instagram

Nieuws

Bruggen in Zijkanaal-C draaien nu ook op afroep


Een aantal bruggen en sluizen draait nu ook op afroep. Dit betekent dat je buiten de reguliere bedieningstijden ook een opening kunt aanvragen, ondanks dat het object niet wordt bemand. Als je aanvraag wordt goedgekeurd zal iemand van Rijkswaterstaat het betreffende object op het afgesproken tijdstip bedienen. Lees hier verder. 

Vera en Jorien lanceren hun website


Leuk nieuws: Vera en Jorien hebben hun eigen website gelanceerd! Op https://www.hinhorstsailing.nl vertellen ze je meer over hunzelf, wat ze doen, wat hun doel en agenda is voor 2022, resultaten en hoe je hun kan steunen. Ze hebben de website deels gemaakt voor iedereen die het leuk vindt om hun te volgen, maar niet helemaal thuis zijn op Instagram. Maar voor de mensen die dat wel zijn hebben ze natuurlijk nog gewoon hun Instagram; @hinhorst_sailing.

Kijk ook hier naar een impressie van hun laatste training in Barcelona.


 

Update nav corona persconferentie 14-01-2022


Helaas blijft corona, nu met de Omicron variant, de samenleving parten spelen. De bestaande maatregelen op de HJC kunnen niet worden versoepeld en geplande evenementen kunnen helaas niet doorgaan.

3e zondag 16-01-2022
Helaas is niet mogelijk om het clubhuis te openen en dus kan een bijeenkomst zoals de 3e zondag op 16 januari definitief niet doorgaan.

Werkdagen,
Het bestuur vindt het nu ook niet verstandig de werkochtenden weer in ere te herstellen. Afstand houden blijkt bij veel werkzaamheden lastig en ook het clubhuis dat gesloten moet blijven staat een herstart in de weg.

Het bestuur hoopt net als iedereen dat er snel meer mogelijk wordt.

Met vriendelijke groet,

Wilko Emmens

Voorzitter
Haarlemsche Jachtclub

 

Holland vaart video


In deze tweede aflevering van 'Holland Vaart' is de crew van Watersport-TV in Haarlem. Ze varen via de sluis bij Spaarndam richting de Mooie Nel. Daar meren ze af bij onze club. Er is een interview met onze havenmeester en met Monique Pals over het jeugdzeilen bij de HJC. 

Koop via Onzeclubwinkel en sponsor onze club


De feestdagen komen eraan en veel leden doen dan aankopen via webshops zoals Bol.com of Coolblue. Als u via onzeclubwinkel.nl koopt dan gaat er een percentage van het aankoopbedrag naar onze club. Maakt u een account aan en logt u in dan krijgt uzelf ook een korting. Lees alles over Onzeclubwinkel  hier en sponsor onze club! 


 

Steun de campagne van Vera en Jorien


Hoi!

Wij zijn Vera ter Horst en Jorien Hin. Onze passie is zeilen en wij willen graag hulp bij onze weg naar de Youth World Sailing Championships die in juli 2022 in Scheveningen plaatsvindt. We zeilen in de 29er en zitten momenteel in het Nationaal Talenten Team.

Om ons te kunnen kwalificeren eind mei op de Dutch Youth Regatta in Workum hebben wij geld nodig. Dit geld gaan wij besteden aan onder andere nieuwe wedstrijdzeilen, vliegtickets naar trainingskampen en wedstrijden in het buitenland, het vervoer van onze 29er, accommodatie op locatie van trainingen en wedstrijden, inschrijfgeld, enzovoort.

Mocht je geïnteresseerd zijn en meer willen weten voordat je doneert? Neem dan gerust contact met ons op! We vertellen je graag meer.

Bekijk ook onze Instagram voor meer foto's en video's van afgelopen jaar!

Bedankt voor de support!
HinHorst Sailing

Klik hier voor verdere informatie. 

Van de voorzitter


Beste HJCers,

Ten eerste wens ik u namens het bestuur een mooi en gezond 2022 toe en ik hoop dat u met voldoening op de feestdagen terug kunt kijken. 

We hebben een bijzonder verenigingsjaar achter de rug dat de nodige beperkingen maar toch ook een paar mooie evenementen heeft opgeleverd. Tal van werkzaamheden zijn door vrijwilligers op fantastische wijze uitgevoerd waarbij het Cubaanse strand wel het meest in het oog springt. De nieuwe havenmeester heeft met zijn partner de weg op de HJC intussen goed gevonden. Het bestuur kijkt al met al met voldoening terug op 2021.

Nu ligt een nieuw jaar voor ons met onzekerheid wat dit ons zal brengen. Helaas hebben wij net als vorig jaar moeten besluiten om de nieuwjaarsreceptie niet door te laten gaan. Bijzonder jammer omdat het ieder jaar een van de drukst bezochte en gezellige bijeenkomsten is geweest en ik had u daar graag gezien.

Toch gaan wij er van uit dat het geleidelijk weer mogelijk wordt om elkaar met minder beperkingen te kunnen ontmoeten. Of dat ook voor onze, over het algemeen druk bezochte, ledenvergaderingen gaat lukken is de vraag. Wij kijken er in ieder geval naar uit om met elkaar in en rond het clubhuis weer in gesprek te kunnen over alles wat ons bind.
We hebben een volgeboekt zeil opleidingsprogramma en over het hele jaar een aantal mooie evenementen op de agenda. Vanzelfsprekend zullen wij de organisatie ervan zodra dit verantwoord mogelijk is oppakken.

Wij houden u op de hoogte en hopen dat u in 2022 weer regelmatig en met veel plezier op de HJC aanwezig zult zijn.

Wilko Emmens
Voorzitter

 


Van de Jeugdcommissie


Gelukkig Nieuwjaar!!!

De afgelopen weken/maanden hebben we als jeugdcommissie gewerkt aan de toekomst. De afgelopen jaren zijn de groepen gegroeid. We vinden dat natuurlijk fijn maar willen ook de kwaliteit waarborgen en de capaciteit van vloot en begeleiding bewaken. We hebben meerdere leden bereid gevonden zich in te zetten voor verschillende doelen. We hebben verschillende divisies bij het jeugdzeilen met meerdere coördinatoren. We hebben voor het seizoen 2022 een coördinator voor;
  • Instructeursopleiding
  • Reguliere opleiding
  • Inschrijvingen en administratie
  • Wedstrijdgroep
  • Combi organisatie
  • Volwassenzeilen
  • Jeugdbestuur
In deze groepen kunnen we ook hulp gebruiken. We streven ernaar dat we in seizoen 2022 hulp krijgen van alle ouders waarvan hun kinderen zeilen. Dit kan op verschillende fronten en dat kunnen hele kleine werkzaamheden zijn. Spreekt één van bovenstaande groepen je specifiek aan neem dan contact op met jeugd@haarlemschejachtclub.nl

Als de kinderen die doorgaan met zeilen in 2022 nog niet ingeschreven zijn doe dit dan alsjeblieft voor 15 januari via Zeilopleiding Jeugd 2022 (formdesk.com) Daarna gaat het inschrijfformulier offline.

Hartelijke Groet,
Monique Pals

 

Raymond Duchesne overleden


Helaas bereikte ons het bericht dat Raymond Duchesne op 22 december op 71 jarige leeftijd is overleden. Raymond was een aimabele persoonlijkheid die veel op de haven kwam. Hij heeft zich regelmatig als vrijwilliger, zoals voor laswerkzaamheden, ingezet.
Het bestuur wenst zijn naasten veel sterkte toe.
 

Video jaaroverzicht Watersportverbond


De HJC is aangesloten bij het Watersportverbond en op 11 december vond de ALV plaats. Omdat ook deze vergadering digitaal plaats vond, werd het jaaroverzicht dit keer in een video samengevat. Het geeft een goed beeld van de inspanningen van het Verbond.

Tijdens de vergadering werden jaarplan en begroting 2022 vastgesteld en de gewijzigde statuten en huishoudelijke reglement goedgekeurd.

In deze video ook beelden van de HJC, Auke Bender en Wilko Emmens met name in de eerste helft van de video.

 

Boten te water


De boten gaan met de cradlekar van 1 t/m 4 april te water. De volgorde hier.
 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2022 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix