Nieuws

Nieuws >>

Plastic Soup Foundation komt bij Haarlemsche Jachtclub

Of je nu het ruime sop kiest of in binnenwateren vaart, plastic kom je overal tegen. De Plastic Soup Foundation heeft als missie ‘No plastic waste in our water!’. Plastic in water vergaat niet, maar breekt wel af tot steeds kleinere stukjes. De microplastics dringen door in voedselketens. De rapporten over schadelijke effecten, ook voor de mens, stapelen zich op. Michiel Roscam Abbing, werkzaam bij de Plastic Soup Foundation en auteur van de Plastic Soup Atlas van de wereld, geeft een inleiding over plasticsoep en over de vraag wat we er aan kunnen doen.
Laat je informeren en inspireren op: Zondagmiddag: 20 januari 2019 om 15.00 uur. Aansluitend de 3de zondag v/d maand in het HJCafé.

 

HJC Mooie Nelloop

Doe mee op 10 februari a.s. aan de ca. 10 km lange wandeltocht of hardloopwedstrijd rond de Mooie Nel. De start voor de wedstrijd is om 15.00 uur en de winnaar krijgt de HJC Mooie Nelloop wisseltrofee. Nieuw is dat er voor de dames hardloopsters een aparte wisselbeker is. De wandelaars vertrekken om 14.30 uur en voor hen ligt er een taart klaar. De prijsuitreiking is om ca. 17.00 uur.
De wandelaars lopen via het mooie Spaarndam naar de HZV, waar ze even kunnen pauzeren en getrakteerd worden op warme chocomel. Na de pauze wordt er via Penningsveer terug gelopen naar de haven.
Om 18.00 uur wordt de traditionele boerenkoolmaaltijd geserveerd die bereid wordt door Nico Hin en Auke Bender. Ook niet lopers zijn van harte welkom aan aan te schuiven bij deze maaltijd. De kosten hiervoor bedragen 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot 12 jaar. Meedoen aan de hardloopwedstrijd of wandeltocht is gratis.
Opgeven kan bij Marja van Meerwijk, tel. 023 - 5373667 of mailen naar: evenementen@haarlemschejachtclub.nl.
En vermeld even of je gaat hardlopen of wandelen en of je mee wilt eten!

 

Er wordt weer hard gewerkt op de woensdag werkdag

Iedere woensdag wordt er vanaf 10.00 uur hard gewerkt om onze haven mooi te houden en te verbeteren. Tussen de middag wordt er gezamenlijk soep gegeten en de dag wordt afgesloten met een drankje. Iedereen is van harte welkom. Meer foto's hier.


 

Uitverkoop bij de Rietpol

Onze trouwe adverteerder de Rietpol is verkocht. Daarom gaat de winkel sluiten en is vanaf morgen alles in de uitverkoop. Dus voor wie nog wat nodig heeft en het ligt toevallig in de winkel, de moeite waard om even te gaan kijken. 

 

Nieuwjaarsspeech voorzitter

Op de druk bezochte en bijzonder gezellige nieuwjaarsreceptie hield onze voorzitter zijn nieuwjaarsspeech. Die is hier na te lezen.


 

Opening clubhuis en loods op vrije dagen havenmeester

Met name in de wintermaanden kan het soms voorkomen dat er geen vervangende havenmeester aanwezig is. Op deze dagen willen wij de afspraak maken dat diegene die het clubhuis of loods 's morgens open maakt deze bij vertrek ook weer afsluit. 
In de hal hangt een lijstje met leden die een sleutel hebben en die wanneer het noodzakelijk is, en wanneer zij aanwezig zijn, gevraagd kunnen worden het clubhuis en/of de loods te openen of te sluiten.
Om privacy redenen zijn op deze lijst alleen de naam vermeld, contactgegevens dient u op het besloten deel van de site op te zoeken. Mogen wij rekenen op ieders medewerking?
Met vriendelijke groet,
Wilco Dijk, havencommissaris


 

Watersportverbond

Op 15 december werd de ALV van het Watersportverbond gehouden. Met name op het gebied van top en wedstrijdsport gaat het goed. Nederland is qua zeilen een van de best presterende landen en daar kunnen alle watersporters trots op zijn. Toch is er ook commentaar op met name de toegevoegde waarde voor aangesloten verenigingen waar weinig of niet wordt ge(wedstrijd)zeild. Het bestuur is gevraagd de aanbevelingen van de werkgroep Herkenbare Meerwaarde in het jaarplan op te nemen. Deze aanbevelingen richten zich met name op verbeteringen voor verenigingen met toerzeilers en motorboten. In de voorjaarsvergadering wordt dit gepresenteerd. De HJC is een gemengde verenigingen bestaande uit wedstrijd/toerzeilers en motorbootvaarders en heeft dus belang bij een watersportverbond dat voor alle leden toegevoegde waarde biedt, doorvoeren van die aanbevelingen is daarom belangrijk.
Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter Haarlemsche Jachtclub
 

Sluis Spaarndam

Op 30 januari is een delegatie van de vier Haarlemse watersportverenigingen uitgenodigd voor overleg met de dijkgraaf. Wij hebben hier vanuit het tripatite+1 overleg op aangedrongen. De hoop is om voor de toekomst goede afspraken te kunnen maken over beperking van bedieningstijden bij eventuele volgende lange droge perioden. Wordt vervolgd.
Met vriendelijke groet,
Wilko Emmens
Voorzitter Haarlemsche Jachtclub

 

Nieuws van de jeugdcommissie

Een nieuw jaar is aangebroken en vanuit de jeugdcommissie wensen we een ieder een fijn gezond 2019 met een hoop zeilplezier voor groot en klein. Dit jaar zien we positief tegemoet met een grote groep nieuwe kinderen. We hebben de order geplaatst voor de 10 nieuwe optimisten die in maart geleverd zullen worden. Als jeugdcommissie is onze agenda gereed en kunnen de activiteiten teruggevonden worden in de agenda op de site.
We starten 7 april met de kennismakingsdag, daarna volgen omslaan in zwembad de Planeet, Pinkstercombi, Zeilclinic, Kaagweekend en Zomerzeilen. En voor de wedstrijdgroep is er nog de agenda van alle wedstrijden die gevaren gaan worden naast de reguliere trainingen bij HJC.
Als er vragen zijn neem contact op met jeugd@haarlemschejachtclub.nl.
Monique Pals

 

Gebruik kraan en werksteiger

Indien u van de kraan of werksteiger gebruik wilt maken moet dat van te voren worden aangemeld bij de havenmeester om te voorkomen dat er "dubbel" geboekt wordt. Gebruik van de kraan kan onder toezicht van de havenmeester of met een van de leden die op een lijst staan van leden die met de kraan mogen werken. Deze lijst ligt ter inzage in de hal het clubhuis.
Met vriendelijke groet,
Wilco Dijk, havencommissaris
 

Handige watersport-apps op een rijtje

Er zijn verschillende handige mobiele apps voor watersporters en -recreanten beschikbaar. De apps helpen je bijvoorbeeld bij een goede reisvoorbereiding of het plannen van mooie vaartochten. Lees hier verder.
 

Boten te water vanaf zaterdag 30 maart

Het lijkt nog ver weg maar de tijd gaat snel en er zijn vaak minder werkbare dagen dan waar je op rekent. In het algemeen geldt dat wie er het laatste uit gaat ook als eerste te water gaat. De schepen die vooraan in de winterstalling staan en met de cradle-kar te water moeten zijn dus het eerste aan de beurt. Kijk hier wanneer uw boot te water gaat. Het betekent ook dat de winterliggers in het water hun schepen uiterlijk 29 maart weer op de eigen ligplaats neer moeten leggen. 
 

Nieuwe ledenmiddag 10 februari 13.00 tot 14.45 uur

Voorafgaand aan de Mooie Nelloop nodigt het bestuur iedereen uit die in 2018 lid is geworden van de HJC voor de "Nieuwe Ledenmiddag". Het blijkt niet altijd eenvoudig om de weg binnen onze club te leren kennen. Toch willen wij graag dat iedereen zich snel bij ons thuis voelt en ook onderdeel van het verenigingsleven uit gaat maken. Wij willen die middag daarom gebruiken om de nieuwe leden te informeren over het reilen en zeilen van onze club. Van jeugd- en/of wedstrijdzeilen, motorbootvaren, werkploegen, bardienst, evenementen, wij praten je helemaal bij. Na afloop van deze bijeenkomst kunt u gezellig mee wandelen met de Mooie Nelloop. Iedereen die in 2018 lid is worden kan half januari een persoonlijke uitnodiging tegemoet zien.
 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2019 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Sitemap - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix