Prestaties

Renée 2de op WK matchracen

Renée Groeneveld is tweede geworden op het Wereld Kampioenschap matchracen. Een prachtig resultaat!! Helaas verloor ze de finale van Lucy Macgregor. Kijk hier voor de website van het WK. Kijk hier voor de uitslagen. Kijk hier voor het team van Renee. LR


Openingswedstrijden 2017

De voorspellingen waren slecht, koud en regen mogelijkheid en veel wind, maar voor dat laatste zijn we niet bang als zeilers want zonder wond is er ook niets aan.

Door die hardere wind waren er spectaculaire situaties en mooie momenten op het water, het een en ander tegen een mooie achtergrond zorgde ervoor dat onze huisfotograaf, die ook is gaan filmen, hele mooie plaatjes heeft gemaakt.

Deze zijn overigens te zien op de site en op Facebook.

Zowel zaterdag al zondag alle wedstrijden kunnen varen die in het programma stonden en zelfs met de lasers en de optimisten meer dan dat. De optimisten moesten duidelijk wennen aan de drukte op het water en de grote boten om hun heen, maar gelukkig is iedereen weer zonder kleerscheuren aan de kant gekomen.

De maaltijd zaterdag avond was druk bezet en onze cateraar “Vijn” heeft zich van zijn beste kant laten zien door iedereen in korte tijd van een prima maaltijd te voorzien. Daarna konden de voetjes van de vloer, en dat gingen ze …. De muzikale begeleiding van The BieT en DJ 4mission wisselde elkaar mooi af.

Ook zondag verliep alles op het water weer vlotjes door de mooie wind en iedereen had gelegenheid om te lunchen, en dat is wel eens anders geweest. Bij de prijsuitreiking waren er weer diverse gelukkige winnaars.

Ook de organisatie, zowel op de wal als op het water is tevreden en we kijken terug op een mooie opening van ons 100 jarig seizoen.

De uitslagen staan hier.

Bert v Veldhuijsen

Renée wint matchracen

 

Renée Groenveld doet mee aan de laatste wedstrijd van de Women's International Match Race Series 2016. Deze wedstrijden worden gehouden in St. Thomas op de Amerikaanse Maagdeneilanden van 1 t/m 4 december. De beste 12 matchracers van de wereld doen hieraan mee. Hier kan je lezen wie dat zijn en over Renée dat zij de HJC vertegenwoordigt. Klik  hier voor de uitslagen. LR

 

 

Update: Renée wint voorronde!

Update: Renée wint kwartfinale!!

Update: Renée wint halvefinale!!!

Update: Renée wint met 3-0 de finale !!!!

 

Lees hier verder.


Ledenvergadering en huldiging Vlaggendragers

 

De Najaars Ledenvergadering werd druk bezocht. Veel belangrijke zaken zijn besproken en nieuwe doelstellingen bepaald. Voor aanvang heeft onze wedstrijdcommissaris Bert van Veldhuijsen de Vlaggendragers gehuldigd en de Poelsnipbeker uitgereikt (zie onderstaand berichtje). Op de foto hiernaast staan de Vlaggendragers 2016 v.l.n.r. achterste rij: Hidde Grootes, Auke en Finn Holtrop, Max Warnar en daarvoor staand: Vera ter Horst, Caspar Kowalski, Gijs de Boer, Victor Vreede en inzet: Friso Engler. Helaas konden de volgende genomineerde zeilers niet aanwezig zijn (een deel van hen had het druk met …. zeilen): Hannah van Goor, Jelmer en Roelof Kuipers, Bart Lambriex, Renée Groeneveld en Friso Engler. Er wordt natuurlijk voor gezorgd dat zij hun vlag alsnog ontvangen.  Foto's zijn gemaakt door de HJC 'huisfotograaf' Theo van Meerwijk. MH


Poelsnipbeker uitgereikt

 

Caspar Kowalski verdiende de Poelsnipbeker met 84 starts, maar: Wat betekent dat eigenlijk? Hoeveel weekenden gaat de boot heen-en weer (met de ouders) en waar naartoe? Hoeveel weekenden moet het huiswerk op vrijdag al helemaal af zijn?

Op de volgende pagina staat 'het lijstje van Caspar', 12 jaar oud en wedstrijdzeiler in de Optimist niveau combi A (hoe kan het ook anders). Dit jaar was de reis naar Workum in april voor maar 2 starts. Zeilen blijft nou eenmaal afhankelijk van de wind. Alle wedstrijdzeilers kennen 'het wachten, wachten en nog eens wachten op de wind' goed.

 

We wensen Caspar veel succes in 2017 en houden hem in de gaten, want wellicht zit er dan een plaatsje voor hem in bij de Optimist Kernploeg! (MH) Klik voor de lijst: 

Lees verder

U4 Roompot

 

Hallo allemaal, afgelopen weekend heb ik mee gedaan aan u4 Roompot. Het was weer een top weekend! Veel gezeild en geleerd. Ik vond het ook weer super leuk om op stroming te varen. Er stond een lekker windje zaterdag die toe nam. Rond 15:00 hadden we 3 wedstrijden gevaren en mochten we naar de kant. Het starten was nog best lastig, de stroming kwam schuin van achteren en alle bootjes werden dus over de start "gesleept". Op zondag begonnen we met de wind waarmee we zondag mee eindigde, rond de 16 knopen in de loop van de dag zou de wind nog meer toenemen door een front die overzou komen, het was het hele weekend zuid westen wind. De eerste twee wedstrijden gingen bij mij niet heel erg goed en ik probeerde te bedenken waarom het niet zo goed ging, ik bedacht dat ik heel erg safe probeerde te starten waardoor ik niet lekker weg kwam bij de start en dat ik misschien wat meer risico moest nemen, en dat deed ik dus ook ik had een mooie startplek en kwam goed mee in het veld. Ik finishde als 8ste, "een goede start is de halve wedstrijd"....

Lees verder

Podiumplaatsen Bart en Finn - ONK Medemblik

 

Bijna 400 boten waren er op het IJsselmeer voor het Delta Lloyd Open Dutch Championship. HJC zeilers deden mee in alle drie de Laser-klassen en Bart Lambriex voer weer in de 49erFX. In deze klasse deden 10 boten mee, waarin iedereen was gewisseld van bemanning. Bart werd 3e met Pim van Vugt.

Voor de Laser 4.7 was het kampioenschap een klasse evenement. Finn Holtrop werd 1e. Tijdens de Dutch Youth Regatta in mei 2017 wordt er ook door de 4.7-zeilers gestreden om de titel Nederlands Kampioen. In de Laser Radiaal werd Hannah van Goor 16e, Cornelia Everwijn 43e en in de Laser Standaard Auke Holtrop 13e.

Veel informatie, dagverslagen en alle uitslagen staan op deltalloyd onk en mooie foto's op facebook. Hier vonden we o.a. onderstaande actiefoto's van 4 van de 5 HJC zeilers (klik voor vergroting). MH


Finn winnaar Laser 4.7 - U4 Workum met dikke beuk

 

Afgelopen weekend is het najaar van het wedstrijdzeilseizoen begonnen. Daarbij startte het najaar in Workum. Ook was er een primeur voor de Laser Standaard zeilers (waaronder ikzelf): 17 deelnemers! Afgelopen 2 jaar is er weinig in de Laser Standaard gezeild omdat de klasse niet voldoende doorstroom heeft vanuit de Laser Radiaal. Dit omdat de Standaard alleen voor de heren Olympisch is, wat voor velen een te grote overstap is qua gewicht bijvoorbeeld. Dat betekende dus dat ik na een lange tijd coaching en training geven eindelijk weer zelf in de boot mocht stappen!

Zaterdag begonnen we met een flinke windkracht 4 die gedurende de dag afzwakte naar 2/3. Echter bleven de golven staan wat het zeilen niet makkelijker maakte. Een nieuw comité, voor niemand erg gemakkelijk, ook voor de Groningers niet. Scheve startlijnen en banen leidden zo af en toe tot het welbekende ‘admiraal zeilen’ of de ‘kamelenrace’……

Lees verder

Goud voor Bart op Jeugd WK zeilen 49erFX

 

Bart Lambriex vaart al enige tijd in de 49erFX, samen met zijn vaste partner Philip Meijer die hij al kent uit zijn 'optimistentijd'. Een perfect team, zo is ook nu weer gebleken.... zij werden Wereldkampioen Jeugd 49erFX!

In de voorrondes op het Markermeer werden zij al eerste van de totaal 148 internationale zeilers die 3 dagen streden voor een plaats in de finales. Zaterdag werden de finales met totaal 7 boten gevaren voor de kant van Bataviahaven Lelystad en deze wonnen Bart en Philip overtuigend.

In een interview op de 3e wedstrijddag vertelt Bart hoe het toch niet altijd van een leien dakje ging, (ook) zij sloegen om.... 

Op de site 49er staat o.a. het interview en op facebook een aantal foto's (waaronder links). MH


Veel gezeild in de vakantie

 

Deze vakantie heb ik veel wedstrijden gevaren in mijn Laser 4.7: het EK, WK en het open Zwitsers Kampioenschap. Zondag was ik weer terug van het Zwitsers Kampioenschap op Lake Silvaplana bij St. Moritz. Het begon daar niet zo goed omdat we het verkeerde zeil ingepakt hadden (Standaard van Auke) en dus ter plekke een nieuwe moesten kopen. Dan konden we de eerste 2 dagen van het 4 daagse evenement ook nog eens niet zeilen, omdat de wind uit de verkeerde richting kwam. Het meer lag van noord naar zuid en de wind was alleen stabiel genoeg om een wedstrijd te varen als deze uit het zuiden zou komen. Dit was de eerste 2 dagen niet het geval, omdat er net een regenperiode was geweest. De noordelijke wind was te sterk om om te draaien, maar na 2 dagen draaide de wind wel en kwam deze flink sterk uit het zuiden. 

De eerste dag ging het wel goed en zeilde ik een 3, 8 en een 2. Maar voor de 3e plaats werd ik er onterecht uitgeprotesteerd dus dat werd een DSQ. De laatste dag hing het er dus om wie het evenement zou winnen. Ik had nog kans, omdat ik de DSQ kon aftrekken als we meer dan 4 wedstrijden hadden en als ik goed zou varen. Ik zeilde een 4 en een 1e plaats.....

Lees verder

--

------

ONZE SPONSORS

© 2017 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix