Nieuws

DRINGENDE OPROEP AAN DE LEDEN VAN DE HJC

Vacature HJC Voorzitter, per 30 november 2019 ook voor Penningmeester en per 1 januari ook voor webmaster.

Het bestuur doet een dringend beroep op alle leden van de HJC (ook nieuwe leden) om zich aan te melden voor de openstaande (bestuurs)functies. Tijdens de ALV op 22 november a.s. willen wij aan u een nieuwe voorzitter en penningmeester presenteren om het huidige, gedreven bestuur compleet te maken. Ook zijn we op zoek per 1 januari naar een webmaster. Wie staan op om de openstaande vacatures in te vullen? Meldt u nu aan bij het bestuur!

We laten de HJC toch niet in z’n hempie staan?!

Lees hier alles over de vacatures. 


Werkdagen beginnen weer

Hallo HJC vrienden,
Op 23 juni heb ik jullie namens de TC een fijne vakantie toegewenst en nu hopen wij dat iedereen die ook heeft gehad. Fijn gevaren, mooie tochten gemaakt en vooral goed weer.
Maar straks 18 september gaan we weer aan het werk en naar ik hoop hebben jullie er weer zin in. Wij zeker en we zullen ons best doen om er weer een fijn en gezellig klusseizoen van te maken. We gaan aan het onderhoud weer de nodige tijd besteden, maar ook nieuwe projecten realiseren.
Een opsomming:  
  • Nieuwbouw van een overkapping voor de optimisten.
  • Zonnepanelen op de loods aanbrengen, door een aparte groep leden.
  • Voltooien van het camera’s en verbeteren van de havenverlichting.
  • De passanten-boxen veilig maken.
  • Het bouwen van een verbeterde hout- en pijpopslag.
  • Het verven en roestvrij maken van de staalconstructies van de loods en mastenloods.
  • Het plaatsen van een steunpijp voor het aan boord stappen voor de leden die daar behoefte aan hebben. Opgeven bij de havenmeester.
  • Verbeteren van het gereedschap-en materiaalmagazijn.
  • En wat zich verder nog voordoet.
Tot 18 September. Met vriendelijke groet,
namens de technische commissie, Hans Gortworst 

Nieuws van de havencommissaris

Beste clubleden,

Het vaarseizoen loopt al weer snel naar het einde, nog een paar weken en de schepen kunnen weer de winterstalling in. 

Als u afgelopen jaar met uw schip op de wal heeft gestaan, gaan we er van uit dat u dit jaar weer op de kant gaat. Wilt u echter niet op de kant maar in het water blijven of elders verblijven, willen we dat graag van u horen zodat de planning voor het hellen weer gemaakt kan worden. Ook als u om het jaar de kant op gaat vernemen we dat graag van u. Als de havenmeester terug is van haar welverdiende vakantie zal de planning zo snel mogelijk kenbaar gemaakt worden.

Tevens willen we het sleutelplan weer op orde krijgen. Na de vakantie zullen we hier mee gaan beginnen. Als u een sleutel van de haven heeft, graag even laten controleren bij Henk Dijk. Zodat het nummer hiervan genoteerd kan worden en aan uw naam gekoppeld wordt.

Als laatste denk nog even aan de lockers welke u in gebruik heeft in de loods en in het lashok, graag even doorgeven welk nummer u gebruikt als u dit nog niet gedaan heeft. Niet gemelde lockers zullen worden geopend en geruimd.

Wilco Dijk
havencommissaris


 

Hans Ruigrok van der Werven overleden


Najaarstocht HJC


Vier gezamenlijk de afsluiting van het vaarseizoen 2019!!!!

Na een aantal mooie jaren in Edam hebben wij voor dit jaar een nieuw concept voor de Najaarstocht. In het weekend van 4-5-6 oktober zijn alle leden met aanhang uitgenodigd om naar Monnickendam te komen en mee te zeilen met de lounge klipper Umoja. Op zaterdag vindt er aan boord een BBQ plaats en er wordt uiteraard gezeild en geborreld. Op zondag varen wij met zijn allen terug en strijden om het Bangma bokaal. In colonne varen wij vanuit de sluis naar de club waar er natuurlijk weer een heerlijk schippersmaal klaarstaat.

Heb je geen boot? Ook dan ben je uitgenodigd op de Umoja!
Voor alle info check de flyer
Let op !! De inschrijving sluit vanwege de catering op de Umoja op 8 september.  Wil je alsnog inschrijven neem dan contact op met Wouter Coosemans.


 

Werkavonden beginnen weer


Hier weer een berichtje van de maandagavond werkploeg. Van april tot juli hebben we tien werkavonden gehad. Op 2 september om 19.00 uur willen we weer starten voor vier maandagavonden. Ik hoop op een grote opkomst, want er is veel werk te verzetten. Veel handen maken licht werk, maar maakt het ook gezellig. De koffie en thee staat klaar en na afloop een drankje. Groeten Theo van Roode. 

Nieuws van het jeugdzeilen


De vakantie is voorbij en de eerste les na de vakantie is ook alweer voorbij. Het seizoen telt nu nog drie lessen voor de reguliere opleiding en 6 lessen voor de wedstrijdgroep optimisten.
In deze laatste lessen zal getoetst worden welk niveau er is bereikt dit seizoen en zullen de CWO diploma’s en vorderingsstaten tijdens de laatste lessen op 19 en 20 september uitgereikt worden.
Als je CWO 3 wilt halen zorg dan dat je een combi of andere wedstrijd kunt overleggen met de instructeurs omdat dit één van de CWO 3 eisen is, Als je dit nog niet gedaan hebt, kunnen we kijken met welke wedstrijd je meekan doen en op pad kan met de wedstrijdgroep.
Het inschrijfformulier voor seizoen 2020 staat al online, als je voorkeur hebt voor een bepaalde dag, en gebruik wilt maken van een clubboot, wacht dan niet te lang met inschrijven.
Klik hier voor het inschrijfformulier 2020


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2019 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix