Nieuws

Vuilniscontainer

Onze vuilniscontainers zijn er om ons boordafval in te gooien. Helaas worden ze ook gebruikt door leden om hun grofvuil van boord te verwijderen. De laatste tijd is in de container o.a. oude toiletten, elektrische apparaten, stoelen en hout klus materiaal gevonden. Grofvuil moet naar huis en mag niet in de afval containers.
De kosten van het legen van deze containers zijn bijzonder hoog en soms is de havenmeester zelfs genoodzaakt ze extra te laten legen, wat weer extra kosten met zich mee brengt. Kortom heeft u afval van boord dat meer is dan uw gewone afval neem dit dan mee naar huis en verwijder het zelf. Mocht dit lastig zijn neem dan contact op met de havenmeester. Helaas zijn we genoodzaakt hier strenger op toe te zien o.a. met cameratoezicht en strenger toezicht door de havenmeester.
Wilco Dijk, havencommissaris
 

De zomerzeildag is alweer voorbij

Het was een ontzettende gezellige dag, met natuurlijk prachtig weer. Niet veel wind, maar genoeg om te voelen wat je met een zeilboot doet. Daarnaast hebben we lekker gezwommen gevaren, gegeten en gedronken. Op de facebook pagina HJC jeugdzeilen, staan wat leuke foto’s.
Er waren veel enthousiaste kinderen en ouders die ook graag direct in wilden schrijven. Vandaar dat we al volop bezig zijn met seizoen 2019. In seizoen 2019, starten we met de beginners op donderdag en vrijdag van 17.00-20.00 uur. Per avond hebben we 16 boten beschikbaar die we op de vrijdag moeten delen met de aspiranten. Vandaar dat enthousiastelingen snel inschrijven.
Het seizoen 2019 bestaat uit 12 lessen, op zondag 7 april starten we met de kennismaking dag. Op 14 april gaan we samen met de kinderen naar het zwembad om te oefenen met de boot in het zwembad, lekker warm water en weten wat je moet doen als je bijvoorbeeld onder de boot door moet zwemmen etc. Dezelfde week beginnen we met de eerste les.
Zaterdag 8 september hebben we nog een proefzeilles dag ‘ Zomerzeilen’.

Hierbij de link naar het inschrijfformulier voor seizoen 2019.
 

Natuurlijk genieten van water en natuur

U geniet van het IJsselmeergebied, het blauwe hart van Nederland en ons grootste recreatie- én natuurgebied. Of u nu vaart, vist, zwemt of kitesurft: op het water bent u omringd door een unieke vogelrijkdom. Geef ze de ruimte! Houdt u zich op het water aan enkele gedragsregels dan respecteert u de vogels en het prachtige IJsselmeergebied. Namens de vele vogels, bedankt voor uw medewerking !
Klik hier voor verdere informatie. 

Extra Zomerzeilen proefles

Zomerzeilen een dag op het water van de mooie Nel
Wegens succes van het zomerzeilen op 14 juli is er een extra dag op 8 september. De dag is bedoeld als eerste kennismaking met het zeilen, dus leren sturen, overstag gaan, gijpen en koers houden. Na kennis opgedaan te hebben van de basistheorie wordt er al meteen echt zelf op het water in de optimist op de Mooie Nel geoefend. Voorop staat het plezier op het water. Aan het einde van de dag kunnen de kinderen zich beraden of direct inschrijven voor het seizoen 2019.
Op facebook zijn foto’s te zien van voorgaande jaren. Als je geïnteresseerd bent kijk dan deze foto's om een indruk te krijgen.
Vanaf het terras en in het HJC clubhuis zijn de zeilers goed te zien en te volgen door familie en anderen die even willen komen kijken.
Het zomerzeilen vindt plaats op zaterdag 8 september van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dag wordt begeleid door de ervaren HJC instructeurs. Als u meer informatie wilt neem dan contact op met Monique Pals. Om in te schrijven klik hier.


 

Korting langs Engelse zuid-oost kust

Wie de komende maanden de zuidkust van Engeland langs wil moet even bij  premiermarinas.com kijken. Zij hebben jachthavens in o. a. Dover, Eastbourne, Brighton en Gosport. Er bestaat een regeling voor 7 overnachtingen en 5 nachten betalen. De deal is 12 maanden geldig. Scheelt toch snel tientallen £-en. WE
 

Renée doet mee aan de WMRT

Renée Groeneveld doet mee aan de World Match Race Tour. Deze matchrace wedstrijden worden gehouden in de spectaculaire M32 catamarans. De wedstrijden en resultaten zijn te volgen op WMRT.

Update: Renée door naar halve finale.

Update: Halve finale gewonnen. Renée door naar finale!

Update: Helaas finale verloren. Maar toch weer een prachtige prestatie.

 

Van de voorzitter

12 uursrace op 7 en 8 juli, gaat niet door
Zeer tot onze spijt ben ik genoodzaakt de 12 uurs-race dit jaar te cancellen. Het is helaas niet mogelijk gebleken om voldoende capaciteit/handjes bij elkaar te krijgen om het evenement verantwoord door te kunnen laten gaan.
Daar zijn een aantal goede redenen voor, zoals de vele aandacht die de zeilclinic gevraagd heeft, maar jammer is het wel.

Clubhuiscommissaris
De clubhuiscommissaris en zijn rechterhand Mirjam zijn de komende weken met vakantie. De honeurs worden waargenomen door Jos Ridder en Henk van Beijeren.

Bestuursvergaderingen
Het bestuur is met zomerreces, de eerste bestuursvergadering staat in de agenda voor woensdag 12 september.
Vanzelfsprekend zijn wij als dit nodig is via de normale contactinformatie te bereiken. 

Scoutingwedstrijden op de Mooie Nel

Op 9 en 10 juni waren het de scouts die wedstrijden voeren op de Mooie Nel. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de scouting regio Haarlem met medewerking van de HJC voor de wedstrijden. De haven wordt tijdens dit weekend gebruikt als tijdelijke basis voor de scoutinggroepen. Er wordt gevaren in schouwen en vletten verdeeld in diverse leeftijdsklassen. Toen zaterdagochtend de Vertrouwen (het clubschip van de scoutinggroep Kontiki) was aangemeerd als drijvend cafetaria, kon het evenement van start.
Helaas stond er niet heel veel wind, waardoor de eerste wedstrijd wat langzaam van start ging.
De boten zijn namelijk gemaakt van staal, bijna onverwoestbaar, maar niet echt praktisch met weinig wind. Gelukkig werd de wind wat krachtiger in de middag en konden we na een traditioneel broodje bamischijf of kaas..souffle. nog een leuke middagwedstrijd zeilen. De eerste geslaagde zeildag werd ’s avonds uitbundig gevierd op de Vertrouwen, waarbij helaas vergeten werd dat er nog een luidspeaker was achtergebleven op het bovendek. Gelukkig hadden we daardoor geen last van de geluidsoverlast van de muziek uit de Veerpolder.
De volgende dag was er gelukkig voldoende wind voor twee mooie wedstrijden waarbij er steeds beter gevaren werd. Al bleek dat, als je wedstrijdveld bestaat uit stalen boten, het erg prettig is dat het startschip ook bestaat uit dik staal om een mislukte uitwijkpoging op te kunnen vangen. Na de middagwedstrijd was het tijd voor enige versnaperingen (waren er daarna nog ijsjes te vinden op de HJC?). Na het uitreiken van de vele prijzen en de Mooie-Nelcup was het weer tijd om naar huis te varen.
Mede dankzij het mooie weer kunnen we weer terugkijken op een geslaagd weekend en een goede samenwerking met de scouting.
Robert van Beijeren 

Flying junior wedstrijden op de HJC

Op 2 en 3 juni is de FJ-klasse weer langs gekomen op de HJC. Het is een kleine klasse, welke vorig jaar voor het eerst te gast was op onze haven. Dat dit beviel bleek wel uit het feit dat ze graag nogmaals bij ons wilde komen zeilen.
Mede dankzij de gunstige wind, zijn er een paar spannende wedstrijden gevaren. Na de wedstrijden, die zo vlot verliepen dat er alleen tijd was voor een drijvende lunch, was het goed borrelen en sterke verhalen vertellen in het clubhuis (daar bleek dat een anker met ketting in een handbediende lier een prima fitnessoefening is).
Het diner was, op verzoek van de klasse, een Surinaamse maaltijd.
Dit was voor sommige een eerste kennismaking, met wisselende resultaten.
De volgende dag zijn we een uurtje later gestart dan gepland in verband met het ontbreken van wind. Gelukkig kwam deze in de loop van de dag wel weer terug. Helaas was de wind nogal draaiend en moest de baan soms wel 90 graden heen en weer terug verlegd worden.
Maar ondanks dat is het toch nog een leuke dag geworden en kijken de HJC en de FJ klasse terug op een leuk evenement.
Robert van Beijeren 

Zomerstop werkploegen

Tijdens de maanden juli en augustus genieten de werkploegen van het welverdiende zomerreces. De laatste maandag werkavond is op 25 juni en de eerste na de zomer is weer op maandagavond 3 september. De laatste woensdag werkdag is op 27 juni en op woensdag 5 september wordt er weer begonnen. Wilt u zich ook eens nuttig maken voor onze vereniging kom dan na de zomer op een van deze dagen/avonden. Vele handen maken licht werk en het is bijzonder gezellig. Alles over de werkploegen leest u hier.
Met zomerse groet,
Wilco Dijk
havencommissaris
 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix