instagram

Nieuws

Nieuws >>

Algemene Ledenvergadering


Algemene Ledenvergadering 22 april 2021
Hierbij de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering te houden op 22 april om 20.00 uur. Helaas is het nog steeds nodig om deze vergadering digitaal te houden.
Het bestuur stelt uw deelname aan deze vergadering zeer op prijs.
U dient zich voor deelname aan te melden via deze link
Voor de vergadering ontvangt u een link en instructies voor het bijwonen van deze vergadering.
Het bestuur vraagt uw medewerking om de vergadering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat u uw vragen over de verslagen en voor de rondvraag een week voor de vergadering (dus uiterlijk 15 april) bij de  secretaris moet hebben ingediend. Tijdens de vergadering worden geen cijfers (zie  website) of verslagen (Schuimspatten 2021) gepresenteerd. U dient die zelf uitgeprint of anderszins ter beschikking te hebben. Vragen over hetgeen tijdens de vergadering aan de orde komt kunnen per mail worden gesteld aan:  alv@haarlemschejachtclub.nl. De vragen worden tijdens de vergadering beantwoord.
Het bestuur hoopt u op 22 april in ieder geval digitaal te ontmoeten.

 

Opening seizoen


Zondag 11 april om 16.00 uur was er de digitale opening van het seizoen. Kijk daarvoor naar deze link en proost thuis met elkaar op een mooi vaarseizoen.
 

Een leven zonder………………………………niet meer mogelijk


Een leven zonder…… een mobieltje. Echt haast niet meer mogelijk. Op een dag verloor ik mijn mobiel. Ik kon hem traceren, heel spannend. Ging er op de fiets op af. Belde aan. Nee, niet gevonden. Heeft U al in de bosjes gezocht. Ja dat had ik. Belde een huis verderop aan. Nee, niet gevonden. Heeft U al in de bosjes gezocht. Ja, dat had ik. Op naar de overkant en hetzelfde verhaal. Nee, niet gevonden. Een groot raadsel. Weer naar huis kijken op de tablet. En toen ging hij uit de lucht. Ja zo kan het gaan. Iemand vindt hem. Simkaart eruit en klaar is kees.

En dan ga je nadenken. Een vreemd gevoel bekruipt je. Een leven zonder mobiel kan niet meer. Dat voelt raar. Eerst wil je dit niet toegeven. Ik probeerde het een week. Als ik thuis ben bellen ze wel terug. Maar dat voelt heel ongemakkelijk. Waarom wil ik toch alles meteen horen of weten? Alles appen wat in mijn hoofd opkomt. Meteen een foto maken van wat ik op dat moment zie.

Het blijkt eigenlijk je trouwste kameraad. Je voelt je gewoon niet compleet.

En wat doe je er ongemerkt allemaal mee. Alsof het normaal is. Betalen, je banktegoed ter plekke bekijken, zegeltjes sparen, bruggen bellen, om een ligplaats bellen, ook je liggeld betalen, een spelletje in een verloren ogenblik, grapjes ontvangen en grapjes doorsturen, muziek via een boxje luisteren, je locatie delen, je aankomst delen, foto’s maken en ook foto’s krijgen, even iets snel uitrekenen, enz. enz.

Kortom ik moet bekennen. Ik denk dat ik zonder auto kan, zonder boot, zonder fiets, maar ik kan niet zonder mobiel. Hoe ik het vroeger allemaal deed begrijp ik niet. Vroeger was alles beter, vast wel maar dat telt niet voor een klein, plat apparaatje wat je eigenlijk altijd bij je hebt.

Gelukkig heb ik weer een nieuwe.

De moraal van dit verhaal….vind je een mobiel, geef het aan, je maakt de eigenaar zielsgelukkig.

En wie wil dat nou niet?

Marja Hin

 

Introductie nieuwe leden


Sinds de uitbraak van corona in Nederland zijn tientallen mensen lid geworden van onze club. Helaas hebben er helemaal geen evenementen kunnen plaatsvinden en bleef ook ons gezellige clubhuis gesloten. Dit maakt het voor een nieuw lid natuurlijk lastig om andere leden te leren kennen en andersom.

Daarom heb ik deze nieuwe leden uitgenodigd zichzelf aan u voor te stellen middels een stukje tekst, al dan niet in combinatie met foto’s van zichzelf en/of hun boot. Op deze manier kunnen wij hen in elk geval alvast leren kennen.

Ik heb al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen, maar mocht u de deadline hebben gemist, stuurt u dan gerust alsnog uw stukje in voor de volgende nieuwsbrief. Dat geldt ook voor wie al wat langer lid is, maar nog niet de kans heeft gehad kennis te maken, of voor wie het gewoon leuk vindt zomaar een stukje te schrijven. Insturen kan naar: secretaris@haarlemschejachtclub.nl.

Bedankt voor alle leuke stukjes die ik heb mogen ontvangen en hopelijk tot snel in het echt!

Klik HIER om kennis te maken met onze nieuwe leden.

Fleur Finnema, secretaris

 

Brugtijden 2021


Hier de bedieningstijden van sluis en bruggen van Buitenhuizen t/m Lisse.

 

Van de havencommissaris


Ligplaats water:
Heeft u een ligplaats in het water en gaat uw boot met de kraan of via de helling te water, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met de havenmeester om een afspraak te maken. Uw boot moet vóór het begin van het zomerseizoen (15 april) weer in het water liggen, als u een ligplaats in het water heeft. Wanneer uw boot na 15 april nog op de wal staat i.p.v. in de ligplaats in het water zullen er helaas extra stallingskosten berekend moeten worden.
Ook voor de schepen in de loods geldt dat zij vóór 15 april uit de loods moeten zijn en vóór 15 april te water moeten zijn, als zij een water ligplaats hebben.

Trappen op slot:
Achter op het terrein zijn er trappen aan het hek vast gemaakt met sloten. Er moet daar o.a. gesnoeid worden, dus graag deze sloten verwijderen. Ladders kunt u opbergen onder het afdak achter op het terrein.

Bedankt!
Het heeft in totaal 13 maanden geduurd dat wij geen inzetbare havenmeester hebben gehad. Vele leden hebben hier niks van gemerkt, de haven werd gerund door een heel team van vrijwilligers.
Er was 7 dagen in de week een vervangende havenmeester die alles bij hield. Dat is best veel werk. Vlag hijsen, deuren van slot, telefoon aan nemen, mail beantwoorden, kraan bedienen, ligplaatsen toewijzen, trailer helling afhandelen, vuilcontainers laten legen, boten vast leggen, kasboek en logboek bijhouden, afrekenen en nog veel meer. De stappentellers stonden vaak over de 10 kilometer per dag.
Trots op onze zo flexibele vereniging en de vrijwilligers.
Zonder iemand tekort te doen wil ik Jos Ridder nog extra bedanken. Hij heeft de coördinatie van de invalhavenmeesters gedaan en was bijna dagelijks op de haven om het geheel in goede banen te leiden.
Ik hoop dat ik met vrije dagen/vakantie van de havenmeester weer een beroep op jullie mag doen.
Vanaf 1 april krijgen de invalhavenmeesters en de sleutel-ronde-gangers het een stuk rustiger. Dan begint onze nieuwe havenmeester aan zijn nieuwe taak. Sommige hebben al kennis met hem gemaakt bij het in het te water laten van de schepen, waarbij hij al wegwijs werd gemaakt met boten vanaf de bok hijsen en de tractor besturen. Ook hier was weer een team aanwezig om te helpen waarbij Wouter Coosemans nu ook alle hendeltjes in de tractor onder de knie heeft. Het verplichte dagdeel dat boot eigenaren moesten helpen werd, op een uitzondering daar gelaten, goed gehoor aan gegeven.

Goos Finnema
Havencommissaris

 

Zonneweide op Schoteroog


Ik heb op 25 maart deelgenomen aan een (digitale) vergadering waarin Afvalzorg, de beheerder van een groot deel van Schoteroog, uiteen heeft gezet welke plannen zij heeft met de aanleg van zonneweides op Schoteroog. Dit plan komt voort uit een samenwerking met de gemeente Haarlem en past natuurlijk in de energietransitie.
De gedachten gaan uit naar omvangrijke velden met zonnepanelen aan de west en zuidzijde van Schoteroog dus eigenlijk van de oude vuilstort. Omwonenden, met name vanuit Land in Zicht, hebben bezwaar geuit. Zij menen dat dit hun uitzicht schade toebrengt.
Door hen wordt geopperd de zonnepanelen naar de oostzijde (Mooie Nel zijde) te verplaatsen.
Tevens kwam een plan naar voren om de parkeerplaats bij de HJC van zonnepanelen te voorzien. Dat zou overigens kunnen op de wijze zoals bij Bloemendaal aan Zee in de vorm van een overkapping, maar dit is nog niet meegenomen in de plannen die deze avond aan de orde kwamen
Op  www.zonneweideschoteroog.nl kun je er meer over lezen.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Wilko Emmens

 

Evenementencommissie leden gezocht


De kans is groot dat we na de zomer weer evenementen op de HJC kunnen gaan organiseren. Daarom zoekt de evenementencommissie hulp en zoekt naar jonge en oudere leden die leuke ideeën hebben om weer gezellig bijeen te komen. En die mee willen helpen om bestaande en nieuwe evenementen voor de HJC leden te realiseren. Voor meer informatie en aanmeldingen neem contact op met Auke Bender - 06 15350515 of mail naar evenementen@haarlemschejachtclub.nl.


Kijk hier welke vacatures er nog meer zijn.

 

De havenmeester stelt zich voor

 

Vanaf 1 april mag ik voor Haarlemsche Jachtclub als havenmeester aan de slag. Een fantastische, veelzijdige en uitdagende baan die ik, Clemens de Graaf (48 jaar), samen met mijn partner Esther Hogeboom (47 jaar) dan ook graag met beide handen aangrijp. Graag stellen wij ons alvast in het kort aan jullie voor…

Toen ik 14 jaar oud was, heb ik mijn eerste zeilbootje bij elkaar gespaard met appels plukken. Het was een Bruynzeel “Springer” waarop ik mijzelf op het Veluwemeer heb leren zeilen. “Zwelgje” heette ze, omdat het een klein scheepje was maar voor grote avonturen zorgde. Nu, 34 jaar later, wonen Esther en ik op een zeilende loodskotter van 19.60 m (de “Lord Nelson” uit 1920) met een eigen ligplaats in Wormer.

Mijn loopbaan is ook veelzijdig geweest; ik heb 9 jaar voor Landal Greenparks als manager Sport en Entertainment mogen werken. Later heb ik een camping in Blaricum mogen beheren, catamaran zeilles mogen geven op Sardinië en een aantal jaren als coach in de zorg trainingen gegeven op het gebied van omgaan met agressie. Esther is het zeilen ook zeker niet vreemd; Zij heeft een Bavaria 35 gehad op Tenerife. Zij heeft verder 26 jaar ervaring in de zorg en heeft als verpleegkundige op de traumahelikopter van het UMCG gevlogen. Haarlem is trouwens haar thuishaven; het is ook de plaats waar we elkaar ontmoet hebben. Gitaarspelen, klussen, motorrijden en natuurlijk zeilen zijn mijn passies. Esther schildert graag, kookt fantastisch en vindt alles dat met zeilen en varen te maken heeft, geweldig.

We kijken er enorm naar uit om voor de HJC te mogen gaan werken en hopen de verwachtingen die jullie van een nieuwe havenmeester en zijn partner hebben, flink te overtreffen.

We wensen jullie alvast een prachtig vaarseizoen en maken graag binnenkort persoonlijk kennis met een ieder van jullie!

Clemens de Graaf & Esther Hogeboom

 


 


Volwassen zeilen seizoen 2021


Na vele aanvragen voor de lessen volwassenzeilen willen we de cursisten vragen het inschrijfformulier op de website in te vullen. We kunnen dan kijken wanneer en op welke manier we de lessen kunnen gaan starten. Als we de gegevens hebben van de inschrijvers kunnen we hen juist informeren als er wijzigingen optreden omtrent de Corona regels. Wij handelen volgens het protocol van het Watersportverbond.

Op dit moment mogen er 4 volwassenen sporten op 1,5 meter afstand. Voor nu zou dat betekenen dat we les kunnen geven aan één persoon per boot. Daardoor zijn we beperkt in het aantal deelnemers. Op een later tijdstip zullen er wellicht versoepelingen mogelijk zijn. We streven ernaar om te starten in de week van 10 mei 2021.

Het eerste jaar dat men zeilles volgt bij HJC hoeft men nog geen lid te zijn van de vereniging. Als de cursus vervolgt gaat worden in het volgende seizoen dien je wel lid te zijn. Wij gaan er dan vanuit dat je een actief lid wilt worden die meer doet dan alleen zeillessen volgen.

Hier de link naar het inschrijfformulier van de cursus volwassenzeilen.

 

Woning havenmeester opgeknapt


Voordat onze nieuwe havenmeester de woning kon intrekken moest hij weer worden opgeknapt. Geschilderd, schoongemaakt en gerepareerd is de woning door Roel Koops, John Bal, Goos Finnema, Jos Ridder, Theo van Meerwijk, Leo en Maaike Roelofs.
 
Meer foto's hier.Controleer uw mobiele nummer!

 

De volgende ALV staat gepland op donderavond 22 april, dit zal wederom een digitale vergadering worden. Dit keer ziet het er naar uit dat wij de deelnemers in laten loggen met een sms code en daarvoor is het van belang dat uw mobiele nummer goed in de ledenadministratie vermeld staat. De ervaring leert namelijk dat dit zeker niet altijd het geval is. Wij vragen u dringend uw nummer te controleren via de website onder Info/ Ledenbestand Ecaptain. Lukt dat niet vul dan dit formulier in.

 


Vrijwilligers gezochtWe zijn een kerngezonde vereniging met zo'n 500 leden waarvan 70 jeugdleden. Allemaal mensen die iets gemeenschappelijks delen namelijk de liefde voor de watersport en het lidmaatschap van de HJC. Dat betekent dus dat er heel wat leden zijn die hun steentje bij kunnen dragen aan werkzaamheden voor onze club. Een kleine honderd leden vervullen met veel enthousiasme al een deel van de taken. Toch blijven er altijd wel een aantal werkzaamheden/rollen over. Wij begrijpen dat er wat koud watervrees kan bestaan maar echt, het zijn stuk voor stuk leuke een belangrijke activiteiten en je wordt echt niet meteen in het diepe gegooid. Dus meld je aan zodat we het samen voor alle HJCers nog leuker kunnen maken!

Kijk hier voor welke werkzaamheden wij nog leden zoeken.

 


OPROEP voor zeilinstructeur!!!


Het wordt voorjaar en we beginnen weer zin te krijgen in het zeilseizoen van 2021. Ben jij een gecertificeerd zeilinstructeur of wil jij juist zeilinstructeur worden meldt je dan aan via jeugd@haarlemschejachtclub.nl, zodat we kunnen onderzoeken of je het leuk vindt om ons team te versterken.


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2021 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix