Nieuws

Omslaan in de Planeet weer een succes !

Vanmiddag was het omslaan in de Planeet weer een groot succes ! Er lagen 3 bootjes in het water te wachten op een horde kinderen.  Ze hebben geleerd hoe ze goed moeten omslaan, naar voren en naar achteren. Wat doe je als je onder het bootje terechtkomt ? Voor sommige kinderen nog een beetje spannend, voor anderen een makkie ! Op naar de 1e echte zeilles na de meivakantie ! 

Stand van zaken Henny en Tjerk

Onze clubleden Henny en Tjerk varen met hun jacht Selene de wereld rond. Zij varen mee met de World ARC. Tjerk had wat problemen met zijn gezondheid. Hoe het met hem gaat lees je in hun laatste blog


 

Annulering zeiltocht Gulden Leeuw en Voorjaarstocht.

De zeiltocht met de Gulden Leeuw die gepland staat op 1 juli gaat niet door. Ook de traditionele voorjaarstocht op Hemelvaartsdag gaat niet door, wegens gebrek aan belangstelling. André van Norden

 

Havenmeester gezocht

Dinsdag is de vrije dag van Anja & Henk (Havenmeester). We zijn opzoek naar vrijwilligers die een keer op dinsdag de havenmeester zou willen waarnemen. Dit houdt in 's morgens rond 8.00 uur openen (clubhuis en loods), gedurende de dag de haventelefoon beantwoorden, eventuele passanten opvangen e.d.. Dit tot ongeveer 17.00 uur. Heeft u belangstelling geef dan de datum door aan de havencommissaris of vul de lijst in die in de hal van het clubhuis hangt.
Wilco Dijk, havencommissaris


 

Jij kunt je vereniging heel gelukkig maken!

Bij iedere aankoop die je online doet, kun jij je vereniging sponsoren! Ga naar je favoriete winkel via  OnzeClubwinkel.nl en shop zoals je dat normaal gesproken ook doet. Jouw vereniging ontvangt dan een deel van het aankoopbedrag terug. En jijzelf trouwens ook!

Bekijk alle 600 webshops op  OnzeClubwinkel.nl.

 

De kraan werkt weer

De kraan is gerepareerd en kan weer gebruikt worden voor masten te zetten of boten te water te laten. Moet uw boot nog te water, neem dan snel contact op met de havenmeester.
Wilco Dijk, havencommissaris.

 

Woensdagavond Laserzeilen

11 april is is het laser zeilen weer begonnen, met een mooie opkomst van 12 boten zijn er een paar mooie wedstrijden gevaren na het startsein van Victor van der Laan en zijn assistente Emma van der Knaap. Ook dit jaar worden de uitslagen weer opgeslagen en weten we aan het einde van het jaar weer wie de beste laserzeiler is van de Mooie Nel, winnen doe je natuurlijk niet alleen door elke keer goede resultaten te varen maar ook zeker door altijd mee te varen! 
Dus schroom niet om mee te komen varen en daarna lekker na te borrelen! 

Staande mast route gestremd

De Staande Mast Route zal van 3 tot en met 14 mei 2018 bij Gouda gestemd zijn vanwege werkzaamheden aan de Hefbrug over de Gouwe. De stremming geldt voor scheepvaartverkeer hoger dan 7 meter, vaartuigen lager dan 7 meter kunnen ongehinderd onder de brug doorvaren. Lees hier verder.

 

HJC weekendkamp polyvalk op de Kaag, 9 & 10 juni

Ga jij mee met de polyvalk naar de Kaag? Ben je 10 jaar of ouder en hou je van zeilen en veel gezelligheid, schrijf je dan nu in! Wat gaan we doen? We verzamelen om 9:30 uur op de HJC en gaan als alle spullen in de boten liggen lekker varen. We varen met de mast omlaag naar de Kaag. Als we bij de Kaag aankomen doen we de mast omhoog en gaan we lekker zeilen. Nadat we lekker gezeild hebben gaan we richting de camping waar we onze tenten kunnen opzetten en kunnen eten. Het avondprogramma is nog een grote verassing! De volgende dag ruimen we alles weer op en gaan we weer het water op. Rond 17:00 uur zijn we weer terug op de haven. Emma van der Knaap
Klik hier voor het inschrijfformulier.
Klik hier voor de flyer.

Werkavonden zijn weer begonnen

Vanaf maandagavond 9 april starten we weer met de maandagavond werkploeg. Iedere maandagavond zullen om 19.00 uur beginnen en na afloop zo rond 21.00 uur zullen we afsluiten met koffie. Theo van Roode zal de werkploeg begeleiden en zal door de TC worden bijgestaan. Een speciale oproep aan nieuwe leden die nog niet in de gelegenheid zijn geweest om zich nuttig te maken voor onze vereniging. Het wordt weer gezellig! 

 

HJC Laser Masters gaan weer los!

De Laser Masters m/v starten weer op woensdagavond 11 april om 18.30 uur. Er zal weer gevaren worden volgens het beproefde concept dat al jaren de sleutel is tot het succes van deze sportieve avond. Sprintwedstrijden tot het zweet op je rug staat! Sportiviteit en plezier staan voorop en door onze wedstrijdleider Victor van de Laan worden de wedstrijden professioneel georganiseerd op het water.
Na de succesvolle test van afgelopen jaar hebben we besloten het vastleggen van de officiële uitslagen voort te zetten. Zo tellen alle woensdagavondresultaten op tot de fel begeerde jaarprijs: “De Master van de Mooie Nel”.
We hebben er zin in!
Adse Jelles

PS. Kijk voor meer info onder “wedstrijdzeilen” Laser Masters.
       Klik hier voor de Laser masters agenda 2018

 

Opening seizoen 2018

Gehesen door onze nieuwe havenmeester, wappert de HJC vlag weer een seizoen lang boven in de top van de vlaggenmast. De opening van het 101ste vaarseizoen van de HJC ging gepaard met veel zon, heerlijke kibbelingen en een verrassingsoptreden met doedelzakmuziek. Dank alle leden voor jullie komst, we wensen iedereen een prachtig vaarseizoen! Meer foto's in Mijn HJC.


 

Nieuws van het jeugdzeilen

De kennismaking theoriedag is op zondag 8 april van 13.00-16.00 uur. Vanaf ongeveer half 4 is de zeilkledingbeurs, als er ouders zijn die nog kleding hebben waar andere kinderen weer plezier van kunnen hebben, neem dat dan alsjeblieft mee. Een groot aantal wedstrijdzeilers is dit weekend op de optispring wedstrijden in Zeeland, we wensen alle HJC wedstrijdzeilers heel veel succes en plezier !

Omslaan in zwembad ‘De Planeet’ zondag 22 april van 13.30 tot 15.30 uur in ‘Zwembad de Planeet’ Planetenlaan 15, 2024 EN Haarlem. We gaan weer oefenen in het omslaan met de optimisten in het zwembad. Voor de gevorderden is dit natuurlijk niet meer nodig, maar als je zin hebt om te helpen laat het even weten.

De Zeillessen: let goed op dat je ruim op tijd voor de les aanwezig bent, we starten om 17.00 uur met het optuigen en klaarmaken van de bootjes en om je zeilkleding aan te doen, zodat we om 17.30 uur allemaal op het water zijn. De zeiltrainingen voor de wedstrijd- en splash/laser groep duren tot 20.30 uur, aan het einde van de les moeten de boten weer afgetuigd en opgeruimd zijn, na de les eten we zoals gewoonlijk met elkaar een kopje soep.

De eerste zeiltrainingen zijn de eerste donderdag en vrijdag na de meivakantie op:
donderdag 17 en vrijdag 18 mei 2018 om 17.00 uur
In de agenda op de website kan je alle les data vinden van het hele seizoen totaal 12 lessen voor en na de zomervakantie.

Gaan de lessen altijd door? Ja, eigenlijk wel. Zeilen met heel harde wind of juist weinig wind vraagt om speciale zeiltechnieken die we je ook willen leren. Wordt er toch besloten dat een les niet doorgaat, dan krijg je bericht per mail, SMS of WhatsApp. Aan het eind van het seizoen is er een inhaalweek voor lessen die vanwege omstandigheden geen doorgang konden vinden. Dus: geen bericht? Kom gewoon, ‘weer’ of ‘geen weer’!
Zelf afzeggen Als je een keer niet komt zeilen, dan kan het afmeldformulier op de site ingevuld worden. Doe dit natuurlijk het liefst ruim van tevoren, dan hebben wij de tijd om het aan je instructeur door te geven. Ben je een keer ziek en twijfel je of je komt? Graag toch afmelden, want je kan er gewoon bij zetten dat het nog niet zeker is.

Zeilkleding en kledingbeurs: Tijdens de zeillessen is het verplicht om een goed zittend zwemvest te dragen. Dit moet zelf aangeschaft worden. Verder is het dragen van een wetsuit met lange pijpen aanbevolen. Als schoenen draag je zeillaarsjes en over het wetsuit kan je nog een winddicht jack dragen of hoodie. Handschoentjes kan ook een fijne aanvulling zijn op de zeilkleding. Neem voor na de zeilles altijd een stel droge kleren mee en een handdoek om je af te drogen. Je kunt ook een lekkere warme douche nemen.
De HJC organiseert een zeilkledingbeurs waar je zeilkleding kunt kopen of ruilen. De kleding is 2e hands, maar toch zeer goed bruikbaar omdat kinderen er uit gegroeid zijn voor de kleding echt opgebruikt is. Als jouw spullen van vorig seizoen niet meer passen en je wilt ze verkopen, neem ze dan mee naar de kennismaking theoriedag. Het hele jaar door staat er ook van alles te koop op het prikbord in het clubhuis en op onze site. De Zeilkledingbeurs is aansluitend aan de theorieles op 8 april

BELANGRIJK VOOR OUDERS/VERZORGERS: Wij vragen de ouders ieder een keer tijdens een gehele lestijd aanwezig te zijn om een haven- en soepdienst te doen. De indeling hiervoor wordt op een later tijdstip toegestuurd, tezamen met de deelnemerslijst per groep, op deze lijst zullen ook de telefoonnummers en emailadressen van de groepsgenoten staan, zodat als u niet aanwezig kunt zijn op de haven voor de haven- en soepdienst u kan ruilen met één van de andere ouders.

Tot slot nodigen we alle ouders uit om tijdens de ‘Kijkweek’, deze vindt plaats van 27 juni tot 29 juni, met de zeilles mee te varen.

We hopen en verwachten dat iedereen dit zeiljaar ook weer een leuke tijd bij de HJC zal hebben.
Als je verder nog vragen hebt dan horen we het graag.
Hartelijke groet namens de Jeugdcommissie

 

Wedstrijdposter 2018

Klik hier voor de wedstrijdposter 2018 van de gezamenlijke verenigingen rondom de Mooie Nel.

 

Elektriciteits bemetering

Na de proefperiode van de afgelopen maanden zijn er geen obstakels meer om per 1 januari te starten met de bemetering van het elektriciteitsgebruik voor de ligplaatsen in het water. Voor de meeste ligplaatshouders in het water is de werkwijze inmiddels bekend maar een enkeling is nog niet in het bezit van het daarvoor benodigde pasje. Dit pasje kan worden opgehaald bij de havenmeester. Een handleiding treft u hier aan. Alle meters zijn per 1 januari op nul gezet dus wordt begonnen met een “schone lei”
Peter Unkel, penningmeester


 

Vrienden van het HJC jeugdzeilen

Het jeugdzeilen bij de HJC zit in de lift. De HJC trailer wordt met regelmaat gebruikt om 6 optimisten naar Combi wedstrijden bij andere verenigingen te vervoeren en de ribs van de HJC gaan mee om de beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers in de Optimist of Splash op het water te begeleiden. Kinderen enthousiast maken voor het zeilen in het algemeen en voor het wedstrijdzeilen in het bijzonder, past in het jeugdbeleid dat door de HJC wordt gevoerd.

Leden van ons  HJC Zeilteam dragen allemaal een gesponsord HJC jack. Dit is goed voor de uitstraling van de HJC op de wedstrijdvelden en het teamgevoel van de zeilers.
Naast de doordeweekse zeillessen, wordt er de afgelopen jaren Zomerzeilcursussen voor beginnende Optimist zeilers georganiseerd om aan de groeiende belangstelling voor het zeilen bij de HJC te voldoen. Zo hebben er jaarlijks circa 90 kinderen les bij onze vereniging. We stimuleren ouders om mee te helpen en lid te worden van de HJC, zodat het jeugdzeilen uiteindelijk als mede-basis kan dienen voor een gezonde groei van de Haarlemsche Jachtclub.

Vanzelfsprekend kost het begeleiden van zoveel jeugzeilers de nodige energie, tijd en geld. De jeugdcommissie heeft nog een heel aantal plannen op de plank liggen om het jeugdzeilen bij de HJC nog leuker te maken. Zo willen we een Valkenweekend opzetten, een overdekte stalling voor meer optimisten op de haven krijgen en, bij voldoende zeilers, een enkele keer groot water training aanbieden. Ook willen we graag meer zeilers die overstappen naar de Splash en actief blijven zeilen in de regio.

Om al deze plannen te kunnen verwezenlijken zijn we op zoek naar 'Vrienden van het HJC jeugdzeilen'. We zoeken mensen of bedrijven die ons enthousiasme delen en willen ondersteunen. Voor 50 euro per jaar komt uw naamplaatje op het 'Vriendenbord' in de hal van ons clubhuis te hangen. De link naar het aanmeldingsformulier staat hier. Namens alle HJC jeugdzeilers, hartelijk dank!
 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix