instagram

Nieuws

Haventerrein beperkt toegangkelijk


Tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 22 en zondag 23 mei is het haventerrein beperkt toegankelijk. Dit ivm jeugdzeilwedstrijden. Lees  hier verder.

Leden kunnen via het loophek gelijk linksaf naar hun boot. 
Leden die willen zeilen met hun open boot kunnen het beste contact opnemen met de Corona verantwoordelijke die op het terrein aanwezig is of iemand anders van de organisatie. Die kan je vertellen wanneer en waar je het beste je boot te water kan laten. 

Lees hier de coronamaatregelen tijdens de combi.

 

Varen in Haarlem


Ga je het water op? Dan is het goed om te weten waar je rekening mee moet houden. In deze folder lees je een aantal belangrijke regels en aandachtspunten die gelden in Haarlem. Zo houden we het samen veilig en prettig op het water. 

HJC in Haarlems Dagblad


Ook dit jaar heeft de HJC de blauwe vlag. Een artikel hierover stond in het Haarlems Dagblad. Klik op het plaatje voor het artikel.

 

Drie maal is scheepsrecht?


Vorig voorjaar werd al snel duidelijk dat de Pinkster combi op de HJC geen doorgang zou kunnen vinden in verband met de Corona uitbraak die Nederland toen net in zijn greep had. Gedurende de zomer leek er echter toch weer wat mogelijk te zijn en hebben we geprobeerd een combi in het najaar op de HJC te organiseren. Omdat het virus opnieuw de kop opstak is toen uiteindelijk besloten de najaars combi ook te annuleren. Omdat er ruimte lijkt te komen om toch weer een poging te ondernemen, zijn we wederom aan de slag gegaan om dit jaar met Pinksteren een combi op de HJC te organiseren. Onder het mom van nieuwe ronde nieuwe kansen en drie maal is scheepsrecht hebben we bij de gemeente gevraagd of zij bezwaren hebben tegen een jeugd evenement op de haven. De gemeente heeft onder een aantal voorwaarden hiervoor toestemming verleend. De belangrijkste voorwaarden zijn: maximaal 75 deelnemers, geen sociale activiteiten (dus geen diner), clubhuis en kleedkamers blijven dicht (toiletten wel open), maximale leeftijd deelnemers 18 jaar en uiteraard voor personen(coaches en organisatie) boven de 18 jaar 1,5 meter afstand houden. Wij denken binnen deze voorwaarden voor de kinderen een sportief maar sober evenement neer kunnen zetten.

Om e.e.a. in goede banen te leiden, gaan we het haventerrein in tweeën splitsen (zoals ook gedaan is met de zeillessen afgelopen jaar). Leden kunnen gebruik maken van het normale toegangshek en dan bakboord uit. De deelnemers gaan door het grote hek en dan met de klok mee rond de loods. We zullen met linten de scheiding aanbrengen en vragen de leden hier rekening mee te houden.

We hopen op mooi weer en gezellige wedstrijden.

Met vriendelijke groet,
Bernard ter Horst

 

Nieuwe bewoner op de HJC


Dat het landschap rondom de HJC fantastisch is voor honden, wisten we al. De havenmeester en zijn vrouw hebben daarom besloten om een labrador pup te gaan opvoeden. Zijn naam is “Gaffel”, en we wensen hem heel veel plezier in zijn nieuwe omgeving. 

Help mijn man heeft een hobby!


Vorig jaar in maart is het begonnen. Corona kwam dichter en dichterbij. Elke avond op de televisie werden we bijgepraat en konden we zien hoe druk het was in de ziekenhuizen. Elke avond rond 23 uur kwam een verpleger of verpleegster aan het woord om zijn of haar belevenissen van die dag met ons te delen. Schrijnende verhalen. Vreselijke verhalen. En met die verhalen ging je dan slapen of je moest vóór die tijd de t.v. uitzetten. Juist ook in die periode maakten wij plannen om aan de boot te beginnen. Krabben, schuren, lakken. Het jaarlijkse ritueel. Al gauw kwam er een Nieuwsbrief van het Bestuur. Haven gesloten, later clubhuis en wc’s alleen gesloten. Wij hebben toen gebeld. Als we ons niet veilig voelden om in de loods te werken moesten we het maar niet doen. De schrik zat er toen goed in. Maar ja, de boot moest wel straks te water.

We gingen niet naar de haven. Ook kinderen en kleinkinderen zagen we niet meer. Geen verjaardagen of gezellig met elkaar eten. Het zat er allemaal niet in. Je kwam nergens. Boodschappen deed je voor een hele week vroeg in de ochtend.

Maar de lente kwam zoals gewoonlijk. De natuur liet zich niet beïnvloeden.

En toen begon het….
Zal ik dit jaar eens wat zaaien? We kunnen toch bijna nergens heen en dan hebben we van de zomer mooie bloemen en planten. Dat was een goed idee! Dus werd er gezaaid. Bakjes vol. Eerst kleine potjes, dan verpotten in grotere potjes, weer verpotten in nog grotere potjes. Overal in huis bakken met potjes vol stekjes en zaadjes. Niemand kwam logeren dus wat maakte het uit. Alleen de badkamer was lastig. We hebben daar een bovenlicht en dat bleek uitermate geschikt om de zaadjes en stekjes goed op te laten komen.

Dus wilden we douchen dan moesten al die bakken op de gang en later weer terug. Maar ach, we hadden alle tijd. Mijn man had het er erg druk mee. Maar het was dan ook zijn idee. Tussendoor gingen we af en toe naar de boot. Als er iemand anders ook in de loods was gingen we weer naar huis. Ik geloof dat de boot eind mei pas te water ging.

We hadden een vrolijke en mooie tuin die zomer.

Ook dit jaar werd het weer maart. Corona nog steeds niet voorbij. Maar het vaccineren komt op gang. We voelen ons veiliger. Clubhuis nog steeds gesloten maar de wc’s gelukkig open. We gingen weer gewoon naar de haven. Wel later want gezellig koffiedrinken is er nog steeds niet bij. We lunchten in de loods. Het ging allemaal een stuk ontspannener.

Maar ja al die herinneringen aan die zaadjes en die stekjes. Die leuke plantjes en lekkere tomaatjes. Kortom, het huis staat weer vol. Ook AH vulde een gat in de markt met zijn moestuinmaatjes. Zaadjes in piepkleine bakjes en ook twee kleinkinderen werden enthousiast.

Ik ben bang dat deze hobby een blijvertje wordt.

Nou ja, straks hebben we geen boot meer…..

Marja Hin


 

Kalender Verbondsbezem


Hier de jaarlijkse kalender voor de Verbondsbezem competitie 2021. Die competitie is voor alle ORC en IRC gemeten jachten in de FullCrew en in de Doublehanded varianten. 

Contact met de havenmeester


Havenmeester zijn is een drukke baan. Zes dagen per week staat onze havenmeester voor u klaar buiten al zijn andere werkzaamheden. Daarom graag uw aandacht voor twee zaken: zijn rusttijden en de beste manier om contact met hem te hebben.
Op dinsdag is onze havenmeester vrij.
Iedere dag is er lunch van 12.00 tot 13.00 uur en diner van 18.00 tot 19.00 uur.

Gelieve de havenmeester op zijn vrije dag, tijdens de maaltijden en 's avonds niet te storen.
Telefoneren kost veel tijd en haalt hem steeds van zijn werkzaamheden af. Het beste kunt u op de volgende manieren met hem in contact komen:
  • De havenmeester is voor bijv. het afmelden bij afwezigheid, afspraken over boot uit het water, elektra, gebruik werksteiger, gebruik kraan enz. primair te bereiken via WhatsApp, SMS of e-mail. Hij kan uw vragen of opmerkingen dan behandelen op een moment dat het hem uitkomt.
  • Telefoneer alleen voor zaken die absoluut niet schriftelijk kunnen. Als er toch getelefoneerd moet worden, dan graag overdag op doordeweekse dagen. Ook de havenmeester gunnen we een rustige avond/weekend.
  • Op de haven is hij tijdens zijn werkuren overdag altijd aan te spreken. Zijn werktijden hangen in de hal van het clubhuis op het mededelingenbord van het bestuur.
Voor de duidelijkheid:
De havenmeester is 24/6 via zijn mobiele nummer (06-33716379) bereikbaar voor (medische) noodgevallen.
E-mail: havenmeester@haarlemschejachtclub.nl
Laten we er met zijn allen op letten dat wij de havenmeester zijn rust momenten gunnen en via de correcte methode contact met hem opnemen.


 

ALV 22 april


Beste HJCers,

De digitale wijze van vergaderen is helaas niet helemaal zonder strubbelingen verlopen, een aantal leden had moeite met inloggen. Het veruit grootste deel van de aangemelde leden is dat wel gelukt. Voor de stemfunctie moesten sommigen uitwijken naar een reactie via chat of mail. Dit zal in de notulen worden verwerkt.

Alle agendapunten waarover werd gestemd zijn in grote meerderheid van stemmen aangenomen.

Met een woord van dank hebben wij afscheid genomen van onze secretaris Fleur Finnema. Met algemene stemmen werd Gerry van Leuven als secretaris benoemd en Emma v.d. Knaap als vertegenwoordiger van het jeugdbestuur. Helaas moesten wij het gebruikelijke applaus bij deze benoemingen er bij denken.

Ook zijn de ontvangers van de waarderingsprijzen, dit jaar twee, bekend gemaakt. De uitreiking die eerder werd opgenomen kunt u via de link op de site nog bekijken. De gelukkige is ten eerste Jos Ridder, die het afgelopen jaar naast ontelbare taken die normaal gesproken door de havenmeester worden uitgevoerd ook de havencommissaris bij tal van andere klussen heeft ondersteund. Als tweede werd de waarderingsprijs uitgereikt aan Anneke Bennen die deze in ontvangst nam namens twintig invalhavenmeesters waar onze club het afgelopen jaar op heeft kunnen bouwen.

De notulen van deze vergadering worden zo spoedig mogelijk op het besloten deel van onze website geplaatst.

Het bestuur kijkt reikhalzend uit naar een ledenvergadering oude stijl waar wij elkaar in het clubhuis treffen en tijdens de pauze en na afloop met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Wilko Emmens
Voorzitter

 

Waarderingsprijs 2020


De waarderingsprijs is deze keer tweemaal uitgereikt. Als eerste aan Jos Ridder voor zijn tomeloze inzet de afgelopen jaren en ten tweede aan de invalhavenmeesters. De uitreiking staat hier op ons YouTube kanaal.


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

hier dan

ONZE SPONSORS

© 2021 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix