instagram

Nieuws

Pubquiz op het water


Kom jij pubquizzen op het water?
Vaar van boei naar boei en beoefen je behendigheidskills. Op 8 oktober is er een echte pubquiz, maar dan op het water!
Wil jij ook meedoen? Maak dan een team van allerlei leeftijden. Er moet tenminste 1 persoon met een QR-app in je team zitten. Schrijf jouw team nu hier in.
Je kan meedoen met elke boot! Zorg ervoor dat je je telefoon droog mee kan nemen.
Ben je onder de 14 jaar, vaar dan gezellig mee met je optimist.
Speciale vragen voor kinderen en altijd prijs.
 

Het aftellen kan beginnen!


Op 8 oktober viert de HJC haar 105-jarig bestaan. De hele dag is er van alles te doen op de haven. Kom jij ook?

Overdag vanaf 13:00 tot 15:30 is er een speurtocht op het water. Een ‘soort’ pubquiz, maar dan met je team in een boot. Nog leuker en moeilijker! Schrijf je hier in met je team.

Na de speurtocht is er een receptie van 16:00 tot 18:00 uur, gevolgd door een feestelijke avond met muziek en eten. Vanaf 18.00 uur staan er verschillende foodtrucks op het terrein met lekkere hapjes voor iedereen. Meld je aan en krijg alvast 5 bonnen. De bar is de hele avond geopend en er kan gedanst worden.

De kosten voor het diner zijn 15 euro voor leden en 20 euro voor niet-leden. Kinderen t/m 12 jaar 10 euro.

Als iedereen lekker gegeten heeft begint het Flower Power-feest, trek je meest groovy jaren 60/70-outfit aan en dans mee op de hits van de Beach boys!

* Bij een feest horen slingers, dus pavoiseer je boot/ schip die dag zodat de hele haven er feestelijk uit komt te zien!

Wij hopen iedereen te zien op 8 oktober!
De jubileumcommissie

 

Bereikbaarheid Havenmeester


Gelukkig gaat het met onze havenmeester de goede kant op. Hij is weer halve dagen aan de slag. Heeft u hem nodig maak dan even een afspraak. Krijgt u hem niet te pakken dan geeft zijn voicemail aan wanneer hij wel bereikbaar is. Wij hopen dat zijn herstel voorspoedig blijft verlopen.
Op de haven is het intussen ook wat rustiger en daarom is de inzet van inval-havenmeesters beëindigd. Dank aan iedereen die zich hier de afgelopen periode voor heeft ingezet.

 

Bart genomineerd voor wereldzeiler van het jaar. Stem hier.


Bart Lambriex is genomineerd voor World Sailor of the year. Lees hier verder.

Stem op Bart hier.
 

Sluiting seizoen


Op zondag 16 oktober om 16.00 uur sluiten wij het vaarseizoen 2022 af. Een jaar dat ons zeker door alle nieuwe onzekerheden in de samenleving bij zal blijven. Ook de prachtige zomer met een recordaantal prachtige dagen zullen wij niet snel vergeten. Kort na het vieren van ons 105-jarig jubileum is het moment aangebroken om het vaarseizoen 2022 af te sluiten. Namens het bestuur nodig ik u daarvoor van harte uit. Wij doen dat onder begeleiding van het shantykoor met het laten zakken van de clubvlag. Meteen een goede gelegenheid om met elkaar even terug te kijken op het afgelopen seizoen en vooruit te kijken naar de komende winter waar wij u ook weer graag ontmoeten bijvoorbeeld bij de verschillende derde zondag van de maand “borrels”
Wilko Emmens, voorzitter

 

Shantykoor begint weer


Op donderdag 13 oktober van 20.00 tot 22.00 uur beginnen we weer met het shantykoor. Het koor bestaat uit 18 mannen en vrouwen, die erg enthousiast zijn. Maar we zoeken altijd nieuwe leden en vooral die een instrument bespelen zijn van harte welkom.

We hebben geen voorselectie. Er zijn zoveel nieuwe leden op de haven waarvan vast wel iemand is die graag wil zingen. Kom dus gewoon op een donderdagavond in het clubhuis. We zingen niet alleen shantyliedjes, maar ook ander leuke liedjes.

Goke van Beijeren tel 023 5274958 of e-mail h.beijeren@chello.nl

 

Winterstalling cradlekar


Hier de lijst met data en tijden van de boten die met de cradlekar uit het water worden gehaald.

Herziene versie 25 september.


 

De schutbeperking in Spaarndam is opgeheven


De schutbeperking in Spaarndam is opgeheven met ingang van 16 september om 12.00 uur.

Omslagpunt droogte bereikt. Zoetwatertoevoer via KWA wordt afgebouwd.

Sinds 18 juli krijgt West-Nederland extra zoetwater via de Klimaatbestendige Water Aanvoer (KWA) én indirect via een doorvoerroute door de Krimpenerwaard. Deze maatregel werd genomen om de droogte in het gebied het hoofd te bieden en verzilting tegen te gaan. Nu er weer neerslag valt en de dagen korter worden (met minder verdamping als gevolg) en ook de Rijnafvoer langzaam stijgt, is een omslagpunt bereikt. Het gaat de goede kant op. Dit maakt dat de KWA kan worden afgebouwd.

De KWA wordt in september en oktober stapsgewijs en gecontroleerd afgebouwd. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden zet Gemaal De Aanvoerder uit. Via het Noordergemaal wordt nog wel water ingelaten. Het aantal kubieke meter water per seconde wordt vooralsnog teruggebracht van 11 naar maximaal 5. Het zoetwater dat binnenkomt wordt zorgvuldig
beschermd en verdeeld. Medewerkers van Rijnland blijven de weersverwachting en de Rijnafvoer nauwlettend in de gaten houden en anticiperen daarop.

Overige maatregelen
De huidige omstandigheden maken dat ook enkele maatregelen die samenhangen met de KWA komen te vervallen. Zo wordt op 16 september om 12.00 uur de beperking in het schutregime bij de Grote Sluis in Spaarndam opgeheven en is de Kolksluis niet langer gestremd. Het vaarverbod op de Leidsche Rijn wordt naar verwachting aan het eind van
volgende week opgeheven. De Rietveldsluis blijft 's avonds en 's nachts gestremd.

Rijnland blijft de komende periode doorgaan met de inspectie van de zeer droogtegevoelige dijken, omdat er nog altijd sprake is van een neerslagtekort. De inspecties gaan door totdat het neerslagtekort op een aanvaardbaar niveau is gekomen.

Een volledig en actueel overzicht van de maatregelen is te vinden op  www.rijnland.net/loket/droogte-zomermonitor
Bedieningstijden van de Grote Sluis in Spaarndam zijn te vinden op  www.rijnland.net/loket/varen-in-rijnland/bedieningstijden-sluizen-en-bruggen
Die van de Kolksluis staan op  www.stichtingkolksluisspaarndam.nl/

Over de KWA
De KWA is een stelsel van stuwen, watergangen en gemalen dat in tijden van watertekort zoetwater aanvoert vanuit de Lek en het Amsterdam-Rijnkanaal; twee inlaatpunten waarop de zee geen invloed heeft. De waterschappen De Stichtse Rijnlanden, Delfland, Rijnland en Schieland en de Krimpenerwaard realiseren samen de KWA. Rijkswaterstaat regelt de verdeling van water over Nederland en stelt het water beschikbaar voor de KWA. Meer weten over de KWA?  www.youtube.com/watch?v=kFcevlEzw0I&t=2s


 

Bart op WK 49'er


Uodate: Bart wereldkampioen!!!! Lees hier.

Update: Bart nog steeds 1, vandaag Medalrace

Bart Lambriex en zijn bemanning Floris van de Werken doen mee aan wereldkampioenschap 49'er. De wedstrijden worden gezeild in Canada in St Margarets Bay, Nova Scotia van 31 augustus t/m 5 september.
Volg de wedstrijden hier.

 

Bedieningstijden sluis en bruggen


Hier de bedieningstijden van de sluis en bruggen van Buitenhuizen tot Lisse van 1 april t/m 31 oktober 2022.

 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2022 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix