instagram

Prestaties

Openingswedstrijden


Graag nodigen wij u uit voor deelname aan de openingswedstrijden op 30 april en 1 mei. Deze laagdrempelige wedstrijden voor zowel kiel- als open boten worden gewoontegetrouw georganiseerd door de HJC. Een mooie gelegenheid om weer wat wedstrijdritme op te bouwen. De eerste start is om 14.00 uur. Inschrijving in het clubhuis van de HJC vanaf 11.15 uur. Het wedstrijdcomité onder leiding van Bert van Veldhuijsen verzorgt alle wedstrijdfaciliteiten.


 

Gezamenlijke wedstrijdkalender


Klik op het plaatje voor de gezamenlijke wedstrijdkalender van de verenigingen aan de Mooie Nel.
 

Nieuws van Vera en Jorien


Afgelopen EuroCup hebben we helaas niet helemaal gevaren zoals we hadden gehoopt, met wat materiaalpech en harde wind. Helaas is de EuroCup in Hyeres voor het Nederlandse team gecancelled, dus we varen nu weer in Nederland.

Maar we zijn weer extra gemotiveerd om veel uren te maken en alles te geven voor de selectie voor het jeugd WK eind mei op de Dutch Youth Regatta!

Groetjes Vera en Jorien

 

 Hier liggen wij bij coach Marieke Jongens aan de rib


Een goed beeld van de chaos bij onze laatste internationale wedstrijd: de EuroCup in El Balis. Wij zijn de rode kite.
Kijk ook op hun website of hier hoe je hun kan ondersteunen.

 

Vera en Jorien lanceren hun website


Leuk nieuws: Vera en Jorien hebben hun eigen website gelanceerd! Op https://www.hinhorstsailing.nl vertellen ze je meer over hunzelf, wat ze doen, wat hun doel en agenda is voor 2022, resultaten en hoe je hun kan steunen. Ze hebben de website deels gemaakt voor iedereen die het leuk vindt om hun te volgen, maar niet helemaal thuis zijn op Instagram. Maar voor de mensen die dat wel zijn hebben ze natuurlijk nog gewoon hun Instagram; @hinhorst_sailing.

Kijk ook hier naar een impressie van hun laatste training in Barcelona.


 

Steun de campagne van Vera en Jorien


Hoi!

Wij zijn Vera ter Horst en Jorien Hin. Onze passie is zeilen en wij willen graag hulp bij onze weg naar de Youth World Sailing Championships die in juli 2022 in Scheveningen plaatsvindt. We zeilen in de 29er en zitten momenteel in het Nationaal Talenten Team.

Om ons te kunnen kwalificeren eind mei op de Dutch Youth Regatta in Workum hebben wij geld nodig. Dit geld gaan wij besteden aan onder andere nieuwe wedstrijdzeilen, vliegtickets naar trainingskampen en wedstrijden in het buitenland, het vervoer van onze 29er, accommodatie op locatie van trainingen en wedstrijden, inschrijfgeld, enzovoort.

Mocht je geïnteresseerd zijn en meer willen weten voordat je doneert? Neem dan gerust contact met ons op! We vertellen je graag meer.

Bekijk ook onze Instagram voor meer foto's en video's van afgelopen jaar!

Bedankt voor de support!
HinHorst Sailing

Klik hier voor verdere informatie. 

Bart in het Haarlems Dagblad


Vlak na de Olympische Spelen verbrak Bart Lambriex de samenwerking met zijn zeilpartner Pim van Vugt. Er was niet genoeg vertrouwen tussen de zeilers om samen nog een Olympische cyclus in te gaan. Lambriex vond in Floris van de Werken een nieuwe partner en die samenwerking loopt boven verwachting. Zelfs zo goed, dat ze in Oman onlangs wereldkampioen werden in de 49-er. Lees hier verder.

 

Jorien en Vera in Barcelona


Deze dagen trainen Jorien Hin en Vera ter Horst met hun 29er in Barcelona. Zij hebben nu vier dagen gezeild en het gaat ontzettend goed. Er zijn wisselende omstandigheden; harde wind, zachte wind, golven, warm, koud, zon, bewolkt, ga zo maar door. Zij kunnen goed aan hun trainingsdoelen werken en zij kijken uit naar de volgende vier trainingsdagen. Kijk  hier naar een korte trainingsfilm.
 

Bart wereldkampioen!!


Bart Lambriex is met zijn bemanning Floris van de Werken wereldkampioen 49er geworden. Een wereld prestatie. Bart van harte gefeliciteerd!

Hier de uitslagen.
Hier een radio interview.

 

Teamzeilen groot succes


NK teamzeilen was een groot succes. 

Foto's hier en hier. 

Teamzeilen is terug van weg geweest


Dit najaar strijkt de Splash klasse, voor de laatste keer van het seizoen, neer op de HJC. Op 20 en 21 november vindt het NK teamzeilen plaats. Net zoals een aantal jaar geleden bij het NK teamzeilen voor Optimisten, blijkt de Mooie Nel een toplocatie voor het teamzeilen. De wedstrijden vinden plaats recht voor de haven en de baan ligt mooi beschut. Zo kan iedereen de wedstrijden goed volgen en kunnen ze altijd doorgaan. De Splash Klasse bedankt de HJC om de haven beschikbaar te stellen.

Teamzeilen is een andere tak van het wedstrijdzeilen. Wedstrijdzeilen wordt meestal in een vloot gedaan. Hierbij starten alle boten uit de vloot tegelijk en diegene die als eerste het parcours aflegt wint. Een evenement bestaat hierbij meestal uit meerdere wedstrijden en degene die het gemiddeld het beste doet over alle afzonderlijke wedstrijden, wint het evenement. Bij teamzeilen vaar je in teams van 4 boten een wedstrijd en niet als individuele boot. Je vaart tegen één ander team tegelijk en het is de bedoeling om met je eigen team het andere team te verslaan. Om het andere team te verslaan en moet je zelfs legaal de regels gebruiken om boten van het andere team te vertragen. Zo kan je eigen teamgenoot het andere team inhalen en heb je kans om de wedstrijd te winnen. Dit spelletje maakt het teamzeilen zo leuk om te doen. Het evenement kan je winnen door zoveel mogelijk wedstrijden te winnen van andere teams.

Ole Grootes

Alle informatie voor de deelnemers  hier.
Deelnemers: Houd je aan het HJC coronaprotocol. 

Bart op WK 49er


Bart Lambriex doet samen met zijn nieuwe bemanningslid Floris van de Werken mee aan het Wereld Kampioenschap 49er. Deze wedstrijden vinden plaats in Mussannah, Oman. De resultaten zijn hier te vinden. Dagelijkse berichten staan op HJC Facebook.

Update na dag 1: 11de
Update na dag 2: 5de
Update na dag 3: 1ste !!
Update na dag 4: Nog steeds 1ste!
Update na dag 5: Nog steeds 1ste!
Update na dag 6: Wereld kampioen !! 

Poelsnipbeker


Ondanks een voorjaar met weinig wedstrijden is dat later in het seizoen toch nog goed gemaakt. We gaan dit jaar daarom ook de ‘Poelsnipbeker’ weer uitreiken.
Schrijf je in voor 15 november via dit formulier.

Voor degene die de Poelsnipbeker nog niet kennen.
De Poelsnipbeker wordt sinds 1957 ieder jaar uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de HJC Najaarsvergadering, Hij wordt uitgereikt aan de zeiler die de meeste officiële starts maakt in het seizoen dat loopt van 1 november tot 1 november. Officiële wedstrijden hebben in principe altijd een Notice of Race en zijn in ieder geval georganiseerd door een wedstrijdcomité en er moet een protestcomité zijn. Speciaal is dat de starts op de Mooie Nel dubbel tellen.

De naam verdient de beker aan de boot van zijn schenker Mr. Schaap, die 'de Poelsnip' heette. De poelsnip is de snelste van alle vogels op lange afstanden en meestal is de winnaar van de beker ook de snelste HJC-zeiler!
De Poelsnipbeker uit 1957, een authentieke zilveren beker met de namen van de winnaars gegraveerd op de buik en de voet. De lijst met namen kan je  hier vinden.


 

Vlaggendragers


Hoe word je vlaggendrager bij de HJC?


Je moet een podiumplaats hebben weten te bemachtigen, dus eerste, tweede of derde geweest zijn:
  • in het totaalklassement van de Combi Amsterdam, of
  • tijdens het Pinksterevenement in Haarlem, of
  • bij een groot evenement/wedstrijd.
Je kan ook in aanmerking komen als je een 'bijzondere prestatie' hebt geleverd. Dit is ter beoordeling van wedstrijdcommissaris en/of bestuur HJC.

Als je in aanmerking wilt komen als vlaggendrager geef je dan op via; jeugd@haarlemschejachtclub.nl.
De vlaggendragers van de HJC worden tijdens de najaarsledenvergadering (26 november) gehuldigd.

 

Renée 2de op het WK


Renée Groeneveld doet met haar team mee aan het Women's Match racing World Championship. Dit vindt plaats van 28 t/m 31 oktober in Cherbourg. Ze varen in J80's met asymmetrische spinnakers.

Hier kan je de resultaten zien.

Update: Renée naar halve finale!
Update: René naar finale!

Update: Renée wordt tweede. Gefeliciteerd!!

 

Renée Nederlands kampioen


Wat later dan origineel gepland, vond toch het Open Nederlands Kampioenschap plaats in Medemblik voor een groot aantal verschillende zeilklassen. Het was een prachtig najaarsweekend met niet al te veel wind, kortom echt een weekend voor de lichtweer specialisten!  

In de 29er zeilde Jorien Hin samen met Vera ter Horst naar een knappe 7de plek.  
Bij de matchrace discipline was de HJC goed vertegenwoordigd met het team van Auke Holtrop, Bart Lambriex en Renée Groeneveld. Het waren spannende battles waarbij de HJC teams elkaar ver voor het waarschuwingssignaal al op zochten om de strijd met elkaar aan te gaan. 

Zonder HJC ers geen goed georganiseerd NK, bedankt Frans, Mariska en Bernard voor het mooie evenement!

Uitslag matchracen:
1. Renée Groeneveld, Marije Kampen, Annemiek Bekkering
3. Bart Lambriex
6. Auke Holtrop, Finn Holtrop

Met vriendelijke groet,
Renée Groeneveld

 


Een zeilinstructeur vertelt


Hoi, ik ben Boudewijn en zeil in de Splash. Ik zeil al sinds mijn 7de hier op de HJC en ben begonnen in de Optimist. In de Optimist heb ik meegedaan aan veel wedstrijden van Combi Amsterdam en ook een keer aan de DYR (Dutch Yought Regatta). Sinds 3 jaar vaar ik nu Splash en ben ik instructeur op de HJC. Als instructeur leer je zelf ook nog heel veel en dat is super leuk! Ik heb in de Splash Combi’s, SKON wedstrijden en United4 gevaren. De SKON is de klasse organisatie van de Splash en die organiseert wedstrijden voor alleen Splashes. 

Deze zomer was er een SKON XL in Workum als vervanging van het EK Splash. Het evenement duurde in totaal een week, de eerste 3 dagen waren trainingsdagen en de laatste 4 dagen hadden we wedstrijden. Tijdens de trainingen heb ik veel geleerd over de trim en de regels in het wedstrijdzeilen, ik vond de trainingen heel leuk en nuttig. Na de trainingsdagen hadden we meteen wedstrijden en daardoor kon je de dingen die je geleerd had meteen uitproberen tijdens een wedstrijd. Voor mij waren de trainingen heel nuttig want ik heb de wedstrijden daarna ook gewonnen! 

Nu het seizoen na de zomer weer begonnen  is zijn er ook SKON sailing tours, dat zijn wedstrijden alleen voor de Splash. Ze zijn op allerlei plekken in Nederland en het is er altijd heel gezellig! Dit weekend was het in Alkmaar, daar was een leuke sfeer en er was goede wind. De Splash wordt hier ingedeeld in twee groepen, de A en de B. Ik zit nu in de B en wil graag promoveren naar de A. Ik vaar in het najaar ook alle wedstrijden mee, zodat ik hopelijk kan promoveren. Ik hoop dat er nog veel mensen bij komen bij de Splash groep, zodat het nog gezelliger wordt!

Bericht van de Splashtrainer van de HJC:
Op HJC hebben me nu al meer dan 20 Splashes die elke week actief zeilen. Een deel daarvan doet ook mee aan de SKON wedstrijden. In het najaar zijn nog twee grote evenementen waar de Splashes aan mee kunnen doen:
  • 2-3 oktober is het Vaarwelkom in Grou (Friesland). Het Vaarwelkom is een goed startmoment om je eerste wedstrijd in de Splash te varen.
  • 22-24 oktober is het Herfstkamp in Goingarijp (Friesland). Je traint dan drie dagen lang met Splashzeilers uit heel Nederland en je krijgt training van de coaches van het nationale Splashteam. De training worden op niveau afgestemd en zijn daardoor extra leerzaam. 

Bart op EK


Bart Lambriex doet met zijn nieuwe bemanning Floris van de Werken van 14 t/m 19 september mee aan het Europees Kampioenschap 49er. Deze wedstrijden worden gehouden in Thessaloniki, Griekenland. Kijk hier voor de uitslagen.

Update: Zesde ! 

Succes op de United4

Groot succes op de U4 in Workum dit weekend. 
Vera ter Horst en Jorien Hin behaalde een 2e plaats bij de 29er.
Felix Mulder werd 1e overall bij de U12 benjamin optimisten. Van harte gefeliciteerd!

 

Jorien en Vera naar WK


Hallo! Wij zijn Jorien Hin en Vera ter Horst en wij varen samen in de 29er. Kort geleden hebben wij het WK in Valencia gezeild en hierover zouden wij jullie graag wat vertellen!

Tja, Valencia… Dat is toch wel een eind weg. De boot en onszelf daar krijgen was dan ook een flinke puzzel. Vera en haar gezin hebben een roadtrip naar Valencia gedaan met de boot achter de auto en Jorien is later ingevlogen.
Zij kwam op woensdag aan, en donderdag was de eerste training. We hebben ter voorbereiding op de wedstrijden uiteindelijk 4 dagen getraind. Dat was wel even wennen, zo varen op zee! Het water is daar heel zout en de temperatuur was anders dan in Nederland. We waren veel bezig om de schaduw op te zoeken en genoeg te drinken. We hebben daar niet alleen gewoon water gedronken, maar om sneller vocht op te nemen en te herstellen deden we wat isostar of appelsap met zout in het water.
We hadden tussendoor één rustdag op de planning staan, dus hebben we voor een dag Valencia bezichtigd. De dag daarna waren de metingen. Hier worden alle onderdelen van de boot gecontroleerd en krijg ze een sticker. Op woensdag was de practice-race. Dit is een potje om even in het wedstrijdritme te komen en de race area te verkennen. Deze verliep voor ons best goed!

Toen was de tijd eindelijk aangebroken: de wedstrijden gingen beginnen! Het idee was dat we om 11.00 zouden starten, maar uiteindelijk hebben we dat niet een dag gered… De meeste dagen startten we pas om 13.00, omdat er toen pas een beetje wind kwam. Dit noemen ze daar zeewind. Deze kan hard doorzetten, maar omdat het water en het land allebei zo warm waren werd het temperatuurverschil nooit heel groot en viel het uiteindelijk wel mee met de wind. Maar dat vonden wij helemaal niet erg, want wij zijn samen een licht weer team.

We hebben eerst 3 dagen kwalificatie wedstrijden gevaren, en daarna 3 dagen finals. We zijn na de eerste 3 dagen in de emerald groep geplaatst (de 4e groep van 6), en zijn in deze groep uiteindelijk 5e geworden. Hiervoor hebben we ook een medaille en prijs gewonnen!

Het was onze eerste WK in de 29er, dus het was voor ons echt een hele ervaring! We hebben super veel geleerd en we zijn klaar om nog meer te leren. Voor ons staan er nu een aantal wedstrijden in Nederland op de planning. Dit zijn selectiewedstrijden voor het Nationale Trainings Team en de World Sailing Youth Worlds in Oman. Ben je nou benieuwd hoe dit gaat? Je kan ons volgen op onze instagram pagina! @hinhorst_sailing.


 

IJsselmeerwedstrijden 4 september


CNZ Comite Nationale Zeilwedstrijden is een samenwerkingsverband van de HJC, de JVW en de HZV. Zij organiseren tweemaal per jaar vanuit Volendam zeilwedstrijden voor kajuitjachten op het IJsselmeer. Vrijdagavond wordt er naar Volendam gevaren, op zaterdag de wedstrijd met na afloop een diner en op zondag weer terug. De IJsselmeerwedstrijden worden gehouden vanuit de jachthaven van Volendam.

Inschrijving wedstrijd voor 28 augustus 2021 via inschrijfformulier op de JVW-site www.jvwhaarlem.com of via mail, stefan.wigny@gmail.com of b.wigny@online.nl.
  • Tevens dient de betaling van het inschrijfgeld (zie bijgaand inschrijfformulier) voor 3 september 2021 op rekening NL93INGB0000130557 t.n.v. Jachtvereniging Watervrienden te Haarlem binnen zijn.
  • Het inschrijfgeld wordt teruggestort als de wedstrijd niet doorgaat EN er geen ligplaats wordt ingenomen in de Marina Volendam.
  • Er is gelegenheid vanaf 17.00 uur om gebruik te maken van de food-truck op de hoofdsteiger. DIT IS GEHEEL VRIJBLIJVEND EN VOOR EIGEN REKENING.
  • De maaltijd bestaat uit; Taco's gevuld met rundergehakt, bonen, mais en groenten, ijsbergsalade met guacamole en crème fraiche.
  • De kosten voor een maaltijd zijn euro 9,50 p.p. af te rekenen bij de food-truck. LET OP; OP = OP
* Bij het doormailen van de ligplaatsen zullen tevens de wedstrijdformulieren worden meegestuurd. De papieren dien je zelf uit te printen. Tevens zullen eventuele corona-gerelateerde maatregelen worden meegedeeld.

 

Bart zesde op Olympische Spelen!!

Update: Ons lid Bart Lambriex en zijn bemanning Pim van Vugt hebben hun eerste Olympische Spelen met een zesde eindklassering afgesloten. Een geweldige prestatie. De debutanten eindigden in de baai van Enoshima ook als zesde in de afsluitende medalrace van de 49er-klasse.
Bart en Pim begonnen de medalrace als nummer 7 van het klassement. De Britten Dylan Fletcher Stuart Bithell wonnen de medalrace en verzekerden zich zo van een gouden medaille. Het zilver was voor Peter Burling en Blair Tuke uit Nieuw-Zeeland. De Duitsers Erik Heil en Thomas Ploessel pakten het brons.

Bart Lambriex is in Tokyo om mee te doen met de Olympische Spelen. Zijn eerste wedstrijd is op 27 juli. Hier het wedstrijdschema. Hier een filmpje waarin HJC jeugd Bart succes wenst.

Hier een filmpje waarbij diverse verenigingen incl de HJC de zeilers succes wensen.

Goed nieuws! Voor het eerst kunnen wij tijdens de Olympische Spelen onze zeilers en windsurfers van TeamAllianz LIVE volgen via het geanimeerde tracking systeem van World Sailing. Dé manier dus om precies te kunnen zien wie welke positie inneemt in het veld! Lees hier verder.
Hier de correcte site om de zeilers te volgen.

 

Combi Haarlem groot succes

De eerst combi van het jaar zijn we in het verleden wel vaker geweest. De eerst combi in meer dan 1,5 jaar echter nog nooit. Door alle Corona perikelen hebben de kinderen lang moeten wachten om weer een wedstrijd te mogen varen. En Haarlem had de primeur. Door een goede samenwerking met de gemeente kregen we de ruimte om de Combi te organiseren.
En wat een mooi weekeinde is het geworden. Zaterdag begonnen we met redelijk wat wind. Maar beide groepen konden het water op en hebben alle races kunnen varen. Doordat de wind langzaam wat minder werd en het zonnetje er nog bij kwam was er voor iedereen wel een wedstrijd in zijn/of haar favoriete wind.

Zondag gaf in eerste instantie een wisselend weerbeeld, maar na de dikke buien zaterdagnacht was er in de ochtend net voldoende wind om de kinderen het water op te laten gaan. Ook zondag hebben we (bijna) alle wedstrijden kunnen varen, maar het was wel een dag voor de lichtweer specialisten.
En dat we bij Haarlem daar ook voldoende van hebben bleek wel uit het feit dat de Verenigings Wisselprijs wederom een jaar in het clubhuis mag verblijven. Felix, Diederik en Joost van harte gefeliciteerd met dit succes! Bij de Optimisten ging Felix er ook nog vandoor met de beker voor beste Benjamin en beste Overall! Een super knappe prestatie voor dit jonge talent van de HJC.

Alle bekerwinnaars in de Optimist werden gecoacht door Han Beverwijk! Een teken dat we een goede keus hebben gemaakt om de samenwerking met Han weer op te zoeken.

In de Optimist Groen deden Luit Schram (9e), Roos Schram(12e), Tessa Groeneveld(22e) en Just Groeneveld(23e) voor het eerst mee. Super knap gedaan van allen.

Foto's van de combi vind je hier.

Rest mij nog alle leden, bezoekers, vrijwilligers en de gemeente te bedanken voor hun hulp, medewerking en begrip! Zonder dat is het niet mogelijk om in deze tijd een evenement te organiseren, wat de andere verenigingen maar al te goed hebben ervaren.

Groet,
Bernard ter Horst
Combi Haarlem

Uitslagen hier.

 

Bart op Allianz Regatta


Bart Lambriex doet mee aan de Allianz Regatta in de 49'er. Kijk hier voor de resultaten.

Update: Bart wint!

 

Combi Haarlem afgelast


Beste deelnemers, begeleiders en/of coaches,

Met spijt in ons hart hebben we moeten besluiten dat we komend weekeinde GEEN wedstrijden kunnen organiseren. De harde wind en lage temperatuur in combinatie met de beperkte aanwezigheid van begeleiding zijn daarvoor de belangrijkste factoren. Omdat de combi Kaag niet door kan gaan hebben we in overleg met combi Amsterdam besloten combi Haarlem naar het weekeinde van 19/20 juni te verplaatsen.

De inschrijvingen blijven in de basis gewoon staan. Mocht je dat weekeinde niet kunnen, dan horen we dat graag. We zorgen dan dat je je inschrijfgeld terug krijgt. Mogelijk dat we dan andere zeilers alsnog een plekje kunnen geven!

We hopen jullie allemaal op 19 en 20 juni te mogen verwelkomen op de Haarlemsche Jachtclub!

Met vriendelijke groet,
Bernard ter Horst
Combi Haarlem

 

Drie maal is scheepsrecht?


Vorig voorjaar werd al snel duidelijk dat de Pinkster combi op de HJC geen doorgang zou kunnen vinden in verband met de Corona uitbraak die Nederland toen net in zijn greep had. Gedurende de zomer leek er echter toch weer wat mogelijk te zijn en hebben we geprobeerd een combi in het najaar op de HJC te organiseren. Omdat het virus opnieuw de kop opstak is toen uiteindelijk besloten de najaars combi ook te annuleren. Omdat er ruimte lijkt te komen om toch weer een poging te ondernemen, zijn we wederom aan de slag gegaan om dit jaar met Pinksteren een combi op de HJC te organiseren. Onder het mom van nieuwe ronde nieuwe kansen en drie maal is scheepsrecht hebben we bij de gemeente gevraagd of zij bezwaren hebben tegen een jeugd evenement op de haven. De gemeente heeft onder een aantal voorwaarden hiervoor toestemming verleend. De belangrijkste voorwaarden zijn: maximaal 75 deelnemers, geen sociale activiteiten (dus geen diner), clubhuis en kleedkamers blijven dicht (toiletten wel open), maximale leeftijd deelnemers 18 jaar en uiteraard voor personen(coaches en organisatie) boven de 18 jaar 1,5 meter afstand houden. Wij denken binnen deze voorwaarden voor de kinderen een sportief maar sober evenement neer kunnen zetten.

Om e.e.a. in goede banen te leiden, gaan we het haventerrein in tweeën splitsen (zoals ook gedaan is met de zeillessen afgelopen jaar). Leden kunnen gebruik maken van het normale toegangshek en dan bakboord uit. De deelnemers gaan door het grote hek en dan met de klok mee rond de loods. We zullen met linten de scheiding aanbrengen en vragen de leden hier rekening mee te houden.

We hopen op mooi weer en gezellige wedstrijden.

Met vriendelijke groet,
Bernard ter Horst

 

Kalender Verbondsbezem


Hier de jaarlijkse kalender voor de Verbondsbezem competitie 2021. Die competitie is voor alle ORC en IRC gemeten jachten in de FullCrew en in de Doublehanded varianten. 

ONZE SPONSORS

© 2022 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix