instagram

Nieuws

Nieuws >>

Filmopnames


Maandag 27 juni vanaf 13.00 uur wordt er gefilmd op de haven. Het gaat om een groep nieuwe Nederlanders die gelegenheid heeft gekregen een film op te nemen. Dit wordt begeleid door een professioneel bedrijf.


 

HZV 100 jaar


Het bestuur van de HJC heeft onze zustervereniging de HZV van harte gefeliciteerd met hun 100 jarig jubileum. Tijdens de receptie hebben wij hen een grote (kunststof) plant overhandigd die zij op hun verlanglijstje hadden staan voor hun nieuwe clubhuis.

 

Extra opening Brug Rijksweg 9 over Zijkanaal C


Rijkswaterstaat neemt proef met extra bedientijden

De ochtend en middag openingen van de brug Rijksweg 9 over Zijkanaal C heeft in de drukke maanden juli en augustus tot gevolg dat de file opbouw van het wegverkeer erg lang wordt. Dit heeft tot gevolg dat filevorming zelfs plaats vindt in de Wijkertunnel. Dit is voor Rijkswaterstaat onaanvaardbaar. 
Om de filedruk die ontstaat door de brugopeningen te verminderen wil Rijkswaterstaat deze zomer in de maanden juli en augustus op werkdagen een proef gaan nemen met twee extra brugopeningen, één in de ochtend en één in de middag.

Nadeel voor de scheepvaart is wel dat voor de opening slechts doorvaart wordt toegestaan in één richting. Het vraag van het Watersportverbond om tegengestelde doorvaart toe te staan is door RWS afgewezen. Zij vinden de doorvaart breedte van de brug (ca. 8 m.) hiervoor te smal.
Op de vraag van het Watersportverbond hoe te handelen bij een zeer klein aanbod van schepen stelt RWS dat het eenrichtingsverkeer in principe blijft gelden, maar de aanwezige brugwachter mag anders beslissen.

De openingstijden voor de proef in juli en augustus zijn:
10.30 uur - doorvaart van noord naar zuid
11.00 uur - doorvaart van zuid naar noord
13.45 uur - doorvaart van noord naar zuid
14.15 uur - doorvaart van zuid naar noord

De bedientijden voor de avond blijven ongewijzigd evenals de bedientijden op zaterdag, zondag en feestdagen.

Auke Bender 

Criminaliteit in jachthavens: zie jij het?


Hier een film over criminaliteit in jachthavens opgenomen in onze haven met medewerking van de havenmeester en Theo van Meerwijk.

Hier een bijpassende folder. 

Maandag werkavonden en woensdag werkdagen

 

Iedere maandagavond vanaf 19.00 uur en iedere woensdag vanaf 10.00 uur wordt er weer opgeruimd, geschilderd, getimmerd, getuinierd enz. Er kwamen vorig jaar veel nieuwe leden helpen, waar we heel blij mee zijn. We hopen daarom dat er nog meer leden komen die de afgelopen jaren lid zijn geworden, maar nog niet in de gelegenheid zijn geweest iets voor hun club te doen. Het is bijzonder gezellig en de koffie staat klaar.


Namens de maandagavond werkploeg en woensdag werkploeg, 
Theo van Roode en Jos Ridder


 


Gastenboek


Wat vinden onze gasten van onze haven? Lees dat hier in ons gastenboek.


 

Combi uitslagen en foto's


De volledige uitslagen van de Combi staan hier.
De foto's staan hier.
 
Optimist Groen
1 Lucas Oonk HJC
2 Luit Schram HJC
3 Nils Bakkenes KWV de Kaag
Ilca 4.7
1Thije Boogaard KNZ&RV Muiden
2 Nienke Stokman WV De Nieuwe meer
3 Naud Voskuilen HJC
Splash A
1 Boudewijn Grootes HJC
Splash B
1 Jarno Kamphuis ARZV
2 Zahra Belkhaddar HJC
3 Fleur de Vries ARZV
 
RS Feva
1 Diederik Engler Max Breur HJC
2 Juul Kampschreur Feline Vreeburg WV Braasemermeer
3 Norah Werkhoven Minke Rovers KWVL
Optimist Benjamin
1 Dirkje van der Pol KNZ&RV Muiden
2 Babette Lennartz KWV de Kaag
3 Olivia Bos KWVL
Optimist
1 Fenne Bogaard KNZ&RV Muiden
2 Wesse Brink WV Vinkeveen-Abcoude
3 Dirkje van der Pol KNZ&RV Muiden
Winnaar beginners
Valentijn Destillier HJC

   

Van de Clubhuiscommissaris


De meeste prijzen van de te verkrijgen consumpties aan de bar zijn vanaf 31 mei verhoogd. Dit is nodig omdat de inkoopprijzen de afgelopen jaren zijn gestegen. We moeten een bepaalde marge houden op de producten om goed kosten dekkend te kunnen opereren. Nu de munten niet meer geldig zijn hoeven we niet meer af te ronden op ronde getallen wat inhoud dat de doorgevoerde prijsstijging beter past bij de in te kopen voorraad.

PMD en restafval en koelkast:
Misschien is het al opgevallen, in de keuken staat een nieuwe koelkast. Deze koelkast is er gekomen ter vervanging van de koelkast en de vriezer in de keuken en de koelkast die achter de bar stond. Met de nieuwe koelkast beschikken we over een ijsblokjes machine, hebben we voor het strandhuisje geen nieuwe koelkast hoeven kopen en voeren we een energiebesparing door.
Omdat achter de bar een gat is ontstaan vanwege het verwijderen van de witte koelkast hebben we daar een nieuwe prullenbak geplaatst. In deze prullenbak kan gescheiden PMD (Plastic Metaal en Drankpakken) en restafval worden gedeponeerd. Let op in het PMD gedeelte moeten speciale zakken worden gebruikt. Wanneer de zak vol is dan kan deze met zak en al in de PMD bak worden gegooid.


Koffie en gebruik van het clubhuis:
Gelukkig wordt er weer goed gebruik gemaakt van het clubhuis. Afgelopen weekend hebben we de Kolibrie club mogen ontvangen en komend weekend is het tijd voor de Pinkster Combi. De zeiltrainingen zijn weer begonnen en elke morgen om 10.00 uur wordt er weer koffie gedronken. Wij hebben alleen in het weekend iemand achter de bar staan die de koelkast bijvult, rond de bar even de boel aanveegt, de boel opruimt en schoon achterlaat. Daarom vragen wij wanneer er geen barbezetting is even rond te kijken of er nog iets te doen is. Wanneer je ziet dat de vaatwasser vol is, deze even uitruimen. Wanneer je denkt dat de koelkast leeg is, deze even vullen. Wanneer de vloer vol met kruimels ligt, deze even vegen. Wanneer er zaken zijn waarvan je denkt dat moet of kan beter of je hebt een goed idee dan even mailen naar  clubhuis@haarlemschejachtclub.nl of mij even direct aanschieten of bellen.

Met vriendelijk groet,
Wouter Coosemans, clubhuiscommissaris
 


Jong geleerd, oud gedaan


 Jong geleerd, oud gedaan


 

Kijk voor oudere berichten in het: nieuwsarchief

ONZE SPONSORS

© 2022 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix