Nieuws

Nieuws >>

Terugtocht 5, 6 en 7 oktober 2018

Traditiegetrouw halen wij onze leden, welke hun boot hebben liggen in de havens rond het IJsselmeer in een gezamenlijke tocht vanuit Edam op. Helaas zijn er niet zoveel boten meer als in vroegere jaren, maar het wordt nog met evenveel enthousiasme gedaan.
Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdagochtend drinken de motorbootvaarders nog om 10.00 uur koffie op de haven en vertrekken dan naar Purmerend. Misschien is het een idee om ‘s avonds gezamenlijk te gaan eten in het Wokrestaurant op de Koemarkt. Zaterdagochtend gaan ze over de Purmerringvaart, dwars door Edam naar de Watersportvereniging “De Zeevang”.
Vrijdagmiddag of zoals u wilt ‘s avonds vertrekken de zeilboten en overnachten in Schellingwoude of Durgerdam en zeilen de volgende ochtend naar Edam.
Op de jachthaven de Zeevang worden we zaterdag hartelijk ontvangen door de havenmeester, die ons een plaats wijst voor de nacht. In het clubhuis kunnen we een en ander nuttigen. Om 17.00 uur heeft Theo van Roode de BBQ klaar en kunnen we aan tafel. Leden, die niet met hun boot kunnen of willen komen zijn uiteraard ook van harte welkom, zowel in Purmerend als in Edam.
Zondagochtend na het ontbijt varen de zeil- en motorboten, als het weer het toelaat, over het IJsselmeer weer terug naar Haarlem. Startend bij Edam houden de zeilboten nog een wedstrijd om de Bangmabokaal.
Bij de Rijksbrug A9 over zijkanaal C verzamelen we en gaan gezamenlijk naar de sluis in Spaarndam of Kolksluis. Na de sluis vaart de voorzitter voorop en de andere boten in konvooi er achter. Voor de clubhuis maken we nog een ererondje.
Voor de liefhebbers staat er in het clubhuis een capucijnersmaaltijd klaar, wederom verzorgd door Theo van Roode. Leden, die ons verwelkomen kunnen ook mee eten natuurlijk.
Wat gaat dit lekkers kosten? BBQ zaterdagavond € 15,00 p.p., capucijners zondag € 7,00.
U kunt zich voor dit onvergetelijke weekend opgeven bij Marja van Meerwijk 023- 5373667.
LET OP: sluitingsdatum is: 1 oktober 2018.

Film over het jeugdzeilen

Op de website van het watersportverbond staat een leuke film over het jeugdzeilen bij onze vereniging. Klik hier 

Bestuursvacatures

Twee bestuursleden hebben onverwacht te kennen gegeven om uiteenlopende redenen hun bestuursfunctie te willen beeindigen.
Ben Dekkers, onze secretaris, heeft zijn termijn er op zitten en is om persoonlike redenen in de najaarsvergadering niet herkiesbaar.
Arie v.d. Koppel heeft een functie in het oosten van het land aanvaard en dat combineert slecht met de functie van clubhuiscommissaris van de HJC.
Ik vind het erg jammer maar beide heren zullen dus in de najaarsvergadering voor het laatst achter de bestuurstafel zitten en wij zullen dan bij hun afscheid stil staan.
In ieder geval betekent dit dat wij op zoek gaan naar nieuwe bestuursleden. Ik kan in ieder geval uit ervaring spreken dat het besturen van een vereniging als de HJC ook echt leuk kan zijn. Als je belangstelling hebt neem dan svp contact met mij op.

Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter

 

Winterstalling 2018/2019

De zomer komt ten einde en dat betekent dat we voorbereidingen aan het treffen zijn voor de winterstalling.

- Boten die op een eigen trailer staan:
Vele trailers zijn in helaas niet in orde. Wij willen dat de trailer goed verrijdbaar is en dat betekent een goed werkende koppeling en goed gangbare (opgeblazen) banden. Maak dit snel in orde anders kan de boot niet de kant op van de winter.

- Kleinere boten op trailers of op trolly’s:
Ook hiervan moeten de trailers en speciaal de banden in orde zijn. Zij moeten makkelijk verrijdbaar zijn.

- Stalling wal, loods of water:
Iedereen die vorig jaar een plek had op de wal, loods of in de haven heeft deze winter weer een plek. Indien u deze keer geen winterstalling op de wal, loods of in het water wilt, wilt u dan voor 15 september via de email melden dat u geen gebruik maakt van uw oude plek. Ook een wijziging zoals i.p.v. bijv. op de wal nu in het water graag mailen.
Leden die vorig jaar geen plek hadden en nu wel een plek willen hebben voor komende winter kunnen dit per email opgeven, dan kunnen wij zien of er een plek en/of eventueel een bok is. Dit geldt voor alle boten van klein tot groot, dus van optimist tot groot zeil/motorjacht. Geef hierbij aan of je gebruik wilt maken van een bok van de HJC of een eigen trailer hebt. Geef eventueel ook aan of je met staande mast of gestreken mast de kant op wilt.

De schepen worden vanaf half oktober uit het water gehaald. De exacte data en tijden worden begin oktober gepubliceerd.

Wilco Dijk
Havencommissaris

 

Sluiting vaarseizoen, 14 oktober ca. 17.00 uur.

Aan een ongekend mooi vaarseizoen komt helaas toch een keer een eind. Wij hopen de komende weken nog op een mooie nazomer. Op zondag 14 oktober zullen wij aan het eind van de middag het vaarseizoen 2018 officieel afsluiten. Dat doen wij na afloop van de prijsuitreiking van de Combi om ca 17.00 uur, u bent van harte uitgenodigd. Het belooft dus sowieso een druk en gezellig weekend te worden.


 

Verenigingsleven

U bent lid van een prachtige 100 jarige vereniging waarvoor een flink aantal vrijwilligers zich op tal van vlakken stevig inzetten. Alleen door persoonlijke  inbreng/inzet van leden gaat het een vereniging voor de wind. De komende maanden moet er ook weer veel gebeuren. Werkavonden, werkdagen en de bardienst kunnen niet zonder inbreng van u.
Ik vraag in het bijzonder ook aandacht voor de periode van het uit het water halen van de boten, vaak ook uw boot. Op de dag dat uw boot gepland staat vragen wij om uw tijdige aanwezigheid en ook uw hulp bij die andere schepen die dan aan de beurt zijn. De “hijsploeg” bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers die u graag helpen maar omgekeerd vragen wij dat ook van u.
Spreek met de havenmeester of haven-commissaris af wat u op die dag kunt doen.
Wilko Emmens
Voorzitter

Werkavonden en werkdagen beginnen weer!

Vanaf maandag 3 september beginnen de werkavonden weer. Vanaf 19.00 uur wordt er iedere maandagavond geklust op de haven. Een speciale oproep aan leden (man/vrouw) die nog niets voor de HJC hebben kunnen betekenen. Jullie zijn van harte welkom. Door met zijn allen de haven te onderhouden kunnen we de liggelden e.d. laag houden.

Ook vanaf woensdag 6 september beginnen de werkdagen weer. Vanaf 10.00 uur wordt er iedere woensdag geklust. Ook hier is iedereen van harte welkom.
 

Sluis Spaarndam beperkt open

De sluis van Spaarndam gaat weer beperkt open. Lees hier het bericht van Rijnland.

 
25 augustus: Ondanks de regenval van afgelopen dagen ziet het er nog niet naar uit dat de sluis in Spaarndam snel open gaat. Binnenkort is er overleg tussen Hoogheemraadschap Rijnland en Belanghebbenden waar onder de Gemeente Haarlem en het Watersportverbond. Als er nieuws is dan melden wij dat snel.
Wie meer wil weten over de waterhuishouding in Nederland kan onderstaande link volgen.
https://www.waterpeilen.nl/
Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter
 

Combi Haarlem!

13 – 14 oktober is het tijd voor het leukste en grootste jeugdevenement op de Haarlemsche Jachtclub. De Combi. Dit jaar de laatste combi van 2018. Omdat we nog niet eerder in het najaar een combi hebben mogen organiseren weten we niet zo goed wat we kunnen verwachten. Maar voor de kinderen gaan we er weer een sportief en leuk weekeinde van maken. Vanzelfsprekend zoeken we voor dit fantastische evenement nog heel veel enthousiaste vrijwilligers. Meldt u aan via jeugd@haarlemschejachtclub.nl of schrijf u in voor een paar uurtjes achter bar. De lijst hangt binnenkort in het clubhuis. 

Derde zondag van de maand

Op elke 3de zondag van de maand zal tijdens de herfst-wintermaanden een interessant evenement worden georganiseerd. Noteer vast in je agenda: Zondag 18 november en zondag 16 december.
We starten om 15.00 uur. Daarna aansluitend een smakelijke borrel.
Voor de 2 zondagen staat op de rol:
  • Lezing over de verzilting van onze rivieren en de afsluiting van de sluis in Spaarndam. De inleiding wordt gehouden door het Hoogheemraadschap Rijnland.
  • Ons eigen Shantykoor brengt de meest aansprekende liederen ten gehore.
In welke volgorde? Dat wordt de volgende keer bekend gemaakt.

Heb je nog suggesties voor sprekers of onderwerpen of wil je zelf een presentatie houden? Meld je dan aan bij: Cees van Dijl
Email: evenement@haarlemschejachtclub.nl of tel. 06-51379325.

 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2018 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix