mogelijk.

Vanaf nu kan wel ingeschreven worden voor Zomerzeilen.

Zomerzeilen een dag op het water van de mooie Nel
De dag is bedoeld als eerste kennismaking met het zeilen, dus leren sturen, overstag gaan, gijpen en koers houden. Na kennis opgedaan te hebben van de basistheorie wordt er al meteen echt zelf op het water in de optimist op de Mooie Nel geoefend. Voorop staat het plezier op het water. Aan het einde van de dag kunnen de kinderen zich beraden of direct inschrijven voor het seizoen 2019.
Op facebook zijn foto’s te zien van voorgaande jaren. Als je geïnteresseerd bent kijk dan deze foto's om een indruk te krijgen.
Vanaf het terras en in het HJC clubhuis zijn de zeilers goed te zien en te volgen door familie en anderen die even willen komen kijken.
Het zomerzeilen vindt plaats op zaterdag 14 juli van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dag wordt begeleid door de ervaren HJC instructeurs. Als u meer informatie wilt neem dan contact op met Monique Pals. Om in te schrijven klik hier.


 

Havenmeester gezocht

Dinsdag is de vrije dag van Anja & Henk (havenmeester). We zijn op zoek naar vrijwilligers die een keer op dinsdag de havenmeester zou willen waarnemen. Dit houdt in 's morgens rond 8.00 uur openen (clubhuis en loods), gedurende de dag de haventelefoon beantwoorden, eventuele passanten opvangen e.d.. Dit tot ongeveer 17.00 uur. Heeft u belangstelling geef dan de datum door aan de havencommissaris of vul de lijst in die in de hal van het clubhuis hangt.
Wilco Dijk, havencommissaris


 

Woensdagavond Laserzeilen

11 april is is het laser zeilen weer begonnen, met een mooie opkomst van 12 boten zijn er een paar mooie wedstrijden gevaren na het startsein van Victor van der Laan en zijn assistente Emma van der Knaap. Ook dit jaar worden de uitslagen weer opgeslagen en weten we aan het einde van het jaar weer wie de beste laserzeiler is van de Mooie Nel, winnen doe je natuurlijk niet alleen door elke keer goede resultaten te varen maar ook zeker door altijd mee te varen! 
Dus schroom niet om mee te komen varen en daarna lekker na te borrelen! 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix