Nieuws

Zeilers voor Spaarne Cup gezocht


Zondag 11 juni is het weer zover!

De Spaarne Cup wordt weer gevaren op de Mooie Nel. Wie bemachtigt dit jaar de mooie wissel bokaal?
De 4 verenigingen van de Mooie Nel varen mee met 4 verschillende teams per vereniging in 8 valken. Het worden dus korte vriendschappelijke wedstrijdjes.
Er varen 2 leden per boot mee.
Om 10:00 begint het palaver en om 17:30 zijn de prijsuitreiking en het aperitief. Om 18:30 gaan we aan tafel in het verenigingsgebouw aan het Marisplein voor het dinner.
We zoeken dus 8 enthousiaste HJC leden die graag mee willen varen.
Geef je voor 27 mei op bij jeugdbestuur@ want vol is vol.












 

Hemelvaarttocht 2023


Gezellige vrijdag van de HJC clubtocht met ca vijfentwintig deelnemende boten.  Prachtig weer en gastvrij ontvangen bij WSV de Zeevang in Edam. ‘s Middags rondvaart door Edam en ‘s avonds aan de BBQ. Morgen door naar Monnickendam.

De foto's van de Hemelvaarttocht staan hier.

Update zaterdag: Weer een prachtige dag met een vrij stevige NO wind. We waren dus zo in Monnickendam. Aan boord van de Optimaal werden de passerende HJCers op de foto gezet. In Edam met een flink aantal deelnemers een Murdergame gedaan die werd gewonnen door het team Optimal Dazzle. Daarna met elkaar gezellig en goed gegeten in de Biederij. Morgen weer huiswaarts.

 

Spaarnestad concert


Op 1 juli wordt er het Spaarnestad concert gehouden in de Bakenessergracht. Om een plekje voor je boot te reserveren klik hier.












 

6-uurs van de Westeinder

Na de succesvolle hervatting van de 6-uurs van de Westeinder in 2022, zal WV Schiphol in 2023 weer een 6-uurs organiseren! Op 10 juni 2023, om 10.00 uur, zal het startschot klinken voor wederom een mooie editie.

Tussen 10.00 en 16.00 uur moet een zo groot mogelijke afstand worden afgelegd op de Grote Poel, over een tevoren uitgelegde en bekendgemaakte wedstrijdbaan. Deelname is open voor alle zeilboten en er wordt gerekend met het SW-handicapsysteem. Afhankelijk van het aantal deelnemers, en de samenstelling van de wedstrijdvloot, wordt er in één of meer klassen gezeild. Het 6-uurs comité zal de komende weken zoveel mogelijk details uitwerken. Het geheel wordt georganiseerd door WV Schiphol.

De aanmelding voor de start is per direct geopend en zal sluiten op 4 juni. De inschrijfkosten bedragen 40 euro. Na afloop van de wedstrijd wordt gezorgd voor een barbecue en vindt de prijsuitreiking plaats. Vorig jaar hebben wij meerdere deelnemers van verenigingen van zowel binnen als buiten de regio mogen ontvangen. Op vrijdagavond al een ligplaats nodig? Dit is uiteraard mogelijk! Voor alle vragen en verzoeken graag contact opnemen via 6uurs@wvschiphol.nl.

Aanmelden 6-uurs via: http://wvschiphol.nl/6uurs-westeinder
Inzien wie zich al hebben ingeschreven? Via: http://wvschiphol.nl/6uurs-westeinder

 

Gezellige openingswedstrijden


De openingswedstrijden waren een gezellig en goed georganiseerd weekend. Bert van Veldhuijsen, bedankt voor de organisatie!

Uitslagen hier.












 

Blauwe vlag uitgereikt


Vandaag is de Blauwe Vlag wederom uitgereikt aan de Haarlemsche Jachtclub. Ze zal ook dit jaar vol trots in de vlaggenmast hangen. De vlag werd door weervrouw Helga van de Leur aan Clemens de Graaf, havenmeester van de HJC, vandaag uitgereikt.







 

Inschrijving IJsselmeerwedstrijden geopend


De inschrijving voor de IJsselmeerwedstrijden is weer geopend. Hier de aankondiging. De wedstrijden worden gehouden op 3 juni vanuit de marina van Volendam. De inschrijving van de wedstrijd voor 29 mei via het inschrijfformulier op de JVW-site of vul dit formulier in en verstuur het via mail.




 

Kom gezellig de haven op orde houden











Iedere woensdag overdag en maandagavond wordt er gewerkt aan de haven. Vele handen maken licht werk en is noodzakelijk voor het op orde houden van onze gebouwen, installaties, terrein en groenvoorziening: kom dus gezellig klussen. U hoeft niet handig te zijn, wel gezellig. 
Op woensdag wordt er om 10.00 uur begonnen met koffie en dan verdeelt Jos Ridder de werkzaamheden. Op maandagavond wordt er om 19.00 uur begonnen en dan verdeelt Theo van Rooden het werk. Na afloop is er natuurlijk tijd voor een gezellig drankje.

 

Statuten Haarlemsche Jachtclub, ter review


De statuten dienen te worden aangepast op grond van de WBTR (Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen). Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om ze in het geheel nog eens tegen het licht te houden. Het resultaat kunt u hier inzien en leden hebben tot 1 juni gelegenheid om hierop hun zienswijze/mening te geven. De huidige statuten kunt u op onze website vinden. De gemaakte opmerkingen zullen worden beoordeeld en vervolgens beargumenteerd of worden opgenomen dan wel terzijde worden gelegd. De hieruit voortkomende versie wordt vervolgens nog eens toegestuurd en besproken met een notaris. Het huishoudelijk reglement volgt binnenkort. Te zijner tijd volgt dan een uitnodiging voor een bijzondere algemene ledenvergadering ter goedkeuring van de statuten en huishoudelijk reglement.
Het bestuur stelt uw eventuele opmerkingen/aanvullingen op prijs en die kunt u mailen naar commissaris@haarlemschejachtclub.nl.
 

Steun het werk van de Zonnebloem

De Zonnebloem haalt mensen met een lichamelijke beperking uit hun isolement. Steun de Zonnebloem in onze regio en koop via deze link een lot in de nationale loterij van de Zonnebloem. Bedankt.

Fred Zuidam



 


HJC Laser Masters starten weer op 19 april!


Het beproefde concept start weer op woensdag 19 april en de eerste start is om 18.30 uur. Maar eerst traditiegetrouw met een ploegje de loods uitruimen voor 15 april, want alles ligt nu nog opgestapeld in een diepe winterslaap.

Ook dit seizoen gaan we weer iedere woensdagavond varen om de podiumplaatsen en aan het einde van dit seizen tellen alle wedstrijden op tot “Master van de Mooie Nel 2023”.
De winnaar van 2022 was ikzelf en dit werd pas besloten nadat er de laatste wedstrijd van het seizoen gevaren was. Kortom het is een spannende competitie en sowieso moeten we de jaarprijs wederom op de HJC zien te houden. Want voor wie het niet weet. Aan de woensdagavondwedstrijden mogen ook zeilers van bevriende verenigingen aan de Mooie Nel meedoen, dat werkt verbindend en wordt zeer gewaardeerd.

Het afgelopen seizoen kwamen er wederom nieuwe clubleden bij door de Laserwedstrijden. Enthousiaste mensen die ook meteen hun steentje bijdroegen aan de vereniging door mee te helpen met een klus.

Wil je het Laser Master concept een keer proberen? Huur dan een clublaser via de site! Lees hier verdere informatie.
Adse Jelles
 

Vrijwilligers WK zeilen Scheveningen gezocht


Na een succesvol jeugd wereldkampioenschap in de zomer van 2022, zijn we nu volle kracht vooruit bezig met de voorbereidingen voor het “grote“ Wereldkampioenschap dat in Augustus in Scheveningen gaat plaatsvinden. Zeilen op het hoogste niveau met zo’n 1400 topsporters uit meer dan 100 landen, als zeilend Nederland willen we een prachtig visitekaartje afleveren. En daar kun jij bij zijn!

Ben je zelf zeiler of een groot liefhebber van de sport? Heb je weleens eerder geholpen bij een groot sportevenement of ben je enthousiast vrijwilliger bij je vereniging? Hou je ervan je handen uit de mouwen steken en werk je graag samen? Dan zijn we op zoek naar jou! We hebben verschillende functies beschikbaar zowel op het water als aan de wal. Het succes maken we met z’n allen, zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens het evenement. We kijken welke kwaliteiten jij hebt en waar je het liefst ingezet wil worden.

We hebben een groot aanbod aan functies. Lees hier welke.


 

Varen door Amsterdam vanaf het Noordzeekanaal naar het IJmeer


Omdat wij hierover, vooral bij aanvang van dit vaarseizoen, nogal wat vragen krijgen het volgende:
  1. Over het beschikbare kaartje van het Amsterdamse binnenwater waar wel en niet met een doorvaartvignet gevaren moet worden is nog onduidelijkheid.
  2. Voor het varen over het IJ (en het Noordzeekanaal) is geen doorvaartvignet nodig.
  3. De gemeente Amsterdam is met Rijkswaterstaat e.a. in gesprek of het Buiten IJ (grondgebied van de gemeente Amsterdam) valt onder de vergunningplicht voor een doorvaartvignet of niet.
Mede op initiatief van het Regioteam Noord-Holland Zuid is het Programmateam Varen van de gemeente Amsterdam momenteel namens de wethouder bezig met die besprekingen, waar nodig aanpassingen van het kaartje en het verduidelijken.

Afgesproken is dat er tot de uitkomst op het Buiten IJ niet op het doorvaartvignet gehandhaafd gaat worden.

Dat is anders voor het varen door de grachten en de doorgaande routes: de Amstelroute (Oosterdok - Schippersgracht - Nieuwe Herengracht – Amstel) en de Kostverlorenvaartroute (Westerkanaal - Singelgracht - Kattensloot - Kostverlorenvaart - Schinkel - Nieuwe Meer: de Staande Mast Route). Daar wordt wel actief gecontroleerd op het doorvaartvignet.

Gelukkig is het inmiddels wel gelukt om het Doorvaartvignet veel makkelijker te verkrijgen. Daarover is hier meer te lezen en voor de regels op het water in Amsterdam hier.

Auke Bender
Regiovertegenwoordiger Noord-Holland Zuid
T: 06 15 35 05 15
E: auke.bender@watersportverbond.nl
 

Wedstrijdagenda 2023



Hier de wedstrijdagenda van de vier verenigingen aan de Mooie Nel en Spaarne.























 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2023 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix