Nieuws

Nieuws >>

Bediening brug Schellingwoude


Helaas is de afstandsbediening van de brug Schellingwoude zodanig defect dat het waarschijnlijk tot het voorjaar 2021 gaat duren voor dat deze hersteld zal zijn.
De brug wordt nu ter plekke door brugwachters bediend.
Dit heeft tot gevolg dat zo lang de brug op deze wijze bediend wordt de bedieningstijd is gewijzigd van 9 uur in de ochtend tot 22 uur in de avond. De spitssluiting blijft ongewijzigd.

Met vriendelijke groet, 
Auke Bender
Regievertegenwoordiger West-Holland

 

Waar is de Selene?


Henny en Tjerk zijn met hun boot Selene op weg van Palma de Mallorca naar de Canarische eilanden. Ze hebben genoten van de Spaanse kust en zijn nu aangekomen in Lagos, Portugal. Hier vullen zij hun voorraden aan en wachten op een goed ‘weather-window’ om te vertrekken naar de Canaries, een afstand van ruim 500 mijl.
 

Uitnodiging ALV

Betreft: Algemene Ledenvergadering HJC, op 10-10-2020, aanvang 20.00 uur
Locatie: Sportvereniging Olympia, Henk van Turnhoutpad 1, 2034 JL Haarlem

Beste HJCers,
Hierbij ontvangt u de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering. Het a.i. bestuur is van mening dat het van groot belang is dat de ALV een bestuur mandateert, zodat de a.i. situatie kan worden beëindigd.

Ter beperking van het risico van corona moeten wij helaas strikte regels in acht nemen, wij vertrouwen op uw begrip daarvoor. Dat is ook de reden dat wij de agenda hebben ingekort tot de strikt noodzakelijke punten.

Uw deelname aan de vergadering dient van te voren opgegeven te worden. Inschrijven kan tot 3 oktober 20.00 uur via het websiteformulier "Aanwezigheid ALV zaterdag 10 oktober 2020". Om in te schrijven klikt u op deze link https://fd10.formdesk.com/HJC/ALV of u plakt deze link in uw browser in de URL balk. U kunt het formulier eventueel ook printen, waarna u het ingevuld en getekend kunt scannen en mailen naar secretaris@haarlemschejachtclub.nl, per post kunt sturen naar Haarlemsche Jachtclub, Postbus 2267, 2002 CG HAARLEM of kunt deponeren in de bestuur brievenbus in de hal van het clubhuis.

Bovenstaande is helaas nodig om aan de vereiste maatregelen te voldoen maar ook om, afhankelijk van het aantal deelnemers, de ruimte aan te kunnen passen. Op de avond zelf zal bij de ingang van de zaal gecontroleerd worden of u zich heeft opgegeven.

Alleen stemgerechtigde leden en donateurs hebben toegang tot de vergadering. In tegenstelling tot wat wel gebruikelijk was kan helaas geen toegang worden verleend aan niet stemgerechtigde partners of familieleden. Leden/donateurs die zich niet hebben opgegeven kunnen alleen worden toegelaten als er bij aanvang van de vergadering nog plaatsen beschikbaar zijn.

Het bestuur vraagt uw medewerking om de vergadering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Dat betekent dat u uw vragen over de verslagen en voor de rondvraag uiterlijk een week voor de vergadering (dus uiterlijk 3 oktober) bij de secretaris moet hebben ingediend. Tijdens de vergadering worden geen cijfers (zie website) of verslagen (zie Schuimspatten 2020) gepresenteerd, u dient die zelf uitgeprint of anderszins mee te nemen.

Corona maatregelen:
 • U blijft thuis als u last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, plotseling verlies van reuk of smaak, verhoging, koorts of benauwdheid of als iemand in uw huishouden dit heeft
 • Ontsmet uw handen voordat u de vergaderzaal binnen komt
 • Houd altijd 1,5 meter afstand tot elkaar
 • Na binnenkomst dient u direct plaats te nemen, loop zover mogelijk door en sluit aan, zo voorkomt u dat u elkaar moet passeren
 • Om geloop te voorkomen is er geen pauze
 • Er is na afloop helaas geen gelegenheid tot het nuttigen van een drankje
Namens het a.i. bestuur,
Fleur Finnema
Secretaris a.i.

Het financiele jaarverslag, de notulen van de vorige ALV, de agenda en het rooster van aftreden staan op Mijn HJC.


 

Nieuwe bagagewagen


Nieuwe bagagewagen in gebruik genomen. Alleen bagage graag en niet te verwarren met een kruiwagen! De eerste leden hebben hem al uit geprobeerd. 

Hans neem afscheid van technische commissie


De werkploeg is weer met veel enthousiasme begonnen. Na de druk bezochte maandagavond nu ook de woensdag overdag ploeg, zoals gewoonlijk beginnend met koffie, waarna het werk werd ingedeeld, vele kleine klussen werden aangepakt, maar ook het steeds weer terugkomende snoeiwerk grondig werd aangepakt.
Na afloop werd er nog gezellig nagepraat en op passende wijze onze voorzitter van de technische commissie Hans Gortworst bedankt voor het jarenlang coördineren van de werkzaamheden. Zijn taak wordt over genomen door Jos Ridder. Wil je geen gezelligheid missen, kom dan onze ploeg versterken!

Goos Finnema
Havencommissaris a.i. 

Woensdag werkdagen beginnen weer


Vanaf 9 september gaat de woensdag werkploeg weer iedere week aan het werk. We zullen ons best doen om er weer een fijn en gezellig klusseizoen van te maken. We gaan aan het onderhoud weer de nodige tijd besteden, maar ook nieuwe projecten realiseren. We hopen dat er meer leden komen die de afgelopen jaren lid zijn geworden, maar nog niet in de gelegenheid zijn geweest iets voor hun club te doen. We beginnen om 10.00 uur met koffie en eindigen rond vieren met een borrel. Let op: Je blijft thuis als je koorts hebt, kucht, hoest en/of verkouden bent of als iemand in uw huishouden dit heeft en houdt altijd 1,5 meter afstand tot elkaar!
Namens de woensdag werkploeg,
Hans Gortworst

 

De Primevere vaart weer!


Ria en Wim Jutjens varen weer en verkennen de Algarve. Door alle corona perikelen zijn de plannen vertraagd. Maar nu vaart de Primevere weer en Ria en Wim zijn hier te volgen. 
 

Maandag werkavonden beginnen weer


Maandagavond 7 september gaat de werkploeg weer van start. Er wordt iedere maandagavond vanaf 19.00 uur weer opgeruimd, geschilderd, getimmerd enz. Er kwamen dit voorjaar veel nieuwe leden helpen, waar we heel blij mee zijn. We hopen daarom dat er nog meer leden komen die de afgelopen jaren lid zijn geworden, maar nog niet in de gelegenheid zijn geweest iets voor hun club te doen. Het is bijzonder gezellig en de koffie staat klaar. Let op: Je blijft thuis als je koorts hebt, kucht, hoest en/of verkouden bent of als iemand in uw huishouden dit heeft en houdt altijd 1,5 meter afstand tot elkaar!
Namens de maandagavond werkploeg,
Theo van Roode

 

Winterstalling

Het vaarseizoen loopt al weer snel naar het einde, nog een paar weken en de schepen kunnen weer de winterstalling in.

Als u afgelopen jaar met uw schip op de wal heeft gestaan of in het water heeft gelegen, gaan we er van uit dat u dit jaar weer op de kant gaat of in het water blijft.
Wijzigt er echter iets dan graag dit formulier invullen. Wat kan er allemaal wijzigen?
 • voor de eerste keer winterstalling op de HJC (wal, loods of in het water),
 • als u winterstalling in het water had en nu op de wal wilt,
 • als u winterstalling op de wal had en nu in het water wilt,
 • als u eerst met mast omhoog op de wal stond en nu zonder mast wilt of andersom.
 • iedere andere situatie die anders was dan het jaar ervoor.
Tot slot: afhankelijk van wanneer u eruit gaat verwachten we dat u het dagdeel, wanneer uw boot uit het water gaat ’s ochtends of ’s middags, aanwezig bent en hand en span diensten verricht.

Goos Finnema
Havencommissaris a.i.


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2020 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix