Nieuws

Bart 1, Finn 3

Tijdens de Delta Lloyd Open Dutch Championships, Nederlandse kampioenschappen in verschillende klassen, hebben twee HJC zeilers weer prachtige resultaten gehaald. Bart Lambriex is Nederlands kampioen 49-er geworden. Finn Holtrop werd 3de in de Laser Radiaal. Prachtige resultaten. Van harte gefeliciteerd mannen!! Kijk hier voor alle resultaten. LR

 

 

 

 

 

 


Inschrijving Seizoensafsluiting jeugd geopend

Dit seizoen telde dertien lessen maar ook die zijn alweer bijna voorbij. We hebben alle weersomstandigheden voorbij zien komen. Geen wind, weinig wind, optimaal en stevige wind wat voor de aspiranten, gevorderden en wedstrijdgroep natuurlijk geweldig was. Ook de beginners hebben goede resultaten laten zien, wat betekent dat de kinderen van alle groepen beginners, aspiranten, gevorderden, wedstrijdgroep splash, zeilcampus (kielboot) weer CWO examen gaan doen. De kinderen leren tijdens de lessen zeilen volgens een lesschema dat gemaakt is, en waar de kinderen op een bepaald moment alle punten van beheersen, deze discipline’s worden opgeteld een CWO diploma. Deze kinderen krijgen tijdens de laatste lessen een uitnodiging om mee te doen aan het examen op zaterdag 23 september. Er kan gekozen worden uit drie tijden 12.00-14.00-16.00 uur.

De seizoensafsluiting bestaat niet alleen uit examens, zondagmiddag vanaf 14 uur zijn alle kinderen welkom om de puzzeltocht te varen op de Mooie Nel, deze duurt van 14.00-16.00 uur, alleen voor de kinderen die examen CWO 3 doen is dit verplicht. daarna sluiten we het seizoen af met de barbecue.

Klik hier om je in te schrijven.

Als er nog vragen zijn, neem dan alsjeblieft contact op met Monique Pals;  Administratie.jeugd@haarlemschejachtclub.nl


Mijn HJC en foto's

Omdat de pagina's 'Ledenlogin' en 'Ledenpagina' teveel op elkaar leken heeft de Ledenpagina een nieuwe naam gekregen nl 'Mijn HJC'. Deze pagina is te vinden in het menu onder 'Info'. De pagina opent u met de bekende code die ook voor het toegangshek wordt gebruikt. Op deze pagina zijn nog steeds o.a. de bekende zaken te vinden zoals Notulen, Financiele verslagen, oudere Schuimspatten en veel contactpersonen. Maar ook een kolom met waar er allemaal foto's zijn geplaatst. De bekende foto's worden op veler verzoek weer geplaatst in een klassiek fotoalbum. LR


Loods en tent leeg

Vanaf 27 september 2017 gaat de werkploeg de loods alsmede de tent leegmaken. Deze worden ingericht voor het 100 jarig feest van de HJC. De boten worden op het achterterrein neergezet en zullen tot na het feest hier moeten blijven staan om meer ruimte vrij te houden voor het grote feest.

Ook de lange steiger voor het clubhuis moet vanaf 2 oktober vrij blijven voor gasten van onze collega verenigingen.

Met vriendelijke groeten,

Peter Vernout

havencommissaris

 

 


Woensdagwerkploeg gaat weer beginnen

De winter werkploeg gaat weer beginnen. Vanaf 20 september iedere woensdag vanaf 10.00 uur wordt er gewerkt o.l.v. de technische commissie om onze haven nog mooier en gebruiksvriendelijker te maken. Tussen de middag wordt er gezellig een kop soep gegeten en na afloop staat er iets sterkers te wachten. Het is bijzonder gezellig en iedereen (m/v) is van harte welkom. In ons fotoalbum komt u diverse impressies van de werkdagen zien.

 

 


Terugtocht 2017

De terugtocht van de IJsselmeervloot zal dit jaar worden gehouden van vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Vrijdag 29 september rond de klok van 11 uur, na de koffie vertrekken de motorboten richting Purmerend.

De zeilboten vertrekken in de loop van de dag (brugopeningen op vrijdag om 14.15 uur en 19.45 uur en zaterdag om 9.30 uur) en overnachten in Schellingwoude of Durgerdam. Voor zover bekend zijn er geen stremmingen wat betreft bruggen. 

Aangekomen in Purmerend kunnen de dames lekker winkelen, want we liggen in de gemeentehaven midden in het centrum. Ik stel voor om in de avond gezamenlijk te gaan eten, waar we gaan eten wordt in Purmerend bekend gemaakt.

Lees verder

Winterstalling

Vorig jaar hebben wij al gemeld dat iedereen die een plek heeft op de wal of in de haven deze wederom, indien er genoeg bokken zijn en opslagruimte is, zonder afmelding gereserveerd is. Indien u géén winterstalling op de kant of in het water wilt komende winter, wilt u dan voor eind augustus via de e-mail  havenmeester@haarlemschejachtclub.nl melden dat u geen gebruik maakt van uw oude plek van vorig jaar.

Voor de leden die wel een plek willen hebben voor komende winter graag even per e-mail opgeven, dan kunnen wij zien of er een bok én een plek is.

Schepen uit het water na indeling i.v.m. maat van de bokken, na het 100 jarig jubileumfeest, zoveel mogelijk in overleg met onze havenmeester en hijsploeg.

Mogelijk moet de tent afgebroken worden na het 100 jarig feest, dus er zal minder overdekte ruimte zijn omdat alleen de loods nog beschikbaar is. Voor de overdekte plaatsen geldt niet dat er weer automatisch plek beschikbaar is.

Met vriendelijke groet, Peter Vernout, havencommissaris


Havenmeester

Havenmeester zijn is een drukke baan. Zes dagen per week staat onze havenmeester voor u klaar buiten al zijn andere werkzaamheden. Daarom wil ik uw aandacht vragen voor twee zaken: zijn rusttijden en de beste manier om contact met hem te hebben.
Rusttijden:

· Op dinsdag is onze havenmeester vrij (ons lid Johan Keesmaat neemt op deze dag de lopende zaken waar)

· Iedere dag is er lunch van 12.00 tot 13.00 uur en diner van 18.00 tot 19.00 uur.
Op deze vrije dag en tijdens de maaltijden gelieve de havenmeester niet te storen. Contact met havenmeester
Telefoneren kost veel tijd en haalt hem steeds van zijn werkzaamheden af. Het beste kunt u op de volgende manieren met hem in contact komen.

· De havenmeester is voor bijv. het afmelden bij afwezigheid, afspraken over boot uit het water enz., primair te bereiken via WhatsApp, SMS of e-mail. Hij kan uw vragen of opmerkingen dan behandelen op een moment dat het hem uitkomt.

· Telefoneer alleen voor zaken die absoluut niet schriftelijk kunnen. Als er toch getelefoneerd moet worden, dan graag overdag op doordeweekse dagen. Ook de havenmeester gunnen we een rustige avond/weekend.

· Op de haven is hij tijdens zijn werkuren overdag altijd aan te spreken. Zijn werktijden hangen in de hal van het clubhuis op het mededelingenbord van het bestuur.

Voor de duidelijkheid:
- De havenmeester is 24/7 via zijn mobiele nummer (06-33716379) bereikbaar voor (medische) noodgevallen.
E-mail: havenmeester@haarlemschejachtclub.nl
Laten we er met zijn allen op letten dat wij de havenmeester zijn rust momenten gunnen en via de correcte methode contact met hem opnemen.


Bescherming persoonsgegevens

Op de site staan soms documenten waarin telefoonnummers en/of mailadressen van leden staan vermeld. Een voorbeeld daarvan is de barlijst, doel van de vermelding daar is dat leden die verhinderd zijn om hun bardienst te doen op de voorgestelde datum en tijdstip zelf het initiatief nemen om met een ander op de lijst van bardienst te ruilen. Deze zelfwerkzaamheid scheelt veel tijd.

Volgens de wetgeving mogen bij namen echter geen telefoonnummers en andere persoonlijke data vermeld worden als die openbaar zichtbaar zijn. Dat geldt in ieder geval voor publicaties op het niet besloten deel van de site en in de Schuimspatten tenzij daarvoor (persoonlijk) toestemming is verleend. Natuurlijk wil en moet de HJC zich aan de wet houden. Recent is ook bezwaar geuit bij de vermelding van deze persoonlijke gegevens.

Het bestuur heeft daarom besloten om bij aanvraag van het lidmaatschap hier toestemming voor te vragen en middels de nieuwsbrief aan bestaande leden te vragen of zij bezwaar hebben tegen vermelding.
Vanzelfsprekend maken wij van uw toestemming zo min mogelijk gebruik. Het bestuur verzoekt u daarom bij de secretaris kenbaar te maken wanneer u bezwaar heeft tegen vermelding ( secretaris@haarlemschejachtclub.nl).

Mocht het zo zijn dat een relatief groot aantal leden bezwaar heeft tegen vermelding, dan zijn wij genoodzaakt informatie die hieraan onderhevig is op een besloten deel van de site te plaatsen.
De ervaring leert echter dat toegang daartoe door middel van een wachtwoord belemmerend werkt. 


Actuele situatie wieroverlast Markermeer

Ter info:

I.v.m. de terugtocht is hier de meest actuele situatie van wieroverlast in het Markermeer.

Van de Block van Kuffeler naar Hoorn gaat redelijk goed. Van Lelystad naar puntje Bukdijk (Gouwzee) gaat redelijk goed, Gouwzee in de geul gaat goed. Van het Paard naar Amsterdam halverwege de geul bij P1 (Amsterdam – Lelystad) in varen en dan de geul volgen naar het buiten IJ gaat goed. Hoorn - Enkhuizen gaat redelijk goed. Enkhuizen - Edam, de lijn Enkhuizen - het Paard royaal aan stuurboord houden, als de gele Sportboei H dwars aan sb is kan redelijk goed naar Edam gevaren worden. Bijgaand een kaartje met de huidige situatie. Een algemene regel is dat het wier niet voorkomt als het water dieper is dan 2,8 m. Mocht de situatie zich wijzigen dan meld ik dat meteen.Trouwens er zijn ook diverse wier app’s.

Gr. Auke


6-Uursrace van de Mooie Nel succes

Tradities kunnen veranderen vervagen, maar we kunnen ze ook aanpassen aan de tijd van nu. Zo ook met dit evenement, vroeger hadden we altijd de 24-uurs maar daar krijgen we tegenwoordig de handen niet meer voor op elkaar. Hij is even aangepast geweest als 12-uurs, maar ook dat was voor veel mensen te lang en reden om niet meer mee te doen.

Nu organiseren we al weer een paar jaar de 6-uurs en ja die slaat gelukkig wel aan. De eerste jaren erg voorzichtig maar gelukkig komen steeds meer teams deelnemen. Zo ook weer dit jaar.
Meer teams, heel mooi zeil weer, lekker eten en een druk bezochte prijsuitreiking en na afloop muziek en een heel gezellige avond. De diverse teams streden in 3 groepen (Laser, Optimist en open klasse) voor de snelste ronde en alle zeilers streden uiteraard om de eer van de wisselbeker (snelste gemiddelde ronde).

Deze wisselbeker werd dit jaar gewonnen door het team Clubvrienden met teamcaptain Adse Jelles in de Laser.

De uitslagen laten alleen de totaal gemiddelde ronde zien, maar als u echt wilt puzzelen en wilt zien wie van uw team de snelste rondes voer kunt u bij mij de volledige uitslag opvragen. Ik zal hem dan zo spoedig mogelijk opsturen.

Volgend jaar weer, en dan met nog meer teams. Foto's staan op Facebook.

Bert van Veldhuijsen. 


Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2017 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix