Nieuws

Mooie Nelloop 11 februari 14.00 uur

Zet het vast in de agenda, want op 11 februari 2018 wordt er weer gewandeld en hardgelopen rond de Mooie Nel. Het lijkt misschien een hele vroege aankondiging, maar als je in de prijzen wilt vallen moet je goed voorbereid zijn. De wandelaars vertrekken om 14:00 uur en de hardlopers om 14:30 uur, de afstand is 9 km. De start en finish zijn bij de voordeur van het clubhuis. Onderweg is er een pauze ingelast bij HZV, waar we warme chocomelk kunnen drinken. Wie bij de hardlopers als eerste aankomt, krijgt een wisselbeker. De eerste wandelaar krijgt een taart. Om de calorieën weer aan te vullen is er voor iedereen om 18:00 uur een boerenkoolmaaltijd (ook voor niet wandelaars). Meedoen met de wandeltocht en hardloopwedstrijd is gratis, voor de boerenkoolmaaltijd betaal je €5,00 p.p. (kinderen tot 12 jaar €3,00). Opgeven kan bij Marja van Meerwijk 023-5373667.

 

Wedstrijdposter 2018

Klik hier voor de wedstrijdposter 2018 van de gezamenlijke verenigingen rondom de Mooie Nel.

 

Elektriciteits bemetering

Na de proefperiode van de afgelopen maanden zijn er geen obstakels meer om per 1 januari te starten met de bemetering van het elektriciteitsgebruik voor de ligplaatsen in het water. Voor de meeste ligplaatshouders in het water is de werkwijze inmiddels bekend maar een enkeling is nog niet in het bezit van het daarvoor benodigde pasje. Dit pasje kan worden opgehaald bij de havenmeester. Een handleiding treft u hier aan. Alle meters zijn per 1 januari op nul gezet dus wordt begonnen met een “schone lei”
Peter Unkel, penningmeester


 

Vrienden van het HJC jeugdzeilen

Het jeugdzeilen bij de HJC zit in de lift. De HJC trailer wordt met regelmaat gebruikt om 6 optimisten naar Combi wedstrijden bij andere verenigingen te vervoeren en de ribs van de HJC gaan mee om de beginnende en gevorderde wedstrijdzeilers in de Optimist of Splash op het water te begeleiden. Kinderen enthousiast maken voor het zeilen in het algemeen en voor het wedstrijdzeilen in het bijzonder, past in het jeugdbeleid dat door de HJC wordt gevoerd.

Leden van ons  HJC Zeilteam dragen allemaal een gesponsord HJC jack. Dit is goed voor de uitstraling van de HJC op de wedstrijdvelden en het teamgevoel van de zeilers.
Naast de doordeweekse zeillessen, wordt er de afgelopen jaren Zomerzeilcursussen voor beginnende Optimist zeilers georganiseerd om aan de groeiende belangstelling voor het zeilen bij de HJC te voldoen. Zo hebben er jaarlijks circa 90 kinderen les bij onze vereniging. We stimuleren ouders om mee te helpen en lid te worden van de HJC, zodat het jeugdzeilen uiteindelijk als mede-basis kan dienen voor een gezonde groei van de Haarlemsche Jachtclub.

Vanzelfsprekend kost het begeleiden van zoveel jeugzeilers de nodige energie, tijd en geld. De jeugdcommissie heeft nog een heel aantal plannen op de plank liggen om het jeugdzeilen bij de HJC nog leuker te maken. Zo willen we een Valkenweekend opzetten, een overdekte stalling voor meer optimisten op de haven krijgen en, bij voldoende zeilers, een enkele keer groot water training aanbieden. Ook willen we graag meer zeilers die overstappen naar de Splash en actief blijven zeilen in de regio.

Om al deze plannen te kunnen verwezenlijken zijn we op zoek naar 'Vrienden van het HJC jeugdzeilen'. We zoeken mensen of bedrijven die ons enthousiasme delen en willen ondersteunen. Voor 50 euro per jaar komt uw naamplaatje op het 'Vriendenbord' in de hal van ons clubhuis te hangen. De link naar het aanmeldingsformulier staat hier. Namens alle HJC jeugdzeilers, hartelijk dank!
 

Nieuwjaarsreceptie, Kerststukjes, Sinterklaas en andere foto's

Er zijn weer veel foto's geplaatst in het fotoalbum o.a. van Nieuwjaarsreceptie, Kerststukjes, Sinterklaas en de mosselavond. Deze zijn te vinden met de bekende toegangscode op Info / Mijn HJC.


 

Bestellen via OnzeClubWinkel levert de club geld op


Steeds meer leden bestellen via webshops zoals Coolblue, Hema, Wehkamp, Booking.com of Bol.com. Ook wordt er online geboekt bij reisorganisaties, verzekeringen afgesloten of inktpatronen bestelt. Doe dat voortaan via OnzeClubWinkel en het levert de club geld op.
Lees hier verder.


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix