Nieuws

Lezing "veilig gebruik van gas aan boord" zondag 19 november 15.00 uur

Elk jaar gebeuren er weer gasontploffingen aan boord van pleziervaartuigen, persoonlijke ongelukken en materiële schade zijn vaak het onnodige gevolg. Helaas wordt door veel schippers het gevaar van een ondeugdelijke gasinstallatie onderschat, achterstallig onderhoud en slijtage aan de installatie zijn het gevolg.

Leo Middelkoop van GasVeilig.nl geeft 19 november een lezing over het veilig gebruik van gas aan boord van pleziervaartuigen, aanvang 15:00 uur. Tevens bestaat de mogelijkheid om een afspraak te maken, om de gasinstallatie te laten keuren.


3e Zondag van de maandborrel


Aansluitend aan de lezing van zondag 19 november is het weer tijd voor de inmiddels traditionele, gezellige 3e zondag van de maand borrel.

Sinterklaasfeest zondag 26 november 14.00 uur

Van onze correspondent in Spanje hebben we vernomen dat Sinterklaas zich al aan het warm lopen is voor een bezoek aan Nederland, en de zwarte Pieten zijn druk bezig om alle cadeaus weer in te pakken, de stoomboot heeft een onderhoudsbeurt gehad en staat klaar om af te varen.
Nu maar hopen dat Sinterklaas ook de haven van HJC weet te vinden.
De aankomst van de boot verwachten we zo rond 14.30 uur. Vanaf 14:00 uur kunnen de kinderen in het clubhuis tekeningen maken en liedjes zingen in afwachting van de goede Sint.
De Sint wil graag weten welke kinderen er komen, dus ouders als u het onderstaande e-mail adres wil noteren en daar de gegevens van het kind naar toe wil sturen, dan zorgen Sinterklaas en zijn pieten dat ze een onvergetelijke middag hebben.
Opgeven bij: emmavanderknaap@gmail.com


 

Algemene Ledenvergadering

Het bestuur van de Haarlemsche Jachtclub nodigt u uit voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op vrijdag 24 november in ons clubhuis om 20.00 uur. Het bestuur hoopt op een grote opkomst, natuurlijk voor de vlaggendragers die wij zoals gewoonlijk in het zonnetje zetten maar vanzelfsprekend ook voor de andere onderwerpen zoals de begroting en tarieven voor volgend jaar, het meerjarenplan van het watersportverbond en last but not least het voorstel om Auke Bender tot erelid te benoemen. De volledige agenda wordt begin november toegestuurd en bijbehorende stukken zullen dan ook op het besloten deel van de site te vinden zijn. De ALV is HET moment om mee te praten over de toekomst van onze club.

 

 


De Poelsnipbeker

Sinds 1957 wordt ieder jaar de Poelsnipbeker uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de HJC najaarsvergadering, aan de zeiler die de meeste officiële starts maakt in het seizoen dat loopt van 1 november tot 1 november. Officiële wedstrijden hebben in principe altijd een notice of race en zijn in ieder geval georganiseerd door een wedstrijdcomité en er moet een protestcomité zijn. Speciaal is dat de starts op de Mooie Nel dubbel tellen.

Wil jij ook in aanmerking komen voor het winnen van de Poelsnip beker? Dat kan, stuur een lijstje op met de starts die je dit jaar hebt gemaakt, geef daarbij aan wanneer en bij welk evenement. Stuur dit naar: wedstrijd@haarlemschejachtclub.nl. En wie weet neem jij de beker mee naar huis na de komende jaarvergadering.

Bert van Veldhuijsen.


Havenmeester beperkt inzetbaar

Beste allemaal,

Na het veel goede nieuws de afgelopen periode moet ik jullie op de hoogte stellen van een flinke tegenvaller. Afgelopen woensdag 18 oktober heeft de havenmeester bij het schoonmaken van de motormaaier zijn hand behoorlijk verwond. Hij is in het ziekenhuis behandeld, maar mag zijn hand voorlopig niet belasten. Het bestuur betreurt het voorval zeer en wenst Erik een snel en goed herstel toe.

Nu komt iets dergelijks natuurlijk nooit gelegen en zeker in deze periode van het begin van de winterstalling niet. De havencommissaris probeert zo snel als mogelijk voor vervanging zorg te dragen, maar dat is niet een twee drie gebeurd. Het is daarom niet te voorkomen dat het schema voor uit het water halen van de schepen moet worden aangepast. Diegenen waarvoor dat van toepassing is zullen telefonisch op de hoogte worden gebracht.

Wij doen onze uiterste best om het ongemak voor iedereen zo veel mogelijk te beperken maar vertrouwen op uw begrip.

Mochten er vragen zijn neem dan svp contact op met de havencommissaris, Peter Vernout.

 

Schoonmaak ploeg

Ons clubhuis is het visitekaartje van de club en dagelijks wordt dit door de havenmeester schoon gehouden. Toch kan enige extra aandacht geen kwaad en in het verleden hebben wij goede ervaring opgedaan met een schoonmaakploeg die periodiek de puntjes op schoonmaak I zet. Dat willen wij ook nu weer organiseren. Goke van Beijeren heeft op zich genomen om een en ander te coördineren en zoekt een paar vrijwilligers die deze schoonmaakploeg willen bemensen. Vele handen maken licht werk en gezellig is het natuurlijk ook. Aanmelden kan bij Goke van Beijeren.

Wilko Emmens

Voorzitter

 

 

 


Mijn HJC en foto's

Omdat de pagina's 'Ledenlogin' en 'Ledenpagina' teveel op elkaar leken heeft de Ledenpagina een nieuwe naam gekregen nl 'Mijn HJC'. Deze pagina is te vinden in het menu onder 'Info'. De pagina opent u met de bekende code die ook voor het toegangshek wordt gebruikt. Op deze pagina zijn nog steeds o.a. de bekende zaken te vinden zoals Notulen, Financiele verslagen, oudere Schuimspatten en veel contactpersonen. Maar ook een kolom met waar er allemaal foto's zijn geplaatst. De bekende foto's worden op veler verzoek weer geplaatst in een klassiek fotoalbum. LR


Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2017 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix