instagram

nieuwsarchiefitem

De kandidaat voorzitter stelt zich voor

19 Nov 2019
De kandidaat voorzitter stelt zich voor >>
Haarlem, 15 november 2019

Beste HJC leden,

Soms gaan dingen in een stroomversnelling.
Nog maar net lid, word ik voorgedragen om jullie te gaan vertegenwoordigen als voorzitter.
Ik ben blij met het vertrouwen dat het bestuur in mij stelt.
En ik hoop dat jullie dat vertrouwen zullen delen.
Want kennen doen wij elkaar nog niet.

Met mijn 53 jaar en nu 14 jaar woonachtig in Haarlem, heb ik al een heel leven achter de rug.

Na militaire dienst ( jawel ) ben ik bij het RO theater gaan werken. Uiteindelijk heb ik 25 jaar theater voorstellingen gemaakt bij alle gezelschappen in Rotterdam en ver daar buiten, zoals Dogtroep in Amsterdam. Het is een enerverend beroep dat veel te bieden heeft. Na alle klassieke stukken van Shakespeare tot Tennessee Williams , vele uitdagingen op technisch en creatief gebied en zeker niet in de laatste plaats de financiële middelen, heb ik er na 25 jaar toch een punt achter gezet.

Zelfs in dit beroep herhaalt de geschiedenis zich op een gegeven moment.

Ik mag terug kijken op een bijzondere ervaring waar ik met een heleboel verschillende mensen heb samengewerkt.

Sinds 10 jaar ben ik aannemer cq designer. Minder spannend dan het theater maar met de geboorte van mijn dochter, 13 jaar geleden, was dat ook een reden om mijn metier te veranderen.

Als kind heb ik leren zeilen in een BM. Met mijn vader de Friese meren over. Een korte vakantie die mij vervolgens een leven lang zeilen heeft opgeleverd. Bootjes zijn altijd leuk. Toen wij met onze huidige boot een proefvaart maakten, heeft het plezier van mijn dochter de doorslag gegeven, deze aan te schaffen.

En dan liggen we heerlijk in de Marina Muiderzand. Aansluitend hebben we 2 jaar in de Marina Volendam gelegen. En nu sinds een half jaar lid van de HJC. Nu kan ik met 10 minuten fietsen een kop koffie krijgen in het clubhuis, of deze zelf maken in het kombuis.

102 Jaren zijn er aan mij voorbijgegaan. Velen van u hebben jarenlang hun hart en ziel in deze club gestoken. Al het werk en de aandacht die jullie hieraan gegeven hebben , hebben geresulteerd in een blauwe vlag voor de haven, en een 5 sterren uitzicht op een prachtige locatie.

Aan mij de schone taak om dit hopelijk vanaf komende ALV te waarborgen; ervoor te zorgen dat de club een plek blijft waar iedereen het naar zijn zin heeft, om op zijn eigen wijze te genieten van het water en de sport.

Voor nu en in de toekomst.

Ik heb er zin in.

Herman de Bock.






 

: 19 Nov 2019 12:47

NAAR ACTUELE NIEUWSOVERIZCHT

ONZE SPONSORS

© 2024 Haarlemsche Jachtclub  Disclaimer - Website: MISD - Ontwerp: Butterfly Grafix