Nieuws

Zonnepanelen aangesloten en werkend!

Vandaag zijn de zonnepanelen, welke met hulp van een grote groep laser master zeilers zijn geplaatst profesioneel aangesloten op het energienet door Marthijn van Meesterwerk in bouw en verbouw. 

De weersverwachting is nog niet al te zonnig, maar evengoed kunnen we beginnen met het opwekken van een aardig deel van ons eigen verbruik, wat een leuke besparing zal opleveren de komende jaren.

Via deze weg willen we graag Bernard, Cees, Victor, en alle anderen die meegeholpen hebben bedanken voor het vele werk. Samen kunnen we een hoop.

Het bestuur.

 

Sinterklaas komt met de boot naar de haven


Op zondag 1 december heeft de Sint weer tijd gevonden om de HJC te bezoeken. De aankomst van de boot met Sinterklaas is om 14.30 uur.
Vanaf 14.00 uur kunnen de kinderen in het clubhuis tekeningen maken en liedjes zingen in afwachting van Sinterklaas.

De Sint wil graag weten welke kinderen er komen, dus ouders mail de naam van uw (klein) kind naar: Goke van Beijeren.

 

Uitnodiging ALV 22 november

Beste HJCers,

Het bestuur van de Haarlemsche Jachtclub nodigt u van harte uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 22 november 2019, aanvang 20:00 uur in het HJC clubhuis.

Op de agenda staan onder andere:

  • Huldiging vlaggendragers en uitreiking poelsnipbeker.
  • Financiële zaken/begroting 2020/tarieven 2020.
  • Bevordering inzet van leden voor clubactiviteiten.
  • HJC plannen voor 2019 2020.
  • Diverse bestuurszaken.

De volledige agenda en de bijlagen vind u onder "mijn HJC" (klik)

 


3e zondag van de maand in het HJCafé


Op zondagmiddag 17 november om 15.00 uur zal Hans van Ravenzwaaij al u vragen over uw scheepsmotor beantwoorden en nuttige tips geven.
Daarna zo rond 15.45 uur gezellig borrelen. 

Poelsnipbeker

Heb jij het afgelopen seizoen veel starts gemaakt in officiële wedstrijden en denk je dat je in aanmerking komt voor de Poelsnip beker? Meld je dan voor 18 november aan via de volgende link (klik) met de wedstrijden die je hebt gevaren tussen 1 november 2018 en 1 november 2019. Starts op de mooie Nel tellen dubbel. Wie weet ding je mee naar deze prachtige bokaal!!

Voor meer informatie over de Poelsnipbeker klik (hier).

Met vriendelijke groet,

Bernard ter Horst 
 

HJC wint Spaarne zeilcup


13 Oktober ’19 is de vijfde Spaarne ZeilCup gewonnen door de HJC! Voor degenen die de wedstrijd niet kennen; De Spaarne ZeilCup is een wedstrijd welke om het jaar verzeild wordt door de vier verenigingen aan het Spaarne. Dit jaar heeft “het jeugdteam” het bokaal voor de tweede keer binnen weten te slepen. Fleur Pals, Fleur Finnema, Emma van der Knaap, Victor van der Laan, Nienke Mullink en Ben Koren hebben in teams van twee de polyvalken van de Koninklijke Roei- en Zeilvereniging “Het Spaarne” rond de baan gezeild. Om ieder team gelijke kansen te geven is er tussen de wedstrijden door van boten gewisseld. De strijd om het bokaal ging tussen de HJC en de HZV. Na de wedstrijd liet de wedstrijdleiding ons in spanning tot het diner, maar voor de eerste gang werden de verlossende woorden gesproken. “En de winnaars zijn: De HJC!”. We hebben heerlijk gegeten en daarna ging iedereen voldaan naar huis. De wedstrijdleiding gaat kijken of er volgend jaar weer een editie verzeild kan worden! Ben Koren


 

Een nieuw verslag van de Selene op wereldreis

Er is weer een nieuw verslag van Henny en Tjerk die naar Australie varen. Lees het hier
Hier kan je zien waar ze nu zijn. 

Nieuws van het jeugdzeilen

De afgelopen maand stond voor de jeugd in het teken van evalueren en communiceren over de toekomst, zowel met de jeugdcommissie als met de instructeurs. De focus ligt niet op de groei van de jeugdafdeling maar op de kwaliteit van de opleiding en de doorstroom van de jeugd naar de wedstrijdgroep maar ook naar de klasse van de grotere boten zodat zij de weg naar de haven kunnen blijven vinden tot zeker 18 jaar.

Een aantal kinderen had de vraag of we ook les kunnen gaan geven in tweemans boten. We hebben daar aandachtig naar gekeken en gesproken wat dat betekent voor de kwaliteit indelingen en coaching van de diverse disciplines. We zijn tot de conclusie gekomen dat het een mooie aanvulling kan zijn op het aanbod van de diverse lessen en dat de kinderen nog een aantal jaren langer bij de Haarlemsche jachtclub actief zijn wat ook weer betekent dat we een mooie doorstroom hebben naar de instructeursopleiding. Lees verder

Cursus Praktische Meteo voor Zeilers en Motorbootvaarders


Er is een aanbod om bij voldoende belangstelling op de Haarlemsche Jachtclub een cursus meteorologie te geven in januari en/of februari 2020.
Deze cursus wordt gegeven door Henk Huizinga, bekend als weerman van het voormalige digitale tijdschrift Zilt en duurt 4 avonden van ca. 2.5 uur.
De kosten voor de cursus bedragen 100 euro per persoon bij een deelname van 20 personen. Daarbij komt nog 25 euro voor het cursusboek.

Belangstellenden voor deze cursus kunnen zich opgeven om voor 2 december 2019 een mailtje te sturen naar evenementen@haarlemschejachtclub.nl of te bellen naar Auke Bender 06-15350515.

 

Werkdag en boten uit het water


Foto's van woendag werkdag 30 oktober

Er werd woensdag weer hard gewerkt door onze werkploeg. Onderwijl haalden de havenmeesters de boten uit het water. Hier enkele foto's van 16 oktober.
 

Goed nieuws voor het jeugdzeilen


WOW! We hebben goed nieuws! De HJC heeft € 1.918,49 gewonnen in de Rabobank Club support actie om te besteden aan het laten groeien van onze jeugdafdeling! We zijn hier waanzinnig blij mee. ALLE STEMMERS ENORM BEDANKT!!!
 

Sluiting vaarseizoen

vice-voorzitter en shantykoor

Na een mooie toespraak van de vice-voorzitter werd onder begeleiding van het shantykoor de vlag gestreken door de havenmeester, en door de vice-voorzitter uitgereikt aan Leo Roelofs voor alles wat hij de afgelopen jaren -vaak op de achtergrond- voor de club betekend heeft.

Hiermee kwam dit vaarseizoen ten einde waarna er nog gezellig wat gedronken werd in het clubhuis.

Wij hopen iedereen weer terug te zien bij de diverse winteractiviteiten zoals het mosselen eten en de ALV.

 

Het shantykoor is weer begonnen


Beste HJC leden,

Vanaf donderdagavond 17 oktober het shantykoor weer begonnen. We hebben 20 leden dus er kan best wat meer bij. We zingen niet alleen maar zeemansliederen, maar ook ander bekende liedjes. Het zijn altijd gezellige avonden. We beginnen op donderdagavond om 20.00 uur met koffie en zingen tot 22.00 uur.

Als er nog leden zijn die een instrument bespelen helemaal mooi. Rob de Boer is onze accordeonist en dat is de enige dus zeer kwetsbaar.
Kom gewoon eens een keer op donderdagavond naar het clubhuis

Tot ziens,
Goke van Beijeren
tel. 023 5274958, e-mail.

 

Foto's najaarstocht en zonnepanelen


De najaarstocht was een groot succes. Gezellig gevaren op de klipper Umoja met een lekkere barbecue. Klik hier voor enkele foto's.

De zonnecellen zijn op de loods geplaatst. Klik hier voor enkele foto's.

 

Dringende oproep aan de leden van de HJC

Vacature HJC Voorzitter, per 30 november 2019 ook voor Penningmeester en per 1 januari ook voor webmaster.

Het bestuur doet een dringend beroep op alle leden van de HJC (ook nieuwe leden) om zich aan te melden voor de openstaande (bestuurs)functies. Tijdens de ALV op 22 november a.s. willen wij aan u een nieuwe voorzitter en penningmeester presenteren om het huidige, gedreven bestuur compleet te maken. Ook zijn we op zoek per 1 januari naar een webmaster. Wie staan op om de openstaande vacatures in te vullen? Meldt u nu aan bij het bestuur!

We laten de HJC toch niet in z’n hempie staan?!

Lees hier alles over de vacatures. 


Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2019 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix