instagram

Nieuws

Een zeilinstructeur vertelt


Hoi, ik ben Boudewijn en zeil in de Splash. Ik zeil al sinds mijn 7de hier op de HJC en ben begonnen in de Optimist. In de Optimist heb ik meegedaan aan veel wedstrijden van Combi Amsterdam en ook een keer aan de DYR (Dutch Yought Regatta). Sinds 3 jaar vaar ik nu Splash en ben ik instructeur op de HJC. Als instructeur leer je zelf ook nog heel veel en dat is super leuk! Ik heb in de Splash Combi’s, SKON wedstrijden en United4 gevaren. De SKON is de klasse organisatie van de Splash en die organiseert wedstrijden voor alleen Splashes. 

Deze zomer was er een SKON XL in Workum als vervanging van het EK Splash. Het evenement duurde in totaal een week, de eerste 3 dagen waren trainingsdagen en de laatste 4 dagen hadden we wedstrijden. Tijdens de trainingen heb ik veel geleerd over de trim en de regels in het wedstrijdzeilen, ik vond de trainingen heel leuk en nuttig. Na de trainingsdagen hadden we meteen wedstrijden en daardoor kon je de dingen die je geleerd had meteen uitproberen tijdens een wedstrijd. Voor mij waren de trainingen heel nuttig want ik heb de wedstrijden daarna ook gewonnen! 

Nu het seizoen na de zomer weer begonnen  is zijn er ook SKON sailing tours, dat zijn wedstrijden alleen voor de Splash. Ze zijn op allerlei plekken in Nederland en het is er altijd heel gezellig! Dit weekend was het in Alkmaar, daar was een leuke sfeer en er was goede wind. De Splash wordt hier ingedeeld in twee groepen, de A en de B. Ik zit nu in de B en wil graag promoveren naar de A. Ik vaar in het najaar ook alle wedstrijden mee, zodat ik hopelijk kan promoveren. Ik hoop dat er nog veel mensen bij komen bij de Splash groep, zodat het nog gezelliger wordt!

Bericht van de Splashtrainer van de HJC:
Op HJC hebben me nu al meer dan 20 Splashes die elke week actief zeilen. Een deel daarvan doet ook mee aan de SKON wedstrijden. In het najaar zijn nog twee grote evenementen waar de Splashes aan mee kunnen doen:
  • 2-3 oktober is het Vaarwelkom in Grou (Friesland). Het Vaarwelkom is een goed startmoment om je eerste wedstrijd in de Splash te varen.
  • 22-24 oktober is het Herfstkamp in Goingarijp (Friesland). Je traint dan drie dagen lang met Splashzeilers uit heel Nederland en je krijgt training van de coaches van het nationale Splashteam. De training worden op niveau afgestemd en zijn daardoor extra leerzaam. 

Guus geboren


Het is altijd fijn om een blij en mooi bericht te kunnen delen. Op 10 september is Guus geboren. Zoon van Danny en Daphne en kleinzoon van Hans en Tineke Struijkenkamp. 

 


 

Boten uit het water


Van 17 t/m 24 oktober gaan de boten met de cradlekar uit het water. Kijk hier voor de volgorde.
Afhankelijk van wanneer u eruit gaat verwachten we dat u het dagdeel, wanneer uw boot uit het water gaat ’s ochtends of ’s middags, aanwezig bent en hand en span diensten verricht.
Schepen die met de kraan uit het water gaan, kunnen hiervoor een afspraak maken met de havenmeester (Kranen is mogelijk in de periode vóór 16 oktober en ná 24 oktober)

 

Bart op EK


Bart Lambriex doet met zijn nieuwe bemanning Floris van de Werken van 14 t/m 19 september mee aan het Europees Kampioenschap 49er. Deze wedstrijden worden gehouden in Thessaloniki, Griekenland. Kijk hier voor de uitslagen.

Update: Zesde ! 

Bingo!


Onze laatste clubhuisactiviteit begon met een ronde over dat gekke Chinese virus. Inmiddels zijn we 19 maanden verder en zijn we terug! Op 9 oktober organiseert de HJC een bingo-avond met wijnactie. 

Wat kan je verwachten? 
We spelen 5 rondes bingo onder leiding van een ware showmaster, met natuurlijk mooie prijzen. De bingoballen worden vergezeld van een hapje en een drankje. Tussendoor worden er heerlijke wijnpakketten verkocht, waarmee we wat extra geld hopen op te halen voor vernieuwing van het clubhuis. 

Hoe en wat met corona? 
De bingo vindt plaats in het clubhuis. Wij volgen de coronarichtlijnen van de overheid en het Watersportverbond. Dat betekent dat je bij aankomst de coronacheck-app moet laten controleren op een geldige QR-code. Die werkt als je gevaccineerd bent, negatief getest of recent genezen van corona. 

Deelname kost 5 euro, inclusief een drankje en een bingokaart. Daarna koop de kaarten los voor 2 euro. Betalen kan aan de bar. 

Meld je snel aan via dit formulier.  
Wouter, Claudia, Emma, Bonnika en Caroline

 

Succes op de United4

Groot succes op de U4 in Workum dit weekend. 
Vera ter Horst en Jorien Hin behaalde een 2e plaats bij de 29er.
Felix Mulder werd 1e overall bij de U12 benjamin optimisten. Van harte gefeliciteerd!

 

Jorien en Vera naar WK


Hallo! Wij zijn Jorien Hin en Vera ter Horst en wij varen samen in de 29er. Kort geleden hebben wij het WK in Valencia gezeild en hierover zouden wij jullie graag wat vertellen!

Tja, Valencia… Dat is toch wel een eind weg. De boot en onszelf daar krijgen was dan ook een flinke puzzel. Vera en haar gezin hebben een roadtrip naar Valencia gedaan met de boot achter de auto en Jorien is later ingevlogen.
Zij kwam op woensdag aan, en donderdag was de eerste training. We hebben ter voorbereiding op de wedstrijden uiteindelijk 4 dagen getraind. Dat was wel even wennen, zo varen op zee! Het water is daar heel zout en de temperatuur was anders dan in Nederland. We waren veel bezig om de schaduw op te zoeken en genoeg te drinken. We hebben daar niet alleen gewoon water gedronken, maar om sneller vocht op te nemen en te herstellen deden we wat isostar of appelsap met zout in het water.
We hadden tussendoor één rustdag op de planning staan, dus hebben we voor een dag Valencia bezichtigd. De dag daarna waren de metingen. Hier worden alle onderdelen van de boot gecontroleerd en krijg ze een sticker. Op woensdag was de practice-race. Dit is een potje om even in het wedstrijdritme te komen en de race area te verkennen. Deze verliep voor ons best goed!

Toen was de tijd eindelijk aangebroken: de wedstrijden gingen beginnen! Het idee was dat we om 11.00 zouden starten, maar uiteindelijk hebben we dat niet een dag gered… De meeste dagen startten we pas om 13.00, omdat er toen pas een beetje wind kwam. Dit noemen ze daar zeewind. Deze kan hard doorzetten, maar omdat het water en het land allebei zo warm waren werd het temperatuurverschil nooit heel groot en viel het uiteindelijk wel mee met de wind. Maar dat vonden wij helemaal niet erg, want wij zijn samen een licht weer team.

We hebben eerst 3 dagen kwalificatie wedstrijden gevaren, en daarna 3 dagen finals. We zijn na de eerste 3 dagen in de emerald groep geplaatst (de 4e groep van 6), en zijn in deze groep uiteindelijk 5e geworden. Hiervoor hebben we ook een medaille en prijs gewonnen!

Het was onze eerste WK in de 29er, dus het was voor ons echt een hele ervaring! We hebben super veel geleerd en we zijn klaar om nog meer te leren. Voor ons staan er nu een aantal wedstrijden in Nederland op de planning. Dit zijn selectiewedstrijden voor het Nationale Trainings Team en de World Sailing Youth Worlds in Oman. Ben je nou benieuwd hoe dit gaat? Je kan ons volgen op onze instagram pagina! @hinhorst_sailing.


 

Van de clubhuiscommissaris

Er is weer koffie. Om 10 uur elke ochtend is er weer koffie. Kom gerust weer eens langs. Deze jarenlange traditie lijkt door de impact van het welbekende virus een flinke deuk opgelopen te hebben vandaar dit bericht. Lekker aan de koffie dus !!

De koffieautomaat is inmiddels verdwenen. Er moet dus verse koffie gezet worden met het koffiezetapparaat in de keuken. Loop je om kwart voor tien in het clubhuis en er is nog geen koffie gezet voel je vrij om een kannetje te maken. Filters liggen in de la onder het apparaat en koffie staat er naast. Een kopje met een kop erop moet er aan koffie in het filter. Het water kan je er boven in gieten met de thermoskan, waarna je deze direct onder het filter kan zetten.

Groet en tot ziens in het clubhuis!
Wouter Coosemans
Clubhuiscommissaris 

Mededeling van overlijden


Afgelopen week ontvingen wij het droevige nieuws van het overlijden van Luca Juul Paauw, zoon van Jolan Paauw en Eva Assendelft, kleinzoon van Albert Jan Paauw en Meike Paauw-Kuipers en neefje van Arne Paauw en Sandra Buijs. 

We leven mee met dit vreselijke verdriet en wensen de ouders, grootouders en oom en tante heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. 

Het bestuur van de HJC


 

Mooie opkomst maandag werkavond

Goede opkomst bij de maandagavond werkavond. Maarrrr we kunnen nog veel meer hulp gebruiken. U komt toch ook volgende week?


 

De werkavonden en werkdagen zijn weer begonnen!


De werkavonden en werkdagen zijn weer begonnen!

Er is een enorme achterstand opgelopen wat het onderhoud van de haven betreft. Dus er is heel veel hulp nodig. Dus kom helpen!

Een speciale oproep voor de leden die de afgelopen jaren lid zijn geworden en nog niet in de gelegenheid zijn geweest om iets voor de club te doen. Kom gezellig klussen. U hoeft niet handig te zijn, alleen enthousiast!

U bent vanaf 23 augustus iedere maandagavond om 19.00 uur welkom en vanaf 25 augustus iedere woensdag om 10.00 uur welkom.

 

Zonneweide Schoteroog


Op 26 augustus heb ik weer een werksessie bijgewoond over de voorgenomen aanleg Zonneweide Schoteroog.
In het Nederlandse Klimaatakkoord is afgesproken om de CO2-uitstoot sterk te verminderen. De Nederlandse ambitie is om in 2030 de CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 1990. Om hier invulling aan te geven heeft de Regio IJmond/Zuid Kennemerland een Regionale Energie Strategie (RES) opgesteld. De ambitie van Haarlem is om in 2030 zo veel mogelijk (circa 750 TJ) elektriciteit lokaal en duurzaam op te wekken.
De zonneweide Schoteroog moet daar een bijdrage aan gaan leveren. Doel van deze werksessie is met geleverde input en ideeën tot een zo breed mogelijk gedragen plan te komen. Met aanvullingen, opmerkingen en toelichtingen op het huidige ontwerp, wordt met behulp van een zogenaamde “vlekkenkaart” inzichtelijk gemaakt op welke manier op locatie Schoteroog een breed gedragen ontwerp voor een Zonneweide gerealiseerd kan worden.

Het ontwerp is nu aangepast naar aanleiding van eerdere opmerkingen van belanghebbenden en op basis van onder andere de Unesco werelderfgoed richtlijnen. De omvang is teruggebracht van 7 MW piek tot 3,5 a 4 MW piek en dat is in het bijgaande plaatje goed te zien. De aanwezigen (bewoners Land in Zicht, Recreatieschap, Gemeente Haarlem), konden zich in het nu voorliggende plan vinden. Voor de HJC en recreanten rond de Mooie Nel lijkt dit ook een aanvaardbaar ontwerp.
De opmerkingen van vanavond worden meegenomen, o.a. over de beveiliging van het geheel met hekken en/of bramenstruiken en camera's etc.
De volgende werksessie is gepland rond  7 september en daarna volgt op 23 september een bijeenkomst met alle betrokkenen waarin het ontwerp zou moeten worden afgetikt.
De Gemeente Haarlem is nog gevraagd duidelijkheid te verschaffen over een gerucht over het voornemen van de bouw van een grote windmolen op Schoterog. Dit viel buiten het doel van deze avond maar de aanwezigen zijn bezorgd dat zij straks verrast worden. Op dit moment is van een concreet plan daartoe geen sprake.

Wordt vervolgd.
Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens


 

Tekenen op de haven

Een groep tekenaars van Haarlem Urban Sketchers hebben afgelopen zaterdag een paar uur getekend. Ze hadden lekker weer en onze haven gaf veel inspiratie. Hier het mooie resultaat.


 

Leden voor leden en advertenties

Ons administratiesysteem E-captain heeft verschillende mogelijkheden in het 'leden voor leden' gedeelte:
  • U kunt een e-mailadres of telefoonnummer van een medelid opzoeken.
  • U kunt u (mail) adresgegevens zelf aanpassen.
  • U kunt er een watersport gerelateerde advertentie plaatsen.
Klik  hier om uw adres aan te passen, contactgegevens van een mede-lid te zoeken of een advertentie te plaatsen.

Klik  hier om de advertenties te bekijken.

 

Aanpassingen clubhuis


Beste leden, 

Het afgelopen jaar zijn er plannen gemaakt om het clubhuis te moderniseren en op te knappen. Daarvoor is een ontwerp gemaakt en dat willen wij graag aan u presenteren. Klik hier voor de presentatie. U kunt zien dat op de plaats waar nu de tram staat schuifdeuren zullen komen. Ook willen wij nog een paar grote planten toevoegen aan het clubhuis. 

Wij horen het graag van u wanneer u vragen of feedback heeft! 

U kunt mailen naar clubhuis@haarlemschejachtclub.nl of u kunt Wouter Coosemans of Emma van der Knaap aanspreken.

 

PMD inzamelen


We hebben tegenwoordig verschillende containers voor ons afval waaronder een PMD container. PMD staat voor plastic, metaal en drinkpakken. Maar niet al het plastic of metaal is recyclebaar. We zien dat er van alles in de container wordt gegooid wat er niet in hoort. Niet al het plastic is reclybaar. Klik daarom op het plaatje en lees het eens door of kijk op de poster die naast de container hangt wat er wel of niet in de container mag. Bij twijfel wordt geadviseerd het in de restafvalcontainer te gooien.
 

Contact met de havenmeester


Havenmeester zijn is een drukke baan. Zes dagen per week staat onze havenmeester voor u klaar buiten al zijn andere werkzaamheden. Daarom graag uw aandacht voor twee zaken: zijn rusttijden en de beste manier om contact met hem te hebben.
Op dinsdag is onze havenmeester vrij.
Iedere dag is er lunch van 12.00 tot 13.00 uur en diner van 18.00 tot 19.00 uur.

Gelieve de havenmeester op zijn vrije dag, tijdens de maaltijden en 's avonds niet te storen.
Telefoneren kost veel tijd en haalt hem steeds van zijn werkzaamheden af. Het beste kunt u op de volgende manieren met hem in contact komen:
  • De havenmeester is voor bijv. het afmelden bij afwezigheid, afspraken over boot uit het water, elektra, gebruik werksteiger, gebruik kraan enz. primair te bereiken via WhatsApp, SMS of e-mail. Hij kan uw vragen of opmerkingen dan behandelen op een moment dat het hem uitkomt.
  • Telefoneer alleen voor zaken die absoluut niet schriftelijk kunnen. Als er toch getelefoneerd moet worden, dan graag overdag op doordeweekse dagen. Ook de havenmeester gunnen we een rustige avond/weekend.
  • Op de haven is hij tijdens zijn werkuren overdag altijd aan te spreken. Zijn werktijden hangen in de hal van het clubhuis op het mededelingenbord van het bestuur.
Voor de duidelijkheid:
De havenmeester is 24/6 via zijn mobiele nummer (06-33716379) bereikbaar voor (medische) noodgevallen.
E-mail: havenmeester@haarlemschejachtclub.nl
Laten we er met zijn allen op letten dat wij de havenmeester zijn rust momenten gunnen en via de correcte methode contact met hem opnemen.


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2021 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix