Nieuws

Nieuws >>

En dan ineens is de sluis in Spaarndam dicht!

Verzilting. Een woord dat we wel kenden, maar weinig inhoud had. En dan ineens kun je niet meer van en naar het Noordzeekanaal varen. Een woordvoerder van hoogheemraadschap van Rijnland gaat ons vertellen over de maatregelen, die genomen moesten worden om verzilting van ons achterland tegen te gaan. En over de taak en de werkzaamheden van het hoogheemraadschap. En natuurlijk over de toekomst, als zich weer zo’n enorme droogteperiode zou voordoen.
Een inspirerende en informatieve middag op zondag 18 november om 15.00 uur. Aansluitend is er de 3de zondag v/d maand borrel.
 

Najaars ledenvergadering

Let op: per 7 november staat er een aangepaste versie van de agenda met voorstel nieuwe bestuursleden op Mijn HJC.

De najaars ledenvergadering vindt plaats op vrijdagavond 23 november. Zet deze datum in de agenda want er is weer veel te bespreken waaronder de begroting en contributies. De agenda en begroting worden binnenkort separaat toegestuurd. Tijdens de najaarsvergadering zetten wij ook onze vlaggendragers, de zeilers die mooie resultaten hebben laten zien, in het zonnetje. De ALV is ook het moment dat het bestuur verantwoording aflegt over het gevoerde beleid maar ook het moment waarop de leden aan kunnen geven waar het bestuur de komende periode aandacht aan zou moeten geven. Onnodig te zeggen dat het bestuur rekent op een vol clubhuis.

De agenda, de notulen van de vorige ALV en de financiele stukken kunt u vinden op Info/Mijn HJC.

 

Sinterklaas op de HJC

Ook dit jaar heeft Sint gelukkig weer tijd gevonden om naar de HJC te komen: zondag 25 november komt hij met de boot aan op onze haven. Alle kinderen, broertjes, zusjes of kleinkinderen zijn van harte welkom.

Programma
  • 14.00u Tekeningen maken en liedjes zingen in afwachting van Sinterklaas (clubhuis)
  • 14.30u Aankomst Sinterklaas en zijn pieten (buiten bij de meldsteiger)
De Sint wil graag weten welke kinderen hij kan verwachten. Daarom verzoeken we ouders of grootouders vooraf een mailtje te sturen naar Goke van Beijeren, h.beijeren@chello.nl. In de mail graag de naam per kind doorgeven, incl. leeftijd en een leuk, kort verhaaltje over het kind.

Een cadeautje - voorzien van naam - kunt u afgeven bij de havenmeester.

Tot ziens allemaal op 25 november!
 

Wie wint dit jaar de Poelsnipbeker?

Sinds 1957 wordt ieder jaar de Poelsnipbeker uitgereikt. Dit gebeurt tijdens de HJC Najaarsvergadering, aan de zeiler die de meeste officiële starts maakt in het seizoen dat loopt van 1 november tot 1 november. Officiële wedstrijden hebben in principe altijd een Notice of Race en zijn in ieder geval georganiseerd door een wedstrijdcomité en er moet een protestcomité zijn. Speciaal is dat de starts op de Mooie Nel dubbel tellen.

Graag ontvangen we je aantal starts gemaakt in deze periode en een een leuke foto van terwijl je zeilt. Dit kan gestuurd worden naar Frans Hin.

Kijk hier wie hem eerder heeft gewonnen. 

Boten op de kant

In twee weken tijd heeft havenmeester Anja alle grote boten met de kar veilig en netjes op de kant gezet. Mooi werk! Iedereen die daarbij geholpen heeft van harte bedankt. 

Veilig aan boord

Voor diegene die een steuntje kunnen gebruiken bij het aan boord stappen vanaf de steiger of vanaf een zijsteiger, Is er nu een steun bij hun ligplaats te verkrijgen. Kijk hoe dat er uit ziet bij de zijsteiger van box 128 en bedenk dat de pijp nog wordt voorzien van een rubber dop.
Voel je wat voor zo’n steun, geef dat dan door aan de havenmeester en de technischecommissie doet de rest.


 

Combi Haarlem groot succes

Het Combi Amsterdam seizoen van 2018 hebben we in het weekeinde van 13/14 oktober afgesloten op de HJC. En wat een afsluiting! We hadden ons geen beter weer kunnen wensen zo aan het einde van het jaar. Twee dagen volop zon, zomerse temperaturen en een lekker windje. 70 deelnemers in 5 verschillende klassen en heel veel tevreden gezichten. 

In de keuken hadden we dit jaar een nieuw team. Geeske en Dorien hebben er een volledig eigen draai aan gegeven. Met koffie To-Go, verse appeltaart, strudel met vers geklopte slagroom en muffins was het assortiment eenmalig uitgebreid. En 's avonds tijdens het diner met vrolijk geblokte tafelkleden en kaarsjes hebben we gezellig kunnen genieten van een heerlijke lasagne maaltijd van Ton Beeren. Waarna we de avond met muziek en dans hebben voortgezet in het clubhuis. 

Ook op het water hebben we wat zaken aangepast. Onder leiding van Frans en Robert zijn er 10-12 wedstrijden per klasse gevaren. Deze keer geen puzzelbaan maar korte wedstrijden voor het clubhuis. Voor de ouders/begeleiders heel goed zichtbaar.  Wat ons betreft een zeer geslaagde opzet! 

Het HJC wedstrijdteam heeft laten zien dat we goed mee kunnen komen in de verschillende klassen met prijzen in de Optimist A en C. En als klap op de vuurpijl natuurlijk het winnen van de Optimist Verenigingsprijs door Jorien, Vera en Boudewijn!  Deze wisselprijs wordt gewonnen door de beste 3 optimist A-zeilers van één vereniging tijdens het combi-evenement op de HJC   Na acht jaar is hij eindelijk weer terug bij de HJC.

In de Optimist C deden een aantal zeilers uit de beginners en aspiranten groepen mee. Superleuk om te zien dat deze kinderen ook het wedstrijdzeilen willen ervaren. Tijn, Sophie, Lucas, Lot & Tessa hebben alle wedstrijden uitgevaren. Het is een genot om het enthousiasme van deze jongelingen te ervaren!

Allen die hebben bijgedragen aan dit mooie evenement, bedankt! Volgend jaar hopen we weer een grote groep zeilers te mogen verwelkomen tijdens het pinksterweekeinde!
Bernard ter Horst

De uitslagen en foto's van de combi Haarlem staan  hier.
 

Belangenbehartiging Watersportverbond

Als bijna vanzelfsprekend maken wij onze tochten en brengen onze vakanties door op het water. Wat er allemaal bij komt kijken om de belangen van ons als watersporter bij alle instanties onder de aandacht te blijven brengen onttrekt zich vaak aan het oog. 
Via deze link is te lezen wat Regio West, Auke Bender is lid van dit regioteam, allemaal onder handen heeft. Op de site van het Watersportverbond kan je onder “belangenbehartiging”  een inkijkje krijgen van wat zich in andere regio’s afspeelt.  

Het shantykoor begint weer te zingen

De mooie zomer is weer voorbij, dus wij beginnen weer met de winter activiteiten. Een van die activiteiten is het zingen bij het shantykoor. Vanaf donderdag 11 oktober zingen we weer iedere donderdagavond. We zouden het leuk vinden als zich wat nieuwe leden aanmelden. Er zijn vast veel meer mensen die graag zingen of een instrument bespelen. Daarom: meldt u aan!
Wij zingen op donderdagavond van 20.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Kom gewoon een keer kijken. U kunt zich aanmelden bij Goke van Beijeren. Zij kan u ook meer informatie geven. Dat kan via de mail of telefonisch 023-5274958.
Groetjes Goke van Beijeren
De Schuimspetters 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix