Prestaties

Openingswedstrijden, 26 en 27 mei

Save the date, dit jaar worden de openingswedstrijden voor de verenigingen aan de Mooie Nel door de HJC georganiseerd. De wedstrijden zijn later ingepland omdat dan alle boten te water zijn en omdat de weersomstandigheden zich normaal gesproken van een iets vriendelijker kant laten zien. Naast het sportieve element is het ook altijd een gezellig weekend. Zet deze dagen dus vast in de agenda.

 

6-Uursrace van de Mooie Nel succes

Tradities kunnen veranderen vervagen, maar we kunnen ze ook aanpassen aan de tijd van nu. Zo ook met dit evenement, vroeger hadden we altijd de 24-uurs maar daar krijgen we tegenwoordig de handen niet meer voor op elkaar. Hij is even aangepast geweest als 12-uurs, maar ook dat was voor veel mensen te lang en reden om niet meer mee te doen.

Nu organiseren we al weer een paar jaar de 6-uurs en ja die slaat gelukkig wel aan. De eerste jaren erg voorzichtig maar gelukkig komen steeds meer teams deelnemen. Zo ook weer dit jaar.
Meer teams, heel mooi zeil weer, lekker eten en een druk bezochte prijsuitreiking en na afloop muziek en een heel gezellige avond. De diverse teams streden in 3 groepen (Laser, Optimist en open klasse) voor de snelste ronde en alle zeilers streden uiteraard om de eer van de wisselbeker (snelste gemiddelde ronde).

Deze wisselbeker werd dit jaar gewonnen door het team Clubvrienden met teamcaptain Adse Jelles in de Laser.

De uitslagen laten alleen de totaal gemiddelde ronde zien, maar als u echt wilt puzzelen en wilt zien wie van uw team de snelste rondes voer kunt u bij mij de volledige uitslag opvragen. Ik zal hem dan zo spoedig mogelijk opsturen.

Volgend jaar weer, en dan met nog meer teams. Foto's staan op Facebook.

Bert van Veldhuijsen. 


Renée 2de op WK matchracen

Renée Groeneveld is tweede geworden op het Wereld Kampioenschap matchracen. Een prachtig resultaat!! Helaas verloor ze de finale van Lucy Macgregor. Kijk hier voor de website van het WK. Kijk hier voor de uitslagen. Kijk hier voor het team van Renee. LR


Openingswedstrijden 2017

De voorspellingen waren slecht, koud en regen mogelijkheid en veel wind, maar voor dat laatste zijn we niet bang als zeilers want zonder wond is er ook niets aan.

Door die hardere wind waren er spectaculaire situaties en mooie momenten op het water, het een en ander tegen een mooie achtergrond zorgde ervoor dat onze huisfotograaf, die ook is gaan filmen, hele mooie plaatjes heeft gemaakt.

Deze zijn overigens te zien op de site en op Facebook.

Zowel zaterdag al zondag alle wedstrijden kunnen varen die in het programma stonden en zelfs met de lasers en de optimisten meer dan dat. De optimisten moesten duidelijk wennen aan de drukte op het water en de grote boten om hun heen, maar gelukkig is iedereen weer zonder kleerscheuren aan de kant gekomen.

De maaltijd zaterdag avond was druk bezet en onze cateraar “Vijn” heeft zich van zijn beste kant laten zien door iedereen in korte tijd van een prima maaltijd te voorzien. Daarna konden de voetjes van de vloer, en dat gingen ze …. De muzikale begeleiding van The BieT en DJ 4mission wisselde elkaar mooi af.

Ook zondag verliep alles op het water weer vlotjes door de mooie wind en iedereen had gelegenheid om te lunchen, en dat is wel eens anders geweest. Bij de prijsuitreiking waren er weer diverse gelukkige winnaars.

Ook de organisatie, zowel op de wal als op het water is tevreden en we kijken terug op een mooie opening van ons 100 jarig seizoen.

De uitslagen staan hier.

Bert v Veldhuijsen

--

------

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix